mięso - 63110 przepisów (strona:2328/4208)

Pulpety pieczone na ryżu 214

cenię sobie takie przepisy;). Proste, szybkie, wszystko umieszczamy w jednym naczyniu żaroodpornym i z książką w ręku czekamy na obiad, który zrobi się praktycznie sam:).  Pulpety:  500g miesa mielonego  1 cebula 1 jajko  2 ząbki czosnku 1 czerstwa bułka sól, pieprz, papryka słodka  1 pęczek natki pietruszki  Ryż i zalewa: 3 worki ryżu

Szefowa kuchni
Żurek z białą kiełbasą i suszonymi grzybami 204

święta móc cieszyć się jego cudownym smakiem. Żurek z białą kiełbasą i suszonymi grzybami Składniki: około 500 ml zakwasu na żur około 400 g wędzonych żeberek (ew. innego mięsa na bulion) 4 białe surowe kiełbasy 2 marchewki 1 korzeń pietruszki kawałek selera 2 liście kapusty włoskiej (opcjonalnie) 4 liście laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego 8 ziarenek pieprzu 3 gałązki świeżego

PatiGotuje
Pasztet z kurczaka, z rodzynkami 402

środka. Albo upiekę sama, albo nie jem. No to musiałam upiec skoro miałam ochotę. Jest pyszny, delikatny w smaku i kremowy. Rodzynki dodają słodkiej nuty, a ja lubię połączenie mięsa z owocami. Zdecydowanie jest to pasztet , który upiekę ponownie już niedługo. Smaczna Pyza poleca! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Moja grochówka 348

zupa w Holandii i dzisiaj zrobiłam ją na mój sposób.  Trochę po polsku, trochę po holendersku właśnie.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Grochówka składniki: 300 g wędzonej kości z mięsem 1/2 selera 2 pietruszki 3 ziemniaki 2 marchewki 400 g żółtego, łuskanego grochu 2-3 kiełbasy Grochówka wykonanie: Groch najlepiej namoczyć na całą noc, pamiętajmy aby go dobrze przepłukać. Kość

Delusional Trine
Potrawka z kiełbasą, papryką i cebulą 176

Myślę, że kiełbasa to niedoceniany produkt w naszych kuchniach! Postawmy na jakość, kupmy kiełbasę dobrej, sprawdzonej firmy. Taką, która jest robiona z mięsa, a nie z mięsopodobnych składników marnej jakości. Wtedy będzie smakowała wyśmienicie - zarówno na kanapkach jak i w daniu, które dziś proponuję. 400g dobrej jakości kiełbasy, u mnie Wiejska Tradycyjna od Hańderek  3 papryki: czerwona, żółta, zielona

Szefowa kuchni
Konserwa z karkówki 292

puszkę/słoik -10% wody -5 % skórek wp ugotowanych mielonych lub krojonych b. drobno w kostkę 0,5 cm max -słoiczki/puszki -szybkowar -zamykarka do puszek WYKONANIE Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą i tniemy w kawałki 2-4 cm dodajemy wszystkie składniki i przyprawy mieszamy krótko tylko po to aby przyprawy były wszędzie .Nie mieszamy do kleistości. Zostawiamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Czerwone curry mango z kurczakiem 263

oczyścić i pokroić w nieduże kawałki. Czonek obrać i posiekać. Cebulę drobno pokroić. Na patelni rozgrzać olej. Zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać imbir, chilli, chwilę przesmażyć. Na patelnię wyłożyć mięso i usmażyć. Dodać pastę curry i smażyć razem kolejne 2-3 minuty. Całość zalać mleczkiem kokosowym i bulionem i dusić na małym ogniu mieszając od czasu do czasu

Zielona Kuchnia
Surówka z kiszonej kapusty. 152

dekoracji. Wszystkie warzywa wsyp do miski, wlej olej, dopraw do smaku przyprawami, wszystko dokładnie wymieszaj.  Przed podaniem schodź surówkę w lodówce. Surówka ta doskonale smakuje z ziemniakami i mięsem.                          Smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Pachnąca historia w kuchni, czyli opowieść o cebularzu 168

takimi skarbami. Należą do nich lubelskie cebularze wywodzące się z kuchni żydowskiej, które piekarze z Lublina ocalili od zapomnienia. Cebularz to było danie gorszych czasów, kiedy w domu brakowało mięsa. Przygotowywane chociażby na trudnym przednówku, gdy w spiżarni zostało jeszcze trochę mąki i cebuli. Agata proponuje swoją interpretację cebularza. Warto skorzystać z tego przepisu także dlatego, żeby pielęgnować polską tradycję

KulinarneImpresje.pl
Chrzan gotowany 599

ilość jaj i śmietany. Chrzan należy przechowywać w słoiku, zakręcony (żeby nie zwietrzał), w lodówce, przez max. 10 dni. Tak przygotowany chrzan idealnie pasuje do jaj, wędlin, pasztetów i mięs.  1 łyżka = 15 ml, 1 łyżeczka = 5 ml. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Żurek bez mleka (na domowym zakwasie) 367

tego wart. Otrzymamy pyszną, aromatyczną i bardzo pożywną zupę. Do tego mamy pewność, że nie będzie w niej mleka, nawet w śladowych ilościach. Żurek na domowym zakwasie, bez dodatku mięsa, można podać dziecku, które skończyło 10 miesiąc życia. 1 marchewka 1 duża pietruszka kawałek selera 0,5 – 0,75 litra zakwasu na żurek 4 kawałki białej kiełbasy (bez mleka

Dieta bez mleka
Zapiekane skórki ziemniaczane 166

Zapiekane skórki ziemniaczane to danie, które pomimo swojej prostoty jest bardzo smaczne. Zapiekane skórki ziemniaczane Dla tych, którzy lubią proste dania bez mięsa zapiekane skórki ziemniaczane będą jak znalazł. Śmiało można podać je na piątkowy obiad . Ale nie tylko. Ja jadłam je podane z sosem koperkowym. Pieczone ziemniaki i sos bardzo fanie razem się komponują. Możecie oczywiście użyć innego sosu

mecooks
Zupa z grillowanych pieczarek 158

Zupa pieczarkowa wykonana trochę innym sposobem. Można podawać samą , Ja uzupełniłam moją zupę o makaron razowy i tę opcję polecam.Zapraszam do przepisu:) Składniki 300-500 g mięsa z udźca indyka 300 g pieczarek 1 cebula 1 cukinia 3 ząbki czosnku włoszczyzna( marchew,pietruszka,seler,por) 2 cm imbiru papryka w proszku słodka sól , pieprz makaron razowy … Czytaj dalej Zupa

gotuj ze mną
Brownie bananowe oraz kuchnia zero waste po polsku :) 233

kruszonką, krem śliwkowy z kakao, zupy, zapiekanki, pieczone warzywa, zdrowe chipsy, ciasta z dodatkiem warzyw). Mamy dział  dotyczący nabiału (budynie, jogurtowe desery, domowe masło czy gzik) oraz  mięsa (potrawki, wywary, pasztety czy pizze).  Wszystkie przepisy są naprawdę bardzo proste w przygotowaniu, do ich wykorzystania wykorzystujemy przede wszystkim produkty, które mamy w domu i naprawdę pozwalają nam wykorzystywać

Moje Kuchenne Rewelacje
Mazurek z mincemeat 237

Bardzo smaczne połączenie kruchego ciasta z kwaśno słodkim nadzieniem. Mincemeat to nie mielone mięso, ale mieszanka bakalii. Jak dla mnie najważniejsza jest tutaj świeża żurawina, która w połączeniu ze słodkimi rodzynkami i przyprawami jest przepyszna. Polecam! CIASTO KRUCHE: 1 szklanka mąki pszennej 1/2 szklanki mąki krupczatki 1/4 szklanki cukru pudru 100 g masła 1 żółtko 1 łyżka śmietany 18% szczypta

https:KKuchniaMniam