Z tej porcji ciasto wychodzi 6 małych pizz. Przygotowanie ciasta drożdżowego – drożdże pokruszyć, obsypać mąką, szczyptą soli, cukrem. Wlać 1/4 szklanki letniego mleka. Wymieszać i
Kuchnia PokoleńW ubiegłym roku przed Bożym Narodzeniem upiekłam te oto ciasteczka, ale nie zdążyłam opublikować wpisu z przepisem, co czynię dzisiaj. Źródło Składniki: 2 i 1/2 szklanki
Czerwień i błękitJa już nie wiem jak mam pisać, ciągle tylko super to nuda " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height
Kuchnia PokoleńSzykują się same imprezy na koniec roku… Andrzejki, Barbórka ( przynajmniej na Śląsku ją obchodzimy ponieważ Barbara jest patronką górników ) i Sylwester. Tak pomyślałam, że może
kuchniabellissima.wordpress.comDrożdżówki upiekłam w poprzednim sezonie, ale nie zdążyłam opublikować przepisu. Skoro w sklepach pojawiła się świeża żurawina, uznałam, że mój przepis na bułeczki będzie w sam
Czerwień i błękitDyniowe ebelskivers, czyli miniaturowe pączki wywodzące się z Danii, jednak w bardzo zdrowej wersji. Pączki są szybkie i łatwe w przygotowaniu, mięciutkie w środku i chrupiące
Poranek na słodkoKolejny gorący tydzień za nami. Dzięki pięknej pogodzie mogliśmy sobotę spędzić nad wodą. W niedzielę wyskoczyliśmy na nasze ulubione wrzosowisko. Niestety, wrzosy w tym roku kwitły
Czerwień i błękitKruche TARTALETKI ZE ŚLIWKAMI to świetny pomysł na wykorzystanie słodko-kwaśnych... Artykuł Tartaletki ze śliwkami pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINELubicie focaccię? My też! Dlatego tak często goszczą na naszym... Artykuł FOCACCIE Z KOLOROWYMI POMIDORKAMI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESkładniki: 200 g mąki pszennej; 2 łyżeczki proszku do pieczenia; 1/2 łyżeczki przyprawy do pizzy + odrobina do obsypania po wierzchu babeczek; 1 łyżeczka bazylii; 1/2
Gospodyni MiejskaGdybym była właścicielką retro kawiarni, codziennie podawałabym apple pie w formie małych, uroczych tartaletek. Ale same jabłka z cynamonem są zbyt nudne. Dlatego dziś przedstawiam wersję
Mienta blogTe rogaliki idealnie sprawdzą się jako przekąska do szkoły,do pracy lub na piknik. Małe, poręczne, na jeden, może dwa kęsy. Delikatne, drożdżowe i nadziane czekoladą
Ciasteczkowy PotwórMakaroniki, czyli mój cukierniczy ideał. Piękne, delikatne, pyszne! Może nie są najłatwiejsze do zrobienia, ale przy zachowaniu spokoju umysłu i rąk jak najbardziej
sama złodyczSkładniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki wiórków kokosowych 2/3 szklanki cukru 120 g stopionego masła 2 jaja 1/2 szklanki mleka
Czerwień i błękit