muffin - 5491 przepisów (strona:197/367)

Proste ciasto cytrynowe – bez miksera 84

się niespodziewani goście. Ciasto piekę w standardowej keksówce, ale sprawdzi się również forma na babkę (czas pieczenia może wówczas ulec zmianie). Z kolei z połowy porcji możecie upiec Cytrynowe Muffiny 🙂 Ciasto cytrynowe posypuję cukrem pudrem, ale również będzie pyszne z cytrynowym lukrem (przepis znajdziecie tutaj ) lub bitą śmietaną. Polecam! Czytaj więcej: Proste ciasto cytrynowe – bez miksera The post Proste

Moja Delicja
Zdrowe muffinki na mące kokosowej – bez cukru, bez glutenu 72

Jeśli preferujecie zdrową kuchnię bez glutenu, pozbawioną rafinowanego cukru, a jednocześnie cenicie prostotę i szybkość przygotowania, to ten przepis stworzyłam specjalnie dla Was. Zdrowe muffiny na mące kokosowej przygotujecie w parę minut i to bez użycia miksera. Muffinki są bardzo delikatne, mięciutkie i lekkie. Idealnie komponują się z chmurką bitej śmietany i świeżymi borówkami. Polecam! Czytaj więcej: Zdrowe muffinki

Moja Delicja
Serniczki z figą przepis na 6 sztuk 152

makutrze, bez miksera. Najpierw utarłam masło z ksylitolem, dodałam ser, potem jogurt, wanilię,wbiłam jajko a na koniec mąkę ziemniaczaną Przelałam  w równych proporcjach do formy silikonowej na muffiny a w środek wcisnęłam śliczną, jędrną figę💜. Do pieca na 180 stopni C na 30 minut aż będą rumiane

AZgotuj!
Muffinki czekoladowe z wiśniami 125

mleka 2 jajka 250 g mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki ksylitolu 3 łyżki kakao Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Formę na muffiny wyłożyć 12 papilotkami. Wiśnie wydrylować. Mrożone wiśnie wcześniej rozmrozić. W małym garnku na małym ogniu roztopić masło z dodatkiem połamanej na kosteczki czekolady, co chwilę zamieszać, nie podgrzewać za bardzo masy. Odstawić

Healthy food explorer
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem 87

ziemniaki w mundurkach – gratin ziemniaczane – ziemniaczana tortilla ze szpinakiem – Pieczone ziemniaki z guacamole – Pieczone ziemniaki z rozmarynem – Kotlety ruskie – Pieczone nadziewane ziemniaki – Muffiny ziemniaczane – Placki z gotowanych ziemniaków z fetą ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z BOCZKIEM Przygotowanie: 1 h 20 minut Ilość porcji: 1-2 Składniki: – 4-6 ziemniaków, w zależności od wielkości

nietylkopasta.pl
Muffinki z dżemem / Jam Muffins 81

flour and baking powder. In another bowl mix oil, eggs, zest or vanilla and milk. Add flour and mix, just to combine. Add portion of the batter to the muffin tin, add 1 tsp of jam and cover with batter. Bake in 180 C for about 20 to 25 minutes. Enjoy

Lekcje w kuchni
Muffinki bananowe bez cukru 64

Ponownie wszystko mieszamy do połączenia się składników. Nakładamy ciasto do foremek na muffinki i pieczemy w rozgrzanym na 180 stopni piekarniku przez około 40 minut. Smacznego! Spróbuj także: bezcukrowe muffiny kakaowe, muffinki owsiane z owocami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na  Facebooku  i  Instagramie    Tam częściej pojawiają się

Natka Pietruszki
Mąka orkiszowa lepsza od pszennej 54

widzicie mąka orkiszowa jest zdecydowanie zdrowsza niż tradycyjna mąka pszenna. Moim zdaniem warto wykorzystywać ją w kuchni, tym bardziej, że świetnie nadaje się do różnego rodzaju wypieków, np.chleba, muffinów, ciastek. Osobiście bardzo polecam i sama z niej korzystam Na koniec mam dla Ciebie dwa super przepisy z wykorzystaniem mąki orkiszowej: omlet orkiszowy z owocami, chlebek imbirowo-marchewkowy. Jeśli chcesz być

Natka Pietruszki
Bananowo-kokosowe muffinki 104

łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej Szczypta soli Opcjonalnie : cukier puder lub czekolada do dekoracji. U mnie polewa czekoladowa + posypka z pokruszonych wafelków. Dodatkowo do środka każdej muffiny wcisnęłam po kawałku czekoladowego wafelka nadzianego kremem karmelowym ale Wy możecie je oczywiście pominąć :) 100g gorzkiej czekolady+ śmietanka 30-36% Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej dodając śmietankę wg potrzeby – regulując

W garach u Gosi
Muffinki z truskawkami 92

Przepis na pyszne muffinki z truskawkami. Sezon truskawkowy powoli dobiega końca dlatego zróbcie jeszcze koniecznie te szybkie, łatwe i wyjątkowo smaczne muffiny z truskawkami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Muffinki z truskawkami Składniki Składniki mokre: 2 jajka 1 szklanka mleka 250 ml 1/2 szklanki oleju Składniki suche: 1/2 szklanki cukru 100 g 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki mąki

To co lubię - gotuję i polecam
Sadzone jajka na bakłażanie 118

powinny często gościć w Waszym menu pod warunkiem, że nie macie na nie alergii. Więcej o tym, dlaczego warto jeść jajka pisałam tutaj. Spróbuj także: sadzone jajka na pieczarkach, muffiny jajeczne z warzywami. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Sadzone jajka na bakłażanie

Natka Pietruszki
Babeczki z kurkami na początek babiego lata 113

with the cream and add the grated cheese. 4. Combine the eggs with the cooled chanterelles. 5. Divide the puff pastry into 6 equal squares and line ramekins or muffin molds with it so that the corners of squares are out. 6. Fill it with the chanterelle filling and close the pies by placing the dough corners inwards and gently

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Błyskawiczne Ciasto z Borówkami 97

wyprobowania przepisu na ciasto z borówkami , które z pewnością zachwyci Wasze podniebienia. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jeśli macie nadmiar borówek polecam także wypróbować przepis na: Tarta z Borówkami i Kruszonką Muffiny z Borówkami Pierogi z Borówkami PRZEPIS NA CIASTO Z BORÓWKAMI Składniki: 2 jajka M 1/2 szklanki cukru 1 1/3 szklanki mąki pszennej typu 450 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przepiski.pl
Pasta z makrelą z puszki 84

urozmaicenie codziennych kanapek. Świetnie smakuje z chlebem i bułeczkami, a „osobom bezglutenowym” polecam podanie pasty z pieczywem gryczanym, kukurydzianym, ryżowym lub z komosy.   Pomysły na śniadanie: ** Muffiny śniadaniowe ** Jajka faszerowane tuńczykiem ** Nadziewane koszyczki z ciasta francuskiego ** Sałatka Caprese   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Skład: 1 puszka filetów z makreli w oleju lub w sosie własnym

Kulinarny S.O.S.
Muffinki bananowo-jabłkowe z orzechami włoskimi 159

dużej miski wsypujemy mąkę, cukier, proszek do pieczenia, orzechy włoskie i cynamon. Mieszamy. Mokre składniki łączymy z suchymi i mieszamy, aż połączą się w jednolite ciasto. Foremki na muffiny wykładamy papilotkami. Do każdej papilotki (około 2/3 wysokości) nakładamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 35 minut. Muffinki bananowo-jabłkowe z orzechami włoskimi podajemy na deser

My Chcemy Jeść

Proponowane wyszukiwania