mięso - 63110 przepisów (strona:2322/4208)

Filety z kurczaka w majonezowej panierce 141

pełna łyżka majonezu mąka olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Filety z kurczaka oczyszczamy, porcjujemy, oprószamy solą i pieprzem. Przekładamy do miski, dodajemy majonez i dokładnie w nim obtaczamy mięso. Następnie obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju

R'n'G Kitchen
Kotlety babuni 168

Bułka czerstwa 1 szt. Mleko ½ szklanki Ziemniaki ugotowane 3 szt. Bułka tarta 4 łyżki Sól i pieprz do smaku Cebula biała 2 szt. Olej do smażenia Wykonanie: Mięso wymieszać z bułką wcześniej namoczoną w mleku i dobrze odciśniętą, jajkami, bułka tartą i zmielonymi ziemniakami. Cebulę obrać, posiekać, przysmażyć na tłuszczu, dodać masy mięsnej. Przyprawić do smaku, formować łyżką kotleciki

Tradycyjna Kuchnia
Paella z warzywami z patelni 203

Paella pyszna, doprawiłam po swojemu, bo tak z przepisu była za mało właśnie doprawiona. Zamiast ryżu arobrio dałam ryż brązowy, bo tamtego nie miałam. Jak ktoś wolałby wersję z mięsem, to spokojnie może dodać ;-) Miłego dnia :-) Składniki na około 6 porcji: 2 duże pomidory 1 puszka czerwonej fasoli 1 duży bakłażan 1 większa cukinia 2 cebule 2 większe czerwone papryki

kruche babeczki
Jajecznica z szpinakiem i cebulą 160

Jedna z najlepszych jajecznic jakie jadłam i wyszła zupełnie przypadkiem, bo miałbyć omlet, natomiast nowa patelnia Philipiak którą testuję zupełnie się nie sprawdza (zresztą oprócz mięsa którego nie jem nie sprawdza się do niczego). Ale na ten temat napisze osobny artykuł. Dlatego z omleta zrobiłam jajecznicę … ale za to wyborną Można zamiast chrzanu dodać czosnek, ale polecam Wam zrobić

Apetyt na Zielone
Szakszuka z ciecierzycą i szpinakiem 161

nadaje potrawom nieco ostrości oraz delikatnego czosnkowego aromatu. Świetnie doprawia sos pomidorowy w szakszuce i nada się również do wielu innych dań. Można ją wykorzystać do zamarynowania warzyw czy mięsa, przygotować na jej bazie sos do makaronu, polać nią chlebowe grzanki, czy zupę. Oliwę tę dodaje także do pesto i past kanapkowych (np. z awokado). Oliwę aromatyzowaną czosnkiem i chilli

Chilli Czosnek i Oliwa
Pasztet warzywny z ciecierzycą i kaszą jaglaną 203

Lubię domowe pieczone pasztety, ale ponieważ na co dzień jem niewiele mięsa, często eksperymentuję z ich warzywnymi wersjami. Nadal próbuję uzyskać idealny wegański pasztet, który nie będzie się kruszył i rozpadał mimo braku jajka. Trening czyni mistrza, więc liczę na to, że w końcu się uda :P Póki co dzielę się wersją z dodatkiem jajka. Dzięki sporej ilości przypraw pasztet

HealthyCreations
Pieczone czosnkowo-paprykowe ziemniaczki 238

Dziś polecam Wam pieczone czosnkowo-paprykowe ziemniaczki . Pyszna propozycja na obiad. Idealnie smakują same, w towarzystwie zestawu domowych surówek , w towarzystwie ulubionych sosów, jako dodatek do mięs itd. Proste w przygotowaniu i naprawdę pyszne. Nie wiem jak Wy, ale ja nigdy nie odmawiam takich ziemniaczków Spróbujcie, polecam. Do przygotowania pieczonych czosnkowo-paprykowych ziemniaczków użyłam masła klarowanego Sertop. Polecam! Aby poznać

Słodkie okruszki
5 pomysłów na szybki obiad do zrobienia w 15 minut 2771

bardzo aromatyczne i pyszne danie. Kluczem do sukcesu jest smażony na szybko ananas, którego słodycz i kwaskowatość nadają charakteru całej potrawie. Jeśli tak jak my lubisz azjatycki sposób przyrządzania mięsa z ananasem – czyli szybko smażone z dodatkiem warzyw i ryżu – to danie na pewno Ci zasmakuje Gorąco polecamy! Smacznego! Zobacz też: 5 pomysłów na sałatki idealne na lunch

Niedzielny kucharz
Żeberka w miodowej marynacie 249

obsmażamy na oleju na rozgrzanej patelni ze wszystkich stron. Wkładamy żeberka do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut. W trakcie pieczenia możemy polać mięso pozostałą marynatą. Gotowe! Żeberka świetnie smakują na przykład z dodatkiem zasmażanej kapusty kiszonej

Dieta bez mleka
Surówka z młodej kapusty, zielonego ogórka, marchewki i koperku 778

Następnym razem dodam jeszcze trochę konserwowej kukurydzy. Będzie pysznie. Jak widzicie, surówkę tą można dobrowolnie modyfikować. Surówka ta idealnie nadaje się zarówno na obiad, jak i do grillowanych mięs. Polecam.   Składniki: - główka młodej kapusty - 2-3 zielone ogórki - 2 marchewki - pęczek koperku - 1-1,5 łyżki cukru - sól i pieprz - 50 ml octu Kapustę drobno pokroić. Ogórki i marchewkę

CookYourself
Czeski gulasz wołowy 151

szczypcie: kminek, majeranek sól, pieprz olej natka pietruszki do posypania 1. Wołowinę kroimy na kawałki, paprykę, czosnek i cebulę kroimy w kostkę.  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso do mocnego zarumienienia. Wsypujemy słodką i ostrą paprykę, smażymy kilkanaście sekund, po czym dodajemy cebulę, czosnek i paprykę, smażymy 5 minut.  3. Zalewamy około 400 ml wody, dodajemy liście laurowe

Szefowa kuchni
Zielono mi, czyli wiosenna zupa z zielonego groszku 194

zawiera on duże ilości aminokwasów egzogennych, czyli takich, których nasz organizm nie potrafi sam wyprodukować, więc musimy dostarczyć je z pożywieniem (osoby mięsożerne dostarczają aminokwasy egzogenne głównie poprzez spożycie mięsa). Zupa z zielonego groszku Składniki: 1,5 litra wywaru warzywnego, bulionu lub 1,5 kostki ekologicznego bulionu warzywnego o obniżonej zawartości soli rozpuszczonej w 1,5 litra gorącej wody

KulinarneImpresje.pl
Kolorowa sałatka z wędzonym kurczakiem 236

Ćwiartkę kurczaka wędzonego obieramy z kości i kroimy na mniejsze kawałki *** *** Paprykę, ogórka, ser żółty oraz szczypiorek drobno kroimy *** *** W dużej misce mieszamy ze sobą wszystkie składniki sałatki: mięso z kurczaka, ogórka, paprykę, ser żółty, szczypiorek oraz odsączoną z zalewy kukurydzę *** *** W małej miseczce mieszamy jogurt z majonezem oraz sokiem z cytryny i przeciśniętym czosnkiem. Całość wlewamy do sałatki, dokładnie

Blog z Apetytem
Żeberka duszone w warzywach 206

rozgrzać olej, włożyć żeberka, obsmażyć z każdej strony, dodać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić pod przykryciem, gdy żeberka puszczą sok, dodać pozostałe pokrojone warzywa, wlać wodę, tyle aby zakryła mięso, dodać ziele angielskie i liść laurowy  i dusić na wolnym ogniu około 50-60 minut aż żeberka będą miękkie.  Na sam koniec sos zagęścić zawiesiną z mąki pszennej

Wanilia i Kardamon
DROŻDŻOWE TARTY WIELKANOCNE 250

Mazurki, baby, serniki, chałki. żurek z białą kiełbasą, jajka na milion sposobów, chrzan, majonez, soczyste mięsa i wiele wiele innych przysmaków w Święta królowało na naszych stolach. I na wspomnienie o każdym tak samo bardzo cieknie ślinka! Wszystko zawsze mam ochotę spróbować, z przyjemnością sięgam po dokładki, a w lodówce wieczorami szukam „czegoś jeszcze”. Też tak macie

Ostra na Słodko