mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:145/400)

cukinie z farszem z królika 166

kwaśnej śmietany gęstej 1 łyżka masła sól pieprz szczypiorek Ryż ugotować w osolonej wodzie. Mięso podsmażyć, przyprawić, wrzucić starty czosnek, dodać ryż i razem podsmażyć. Cukinie podzielić na połowy, wydrążyć gniazda nasienne, oprószyć solą i nadziać farszem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 30 minut. Kurki podsmażyć na maśle, posolić i zalać śmietaną. Doprawić do smaku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Ciasteczka ze słonecznikiem. Fit ciasteczka. 231

papierem blaszce, zostawiając między nimi odstępy. Każdą kulkę spłaszczamy (ja robiłam to tłuczkiem do mięsa lekko obsypanym mąką) na powierzchni ciasteczek odbija się wtedy wzór z tłuczka, posypujemy ciasteczka dodatkowo słonecznikiem. ręką lub łyżką, tworząc kształt ciasteczka. Pieczemy słonecznikowe ciasteczka około 20-25 minut, w piekarniku nagrzanym do 180°C, aż ciasteczka będą złote. Po wyjęciu z piekarnika układamy ciasteczka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Świeże figi z gorgonzolą 154

włożyć plaster wędliny i kawałek sera pleśniowego Ułożyć figi na blasze. Włożyć do piekarnika i piec 15-20 minut. Podawać gorące z sosem, który utworzył się na dnie. A tak niedawno figi były zielone... Ale już wtedy kusiły ;) ----------- Podobne: Pomidory faszerowane ryżem Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Faszerowana cukinia

Weekendy w domu i ogrodzie
Papryki faszerowane mięsem i śliwkami 126

jalapeno pozbyć się gniazd nasiennych. Wrzucić papryczki do malaksera. Rozdrobnić zawartość malaksera. Dorzucić mięso mielone. Ponownie zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Każdą z papryk obtoczyć w oleju z papieru. Wypełniać papryki farszem. Przykryć papryki odciętymi czapeczkami i piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. Podawać gorące. ----------- Podobne: Papryka z kaszą gryczaną i kalafiorem Papryki

Weekendy w domu i ogrodzie
Słodko-kwaśne udka z kurczaka z miodem 243

kawałkach mięsa kładziemy po plastrze cytryny. Brytfannę zamykamy pokrywką lub folią aluminiową. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy/dusimy przez ok. 60 minut do miękkości mięsa. Na ostatnie 15-20 minut zdejmujemy przykrycie brytfanny. Podajemy na ciepło z ryżem basmati i sosem z pieczenia. Uwagi Jeżeli śliwki nie są zbyt słodkie, albo wręcz lekko kwaśne, dla zrównoważenia smaków

Kulinarna Pokusa
Polędwiczka wieprzowa w sosie malinowo-borówkowym 207

karmelizujemy cukier. Dodajemy miód i owoce. Gotujemy aż owoce się rozpadną, a sos zredukuje. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju po 1 minucie na każdej stronie. Następnie przekładamy na blachę lub do naczynia żaroodpornego i pieczemy 30-40 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika i zostawiamy na 10 minut, żeby odpoczęło. Po tym czasie kroimy na kawałki

Czerwona Porzeczka
Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem. 126

wyciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz, majeranek i posiekaną pietrzuszkę wymieszać z mięsem mielonym. Mięso uformować w łódkę i ułożyć na środku, wzdłuż pokrojone na pół jajka. Uformować na kształt rolady, tak by jajka były dobrze przykryte i zawinąć w papier do pieczenia.  Piec w rozgrzanym piekarniku 180stopni przez ok.1h. Peczeń można podawać z sosem do obiadu jak również nadaje

W kuchni u Moniki
Zapiekanka makaronowa z porem, selerem naciowym i udkami z kurczaka w sosie śmietanowym 294

niewielkiej ilości masła. Gotujemy makaron i wykładamy go do naczynia żaroodpornego. Na nim układamy mięso i uduszone warzywa. Żółtka mieszamy w misce i dodajemy do nich śmietanę. Doprawiamy gałką, kolendrą, pieprzem i solą. Zalewamy tym ułożone w brytfance składniki. Całość posypujemy startym serem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30-40 minut. Voila! Smacznego i do napisania

Życie zamknięte w smaku
Test Kulinarnych Inspiracji KAMIS 155

paprykę w proszku, 1/2 porcji czosnku, tymianek i mieszamy. Na tłuszczu ze smażenia mięsa karmelizujemy  cukier (podgrzewamy, aż się rozpuści). Dodajemy cebulkę, marchew i paprykę. Podsmażamy około 5 minut, stale mieszając. Warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy pozostałym czosnkiem, oregano i mieszamy. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C około 50-60 minut. François Rabelais

Smakowite Dania
Pieczony pstrąg w całości w ziołach 197

pełni. Nie wyjmujemy kręgosłupa z ośćmi , zrobimy to dopiero po upieczeniu. 2/ Skrapiamy mięso pstrąga cytryną, dodajemy przyprawy i zamykamy (odstawiamy do przegryzienia się lub przygotowujemy od razu). Z dodaną odrobiną masełka w środku wkładamy ryby do piekarnika nagrzanego do ok 170 stopni i pieczemy na folii aluminiowej do miękkości (ok. 15 minut) 3/ Wyjmujemy z piekarnika i podajemy

Kuchnia PROzdrowotna
Enchiladas 197

chwilę, następnie dodać połowę startego sera żółtego. Wymieszać i smażyć do rozpuszczenia sera. Rozgrzać piekarnik do 180 st. C. Każdą tortillę posmarować łyżką sosem. włożyć po ok. 2 łyżki mięsa i zawinąć tortille. Układać w żaroodpornym naczyniu i polać pozostałym sosem. Oprószyć pozostałym serem i piec 15-20 min. Udekorować kolendrą. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Paszteciki z mięsem mielonym, cebulką i serem żółtym 171

mięso, a na czterech pozostałych robimy po trzy poziome nacięcia  nożem  Na mięso układamy po plasterku sera żółtego Przykrywamy paszteciki naciętymi prostokątami ciasta, łączymy widelcem i smarujemy z wierzchu roztrzepanym jajkiem. Można dodatkowo posypać startym serem żółtym Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy paszteciki 15 minut - u mnie termoobieg, środkowa półka Podawać z surówką lub ulubioną sałatką

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Ciastka domowe ze skwarkami 136

włożyć na 2 godziny do lodówki, żeby się schłodziło. Na maszynkę do mielenia mięsa nałożyć nakładkę na ciastka. Schłodzone ciasto przepuścić przez maszynkę. Ciasteczka układać w dość dużej odległości od siebie gdyż jeszcze dużo urosną na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 18 minut w temperaturze 160 stopni C do chwili aż się przyrumienią. Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Pasztet z żurawiną 176

maszynce 2 razy.wraz  z bułką namoczoną w wodzie.Następnie do naszego przemielonego mięsa dajemy przyprawy i jajka. Mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy. Dodajemy żurawinę i wkładamy do keksówki, (bądź kilki małych u mnie 4 mini)Do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 40 minut. Większą porcje 60 minut.Smacznego :D*Można kurczaka z włoszczyzną ugotować razem. A wątróbkę

Moje pyszne gotowanie
Pieczone nogi kacze w azjatyckim stylu 218

przez około 8 godzin , co jakiś czas przewracając.Rozgrzać piekarnik do 160st.CWyjąć kaczkę z marynaty i ułożyć na blasze pokrytej folią, lub na blaszce z rusztem (wygodniej)Piec przez 2 godziny, co jakiś czas odwracając, lub do momentu kiedy mięso będzie bardzo miękkie i ładnie przypieczone. W czasie pieczenia odlewać wytopiony tłuszcz.Podawać  kaczkę

Stare Gary