muffin - 5491 przepisów (strona:195/367)

5x inspiracji listopada: wegańskie ciasto czekoladowe, inulina, syrop z mlecza, grzybobranie i własne pomidory 107

Wegańskie ciasto czekoladowe (z bananami) Robiłam tj. te muffinki . Zawsze się udają, ekspresowe wykonanie, muffiny i ciasto wychodzą wilgotne, mięsiste i bardzo smaczne.    2. Inulina Czyli cukier z cykorii. Mało słodki. Trochę niewygodnie jest nim słodzić napoje bo słabo się rozpuszcza. Może lepiej sprawdziłby się w wypiekach. Jeśli próbowałaś/eś, to daj znać.   3. Syrop

Qlinarnie i Qlinarnie
MUFFINKI DROŻDŻOWO -KRUCHE Z DYNIĄ 117

Drożdżowo -kruche muffiny z nadzieniem dyniowym z syropem o smaku kakao to coś pysznego, prostego i koniecznie do zrobienia jesienią. Muffinki mają przepiękny kształt, który zachowują również po upieczeniu dzięki specjalnemu przepisowi na ciasto. Są obłędnie dobre i mają cudowny zapach. Do nadzienia używałam Syropu do mleka o smaku kakao od marki Herbapol, nadał pięknej barwy i aromatu! To suplement

SMYKWKUCHNI
Keto fondant dyniowy (Paleo, LowCarb) 134

fondant dyniowy. Miękkie ciasto dyniowe skrywa w środku rozpuszczoną czekoladę. Całość wprost rozpływa się w ustach. Must- do sezonu! Dania Deser Kuchnia Amerykańska , Wege Keyword babeczki , ciasto dyniowe , czekolada , muffiny Porcje 1 porcja Czas przygotowania 5 minut Czas gotowania 12 minut Składniki 1 jajko 1 łyżka erytrytolu 1 łyżka puree z dynii 1 szczypta soli himalajskiej, kłodawskiej lub morskiej

Modern Cave Girl
Czekoladowe muffiny przepis na 12 sztuk 171

Czekoladowe muffiny na zdrowych mąkach z bananem. Ostatnio sporo piekę muffinek, ponieważ uważam je za pożywne, zdrowe i dobre na śniadanie do lunchboxu. 150 gram mąki owsianej 50 gram mąki jaglanej 50 gram mąki lnianej 50 gram mąki kasztanowej (opcjonalnie, choć mąka kasztanowa jest bardzo zdrowa, można śmiało zastosować pełnej rutyny mąki gryczanej ) 2 banany bardzo dojrzałe ( moje ważyły

AZgotuj!
Warzywny gulasz z boczniakami i dynią 155

zimy. Wiem że w sklepach dostępna jest przez cały rok, ale najlepiej smakuje właśnie teraz, bo to jej pora. Na blogu znajdziecie całe mnóstwo dyniowych przepisów na zupy, ciasta, muffiny, placki itd. Korzystajcie z nich ile wlezie, a ja dziś dorzucam przepis na warzywny gulasz z dynią, boczniakami i papryką. Bardzo jesienny, a do tego zdrowy, kolorowy i co najważniejsze

Smakowity Blog Kulinarny
Wilgotne muffiny z tartym jabłkiem z żurawiną 104

iękkie, wilgotne muffiny z jabłkiem i żurawiną. Świetne na śniadanie, drugie śniadanie lub jako deser.  Na 12 sztuk Piekarnik 190 stopni C. Składniki: 100 gram mąki owsianej i gryczanej 50 gram mąki jaglanej 50 gram mąki lnianej lub mielonego siemienia 2 soczyste jabłka  garść suszonej żurawiny  1 łyżka posiekanych orzechów włoskich ( opcjonalnie) po 1 łyżeczce proszku

AZgotuj!
Zawijane bułeczki czosnkowe 110

miękkie masło i przeciśnięty czosnek. Doprawiamy solą, pieprzem i suszonymi pomidorami. Smarujemy całość masłem czosnkowym. Ciasto kroimy na paski (ok. 16/17). Z pasków robimy harmonijki. Układamy w foremkach na muffiny. Odstawiamy na 1h w ciepłe miejsce. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Pieczemy

Czarnawisienka
Muffinki marchewkowe – najlepsze złote babeczki 180

dokładnie mieszamy. Dodajemy marchewkę. Wsypujemy suche składniki i mieszamy do połączania (nie dłużej). Przekładamy do 12 sztywnych papilotek na muffinki (lub miękkich, wtedy papilotki musimy włożyć do foremki na muffiny). Pieczemy ok. 25-30 min. w 180°C. Przygotowujemy polewę. Czekoladę rozpuszczamy z trzema łyżkami kremówki. Smarujemy wierzch babeczek. Posypujemy posiekanymi orzechami i suszoną żurawiną. Przepisem na marchewkowe, złote babeczki

Poezja smaku
Muffinki z gruszką i chrupiącą granolą 84

trzcinowego nierafinowanego drobnego (np. muscovado) – użyłam dry demerara 2 nieduże dojrzałe gruszki garść chrupiącej granoli (użyłam Crunchy Naturalne) Przygotowanie: Piekarnik nagrzać do 180°C (grzałka góra-dół). Formę na muffiny wyłożyć papilotkami. Gruszki umyć, obrać i pokroić w kostkę. Jaja roztrzepać, dodać mleko. Wlać roztopione masło i dobrze wymieszać. Do dużej miski przesiać mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać

Moja Delicja
Proste ciasto cytrynowe – bez miksera 99

się niespodziewani goście. Ciasto piekę w standardowej keksówce, ale sprawdzi się również forma na babkę (czas pieczenia może wówczas ulec zmianie). Z kolei z połowy porcji możecie upiec Cytrynowe Muffiny 🙂 Ciasto cytrynowe posypuję cukrem pudrem, ale również będzie pyszne z cytrynowym lukrem (przepis znajdziecie tutaj ) lub bitą śmietaną. Polecam! Czytaj więcej: Proste ciasto cytrynowe – bez miksera The post Proste

Moja Delicja
Zdrowe muffinki na mące kokosowej – bez cukru, bez glutenu 86

Jeśli preferujecie zdrową kuchnię bez glutenu, pozbawioną rafinowanego cukru, a jednocześnie cenicie prostotę i szybkość przygotowania, to ten przepis stworzyłam specjalnie dla Was. Zdrowe muffiny na mące kokosowej przygotujecie w parę minut i to bez użycia miksera. Muffinki są bardzo delikatne, mięciutkie i lekkie. Idealnie komponują się z chmurką bitej śmietany i świeżymi borówkami. Polecam! Czytaj więcej: Zdrowe muffinki

Moja Delicja
Serniczki z figą przepis na 6 sztuk 165

makutrze, bez miksera. Najpierw utarłam masło z ksylitolem, dodałam ser, potem jogurt, wanilię,wbiłam jajko a na koniec mąkę ziemniaczaną Przelałam  w równych proporcjach do formy silikonowej na muffiny a w środek wcisnęłam śliczną, jędrną figę💜. Do pieca na 180 stopni C na 30 minut aż będą rumiane

AZgotuj!
Muffinki czekoladowe z wiśniami 134

mleka 2 jajka 250 g mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki ksylitolu 3 łyżki kakao Wykonanie: Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Formę na muffiny wyłożyć 12 papilotkami. Wiśnie wydrylować. Mrożone wiśnie wcześniej rozmrozić. W małym garnku na małym ogniu roztopić masło z dodatkiem połamanej na kosteczki czekolady, co chwilę zamieszać, nie podgrzewać za bardzo masy. Odstawić

Healthy food explorer
Zapiekanka ziemniaczana z boczkiem 137

ziemniaki w mundurkach – gratin ziemniaczane – ziemniaczana tortilla ze szpinakiem – Pieczone ziemniaki z guacamole – Pieczone ziemniaki z rozmarynem – Kotlety ruskie – Pieczone nadziewane ziemniaki – Muffiny ziemniaczane – Placki z gotowanych ziemniaków z fetą ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z BOCZKIEM Przygotowanie: 1 h 20 minut Ilość porcji: 1-2 Składniki: – 4-6 ziemniaków, w zależności od wielkości

nietylkopasta.pl
Muffinki z dżemem / Jam Muffins 102

flour and baking powder. In another bowl mix oil, eggs, zest or vanilla and milk. Add flour and mix, just to combine. Add portion of the batter to the muffin tin, add 1 tsp of jam and cover with batter. Bake in 180 C for about 20 to 25 minutes. Enjoy

Lekcje w kuchni

Proponowane wyszukiwania