mięso z kurczaka - 11609 przepisów (strona:65/774)

Kurczak z warzywami w piwie 498

inne smaczne przepisy z kurczakiem w roli głównej: Kurczak po cygańsku kurczak z porami zapiekany w cieście Kotlety siekane z kurczaka i pieczarek , Smażone kotleciki z kurczaka Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem Krucha sałatka z panierowanym kurczakiem Kurczak w piwie z warzywami: Składniki: ćwiartki kurczaka (2 sztuki) 1 kg ziemniaków 2 marchewki 200 g małych pieczarek 500 ml bulionu warzywnego

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pierś z kurczaka macerowana w aromatycznym mleku z groszkiem i parmezanem 151

wstrzymanie... i tak np. wybrałem ostatnio mieszankę przypraw do kurczaka zakupionych na straganie w Turcji, liście laurowe, gwiazdki anyżu i połączyłem wszystko z mlekiem - mięso powędrowało do takiej zalewy (macerowanie). Pierś z kurczaka macerowana(...)aromatycznym mleku z groszkiem i parmezanem Aby mięso przeszło skomponowaną przez nas wariacją smaków wystarczy już kilka godzin trzymania mięsa w lodówce (w ten sposób można przechowywać kurczaka śmiało i tydzień). Ponadto mięso pod wpływem działania mleka staje się o wiele bardziej kruche po usmażeniu/upieczeniu. Mięso, mające pokojową temperaturę, wrzuciłem tym razem na patelnię do grillowania. Do tego ugotowane

Right Behind The Kitchen
Prosta zapiekanka z ziemniakami 195

tego szybka i bardzo pożywna. Przepis Składniki: ok. 1 kg ziemniaków (wszystko zależy od wielkości naczynia w którym będzie zapiekać nasze danie. ok 0,5 kg mięsa z kurczaka, można zastąpić dowolnym innym mięsem, nawet mielonym Mrożona mieszanka warzywna (używamy swojej ulubionej, czym więcej różnych warzyw tym lepiej, oczywiście można dodać świeże warzywa, oraz wszystkie wyżej wspomniane „resztki

KasiaiKrzysiu.pl
Chutney z rabarbaru. Słodko-kwaśny sos po polsku 161

podstawowym składnikiem jest rabarbar, jest słodko-kwaśnym, lekko pikantnym i bardzo charakterystycznym sosem. Będzie pasował zarówno do klasycznych zimnych wędlin jak szynka czy baleron, pasztetów, jak i do mięsa drobiowego – kurczaka, indyka czy kaczki, do mięsa białych ryb, a już wyjątkowo sprawdzi się jako dodatek do wieprzowiny w każdej postaci. Możecie używać go również na kanapki, podawać jako

Karo in the Kitchen
Kurczak faszerowany pieczarkami 1351

kurczak - u mnie ok. 1,5kg,1 cebula,ok. 10 pieczarek,2 łyżki bułki tartej,2 łyżki oliwy,przyprawy: pieprz, sól, majeranek, słodka papryka, czosnek Polecam także kurczaka faszerowanego mięsem mielonym, przepis tutaj. Przygotowanie:  Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wyjmujemy z kurczaka wszystkie kości, zostawiając tylko skrzydełka. Kurczaka kładziemy na blacie piersiami do dołu. Nacinamy wzdłuż, rozkładamy

Aga w kuchni
Kurczak z porami zapiekany w cieście 1210

Dzisiaj proponuję Wam kolejny mój przepis z kurczakiem. Tym razem jest to zapiekanka z kurczaka i pora, danie ma moc, jest mega smaczne.Polecam też:Kotlety siekane

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Krem z białych szparagów – przepis 101

posiekana natka pietruszki 2 – 2,5 litra wody Przygotowanie: Na wędzonych kościach, kurczaku i włoszczyźnie przygotowałam wywar. Trochę go odparowałam, żeby stał się bardziej „tęgi”. Z wywaru wyjęłam mięso. Ćwiartki z kurczaka obrałam. Szparagi obrałam, pokroiłam na mniejsze części, wrzuciłam do wywaru i gotowałam do miękkości. Gdy szparagi zmiękły, dodałam mięso z ćwiartek z kurczaka i wszystko zmiksowałam na gładziutki

Kate's Kitchen
Sałatka z ryżem, mieszanką meksykańską i wędzonym kurczakiem 217

Dzisiaj pomysł na szybką do przygotowania i bardzo sycącą sałatkę z ryżem, mieszanką meksykańską i wędzonym mięsem z kurczaka. Prosto i bardzo smacznie :)  Poniższa sałatka sprawdzi się idealnie na drugie śniadanie. Jeżeli nigdy wcześniej nie spotkaliście się z mieszanką meksykańską to p odpowiem Wam, że składa się z konserwowej kukurydzy, groszku, marchewki, papryki oraz ugotowanej czerwonej fasoli.   Składniki(...)posolić. Gotować kilkanaście minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Gdy ryż wchłonie wodę to garnuszek przykryć pokrywką i pozostawić do ostygnięcia. Wędzoną ćwiartkę z kurczaka pozbawić skóry, kości, chrząstek, a mięso pokroić na mniejsze kawałki. Mieszankę meksykańską przełożyć na durszlak i odcedzić z zalewy. Składniki sałatki przesypać do miski. Na sam koniec dodać majonez i przyprawy. Dokładnie wymieszać

Ugotować
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, szpinakiem i grzybami / Chicken, mushroom and spinach pasta bake 432

Dziś przedstawiam pomysł na szybki i pyszny obiad w zabieganym tygodniu. Makaron w sosie pomidorowym z kawałkami kurczaka, szpinakiem i grzybami, zapieczony pod grubą warstwą mozzarelli

karmelowy
Kurczak po chińsku 248

Często w ten sposób robię kurczaka na obiad, mięso marynuje dzień wcześniej, dzięki czemu jest bardzo aromatyczne. Jest to taka wariacja na temat kurczaka po chińsku, bo jest on bardziej po polsku, oczywiście możecie dodać do niego bardziej orientalnych składników jak grzybki mun czy pędy bambusa. Ja przedstawiam wersję na co dzień, na obiad dla każdego, z ogólnodostępnych składników. Składniki(...)łyżeczki świeżego tartego imbiru 0,5 łyżeczki cynamonu pół papryczki chili 1 łyżka oleju (może być sezamowy jeśli macie) Kurczaka pokroić w paski, włożyć do marynaty i zostawić na minimum 3 godziny. Rozgrzać wok lub dużą, głęboką patelnię, i podsmażyć mięso. Następnie dodać warzywa pokrojone w słupek (cebula w piórka). Smażyć, aż warzywa trochę zmięknął, ale nadal będą lekko

Dobra karma
Kurczak z dynią i jabłkami / Chicken with pumpkin and apples 200

powietrzu. Mam jednak nadzieje, że ciepłe dni jeszcze do nas wrócą. Tak czy inaczej nabrałam ochoty na typowo jesienne potrawy, a szczególnie na moje ulubione mięsa duszone z warzywami. Dlatego przedstawiam dziś soczystego kurczaka duszonego z jabłkami, dynią, pieczarkami i boczniakami, z dodatkiem ziół i czerwonego wina. Jest to tak na prawdę łatwe danie jednogarnkowe, które posmakuje każdemu. Polecam

karmelowy
Klopsy w skórkach 165

bułki-przyprawa do mięs lub barbecue-pieprz-sól lub warzywko-3 marchewki-jedna cebula-3 ząbki czosnku-olej   Z surowych ćwiartek z kurczaka zdejmujemy całe skórki i posypujemy je solą i pieprzem.Pozostałe mięso gotujemy tak, jak na rosół, dodając do niego marchewkę, opaloną cebulęi czosnek.Mięso wyjmujemy z rosołu, studzimy i oddzielamy od kości. Zostawiamy kilka całych(...)Zostawiamy pół marchewki, którą kroimyw słupki. Będą nam potrzebne do wypełnienia klopsów.Bułki moczymy a następnie odciskamy wodę.Łopatkę mielimy dwukrotnie.Mięso z kurczaka, marchew, cebulę, czosnek i bułkę również przepuszczamyprzez maszynkę.   Do zmielonego mięsa dodajemy jajka i przyprawy do smaku.Wyrabiamy nasz farsz.   Rozkładamy skórkę i częściowo wypełniamy ją farszem.Układamy odłożone kawałki mięsa oraz marchewkę

Maminek kulinarny
Kurczak marynowany i pieczony w sosie chimichurri 227

szczególnie przydatna właśnie wtedy, gdy pieczemy drób. Pozwala skrócić czas pieczenia, a tym samym zachować soczyste mięso i wytworzyć na nim chrupiącą skórkę. Polega na wycięciu z mięsa całego kręgosłupa i spłaszczeniu kurczaka na poziomie mostka. W ten sposób można również kurczaka z powodzeniem na płasko zamarynować, a później upiec na grillu, usmażyć na patelni czy nawet ugotować na parze(...)miało odpowiednią temperaturę a skórka była idealnie przypieczona. Dzielimy upieczone mięso na porcje i od razu podajemy – z miksem sałat i kiełkami polanymi pozostałym sosem chimichurri. Kurczak zostaje wyjątkowo delikatny i soczysty, mięso perfekcyjnie odchodzi od kości, a skórka – cieniutka i wypieczona – chrupie jak dobre chipsy. Nie przerażajcie się ilością czosnku w sosie – pietruszka i ocet idealnie go równoważą, neutralizując

Karo in the Kitchen
Kurczak kukurydziany cytrusowo-tymiankowy, nogi kurczaka 148

kikok, francuski maispoulard) „pojawił” się 20 lat temu w Nadrenii Północnej – Westfalii. Kurczaki karmione są paszą składającą się w 50% z kukurydzy i 50% z pszenicy. Kurczaki przybywają na wadze wolniej. Ich mięso jest bardziej soczyste, delikatne i „słodkie”. Wyróżnia je żółto pomarańczowa barwa. Kurczakom nie podawane są hormony wzrostu ani antybiotyki, dzięki czemu mięso jest o wiele zdrowsze(...)minutach zmniejszyć temperaturę do 180 stopni. Piec około 25 minut, aż kurczak będzie miękki a skórka ładnie przyrumieniona. Podczas pieczenia, co jakiś czas polewać mięso sosem wytworzonym podczas pieczenia. Upieczone nogi kurczaka przełożyć na talerzu i trzymać w cieple. Sos z pieczenia przetrzeć przez sito, tłuszcz zlać. Zagotować, doprawić do smaku miodem (ja użyłam miód tymiankowy, ale może być lipowy

królestwo garów
Filet z kurczaka z suszonymi pomidorami w sosie maślano śmietankowym 140

pietruszki są świetnym pomysłem na obiad jak i kolację. Atutem tego dania jest maślano śmietankowy sos oraz pieczone ziemniaczki. Danie wyszło rewelacyjne w smaku! 1 podwójny filet z kurczaka Przyprawa do mięsa 4 łyżki natki pietruszki 6 suszonych pomidorów z oleju 100 g sera feta 2 plastry żółtego sera Sos: 2 łyżki masła 1 łyżka mąki pszennej 1,5 szklanki(...)łyżki śmietany 18% Liść lubczyku Sól Pieprz Pieczone ziemniaczki: 5 dużych ziemniaków Przyprawa do ziemniaków Słodka czerwona papryka Sól Liść lubczyku 3 łyżki oliwy z oliwek Mięso: Filet z piersi kurczaka kroimy w taki sposób aby powstała nam kieszonka. Mięso dokładnie doprawiamy przyprawą do mięsa. Do środka dodajemy plastry żółtego sera, pokrojone w kawałki suszone pomidory, kosteczki sera feta

VioletoweKucharzenie