Pory duszone na maśle

Pory duszone na maśle

Pory duszone na maśle

  Duszone pory są lekko słodkawe i delikatne w smaku, więc doskonale sprawdzą się jako dodatek do mięsa, a nawet ryby. Taką wersję pora polubią nawet dzieci! Ja pory duszę na maśle, ponieważ uwielbiam ten charakterystyczny posmak, który wzbogacam odrobiną gałki muszkatołowej oraz koperkiem.  Polecam!    (około 3 porcje) 2 pory (średnie) 2 łyżki masła klarowanego  50 ml wody/bulionu 2 szczypty gałki muszkatołowej sól, pieprz Opcjonalnie: koperek   Pory należy umyć, osuszyć, a następn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Warto przeczytać

Dieta cebulowa

Dieta cebulowa, trwa zwykle od 2 do 3 tygodni, jest dietą odchudzającą przeznaczoną dla osób dorosłych. Podstawą diety są warzywa cebulowe. Cebula, por, szczypior oraz czosnek.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.