mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:144/400)

Zapiekanka ryżowa gyros 251

plastry żółtego sera (można też ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach). Wyłożyć usmażone mięso, pokrojone ogórki i paprykę. Znowu wykładamy cienką warstwę majonezu i keczupu, na wierzch wykładamy plastry sera żółtego. 5. Całość zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30 minut. Piec bez przykrycia. 6. Zapiekanka również świetnie smakuje następnego dnia po odgrzaniu. Smacznego!!! Źródło: Gotuj

Kuchnia domowa Ani
Schab ze śliwką i pietruszką z glazurą z nutą kawy 124

siekaną natkę pietruszki, dzięki czemu wygląda jeszcze atrakcyjniej w przekroju. Glazura z nutą kawy nadaje ciekawy smak! Polecam, bo jeszcze jest czas, aby go przygotować :) Poza tym takie pieczone mięsko jest o wiele zdrowsze! Uwielbiam :) Składniki: 1,5 kg schabu bez kości 4 łyżki posiekanej natki pietruszki kilka suszonych śliwek 1/2 łyżeczki granulowanego czosnku 1 łyżka słodkiej papryki(...)obsmażamy na niewielkiej ilości oleju z każdej strony, aby zamknąć pory i przygotować do pieczenia. Obsmażone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i smarujemy z każdej strony glazurą z dokładnie wymieszanych składników. Do naczynia wlewamy jeszcze około 1 szklankę gorącej wody i wkładamy na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Po wyłączeniu piekarnika zostawiamy jeszcze na 20 minut i dopiero

Kolorowy Przepisownik
cukinie z farszem z królika 180

kwaśnej śmietany gęstej 1 łyżka masła sól pieprz szczypiorek Ryż ugotować w osolonej wodzie. Mięso podsmażyć, przyprawić, wrzucić starty czosnek, dodać ryż i razem podsmażyć. Cukinie podzielić na połowy, wydrążyć gniazda nasienne, oprószyć solą i nadziać farszem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 30 minut. Kurki podsmażyć na maśle, posolić i zalać śmietaną. Doprawić do smaku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasteczka ze słonecznikiem. Fit ciasteczka. 253

papierem blaszce, zostawiając między nimi odstępy. Każdą kulkę spłaszczamy (ja robiłam to tłuczkiem do mięsa lekko obsypanym mąką) na powierzchni ciasteczek odbija się wtedy wzór z tłuczka, posypujemy ciasteczka dodatkowo słonecznikiem. ręką lub łyżką, tworząc kształt ciasteczka. Pieczemy słonecznikowe ciasteczka około 20-25 minut, w piekarniku nagrzanym do 180°C, aż ciasteczka będą złote. Po wyjęciu z piekarnika układamy ciasteczka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Świeże figi z gorgonzolą 170

włożyć plaster wędliny i kawałek sera pleśniowego Ułożyć figi na blasze. Włożyć do piekarnika i piec 15-20 minut. Podawać gorące z sosem, który utworzył się na dnie. A tak niedawno figi były zielone... Ale już wtedy kusiły ;) ----------- Podobne: Pomidory faszerowane ryżem Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Faszerowana cukinia

Weekendy w domu i ogrodzie
Papryki faszerowane mięsem i śliwkami 145

jalapeno pozbyć się gniazd nasiennych. Wrzucić papryczki do malaksera. Rozdrobnić zawartość malaksera. Dorzucić mięso mielone. Ponownie zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Każdą z papryk obtoczyć w oleju z papieru. Wypełniać papryki farszem. Przykryć papryki odciętymi czapeczkami i piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Podawać gorące. ----------- Podobne: Papryka z kaszą gryczaną i kalafiorem Papryki

Weekendy w domu i ogrodzie
Słodko-kwaśne udka z kurczaka z miodem 262

kawałkach mięsa kładziemy po plastrze cytryny. Brytfannę zamykamy pokrywką lub folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy/dusimy przez ok. 60 minut do miękkości mięsa. Na ostatnie 15-20 minut zdejmujemy przykrycie brytfanny. Podajemy na ciepło z ryżem basmati i sosem z pieczenia. Uwagi Jeżeli śliwki nie są zbyt słodkie, albo wręcz lekko kwaśne, dla zrównoważenia smaków

Kulinarna Pokusa
Polędwiczka wieprzowa w sosie malinowo-borówkowym 223

karmelizujemy cukier. Dodajemy miód i owoce. Gotujemy aż owoce się rozpadną, a sos zredukuje. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju po 1 minucie na każdej stronie. Następnie przekładamy na blachę lub do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy na 10 minut, żeby odpoczęło. Po tym czasie kroimy na kawałki

Czerwona Porzeczka
Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem. 165

wyciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz, majeranek i posiekaną pietrzuszkę wymieszać z mięsem mielonym. Mięso uformować w łódkę i ułożyć na środku, wzdłuż pokrojone na pół jajka. Uformować na kształt rolady, tak by jajka były dobrze przykryte i zawinąć w papier do pieczenia.  Piec w rozgrzanym piekarniku 180stopni przez ok.1h. Peczeń można podawać z sosem do obiadu jak również nadaje

W kuchni u Moniki
Zapiekanka makaronowa z porem, selerem naciowym i udkami z kurczaka w sosie śmietanowym 311

niewielkiej ilości masła. Gotujemy makaron i wykładamy go do naczynia żaroodpornego. Na nim układamy mięso i uduszone warzywa. Żółtka mieszamy w misce i dodajemy do nich śmietanę. Doprawiamy gałką, kolendrą, pieprzem i solą. Zalewamy tym ułożone w brytfance składniki. Całość posypujemy startym serem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30-40 minut. Voila! Smacznego i do napisania

Życie zamknięte w smaku
Test Kulinarnych Inspiracji KAMIS 171

paprykę w proszku, 1/2 porcji czosnku, tymianek i mieszamy. Na tłuszczu ze smażenia mięsa karmelizujemy  cukier (podgrzewamy, aż się rozpuści). Dodajemy cebulkę, marchew i paprykę. Podsmażamy około 5 minut, stale mieszając. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy pozostałym czosnkiem, oregano i mieszamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C około 50-60 minut. François Rabelais

Smakowite Dania
Pieczony pstrąg w całości w ziołach 215

pełni. Nie wyjmujemy kręgosłupa z ośćmi , zrobimy to dopiero po upieczeniu. 2/ Skrapiamy mięso pstrąga cytryną, dodajemy przyprawy i zamykamy (odstawiamy do przegryzienia się lub przygotowujemy od razu). Z dodaną odrobiną masełka w środku wkładamy ryby do piekarnika nagrzanego do ok 170 stopni i pieczemy na folii aluminiowej do miękkości (ok. 15 minut) 3/ Wyjmujemy z piekarnika i podajemy

Kuchnia PROzdrowotna
Enchiladas 208

chwilę, następnie dodać połowę startego sera żółtego. Wymieszać i smażyć do rozpuszczenia sera. Rozgrzać piekarnik do 180 st. C. Każdą tortillę posmarować łyżką sosem. włożyć po ok. 2 łyżki mięsa i zawinąć tortille. Układać w żaroodpornym naczyniu i polać pozostałym sosem. Oprószyć pozostałym serem i piec 15-20 min. Udekorować kolendrą. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Paszteciki z mięsem mielonym, cebulką i serem żółtym 191

mięso, a na czterech pozostałych robimy po trzy poziome nacięcia  nożem  Na mięso układamy po plasterku sera żółtego Przykrywamy paszteciki naciętymi prostokątami ciasta, łączymy widelcem i smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Można dodatkowo posypać startym serem żółtym Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy paszteciki 15 minut - u mnie termoobieg, środkowa półka Podawać z surówką lub ulubioną sałatką

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ciastka domowe ze skwarkami 149

włożyć na 2 godziny do lodówki, żeby się schłodziło. Na maszynkę do mielenia mięsa nałożyć nakładkę na ciastka. Schłodzone ciasto przepuścić przez maszynkę. Ciasteczka układać w dość dużej odległości od siebie gdyż jeszcze dużo urosną na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 18 minut w temperaturze 160 stopni C do chwili aż się przyrumienią. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie

Proponowane wyszukiwania