mięso - 63110 przepisów (strona:760/4208)

Ostra zupa z kurczakiem w meksykańskim stylu 387

smaku - warto więc ją zamrozić, jeżeli porcja jest dla nas za duża. Po raz kolejny wolnowar sprawdził się świetnie. Ta zupa ma jeszcze jedną zaletę, mięsa nie trzeba przed wrzuceniem do gara obsmażać - wrzucamy i tyle.Jako dodatku użyłam domowych tortilli z tego przepisu.Inspiracją był przepis z tej strony.składniki (6 porcji(...)osączeniuok 1 kg  - udek kurczaka zagrodowego, bez skóryśmietana kremówka (opcjonalnie)sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smakuPieprz cayenne, opcjonalnieolejdo podaniatarty ser cheddarśmietanachipsy tortillakolendraprzygotowanieWolnowar nagrzać zgodnie z instrukcją. Mięso umyć i osuszyć, pozbawić skór i ewentualnie kości.  Podgrzać kilka łyżek oleju w głębokiej patelni na średnim ogniu. Dodać cebulę i jalapeno i podsmażać aż zmiękną

Stare Gary
Rolady z indyka z pomidorami 233

serek almette z ziołami lub szczypiorkiemVegeta, pieprz, czosnek granulowany3 Cebule Wykonanie ;Pierś umyć i osuszyć ręczniczkiem .Przeciąć wzdłuż bok piersi ale nie do końca.Utworzy nam się duży płat mięsa , jeśli w niektórych miejscach wyda wam się zbyt gruby możecie delikatnie ponacinać .Mięso posypać vegetą, czosnkiem i pieprzem , dobrze wetrzeć przyprawy . Następnie równomiernie rozsmarować serek.Pomidorki pokroić w paseczki i ułożyć(...)rulonik i obwiązać nicią kuchenną.Roladę polać oliwą z pomidorów.Obłożyć pokrojoną cebulą i włożyć do rękawa .Dobrze zawiązać boki i odstawić na noc do lodówki . Ja takie mięso zawsze przygotowuję sobie wieczorem .Piec w temp 190 st około 1,5 / 2 godzin.Przed wyłożeniem rękawa z mięsem wlewam do blaszki troszkę wody wtedy wychodzi bardziej soczyste.1 pierś z indykakilka

Sama słodycz i szczypta chili
Lekko pikantny gulasz drobiowy z Porto i suszonymi śliwkami 248

myśl Święta, a to za sprawą suszonych śliwek, anyżu i goździków. Przepis znalazłam na stronie Skumbrie w tomacie . Zapraszam do gotowania! Składniki na 4 porcje gulaszu drobiowego: 750 g mięsa drobiowego, pokrojonego w kostkę Marynata: sok z jednej pomarańczy 1 duży ząbek czosnku, starty na tarce o małych oczkach 3 cm imbiru, starte na tarce o małych oczkach 2 liście(...)kurczaka i dokładnie mieszamy. Kurczaka z marynatą przelewamy do woreczka do mrożenia, zawiązujemy i odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny do zamarynowania, a najlepiej na całą noc. 2. Mięso odsączamy z marynaty, wyrzucamy liście laurowe, anyż i ziele angielskie (marynatę zachowujemy). Suszone śliwki zalewamy gorącym bulionem drobiowym i odstawiamy na 20-30 minut. W między czasie porządnie rozgrzewamy garnek

My Culinary Art
Kassler z kiszoną kapustą pieczony w rękawie 233

autorem.Ten berlinski klasyk podbil swoim smakiem rowniez sasiadujaca Austrie i Szwajcarie.Nie ma niemieckiej restauracji,ktora by nie miala w menu Kasslera.Danie jest bardzo proste do przygotowania,a poniewaz peklowane mieso,bardzo skraca sie czas jego przygotowania i nie wymaga tez dodatkowych przypraw. Kto zna to danie wie jakie jest smaczne,sycace, idealne na zimowa pore.A upieczone w rekawie robi(...)Wlaczyc piekarnik i nastawic na 200°C lub z nawiewem na 180°C.  Przygotowac rekaw do pieczenia.Na dnie rekawa ulozyc kapuste kiszona,jablka i listki laurowe.Na kapuscie ulozyc mieso i wlac na dno sok jablkowy lub cydr.Konce rekawa dokladnie zwiazac , ewentualnie przyciac przydlugie,tak by nie dodykaly w trakcie pieczenia bokow piekarnika.Na gorze rekawa zrobic kilka malych dziurek

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kurczak po marokańsku 452

drobniutko posiekać. Pałki opłukać, osuszyć i zrobić na każdej po 3 nacięcia.2. Wszystkie składniki – oprócz pałek i bulionu – dobrze wymieszać i dopiero dodać i obtoczyć mięso w marynacie.3. Naczynie z mięsem wstawić do lodówki, na kilka godzin a najlepiej na całą noc.4. Wstawić mięso do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok. 15 min po czym wyjąć(...)podlać bulionem i dalej piec ok. 1 godziny, kilkakrotnie odwracając mięso aż się ładnie zrumieni i będzie mięciutkie.Smacznego Post Kurczak po marokańsku pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Przepis na bigos 275

bigos i każdemu jego bigos najbardziej smakuje. Tak też jest i ze mną. Cała tajemnica dobrego smaku wg mnie kryje się w przyprawach i długim gotowaniu. Raz dodaję więcej mięsa a raz mniej, raz dodaję różne rodzaje mięsa a raz tylko jeden gatunek… a czasami tylko grzyby i wtedy kapusta z grzybami też przecież smakuje. Oczywiście czym więcej rodzajów(...)mięsa tym lepiej, ale nawet jak jest ich dużo a bigos nie gotował się wystarczająco długo to i tak bardziej przypomina smakiem kapustę z dodatkami a nie bigos.Ja zawsze gotuję bigos trzy dni. Pierwszego 2-3 godziny a następne dni po 1-2 godzin. Zawsze na małym ogniu i zawsze od czasu do czasu mieszam, żeby się nie przypalił

UgotujmyTo.pl
Salatka z chrupiącym kurczakiem, salsą i sosem czosnkowym 405

Kurczak w kukurydzianych płatkach corn flakes to alternatywna dla panierki z tradycyjnej bułki tartej lub mąki. Soczyste mięso i chrupiąca panierka, do tego świeża sałata, pomidor, ogórek, czerwona cebula i jajko, a wszystko to w towarzystwie przepysznej pomidorowej salsy i sosu czosnkowego! Sałatka ta podana na ciepło smakuje naprawdę wspaniale, a pikantna salsa nadaje jej wyrazu. Koniecznie wypróbujcie, bardzo polecam(...)fasoligarść liści świeżej bazylii4 łyżki pikantnego ketchupu2 ząbki czosnkuświeżo zmielony pieprzSKŁADNIKI NA SOS CZOSNKOWY: 3/4 dużego kubka jogurtu naturalnego2 łyżki majonezu2 ząbki czosnku0,5 łyżeczki brązowego cukrusólświeżo zmielony pieprzWYKONANIE: MIĘSO: Filety umyj i okrój z błonek. Pokrój je na prostokątne kawałki, ale niezbyt grube. Posól, popieprz i posyp mieloną słodką papryką. Jajka rozbij, dodaj odrobinkę wody i roztrzep je porządnie

Słodko-Słony Świat Ilony
Schab po prowansalsku 231

schabu bez kości500 g cebuli350 g pieczarekokoło 400 ml białego winaokoło 400 ml wody2 małe przeciery pomidorowemąka (do obtoczenia mięsa)1 kostka bulionu grzybowego1 łyżeczka tymianku2 ząbki czosnku lub 2 kostki granulowanego2 łyżeczki ziół prowansalskicholiwasól i pieprzDzisiaj do dyspozycji na obiad miałam spory kawałek schabu. Ponieważ tradycyjne schabowe, mocno mi się już przejadły postanowiłam przygotować mięso w wersji duszonej. Wybór(...)okazał się bardzo trafny. Mięso było mięciutkie, tak, że można je było jeść nawet bez pomocy noża i bardzo aromatyczne.Schab pokroić na kotlety o grubości około 1 cm. Każdy z nich posypać solą i pieprzem z obu stron, a następnie obtoczyć w mące.Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć krótko z obydwu stron kotlety (nie do miękkości).Cebulę

Świat Domowej Kuchni
Pałki z kurczaka pieczone z jabłkami 235

bulionu Zawsze mnie kusiło, żeby spróbować upiec kurczaka z jabłkami. Postanowiłam więc na próbę upiec pałki z kurczaka. Muszę przyznać, że wyszły bardzo smaczne. Mięciutkie, rozpływające się mięso z nutą majeranku i dodatkiem pieczonego jabłka wywrą wrażenie najprawdopodobniej na każdym próbującym.Pałki kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i natrzeć skropić olejem. Następnie z każdej strony dokładnie doprawić(...)solą, pieprzem, papryką i majerankiem. Odstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny, żeby mięso dobrze "przeszło" przyprawami.Jabłka obrać, pokroić na ósemki i pozbawić gniazd nasiennych.Następnie mięso i kawałki jabłek, przełożyć do rękawa foliowego do pieczenia, który należy umieścić w naczyniu żaroodpornym lub brytfance. Na koniec do rękawa foliowego włożyć powidła śliwkowe i zalać wszystko delikatnie

Świat Domowej Kuchni
Tradycyjne kotlety de volaille 353

sposobów na piersi kurczaka są kotlety de volaille. Mają one francuskie pochodzenie, a jego historia sięga XVIII wieku. Bardzo smaczny mięsny dodatek do obiadu, z chrupiącą panierką i delikatnym mięsem w środku.Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem i oprószyć solą. Połowę masła pokroić na słupki. Na każdym płacie mięsa wzdłuż dłuższego brzegu, ułożyć słupek masła, a mięso wokół niego ciasno

Świat Domowej Kuchni
Zrazy wołowe 196

zrazowego mięsa wołowego2 łyżki musztardy sarepskiej2 ogórki kwaszone1/2 czerwonej papryki1 biała cebula 80 g boczku wędzonego w plasterkach1 łyżka mąki pszennej3 łyżki oleju roślinnego2 łyżki masła1 szklanka bulionu wołowego2 liście laurowe4 ziarenka ziela angielskiegomajeraneksólpieprzZrazy, to nic innego jak prosta potrawa z kawałków zawijanego mięsa. W swoim tradycyjnym kształcie najprawdopodobniej wywodzą się z kuchni litewskiej, ale po latach z powodzeniem(...)często podawane są z kluskami śląskimi, ale również z ziemniakami smakują wyśmienicie. Nieodłącznym zaś dodatkiem do zrazów (jak dla mnie) są zasmażane buraczki. Dziś zaprezentuję przepis na zrazy wołowe.Mięso umyj i podziel na 4 plastry. Następnie rozbij je tłuczkiem do mięsa na płaty o grubości około 0,5 cm. Każdy płat posmaruj musztardą z obu stron i odstaw

Świat Domowej Kuchni
Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym 8370

jogurtu naturalnego2-3 łyżki posiekanego koperkuodrobina cukru Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym, to bardzo ciekawy przepis, w którym zarówno ciasto jak i sos z którym podaje się mięso - zawiera czosnek, który doskonale wzmacnia smak tej potrawy. Zaskoczył mnie w nim również sposób panierowania filetów. Zazwyczaj płaty mięsa obtacza się w cieście i od razu smaży... tutaj natomiast kurczaka(...)ciasta naleśnikowego). Dodać sól, jajko i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszać na gładkie ciasto.Do ciasta przełożyć filety i odstawić na minimum 30 minut do lodówki.Po tym czasie wyjąć mięso z ciasta i lekko osączyć. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.teraz czas na przygotowanie sosu. Jogurt wymieszać z majonezem i dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić

Świat Domowej Kuchni
Polędwiczki w marynacie miodowo-musztardowej 246

polędwiczek wieprzowych 3 łyżki musztardy czubata łyżka miodu sok z 1/2 cytryny łyżka oliwy z oliwek olej do smażenia sól pieprz Kolejny przepis na delikatne mięso z polędwicy wieprzowej. Przyrządzenie tego dania jest niezwykle proste - a efekt wyjątkowo spektakularny. Mięso jest delikatne i soczyste z wyraźnie wyczuwalną delikatną słodko-ostrą nutą. Mięso dobrze umyć i oczyścić ze zbędnych błon. Musztardę(...)miód przełożyć do miski i dokładnie rozetrzeć. Dodać przyprawy, oliwę i sok z cytryny. Mięso pokroić w grube (około 1 cm) plastry. Przełożyć do miski z marynatą, przemieszać i odstawić w chłodne miejsce na minimum 2 godziny. Po tym czasie, na patelni rozgrzać olej. Polędwiczki smażyć na płasko, partiami, aż się ładnie zarumienią z obu stron. Zdjąć z patelni. Idealnie

Świat Domowej Kuchni
Kotlety mielone z kapustą 237

Kotlety mielone z kapustą(czyli kotlety a'la gołąbki z puree ziemniaczane z marchewką)Składniki:Kotlety:(na 10 sztuk)- 0,5kg mięsa mielonego- jedno całe jajko-  większą ćwiartkę kapusty pekińskiej lub kapusty białej- 2 duże cebule- 4 łyżki kaszy manny- sól, pieprz,czosnek w granulkach lub w ząbkach , majeranek- 1 kostki rosołowa-  0,3l wody Puree:- tyle(...)ziemniaków ile potrzebujesz- na rondelek ziemniaków 2 duże marchewki-3-5 łyżek mleka - 3 łyżki masła Sposób przygotowania:1.KotletyKapustę poszatkować. Cebule pokroić w drobną kostkę . Mięso mielone wrzucić do dużej miski , wbić jajko , pokrojoną kapustę i cebule. Ręcznie ugniatając mięso wymieszać składniki. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Dodać 4 łyżki kaszy manny i dokładnie wymieszać

Gotuj Z Muzyką
Tortilla z warzywami i kurczakiem 240

świętach. Czas  przygotować się na sylwestra. Idealne danie jakie można podać gościom na naszej zabawie sylwestrowej jest własnie przepyszna tortilla z dużą dawką warzyw i  mięsa.Składniki:(na 5 porcji) Tortilla:- 1,5 szklanki mąki pszennej - 0,5 szklanki wody - 4 łyżki oleju - szczypta soli Farsz:- pierś z kurczaka ( 5 średnich sztuk(...)część i wałkujemy ją na cienki okrągły placek (na kształt naszej patelni).Na dobrze rozgrzanej patelni, z małą ilością tłuszczu smażymy nasz placek do zarumienienia się z obu stron.2.Farsz:Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy do miski, gdzie przyprawiamy pieprzem, solą, papryką, czosnkiem lub gotową przyprawą do kurczaka. Następnie wrzucamy na patelnię i smażymy. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy

Gotuj Z Muzyką

Proponowane wyszukiwania