Nie napiszę jeszcze, że "mimozami jesień się zaczyna" , choć pióropusze nawłoci zaczynają kwitnąć i ozłacać łąki, pola i skraje lasów. Do prawdziwej jesieni jeszcze trochę, a tymczasem zaczyna się najbardziej złoty okres w roku, w którym słońce ślizga się po nitkach babiego lata i ciepło łaskocze w nos, umacniając na nim wakacyjne piegi ;) Lasy pachną obietnicą grzybowych zbiorów, na które wyruszą niebawem miłośnicy brązowych kapeluszy na nóżce. A na razie pod nogami ciągła zieleń nakrapiana żółto-złotymi, ledw... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nasza dieta podczas zimy powinna skupiać się nie tylko na tym, by zrzucić zbędne kilogramy, lecz także utrzymać odpowiednią odporność organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)