Przyznam, że nie planowałam w tym roku żadnych smażonych karnawałowych smakołyków, bo generalnie nie lubię smażenia i wiążącego się z tym zapachu oleju rozchodzącego się po
brunetkawkuchniNie znajdziecie tu żadnej pustej kalorii! Same zdrowe i pysznie skomponowane składniki. Spód z daktyli, płatków owsianych i orzechowego masła. Warstwa biała- serowa zrobiona z twarogu
Nastoletnie WypiekanieCukinia, przy swoich niezwykle licznych zaletach posiada i tę, która czyni ją idealnym dodatkiem do wypieków. Neutralny smak cukinii pozwala „oddać pole” smakom bardziej zdecydowanym, przez
Even Better FoodPrzyznam się, że miałam nie pokazywać Wam tego wypieku - torciku, bo jest bardzo niedoskonały, ale pomyślałam sobie że na garkotłuku powinny znaleźć się takie niedoskonałe
Piekarz-Kucharz-GarkotłukDziś przedstawię W am przepis na marokańskie naleśniki, w których zakochaliśmy się od pierwszego kęsa, ale za to z naszym polskim miodem. Msemen dostawaliśmy na
Piekarz-Kucharz-GarkotłukDzsiaja na Sycylii mamy piękną pogodę od rana, z resztą jak to tutaj często bywa :), po południu mają być 32 stopnie. W dodatku zaczyna się weekend
kuchniabellissima.wordpress.comZapraszam na pyszne i zdrowe weekendowe śniadanie :) Pancakes z mąki kokosowej z dodatkiem świeżych owoców :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPrzepis pochodzi od przyjaciółki z Polski- z Uszwi dokładnie. Otrzymałam go wirtualnie - takie czasy. Dzieci uznały te gofry jako gofry doskonałe. Nam również
Piekarz-Kucharz-GarkotłukDomowe masło czekoladowo-orzechowe Pozostając w temacie słodko-dziecięcym czas na domową
Piekarz-Kucharz-GarkotłukScones to nasza miłość od pierwszego kęsa. Pierwszy raz jedliśmy je w Rottingdean w malutkiej niepozornej kawiarence. Umiejscowiona była w malutkim domku-rozpadającym się domku, który
Piekarz-Kucharz-GarkotłukGołąbki, gołąbki... któż ich nie zna. A lubią chyba wszyscy. Są z farszem wegetariańskim, mięsnym, grzybowym. Ja zrobiłam już kilka wersji tych pysznych nadziewanych w kapustę
Kuchnia u KrysiZ tej porcji ciasto wychodzi 6 małych pizz. Przygotowanie ciasta drożdżowego – drożdże pokruszyć, obsypać mąką, szczyptą soli, cukrem. Wlać 1/4 szklanki letniego mleka. Wymieszać i
Kuchnia PokoleńW ubiegłym roku przed Bożym Narodzeniem upiekłam te oto ciasteczka, ale nie zdążyłam opublikować wpisu z przepisem, co czynię dzisiaj. Źródło Składniki: 2 i 1/2 szklanki
Czerwień i błękitJa już nie wiem jak mam pisać, ciągle tylko super to nuda " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height
Kuchnia Pokoleń