Wraz z erą modnego zdrowego odżywiania na co dzień możemy spotkać rożnego preparowane produkty. Obecnie poza tradycyjnym ryżem (także w wersji czekoladowej), bez trudu kupimy
Humanistka w kuchniKoktajl powstał w kilka minut. Jest orzeźwiający i pyszny. Wersja domowa i "wyjściowa". Wystarczy tylko zblendować kiwi, mango i mleczko kokosowe i takie cudo gotowe. Można
Humanistka w kuchniTorcik ten powstał, bo marzyłam, by w końcu móc przechytrzyć liczne alergie żywieniowe. Przepis ten to zmodyfikowana propozycja Weroniki Madejskiej przystosowano do produktów, jakie mogę spożywać
Humanistka w kuchniDzisiaj zapraszam w podróż do Francji, do kuchni Rachel Khoo, na lawendowe pola Prowansji. Przygotowany kurczak według poniższego przepisu zaskakuje swoim smakiem i szybkością przygotowania. Ten
Humanistka w kuchnimojprzepisna.pl | Babka na oleju z lukrem z kiwi Dziś mam dla Was przepis na Wielkanocny wypiek. Jest to wilgotna Babka ucierana na oleju. Babka jest o
moj przepis naZapraszam na szybką sałatkę z mango i awokado. niewielka polędwiczka wieprzowa mieszanka sałat 1/2 mango 1 awokado kiełki słonecznika kiełki pora balsamico di modena oliwa
Humanistka w kuchnimojprzepisna.pl | Sernik czekoladowo-porzeczkowy z musem żurawinowym Ciekawy serniczek składający się z 3 warstw. Czekoladowej, porzeczkowej oraz żurawinowej. Warstwa czekoladowo-porzeczkowa jest pieczona, natomiast warstwa żurawinowa
moj przepis namojprzepisna.pl | Ciasto Kukułka Od jakiegoś czasu chodziło za mną ciasto z kremem. Chodziło, chodziło i wychodziło. To ciasto jest pełne kremu. Jednocześnie jest dość słodkie, bardzo
moj przepis namojprzepisna.pl | Drożdżowe rogaliki z jabłuszkiem Dziś przepis na pyszne, bezproblemowe rogaliki drożdżowe. U mnie wersja z jabłkiem, ale możecie włożyć kostkę czekolady, gruby plasterek banana, kawałek
moj przepis namojprzepisna.pl | Wegańskie i bezglutenowe ciasteczka z kaszy gryczanej z bakaliami Ciasteczka z kaszy gryczanej, płatków owsianych, bakalii. Nafaszerowane błonnikiem. Możecie je dowolnie modyfikować, byle tylko zachować
moj przepis naroku eksperymentowałam z diet ą typu Fodmap. Jednak b rak czegoś słodkiego d awał o sobie znać tak , że musiałam przygotować jakiś deser. Dobrym pomysłem okazały się lekkie muffinki śniadan iowe ( przepis ). Po mysł na pod obny deser znajdziecie poniżej. Są to m uffinki na bazie mąki bezglutenowej , a s makiem nie różnią się od tych przygotowanych(...)jednolitą masę. Następnie nakładamy do papilotek (tak do 2/3 wysokości). Całość wkładamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i pieczemy około 20 minut (do suchego patyczka). Kiedy muffinki już się upieką, wyciągamy z piekarnika i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem
Bon appetit mon amieoleju kokosowego Polewa: 60 g białej wegańskiej czekolady 80 g cukru pudru 1 ½ łyżki roślinnego mleka posiekane pistacje do dekoracji Piekarnik rozgrzej do 190°C. Formę na muffinki wyłóż papilotkami. Do dużej miski przesiej mąki jaglaną oraz ryżową, a także skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia i herbatę. Do małego rondla wlej mleko, dodaj cukier oraz olej kokosowy. Wstaw(...)jednolite ciasto o jasnozielonym kolorze. Za pomocą dużej łyżki wykładaj partie ciasta do przygotowanych papilotek, wstaw do rozgrzanego piekarnika i piecz 20 minut. Wyjmij, po 10 minutach wyjmij muffinki z formy i pozostaw do całkowitego przestudzenia. Aby przygotować polewę, czekoladę połam na mniejsze kawałki, przełóż do miseczki i rozpuść w kąpieli wodnej. Lekko przestudź, dodaj do niej cukier
Roślinna - blog wegańskiDzisiaj kolejny przepis z wspólnego "Wypiekania na śniadanie" . Tym razem piekliśmy pyszne i pachnące pomarańczą muffinki z dodatkiem imbiru. Ja swój przepis lekko zmodyfikowałam i zamieniłam ricottę na serek homogenizowany a także zmniejszyłam ilość imbiru. Muffinki są rewelacyjne. Składniki: 1 i 1/3 szkl mąki pszennej typ 500 0,5 szkl cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią 1,5 łyżeczki proszku
Ala piecze i gotujezakończenie pomarańczowych receptur przedstawiam Wam ekspresowy przepis na delikatne, mięciutkie muffinki na bazie serka ricotta, idealne na drugie śniadanie albo deser do kawy. Do ich wykonania nie używa się miksera, wystarczy zwykły widelec i zajmuje to 5 minut. Pieczenie zajmuje około ok.25 minut, więc w pół godziny mamy gotowy deser. MUFFINKI POMARAŃCZOWE Z RICOTTĄ Składniki
Bon appetit mon amiewkroczy do naszych kalendarzy, dni są coraz dłuższe i cieplejsze, a i w naszych kuchniach zaczyna się zielenić. Z okazji tej zbliżającej się wiosny proponuję zrobić mięciutkie muffinki z lekkim orzeźwiającym kremem z limonki. Przepis łatwy i szybki w wykonaniu. Muffiny bez kremu długo zachowują świeżość, a do ich wykonania nie musimy używać(...)miksera. MUFFINKI BANANOWE Z KREMEM LIMONKOWYM Składniki: (na około 12 muffinków) Muffiny: 1,25 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru pudru 1 banan 30 g masła 2 łyżki oleju 1 jajko 1/2 szklanki mleka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia krem: 150 g serka mascarpone 100 g śmietany 30% 1 opakowanie fixu do śmietany
Bon appetit mon amie