Dodajemy chochelka bulinon. Jedna chochelka I czekamy by ryż przyjąl rosól, mieszamy I od początku- chochelka bulionu, mieszamy ....Gdy ryż przyjmnie cały bulion dodajemy pieczarki. Mieszamy. W międzyczasie usmażyłam mini schabowe.Zciągamy z gazu- dodajemy masło, kukurydzę, groszek , natke pietruszki I ok 2-3 łyżek parmezanu. Mieszamy. I gotowe :) Życzę smacznego I miłego dnia , pozdrawiam
Smaki Edytypomidory I śmietanę, zmniejszamy gaz I pod przykryciem gotujemy 10 min.Wyciągamy kurczaka , grilujemy ok 4 min.Zgrilowanego kurczaka , kroimy na mniejsze kawałki I wrzucamy do sosu. Dusimy 3-5 mini Obiad gotowy. Kurczaka podajemy z ryzem .Zyczę smacznego
Smaki EdytySwięta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami :) Coś szybkiego I coś słodkiego dla naszych milusińskich I nie tylko :)Zaczynamy :)Składniki na ok 24 gniazdka:300 gr
Smaki EdytyLubię takie mini przegryzajki. Dziś wyraźnie nie miałam ochoty na typowe śniadanie .Żadne kanapki , jajecznice , wędliny nie wchodziły w grę. Chciało mi się czegoś małego , o intensywnym smaku , najlepiej bez pieczywa .Stałam gapiąc się w otwartą lodówkę .W końcu zdecydowałam sie na ser i pomidory . A potem juz kombinowałam jak to doprawić. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniśrednim a potem na małym gazie z obu stron ( przekładać kilka razy). Podawać z ziemniakami puree i delikatną surówka ( kotleciki są pikantne). Ja podałam groszek konserwowy z mini marchewkami doprawiony lekko sokiem z cytryny i mix sałat kolorowych z podstawowym vinegretem
Buniabaje w kuchnipostanowiłam ugotować go na kurczaku . A, że nie lubię wkładania ugotowanego mięsa do zupy przy podawaniu , a już szczególnie takiego jak skrzydełka ( skórki, chrząstki itp.)- postanowiłam zrobić z nich mini pierożki i podać je w zupie. Proporcje na 3 małe porcje zupy. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchnizostały mi małe kawałki - za mało na gulasz - to zmieliłam. Czas : 30 minut Składniki : 1 szklanka drobnych kawałków kurczaka 1 jajko 1/5 szklanki śmietanki 2 suche kromki chleba tostowego mini kostka ,,Prażona cebulka " pieprz mielony przyprawa ,, Czerwona czubrica " ( lub np Gyros ) bułka tarta do panierowania olej 1 łyżki masła 1 łyżka majonezu 4 kawałki żółtego sera ( kostka wielkości
Buniabaje w kuchnigodziny ( wywar ma się zgotować do 2,5 szklanki). Wyjąć korpus i warzywa. Bulion przecedzić. Dolać przecier i ouzo. Zagotować. Doprawić do smaku pieprzem , cukrem i maggi. Podawać z mini pierożkami zrobionymi z farszem z mięsa obranego z korpusu i doprawionego ouzo. Warzywa użyć do zrobienia sałatki lub z marchewki zrobić farsz do pierogów albo jarzynkę. * Zrobiłam mały eksperyment
Buniabaje w kuchnidzieci było mnóstwo atrakcji w postaci balonów, kolorowych makijaży czy karuzeli oraz waty cukrowej. Oczywiście można było spróbować przeróżnych win - także z lubuskich winnic. Z jedzeniowych budek zauważyłam gofry , mini pączki , naleśniki francuskie czy pierogi wileńskie. Oczywiście pajda chleba ze smalcem czy masłem czosnkowym z mięsem , cebulą i kiszonym ogórkiem. Oraz szaszłyki , kiełbaski z grilla bądź golonki
Magiczne Życie Martyniestety nie wiem dlaczego telefon mi tak wykręcił zdjęcia * ciocia spędza czas na placu zabaw * i je lody * taka piękna pogoda była na początku tygodnia * mini żelki <3 * współpraca z firmą Prymat * przygotowania do grilla * i oczywiście grillowanie * piękne tulipany * nagroda w konkursie Kreatywne Gotowanie * pierwsza nagroda
Magiczne Życie MartyWitam :) Dalej pozostajemy w klimatach owoców sezonowych - dzisiaj w roli głównej śliwka. Mini szarlotki rozeszły się w szybkim tempie z komentarzem "Pycha!", więc trzeba było zrobić coś następnego, a śliwki w kuchni kusiły :) Przejrzałam sporo przepisów, znalazłam jedynie ciasta ucierane, ale to mnie nie interesowało... W końcu wpadłam na pomysł zrobienia kruchych babeczek, wypełnionych budyniem i śliwką. Czytaj
Pora coś zjeśćprezentujemy przepis, z którego jestem bardzo dumna :D Muffinki są wilgotne i pyszne, a kruszonka chrupiąca :) A i owszem muffinki są miniaturowe - oto skutek mojego ostatniego zakupu - foremki na mini muffiny :) Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćsłone i odrobinę ostre? I z tą myślą przewodnią powstał super czekoladowy deser, z czekoladowym biszkoptem, kremem i polewą. Jest bardzo słodki, więc stąd pomysł na przygotowanie takich mini torcików, które idealnie będą smakować z nieco gorzką kawą. Co sądzicie o takim połączeniu? A może też eksperymentujecie w kuchni? :-) Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym
Pora coś zjeśćtknę kupnego fast-fooda. Nie, i nic, nawet największy głód mnie do tego nie skłoni. Ale jednocześnie nie przeczę, że... lubię. Jeden szkopuł - tylko w wersji domowej. DOMOWE MINI HOT-DOGI DROBIOWE. (źródło: blog Pokochaj Gotowanie. ) cytuję: 30 dag mąki pszennej 2 dag drożdży 1/2 łyżeczki soli 4 łyżki oleju 2/3 szklanki ciepłej wody 8-10 parówek
W kuchni Karmel-itkiświetle dziennym. Latem nie ma problemu, ale zimą? Sprawa ta spędza sen z powiek. Tym bardziej tym, którzy nie mają żadnych sztucznych pomocników (studio, lampy czy specjalne elementy jakiegoś mini-studia). Kiedy wraca się po 18., nie sposób zimą i jesienią złapać jeszcze światło. Sprzęt nie jest ważny. Przynajmniej początkowo. Później, kiedy ogląda się te wszystkie piękne, jasne i wyraźne
W kuchni Karmel-itki