mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:69/774)

Pasztet z resztek rosołowych 407

świetny w smaku. Kremowy, wyrazisty i bardzo smaczny. Jeżeli lubicie pasztety z wątróbką to polecam Wam inny przepis na  pasztet drobiowy . Składniki: 400 g mięsa drobiowego z rosołu  (np. 2 ćwiartki z kurczaka wraz ze skórką) 2 średniej wielkości(...)ugotowane marchewki 1 ugotowana pietruszka 1/2 ugotowanego selera 1 czerwona cebula 1 duże jajko lub 2 małe sól, pieprz gałka muszkatołowa olej  Na samym początku z ćwiartek kurczaka obrać mięso. Marchewkę, pietruszkę i seler pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w piórka. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i przesmażyć  cebulę. Gdy zeszkli się

Ugotować
Domowy McWrap - Klasyczny Chrupiący Kurczak - jak z McDonald's 218

grubości ok 2 cm. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy (ich ilość według uznania lub ok. 1/3 łyżeczki każdej z przypraw, przyprawy do kurczaka warto dodać większą ilość).  Dokładnie mieszamy, tak aby pokryć przyprawami każdy kawałek mięsa.  Płatki kukurydziane kruszymy (w food procesorze lub np. za pomocą wałka kuchennego(...)Dodajemy mąkę oraz bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Kawałki kurczaka kolejno maczamy w: mącę, jajku z mlekiem, a następnie w przygotowanej panierce starając się pokryć nią każdy fragment mięsa. Kawałki kurczaka smażymy na średnim ogniu, w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Sałatę lodową siekamy, pomidory kroimy w plasterki. Żółty ser kroimy

Słodka Strona
Tortilla z Chrupiącym Kurczakiem i Sosem Miodowo - Musztardowym 598

grubości ok 2 cm. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy (ich ilość według uznania lub ok. 1/3 łyżeczki każdej z przypraw, przyprawy do kurczaka warto dodać większą ilość).  Dokładnie mieszamy, tak aby pokryć przyprawami każdy kawałek mięsa.  Płatki kukurydziane kruszymy (w food procesorze lub np. za pomocą wałka kuchennego(...)Dodajemy mąkę oraz bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Kawałki kurczaka kolejno maczamy w: mącę, jajku z mlekiem, a następnie w przygotowanej panierce starając się pokryć nią każdy fragment mięsa. Kawałki kurczaka smażymy na średnim ogniu, w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Sałatę lodową siekamy, pomidory kroimy w plasterki. Każdą tortillę smarujemy

Słodka Strona
Domowy McWrap - Klasyczny Chrupiący Kurczak - jak z McDonald's 2969

grubości ok 2 cm. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy (ich ilość według uznania lub ok. 1/3 łyżeczki każdej z przypraw, przyprawy do kurczaka warto dodać większą ilość).  Dokładnie mieszamy, tak aby pokryć przyprawami każdy kawałek mięsa.  Płatki kukurydziane kruszymy (w food procesorze lub np. za pomocą wałka kuchennego(...)Dodajemy mąkę oraz bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Kawałki kurczaka kolejno maczamy w: mącę, jajku z mlekiem, a następnie w przygotowanej panierce starając się pokryć nią każdy fragment mięsa. Kawałki kurczaka smażymy na średnim ogniu, w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron). Sałatę lodową siekamy, pomidory kroimy w plasterki. Żółty ser kroimy

Słodka Strona
Domowe Nuggetsy w Płatkach Kukurydzianych 985

grubości ok 2 cm. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy (ich ilość według uznania lub ok. 1/3 łyżeczki każdej z przypraw, przyprawy do kurczaka warto dodać większą ilość).  Dokładnie mieszamy, tak aby pokryć przyprawami każdy kawałek mięsa.  Płatki kukurydziane kruszymy (w food procesorze lub np. za pomocą wałka kuchennego(...)Dodajemy mąkę oraz bułkę tartą i dokładnie mieszamy. Kawałki kurczaka kolejno maczamy w: mącę, jajku z mlekiem, a następnie w przygotowanej panierce starając się pokryć nią każdy fragment mięsa. Kawałki kurczaka smażymy na średnim ogniu, w głębokim oleju na złoty kolor (przez ok. 4-5 minut z każdej ze stron).  Gotowe nuggetsy podajemy z dowolnymi sosami, np. czosnkowym , chili

Słodka Strona
Zupa śmietankowo-kalafiorowa z zielonym groszkiem 154

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com    Zupa jest bardzo prosta w przygotowaniu, a dodatkowo niezwykle smaczna, delikatna i taka śmietankowa... Lubię takie! A Wy?   mięso na wywar (u mnie z kurczaka) 400g kalafiora 1 szklanka zielonego groszku (mrożonego, może być w puszce) 4 ziemniaki 1 marchew 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora + 1 łyżeczka masła 2 łyżki natki(...)końcu.) Obie śmietany rozmieszać z odrobiną zimnej wody i połączyć z zupą. Całość doprawić do smaku i posypać natką pietruszki oraz opcjonalnie - prażoną cebulką. Do zupy dodałam też mięso z kurczaka, na którym przyrządziłam wywar

Di gotuje
Pieczony kurczak z warzywami - przepis 200

Kurczak przyrządzany na wszelakie sposoby, przez swoją uniwersalność, umiłowany przez wiele osób. Moje małe córki zazwyczaj jadają go pod postacią kotlecików. Zdarza się, że każde inne mięso ma nazwę "kurczaka", wiem wtedy, że mięso będzie zjedzone. Dlatego dbam o to, aby zaopatrzyć się w zdrowy drób. Wystarczająco innej chemii jest już dookoła. Kurczak świetnie komponuję się z warzywami, one nadają

Basia w kuchni
Kuleczki drobiowe dietetyczne 148

Zrobiło się cieplej, czas zadbać o to by po zimie nieco wysmukleć. Jakie mięso jest najchudsze? Oczywiście pierś z kurczaka. Stąd dzisiaj kuleczki z mielonego mięsa z piersi kurczaka z dodatkiem suszonej mięty i innych przypraw. Zamiast tradycyjnej bułki dodałam Bryntę. Nie wiem czy jest powszechnie dostępna, za to bardzo zdrowa. A co to jest Brynta? To zmielone bardzo miałko(...)dorosłych. Dodać można do gotowej Brynty: orzechy, rodzynki lub owoce. Zamiast mleka można do Brynty wlać sok owocowy lub mleko/sok (pół na pół). SKŁADNIKI: ok. 150 g mielonego mięsa z piersi drobiowej 2 białka z jaj lub ostatecznie 1 całe jajko 1 łyżeczka suszonej mięty 1 zmiażdżony na papkę ząbek czosnku 1/3 łyżeczki kuminu rzymskiego 1/3 łyżeczki cynamonu

Sztuka gotowania w/g Samiry
Francuskie poduszeczki ze sprytnym farszem 128

Ciasto francuskie stanowi idealną bazę do wykonania szybkich, a zarazem eleganckich przekąsek. Dzisiaj wykorzystaliśmy je do przygotowania poduszeczek nadzianych farszem, którego główny składnik stanowiło mięso z kurczaka z rosołu. Zwykle do gotowania rosołu używamy (oprócz indyka lub wołowiny) podudzi z kurczaka. Dzięki temu unikamy nadmiaru tłuszczu w zupie, a jednocześnie otrzymujemy zbalansowany smak. Filety z podudzi wrzucamy do zamrażalnika(...)piwa. Eksperymentowaliśmy z farszami wielokrotnie i tym razem wyszedł nam na tyle smaczny, że postanowiliśmy się podzielić przepisem. SKŁADNIKI (16 poduszeczek) : 2 opakowania ciasta francuskiego mięso z 2-3 filetów z podudzi z kurczaka pół papryki pół ostrej świeżej papryczki 6 pieczarek 15 dag goudy lub edamskiego 2 ząbki czosnku pół cebuli curry papryka słodka wędzona sól pieprz olej

Kuchnia od dwojga
Kurczak pieczony z wolnowaru 157

grudniu kupiłam wolnowar, nie sądziłam że będzie to tak często używane przeze mnie urządzenie. Robiłam już w nim kilka rodzajów mięs, tym razem przyszedł czas na przetestowanie kurczak w całości. Byłam ciekawa na ile będzie soczysty i czy nie rozpadnie się w trakcie gotowania. I co? I się udało. Kurczak wyszedł mega soczysty, pyszny, z chrupiącą skórką i przy wyjmowaniu

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kaeng Massaman Kai – CURRY MASSAMAN Z KURCZAKIEM + BALLARINI LUCCA 228

Dziś znów zabieram Was do południowej Tajlandii – regionu dobrze znanego turystom ze względu na wspaniałe, rozległe plaże i rajskie wysepki, ciągnące się od Phuket po

Ostra na Słodko
KURCZAK PIECZONY MAŚLANO – CYTRYNOWY 157

Pogoda na majówkę nie dopisała, było pochmurno i zimno, więc na obiad zrobiłam pysznego maślano – cytrynowego kurczaka. Nafaszerowany dodatkowo ulubionymi ziołami smakował obłędnie. Mięso przesiąknięte aromatem masła rozpływało się w ustach. Piekłam go już kilka razy, ale zazwyczaj z okazji rodzinnych spotkań i nie było czasu zrobić zdjęcia. Tym razem się udało. Przepis zaczerpnęłam od Marzyni , której jestem ogromną(...)mięso, najpierw na plecach, a potem na brzuchu ( średnio po 20 minut na każdą stronę). Zmniejszyć temperaturę do 170-180 st i piec około 40 minut, aż kurczak będzie zrumieniony, a z mięsa po ukłuciu na udzie będzie wypływał przezroczysty płyn. W międzyczasie polewać wytworzonym sosikiem. Zostawić jeszcze na 15 minut do odpoczęcia, w wyłączonym piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach. Artykuł

Pieguskowa Kuchnia
Niesamowity kurczak paprykowy – pieczony z ziemniakami i cebulą 283

szczególnie przydatna właśnie wtedy, gdy pieczemy drób. Pozwala skrócić czas pieczenia, a tym samym zachować soczyste mięso i wytworzyć na nim chrupiącą skórkę. Polega na wycięciu z mięsa całego kręgosłupa i spłaszczeniu kurczaka na poziomie mostka. W ten sposób można również kurczaka z powodzeniem na płasko zamarynować, a później upiec na grillu, usmażyć na patelni czy nawet ugotować na parze(...)obiema dłońmi pomiędzy piersiami. Gotowe! Rozpłaszczonego kurczaka nacieramy zużywając 2/3 mieszanki oleju i przypraw – nie tylko po skórce, ale najważniejsze żeby zrobić to pod skórką – w kurczaku zagrodowym łatwo oddzielić ją od mięsa i włożyć tam dłoń. Nacieramy mięso mocno, dokładnie – wszędzie. Pozostałą w miseczce mieszankę przypraw rozcieńczamy 3 łyżkami oleju i wlewamy do warzyw. Rozprowadzamy przyprawy równomiernie po ziemniakach

Karo in the Kitchen
Zapiekanka gyros 456

ogórki konserwowe czerwona papryka 200g sera żółtego 2 łyżki oleju 2 łyżki majonezu ok 1/2 szkl keczupu pikantnego natka pietruszki do posypania Ryż ugotować na sypko. Kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Mięso przyprawić przyprawą gyros. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć cebulkę, dodać mięso i usmażyć. Pod koniec dodać posiekany czosnek. Ogórki i paprykę pokroić w kostkę. W naczyniu

Smakołyki Asi
Kurczak po andaluzyjsku 258

gorąco polecam każdemu, aby choć raz spróbował kurczaka po andaluzyjsku. Kurczak po andaluzyjsku 2015-01-20 14:33:37 Proste w przygotowaniu, kolorowe danie o oryginalnym smaku. Chude mięso z kurczaka połączone z dużą ilością papryki i pomidorów, wzbogacone dodatkowo zielonymi oliwkami i szynką. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 4 osób) 1 średni kurczak (1,8kg) 2 duże(...)solid #cfcfcf;} #gallery-46 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone warzywa i szynka Zaczynamy od obsmażenia mięsa Na dnie brytfanny umieszczamy mięso i oliwki Następnie na przemian pomidory, paprykę i szynkę Gotowe danie Post Kurczak po andaluzyjsku pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa