muffinki - 4060 przepisów (strona:66/271)

Jesienne muffiny z jabłkiem 150

spędziłam całkiem nieśpieszne i  ograniczyłam prawie do minimum swoją obecność w kuchni, a nie było by nic słodkiego do popołudniowej kawy zrobiłam na szybko, tak trochę awaryjnie proste muffinki, oczywiście adekwatnie do pory roku, z jesiennymi jabłkami. MUFFINY Z JABŁKAMI i MAŚLANĄ KRUSZONKĄ Składniki: ciasto: 300 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 ml jogurtu naturalnego(...)jogurt łączymy w oddzielnym naczyniu. Dodajemy mieszaninę do składników suchych miksujemy lub mieszamy trzepaczką. Do powstałego ciasta dodajemy pokrojone w kostkę jabłko.  Masę przelewamy do foremek na muffinki i posypujemy wcześniej wykonaną kruszonką. Pieczemy ok. 30 minut w 180 stopniach   kruszonka: Mąkę i cukier mieszamy w misce,dodajemy pokrojone masło i zagniatamy samymi palcami, aż powstaną duże okruszki

Bon appetit mon amie
Zimowe muffiny marchewkowe ze śnieżną polewą 179

roku trochę przewrotnie pierników nie piekę, ale jeśli macie na nie ochotę to zapraszam  tu znajdziecie przepis na pierniczki lukrowane. Postawiłam za to na rozpływające się z ustach muffinki marchewkowe z mleczną polewą , która świetnie je uzupełnia i nadaje im zimowo- świątecznego charakteru.  MUFFINY MARCHEWKOWE  ZE ŚNIEŻNĄ POLEWĄ Składniki: (na 15 szt) 220 g mąki 120g cukru(...)łyżeczki soku z cytryny 3/4 łyżeczki cynamonu polewa: 1/2 szklanki cukru pudru 60 g masła 1/8 szklanki mleka 3/4 szklanki mleka w proszku dodatkowo: orzechy do dekoracji Przygotowanie: muffinki: Marchewki obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia,szczyptę soli i cynamon wsypujemy do miski. Do składników suchych dodajemy 2 jajka,olej i sok z cytryny

Bon appetit mon amie
Babeczki z cukinii 320

mikserem :) Gdy masa jest już jednolita dodajemy do niej startą cukinię, posiekane orzeszki ziemne (lub inne orzechy) i pokrojoną na drobne kawałeczki czekoladę. Wszystko mieszamy dokładnie – i masa na muffinki gotowa! Wlewamy masę do foremek na muffinki. Można je lekko natłuścić olejem kokosowym, żeby babeczki nie przywarły – lub wyłożyć foremkę papilotkami do muffinek. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Jak gotować i nie zwariować
Sałatka z dynią, kurczakiem i popingiem z amarantusa 184

Śniadanie podstawą dobrej pracy i energii. A jeżeli jest jeszcze niskokaloryczne i zdrowe to dla mnie idealnie. Zapraszam zatem na sałatkę śniadaniową... 1 mała pierś z

Humanistka w kuchni
Gorąca czekolada na mleku sojowym 200

Zapraszam na gorącą gorzką czekoladę z mlekiem sojowym. Czekolada jest niezwykle gęsta, a malutki marshmallow dodają jej smaku i słodyczy. Ja lubię wersję dość gęstą. Wolicie

Humanistka w kuchni
Maślane rogaliki 211

mojprzepisna.pl | Maślane rogaliki Czasem spełniam kaprysy mojej rodzinki i piekę dla nich wypieki może nie najzdrowsze, ale smaczne, pełne zwykłej mąki pszennej, masła, jajek i mleka

moj przepis na
Proste muffinki z rodzynkami i kruszonką 296

inne suszone owoce, też będzie pysznie. Bardzo polecam… (inspiracja z książki Mary Berry). Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Proste muffinki z rodzynkami i kruszonką Ciasto: Składniki powinny być w temperaturze pokojowej: Ciasto: 230g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 80g miękkiego masła 100g cukru 60g rodzynek(...)około 20-21 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. 6. Po wyjęciu z piekarnika odstawić blaszkę na około 10 minut i po tym czasie wyciągnąć babeczki do ostygnięcia. Proste muffinki najlepiej smakują świeże. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Pełnoziarniste bułeczki z dżemem (bezmleczne) 238

mojprzepisna.pl | Pełnoziarniste bułeczki z dżemem Miały być zwykłe pszenne ślimaczki, ale że zabrakło zwykłej pszennej mąki, to powstały bułeczki z dodatkiem mąki razowej. Oprócz tego, że

moj przepis na
Jagodowe pralinki na Walentynki 188

szczegóły), chodziliśmy często na długie, romantyczne spacery. A styczeń był wtedy mroźny, oj tak... Za każdym razem zabierałam ze sobą coś na przegryzkę: a to ciasteczka, a to muffinki. Tak, to właśnie muffinki (szczerze mówiąc, nie bardzo pamiętam jakie...) były pierwszym smakołykiem domowej roboty, którym poczęstowałam C. A później ciastka czekoladowe z miętą, które dopełniły dzieła: C. zakochał się

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Torcik Pavlova z Lemon curdem 195

mojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z Lemon curdem Czy zostały Wam może białka po wypiekach tłustoczwartkowych? Mi całkiem sporo, więc upiekłam dwie bazy Pavlova. Jedną z bitą śmietaną

moj przepis na
BABECZKI POMARAŃCZOWE Z KREMEM CZEKOLADOWYM 167

dokładnie wymiksować. Make wymieszać z proszkiem do pieczenia i solą. Dodawać po łyżce mąkę do jajek, ciągle miksując. Rozpuszczona wystudzona margarynę dodać do ciasta, wymieszać, Przekładać do foremek na muffinki do 2/3 wysokości, piec 20 minut w 180 st.  Krem: Śmietanę kremówkę podgrzać, wrzucić do niej kostki czekolady, aż się rozpuszczą. Wymieszać. Odstawić na noc do ostygnięcia. Na drugi(...)dzień ubijamy czekoladową śmietanę na sztywno, dodajemy likier, mieszamy. Możemy dosłodzić cukrem pudrem. Gotowe wystudzone muffinki udekorować kremem czekoladowym i posypać perełkami cukrowymi. Do upieczenia babeczek użyłam papilotek POLKA z asortymentu sklepu PAPILART.PL . Świetnie się nadają do pieczenia, a także ekspozycji babeczek, ze względu na ciekawe wzory i kolory dostępnych papilotek. W sklepie PAPILART.PL znajdziecie także bardzo fajne formy SERCA

Z Majeczką w kuchni
Deser jaglany z jabłkami 195

mojprzepisna.pl | Deser jaglany z jabłkami Bardzo prosty deser zrobiony w zasadzie z 3 składników: kaszy jaglanej, jajek i jabłek. Inspiracja z blogu Marcin Gąsiński – Kierunek

moj przepis na
Bananowe Pancakes 230

mojprzepisna.pl | Bananowe Pancakes Niby proste placki, niby nic takiego, mąka, banany, jajka i mleko, a takie pyszne. Zdecydowanie mój „numero uno” wśród śniadań dla

moj przepis na
Pyszna granola 161

Odmian granoli jest tyle, ile jej amatorów. W poniższym zestawie znajdziecie: 2 szklanki płatów owsianych (niebłyskawicznych) 10 dag rodzynek 1/4 szklanki żurawiny 1/4 szklanki trochę posiekanych

Humanistka w kuchni