składniki: 110 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 – 130 g cukru 1 jajko 50 ml mleka 60 g masła, miękkiego 50
Domowy Smak JedzeniaPan mąż przyniósł mi mango. Lubię być obdarowywana tak niekonwencjonalnie. Zamiast kwiatów dostaje mango, albo słodką papaje. Mango tak się do mnie uśmiechało, że nie
Piekarz-Kucharz-GarkotłukBruschetta, na którą przepisem chcę się z Wami podzielić jest chrupiąca, smaczna i szybka bruschetta Wróciłam niedawno z pracy i zupełnie nie w głowie mi było
mecooksPrzyznam, że nie planowałam w tym roku żadnych smażonych karnawałowych smakołyków, bo generalnie nie lubię smażenia i wiążącego się z tym zapachu oleju rozchodzącego się po
brunetkawkuchniNie znajdziecie tu żadnej pustej kalorii! Same zdrowe i pysznie skomponowane składniki. Spód z daktyli, płatków owsianych i orzechowego masła. Warstwa biała- serowa zrobiona z twarogu
Nastoletnie WypiekanieCukinia, przy swoich niezwykle licznych zaletach posiada i tę, która czyni ją idealnym dodatkiem do wypieków. Neutralny smak cukinii pozwala „oddać pole” smakom bardziej zdecydowanym, przez
Even Better FoodPrzyznam się, że miałam nie pokazywać Wam tego wypieku - torciku, bo jest bardzo niedoskonały, ale pomyślałam sobie że na garkotłuku powinny znaleźć się takie niedoskonałe
Piekarz-Kucharz-GarkotłukDziś przedstawię W am przepis na marokańskie naleśniki, w których zakochaliśmy się od pierwszego kęsa, ale za to z naszym polskim miodem. Msemen dostawaliśmy na
Piekarz-Kucharz-GarkotłukDzsiaja na Sycylii mamy piękną pogodę od rana, z resztą jak to tutaj często bywa :), po południu mają być 32 stopnie. W dodatku zaczyna się weekend
kuchniabellissima.wordpress.comZapraszam na pyszne i zdrowe weekendowe śniadanie :) Pancakes z mąki kokosowej z dodatkiem świeżych owoców :) Czytaj więcej »
Ana Mari's worldPrzepis pochodzi od przyjaciółki z Polski- z Uszwi dokładnie. Otrzymałam go wirtualnie - takie czasy. Dzieci uznały te gofry jako gofry doskonałe. Nam również
Piekarz-Kucharz-GarkotłukDomowe masło czekoladowo-orzechowe Pozostając w temacie słodko-dziecięcym czas na domową
Piekarz-Kucharz-GarkotłukScones to nasza miłość od pierwszego kęsa. Pierwszy raz jedliśmy je w Rottingdean w malutkiej niepozornej kawiarence. Umiejscowiona była w malutkim domku-rozpadającym się domku, który
Piekarz-Kucharz-GarkotłukGołąbki, gołąbki... któż ich nie zna. A lubią chyba wszyscy. Są z farszem wegetariańskim, mięsnym, grzybowym. Ja zrobiłam już kilka wersji tych pysznych nadziewanych w kapustę
Kuchnia u Krysi