mięso - 63110 przepisów (strona:2170/4208)

Jogurtowe Krokiety Z Farszem Ziemniaczano Pieczarkowy 475

krokiety to super smaczny pomysł na obiad czy też kolacje. W dodatku przygotujemy je bez użycia mięsa ! Farsz sprawia, że krokiety są syte, lecz chce się ich zjeść więcej ;) Naleśniki na bazie jogurtu wychodzą grubsze, ale za to delikatniejsze. Składniki na 6 krokietów na patelnie o śred. 24 cm Jogurtowe ciasto naleśnikowe: 2 jajka kl M 150 g gęstego jogurtu

Gotowanie...to proste !
Jak gotować fasolkę szparagową i z czym ją podawać? 365

prostu fasolkę ze słoika, czyli taką konserwową wg przepisu mojej Babci. Fasolka szparagowa może także stanowić samodzielne danie obiadowe, jak np. w przypadku naszego przepisu na fasolkę szparagową z mięsem mielonym . Którą szparagówkę, żółtą, czy zieloną, wolicie bardziej? A może znacie jakieś super przepisy na fasolkę szparagową i chcielibyście się nimi podzielić w komentarzach pod tym wpisem? Ile kalorii

Kulinarne Przeboje
Leczo 167

składników wystarczy żeby wyczarować przepyszne danie. Leczo, bo to o nim mowa to danie węgierskie w skład którego wchodzi głównie papryka, cebula i pomidory i nie ma w nim mięsa czy kiełbasy. Ale jesteśmy w Polsce i u nas jest nasze polskie leczo z kiełbasą i cukinią. I ja właśnie takie lubię i lubi je moja rodzinka. Składniki

Pysznie & Pięknie
Proste kotleciki z kaszy kuskus 163

przekąskę lub też nieskomplikowany obiad. Są pyszne na ciepło oraz po ostygnięciu. Ja je podaję z dodatkiem warzyw i lekkim sosem, ale mogą posłużyć jako dodatek nawet do kawałka mięsa. Poniższa wersja kotlecików jest bardzo prosta i możecie ją urozmaicić na mnóstwo sposobów, czyli do środka dodać dowolne warzywa, żółty ser lub ulubione przyprawy. Dodam jeszcze, że kuskus jest kaszą

Di gotuje
Tarta z kurczakiem bundzem i cukinią 149

wyklejamy formę do tarty w rozmiarze standardowym. Polędwiczki płuczemy pod bieżącą wodą i lekko osuszamy w ręczniku papierowym. Panierujemy i smażymy na dowolnym tłuszczu, może być olej. Studzimy mięso. Sery mleko i przyprawy wkładamy do kubka blendera i blendujemy na jednolitą masę. Ciasto podpiekamy przez 14 min w temp 180 st. Wyjmujemy i układamy pokrojoną na plasterki cukinię, polędwiczki

Gotowanie jest łatwe
Hiszpańskie leczo z ryżem 179

pomidorów pelati - puszka kukurydzy - 200g pieczarek - 2 papryki - 1 cebula - 2 łyżki oleju - curry, pieprz i sól - natka pietruszki 🍜Wersja standard: 300g chudego schabu/piersi z kurczaka 🌿Wersja wege: bez mięsa Sposób przygotowania: - ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu - pieczarki pokrój wraz z cebulką i podsmaż na łyżce oleju - w garnku blenduj pomidorki pelati, następnie przypraw i wsyp kukurydzę - usmażone warzywa

MintTaste
Delikatne curry z kurczaka 148

chwilkę smażyć. Wlać odrobinę wody lub wywaru, dodać curry pastę, curry w proszku i zagotować. Wymieszać. Cukinię umyć, przekroić na pół i pokroić w cienkie półplasterki. Dodać do mięsa. Wlać mleko kokosowe, dodać listki keffir i gotować na małym ogniu około 15-20 minut. Teraz to już zależy od Was, niektórzy nie lubią zagęszczania sosów. Wtedy nie dodawać wody

Kuchnia Pokoleń
RYŻ Z WARZYWAMI 918

przykryciem, bez mieszania, aż ryż wchłonie całą wodę. Po lekkim przestygnięciu mieszamy z natką pietruszki i sokiem z cytryny. Przygotowany w ten sposób ryż będzie świetnym dodatkiem do warzyw, mięs czy ryb z grilla.  Dobrze smakuje także na zimno. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI 180 g(1 szklanka) suchego ryżu długoziarnistego 500 ml gorącego bulionu lub wody, np. z sosem

cool and minty
Sałatka ziemniaczana 245

Sycąca, szybka i smaczna sałatka ziemniaczana, można ją podać jako dodatek do mięsa z grilla, albo po prostu zjeść na kolację czy wytrawną przekąskę :)  Składniki: 4 średnie ugotowane w mundurkach ziemniaki 1 nieduża czerwona papryka 4-5 dużych ogórków konserwowych 1 średni por natka pietruszki sól, pieprz ostra musztarda majonez  Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Ostudzić

Simply Food
KOPYTKA 202

ugotowanych ziemniaków 1 całe jajko około 100 - 120 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli Wykonanie: Ziemniaki ugotować i wystudzić. Zimne  przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce do mięsa. Dodać mąkę, sól i roztrzepane jajko. Wyrobić ciasto, w razie potrzeby podsypując niewielką ilością mąki. Z ciasta uformować wałeczki mniej więcej grubości kciuka i pokroić na ukośne, około

Walijskie Pichcenie
Pęczotto z kurkami 144

kurki wystartował. To bardzo wdzięczny produkt, który wspaniale wzbogaca każde danie. Pęczotto z kurkami podałam jako dodatek do confitowanej kaczki . Jest fantastycznym uzupełnieniem obiadu lub jeśli dodacie do niego mięso może stanowić samodzielne danie. Pęczotto z kurkami Składniki: około 200 g kaszy pęczak 200 g kurek 100 g masła ząbek czosnku około 1 litr bulionu garść startego twardego sera

PatiGotuje
Domowy sos tatarski. Z nim wszystko smakuje lepiej. PRZEPIS 136

kawałeczki. Przełóż do miski, dodaj majonez i jogurt, dopraw pieprzem i dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na kilka godzin, następnie ponownie wymieszaj. Rada: sos tatarski to świetny dodatek do mięs, wędlin, ryb i jajek. Można podać go też jako dip na przykład do frytek . Jest nieodłączną częścią angielskiego fish and chips. Przepis wkrótce. Artykuł Domowy sos tatarski. Z nim wszystko

Kulinarna Polska
Glazurowane pieczarki do obiadu 125

jeżeli kupicie mini pieczarki, ponieważ będą ładnie prezentować się na talerzu. Jeżeli będziecie używać normalnej wielkości pieczarek, przekrójcie kapelusze na cztery części. Takie glazurowane pieczarki smakują najlepiej z pieczonym mięsem, np. udkami z kurczaka . Smacznego! Zajrzyjcie też do przepisu, który robiłam w podobny sposób: Buraczki z octem balsamicznym i miodem Przepis na glazurowane pieczarki do obiadu Drukuj przepis Czas gotowania

Kuchnia Bazylii
KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY 152

piekący, niezwykle aromatyczny i nadaje daniom wyrazistości. Znajduje się w każdej kuchni! Każdy z nas używa go niemal codziennie, gdyż dodaje się go do wielu dań - m.in. do zup, mięs, sosów, dań z warzyw i ziemniaków, makaronów, marynat, jaj, ryb, itd.  A co tak naprawdę o nim wiemy? Oprócz pieprzu czarnego rozróżniamy jeszcze pieprz biały, zielony i czerwony

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY 152

piekący, niezwykle aromatyczny i nadaje daniom wyrazistości. Znajduje się w każdej kuchni! Każdy z nas używa go niemal codziennie, gdyż dodaje się go do wielu dań - m.in. do zup, mięs, sosów, dań z warzyw i ziemniaków, makaronów, marynat, jaj, ryb, itd.  A co tak naprawdę o nim wiemy? Oprócz pieprzu czarnego rozróżniamy jeszcze pieprz biały, zielony i czerwony

Kuchnia MagdaLeny