Babeczki, muffinki… Bardzo lubię takie małe wypieki. Proste ciasto, kilka dodatków, a efekt wspaniały. Dziś dzielę się z Wami bardzo prostym przepisem na nakrapiane babeczki
Słodkie okruszkiSłodkie słodkie słodkie, dajcie mi słodkieeeee! Ostatnio mam tak wielką ochotę na coś słodkiego, że to ludzkie pojęcie przechodzi! No ale jakoś trzeba się powstrzymać przed
Jak gotować i nie zwariowaćpysznej, że... musicie spróbować!!! Muffinki szarlotkowe z płatkami owsianymi ok 12 sztuk 30 minut Składniki: Suche 1 i 1/2 szklanki mąki pól szklanki płatków owsianych szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody płaska łyżeczka kakao pół szklanki cukru (można więcej) mokre 170 ml mleka ( niepełna szklanka) 2 jajka 1/3 szklanki oleju Dodatkowo 2 jabłka dość grubo
sierotka maRysia w kuchnimaślanki 2 łyżki kakao 1 jajko łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli Dodatkowo: masa cukrowa duże, okrągłe czekoladowe cukierki rozpuszczona czekolada Babeczki: W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre. Następnie wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Masę wlewamy do foremek na muffinki tak 1/2-2/3 wysokości foremki. Pieczemy
Czerwona PorzeczkaCiasto: 90 g miękkiego masła 2 jajka 110 g mąki 1 i 2/3 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru pudru 2 łyżki mleka 30 g budyniu śmietankowego bez cukru 1/2 ekstraktu z wanilii Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Dodatkowo 1 jabłko Formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Nałożyć część ciasta, następnie
Moja Galeria Smakuszklanki brązowego cukru Składniki mokre: 2 jajka 1/2 szklanki maślanki 1/2 szklanki oleju Dodatki: 2/4 opakowania hershey cookies'n'creme wraz z posypką 4 truskawki Przepis: W jednej misce łączymy wszystkie suche składniki. W drugiej misce łączymy wszystkie mokre składniki. Następnie dodajemy mokre składniki do suchych i dokładnie mieszamy. Przygotowane ciasto na muffinki przekładamy do papilotek, które
Emcia Pichcifurorę w domu - muffinki znikają również w błyskawicznym tempie!Są nie tylko niesamowicie smaczne , ale i zdrowe – śmiało można zapakować dzieciakom do plecaka na drugie śniadanie w szkole! U mnie zagościły na stałe! SKŁADNIKI: ( ok. 12 sztuk )- mąka – 125 g – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka – starta marchew – 100 g – jajko
Ostra na Słodkoplasterki na wierzch każdej muffinki. Papierowe papilotki umieszamy w metalowej formie na muffiny i napełniamy je masą do około 3/4 wysokości. Na wierzch każdej układamy plasterki jabłka. Babeczki pieczemy 25-30 minut. Po mniej więcej połowie czasu pieczenia, gdy widocznie już urosną do góry ich wierzch smarujemy niewielką warstwą rozkłóconego jajka za pomocą pędzelka i posypujemy niewielką ilością cukru
Symfonia Smakówleniuchowanie postanowiłem uczcić muffinkami z budyniem. Uwielbiam muffinki za ich prostotę w przygotowaniu, niezliczoną ilość kombinacji smakowych, a także szybkość z jaką znikają ze stołu :DSkładniki : 0,5 kg mąki pszennej, 4 łyżeczki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, łyżeczka sody oczyszczonej, 0,25kg cukru, 400 ml mleka, 150 ml oleju, 2 jajka, budyń ( proponuję waniliowy ) Przygotowanie: Gotujemy budyń
Mechanik w kuchnimojprzepisna.pl | Drożdżowe ósemki z porzeczkami, twarożkiem i kruszonką Jako, że chata pełna panów, którzy zjechali do nas na wakacje, nie za bardzo jest jak blogować, za
moj przepis namojprzepisna.pl | Tarta z botwinką i koperkiem Jakoś ostatnio naszło mnie na tarty, zarówno na te na słodko, ale i na słono, była już tarta ze szpinakiem
moj przepis naTort przygotowany z okazji urodzin mojego męża. Mój ukochany bardzo lubi śliwki w każdej postaci, więc wiedziałam że i ten tort przypadnie mu do gustu. Kakaowe
moj przepis namojprzepisna.pl | Grahamki Genialne bułeczki śniadaniowe, z przepyszną chrupiącą skórką, mięciutkim, puszystym wnętrzem, wykonane prawie w całości z mąki typ graham, czyli mąki z pełnego przemiału tzw
moj przepis namojprzepisna.pl | Bezglutenowy i bezmleczny Pleśniak Witam Was po krótkiej przerwie. Dziś mam dla Was przepis na ciasto znane i lubiane trochę w innej odsłonie. Zapraszam na
moj przepis namojprzepisna.pl | Torcik W-Z (Wuzetka) jak z Cukierni Chmielewski Jako dziewczynka oraz nastolatka pomagałam rodzicom w prowadzeniu cukierni założonej przez mojego ojca, Stanisława Chmielewskiego w Lublinie
moj przepis najednym jajku do masy następnie wlewamy maślankę i resztę sypkich składników. Ciasto dokładnie mieszamy i gotowe przelewamy do foremek. Nakładamy łyżkę ciasta następnie małą łyżeczkę masy karmelowej i na wierzch znowu łyżkę ciasta tak aby zapełnić połowę foremki. Pamiętajmy bowiem, że ciasto mocno wyrasta. Gotowe foremki wkładamy do piekarnika na 30 minut nagrzanego do 180 stopni. Gotowe muffinki zostawiamy
ciastkarnia na kruchym spodzieskładniki na ok. 12-14 szt.: 100 g mąki orkiszowej 150 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej 100 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 100 g cukru 2 jajka
Domowy Smak JedzeniaDla kogo: dla fanów wypieków z kawową nutą dla fanów babeczek dla miłośników wilgotnych wypieków Składniki: 125g masła (miękkiego) 125g mąki 125g ciemnego cukru trzcinowego np
Mania Wypiekaniamożecie jeść glutenu - to poniższe muffinki przypadną Wam do gustu. Przepis dodaje do akcji kulinarnej "Twój zdrowy lunchbox z Marwit". Składniki na 12 muffinek: 1 opakowanie Marwitek z firmy Marwit(150 g) 25 g żurawiny suszonej 180 g kaszy jaglanej 1 i ¾ szklanki wody 1/3 szklanki brązowego cukru ½ szklanki mleka 2 duże jajka 1 łyżka oleju kokosowego ½ łyżeczki
UgotowaćPyszne, delikatne, mięciutkie i słodziutkie muffinki o mleczno-jogurtowym smaku i kakaowym wnętrzu :) Bez tłuszczu, cukru i grama pszennej mąki! Zdrowe, pełnowartościowe, o zwiększonej zawartości białka! Obłędnie smaczne! Idealne dla każdego na każdą porę dnia! Uwaga! - bardzo szybko znikają :D Składniki: 70 g mąki pełnoziarnistej 30 g odżywki proteinowej waniliowej 1 jajko 2 białka 100 g płynnego jogurtu naturalnego
Zdrowie na języku :PPonieważ dostałam mrożone czerwone porzeczki, a trzeba opróżnić zamrażalkę, to zrobiłam ciasto według przepisu Agi. Rabarbar zamieniłam na czerwone porzeczki i dorzuciłam jeszcze kruszonkę. Polecam! Ciasto robiłam jak muffinki, czyli osobno mieszałam mokre i osobno suche składniki, połączyłam mieszając łyżką. Ciasto w sam raz dla tych, co nie posiadają miksera.Składniki:4 szklanki mąki pszennej1,5 szklanki maślanki3/4 szklanki cukru1(...)pieczenia4 jajka250 g czerwonych porzeczekKruszonka:1 łyżka masła1 łyżka cukru2 łyżki mąkiSposób przygotowania:1. Mąkę, cukry i proszek mieszamy w jednym naczyniu.2. W osobnym naczyniu mieszamy mokre składniki, czyli jajka, maślankę i olej.3. Mokre wlewamy do suchych i mieszamy krótko łyżką do momentu, aż składniki się połączą. W osobnym naczyniu rozcieramy składniki kruszonki.4. Ciasto wylewamy na blaszkę (u mnie
Kuchnia domowa Aniwiem jakie macie formy na muffinki, ja mam na 12 sztuk. Każde wnętrze formy smaruję masłem oraz posypuję delikatnie bułką tartą, by sakiewki łatwo dało się wyciągnąć po upieczeniu. Wykrawamy z ciasta kwadraciki, by około centymetra wystawały ponad formę, gdyż nadmiarem ciasta będziemy przykrywać farsz. I to wszystko. Można posmarować wierzch roztrzepanym jajkiem, ale ja tego nie robię.Sakiewki można
upichcic