mięso - 63110 przepisów (strona:2330/4208)

Sałatka z kabanosa 247

lodówce. Sałatka z kabanosa O czym warto pamiętać przygotowując sałatkę. Kiełbaski, których użyłam były wieprzowe i dość cienkie. Śmiało możemy użyć kabanosów wykonanych z kurczaka czy z innego mięsa. Paprykę marynowaną możemy zastąpić świeżą papryką. Ser żółty w mojej sałatce to ser gouda. Możecie go zastąpić dowolnym serem żółtym. Uważajmy bardzo z pieprzem cayenne. Dodajmy go naprawdę tylko szczyptę. Pieprz

mecooks
Makaron z kurczakiem i cukinią 223

wystarczyło zerknąć do lodówki w której znalazłam: resztę szpinaku, małą cukinię i przypomniał mi się przepis, który kiedyś testowałam. Ale teraz dodałam jeszcze piersi z kurczaka, bo danie bez mięsa u mnie by nie przeszło. Składniki: 2 piersi z kurczaka 300 g makaronu świderki 1 mała cukinia 150 g świeżego szpinaku 7-8 pomidorów suszonych. 2 ząbki czosnku 5 łyżek

Pysznie & Pięknie
Zupa paprykowa 162

nadzieję na szybką wiosnę, która już podobno się zbliża. Zupa również sprawdzi się o okresie letnim kiedy papryki będzie pod dostatkiem. Polecam, smaczna i pożywna zupka 🙂 Składniki 500 g mięsa mielonego wołowego 2 duże czerwone papryki 1/2 średniego pora 1 marchew 1 pietruszka 1/2 … Czytaj dalej Zupa paprykowa

gotuj ze mną
Sos tatarski do jajek 205

zawiera kapary. Brzmi dobrze. Zatem zabieramy się za króla wśród sosów. Sos tatarski sprawdza się nie tylko do jajek. Ja używam go do kanapek z wędliną, jako dodatek do mięs, a nawet wykorzystuje go do grilla. To uniwersalny sos, który głównie kojarzony jest ze świętami wielkanocnymi. Przygotowanie sosu tatarskiego jest bardzo proste. Nie wymaga on wielu umiejętności w kuchni

Kuchennyviral.pl
Schab duszony w sosie paprykowym 178

minuty. Dodajemy paprykę i smażymy przez 10 minut. Następnie dodaje podsmażony schab, marchewkę ziele angielskie, liść laurowy. Całość zalewamy dwiema szklankami gorącej wody ( wody tyle aby przykryła warzywa i mięso- jeśli w trakcie gotowania woda odparuje dolewamy) i całość dusimy przez 30 minut. Pod koniec gotowania rozdrabiamy mąkę ze śmietaną w wodzie ( pół szklanki ). Dodajemy kilka łyżek wywaru dla zahartowania

Kulinarne przygody
Ziemniaczano – kalafiorowa zapiekanka 172

Ziemniaczano – kalafiorowa zapiekanka Genialna w swej prostocie ziemniaczano – kalafiorowa zapiekanka , to doskonały dodatek do mięsa , zamiast nudnych gotowanych kartofli Może także stanowić samodzielne danie , szczególnie dla tych , którzy cenią sobie wegetariańską kuchnię . Mojej rodzince bardzo smakuje , nawet dzieci nie marudzą , uwielbiają tą potrawę . Całkiem prosta do zrobienia , nie wymaga ani wielu przygotowań, ani pracy , a efekt naprawdę znakomity

Ogrodnik w podróży
Sałatka do pracy i savoir-vivre... ❗ 174

może sobie sałatkę zabrać do pracy i nikt na to dziwnie nie patrzy. Wręcz przeciwnie w poradnikach savoir-vivre zalecane❗ jest by na lanczu biznesowym z kontrahentem nie zamawiać mięsa, gdy Twój klient, dostawca czy kooperant jest wegetarianinem, a tym bardziej jak jest weganinem... 😀 Link do przepisu: Tu będzie bezpośredni link do przepisu na naszym blogu:  Dieta-Rozdzielna.blogspot.com  Już

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Pieczony sandacz z warzywami – obiad w 30 minut 289

wrażenie, że sandacz to raczej mało popularna u nas ryba – a niesłusznie. Nie dość, że ma delikatne, białe i nietłuste mięso, to jeszcze relatywnie niewiele ości. Z racji na swój subtelny smak jest też dość uniwersalny, smakuje dobrze i z patelni i z piekarnika

Patchwork
Czarny sernik czekoladowy 248

Wkładam sernik do nagrzanego do 175 stopni piekarnika, na 50 min. Studzę przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Przygotowanie tradycyjne Ciasteczka kruszę bardzo drobno (blenderem lub w foliowej torebce tłuczkiem do mięsa) i mieszam z rozpuszczonym masłem. Ciasteczkami z masłem wykładam tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia (razem z bokami). Tortownicę odstawiam. W rondelku rozpuszczam kawę, mleko i czekoladę – odstawiam do ostudzenia

ladykitchen
KASZA JĘCZMIENNA Z BOCZKIEM I CEBULKĄ, do obiadu 264

łatwo, pysznie i przyjemnie. Do przygotowania tej potrawy wybierajcie grubą kaszę np. perłową, gryczaną, jaglaną lub pęczak. Kasza powinna być ugotowana na sypko. Ugotujcie ją wg. przepisu na opakowaniu. Mięso należy pokroić, podsmażyć, wrzucić ulubione, pokrojone na kawałki warzywa, ulubione zioła i przyprawy. Po chwili dodajemy kaszę, podsmażamy i obiad gotowy :) Kasza jęczmienna z boczkiem i cebulką - pyszny dodatek

Moja Książka Kucharska
JAGLANE BURGERY BEZGLUTENOWE – zdrowe hamburgery (wegetariańskie) 225

Jaglane hamburgery są przepisem, który na pewno przypadnie Wam do gustu. Bo kto nie lubi „zdrowych fast-foodów”? Jeśli zależy Ci na tym, aby

Via Gusto
Wielkanoc - warsztaty w Akademii Smaku Sokolow 209

sosem tatarskim z tuńczykiem biała kiełbasa zapieczona w cieście francuskim, z duszoną cebulą i białym serem necówka (polędwiczka wieprzowa owinięta farszem mięsnym) pieczoną w boczku surowo wędzonym roladę z mięsa wołowego, duszoną w sosie pieczeniowym z warzywami i ziołami

Dzieje kuchennej Wiewióry
Makaron soba w pomidorowym sosie z czerwonej soczewicy 134

Uwielbiam kuchnię roślinną. Co prawda jadam mięso od czasu do czasu, jednak sama przygotowuję je naprawdę bardzo rzadko. Zdecydowanie bardziej inspirują mnie przepisy wegańskie i wegetariańskie. Według mnie jest to niezwykle kreatywna kuchnia. Przy odrobinie fantazji z prostych, podstawowych składników można stworzyć prawdziwe perełki. A różnorodność i mnogość dostępnych składników sprawia, że nie ma tutaj mowy o monotonii. Często eksperymentuję

HealthyCreations
Wiosenne porządki w diecie - zrób pierwszy krok do zdrowego odżywiania 172

dodatku cukru, domowe ciastka owsiane, hummus z warzywami lub razowym pieczywem. Zadbaj o różnorodność w diecie Spójrz, jak wygląda Twój standardowy talerz i proporcja składników. Przeważa na nim mięso? Nie zawsze pojawiają się warzywa albo są tylko minimalistycznym dodatkiem do obiadu? Postaraj się stopniowo zmieniać te proporcje tak, żeby przynajmniej połowę Twojego talerza zajmowały warzywa. I nie mam tutaj

HealthyCreations
Tortilla z kurczakiem i warzywami 159

piórka, seler w plasterki, brokuł na mniejsze różyczki. Solimy, pieprzymy, dodajemy czerwoną paprykę, ostrą – mieszamy wszystko. Mieszamy składniki tak by przyprawy dotarły do wszystkich warzyw i do mięsa. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut. Tortille rozkładamy w formie, jak na poniższym zdjęciu. Wykładamy 1/2 sera startego na tarce, 1/2 farszu mięsno-warzywnego, tortillę, reszta farszu

MojaQchnia.pl