mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:131/400)

Królik w śmietanie 254

solą i pieprzem. Kilka minut dusić. Przełożyć do naczynia z królikiem. Dodać liście laurowe.5. Wstawić do piekarnika (lub dusić na małym ogniu często mieszając, żeby się nie przypaliło) na ok. 1.5 godziny w 180 stopniach aż mięso będzie miękkie. Kilka razy w trakcie pieczenia zamieszać potrawkę. Jak mięso jest już miękkie dodać śmietanę i całość jeszcze zapiec/dusić przez chwilę

UgotujmyTo.pl
Polędwiczki wieprzowe w glazurze z miodu i sosu teriyaki 257

zarumienienia (przez około 2 minuty z każdej strony). Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Składniki sosu dokładnie mieszamy. W powstałej marynacie obtaczamy dokładnie polędwiczkę. Układamy ją w naczyniu żaroodpornym nasmarowanym odrobina oliwy. Polewamy mięso pozostałą marynatą. Pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Kroimy w plastry. Ja podałam polędwiczki z pieczonymi ziemniaczkami posypanymi parmezanem i doprawionymi rozmarynem

Mania Gotowania
Ciastka z maszynki 252

owinąć folią spożywczą i wstawić na godzinę do lodówki. Po tym czasie przepuścić przez maszynkę do mięsa z założoną "ciastkową" końcówką, albo rozwałkować i wycinać różne formy. Ciastka układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, a następnie wstawić do nagrzanego do 190°C piekarnika i piec około 15-20 minut na złoty kolor. SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
Pałki z kurczaka pieczone z jabłkami i curry 264

Pałki solimy, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz, curry i miód. Całość polewamy oliwą. Tak zamarynowane mięso najlepiej odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Po tym czasie pałki wraz z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego, układając pomiędzy nimi pokrojone jabłka. Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 180°C przez 1 godzinę. Po tym czasie otwieramy naczynie żaroodporne i rumienimy nasze

Delicious Titbits
Pieczony kurczak w miodzie i rozmarynie 326

mięso. Kurczaka układamy w płaskim naczyniu żaroodpornym i zostawiamy przynajmniej na 1 godzinę do zamarynowania, ja przykryłam kurczaka folią aluminiową i zostawiłam na całą noc. Skrapiamy kurczaka delikatnie wodą i wstawiamy do nagrzanego piekarnikapieczemy 1 godzinę w temp. 160 stopni (na dnie piekarnika ustawiamy naczynie żaroodporne  z wodą), po godzinie kurczaka obracamy, zwiększamy temperaturę do 180 stopni, pieczemy kolejne(...)minut. (czas pieczenia kurczaka podobnie jak pieczenie kaczki zależy od wagi drobiu). Smacznego! The post Pieczony kurczak w miodzie i rozmarynie appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kaczka z wiśniowym sosem 185

pieprz do smaku  mąka ziemniaczana Piekarnik nagrzewamy do 80*C. Mięso płuczemy i osuszamy. Skórę i tłuszcz nacinamy nożem w kratkę, uważając żeby nie przeciąć mięsa właściwego. Solimy i pieprzymy z obu stron i smażymy 5 minut skórą do dołu, kładąc na mocno rozgrzaną, suchą patelnię. Po tym czasie ostrożnie obracamy mięso i smażymy jeszcze 2-3 minuty. Podsmażone(...)piersi wyciągamy z piekarnika, owijamy folią aluminiową i zostawiamy w niej na 5 minut. Następnie kroimy na centymetrowe plastry, układamy na talerzu i polewamy sosem.  Kaczucha jest smaczna, z chrupiącą skórką- moja była trochę zbyt mocno wypieczona, ale i tak świetnie pasowała do kwaskowatego sosu. Zrezygnowaliśmy z innych dodatków, ale jak najbardziej można podać mięso z ziemniakami i jakąś

les mirabelles
Roladki z fileta z kurczaka w panierce z płatków kukurydzianych. 232

ostatnio, że w mojej diecie będzie więcej zdrowych lub nawet dietetycznych przepisów. Takim sposobem powstały roladki z ogórkiem kiszonym i drobiową szynką w panierce z płatków kukurydzianych pieczone w piekarniku. Danie jest smaczne, a na dodatek mało kaloryczne :)   Składniki:   2 duże piersi z kurczaka   150 ml jogurtu naturalnego 150 g płatków kukurydzianych 2 ząbki czosnku(...)Mięso wkładamy do miski, wciskamy przez praskę czosnek , dodajemy zioła oraz przyprawy i zalewamy jogurtem. Dokładnie obtaczamy filety i odstawiamy na około godzinę do lodówki. Po tym czasie na każdym kawałku piersi z kurczaka układamy plasterek szynki i połówkę przeciętego wzdłuż ogórka, a następnie zwijamy. Płatki kukurydziane rozgniatamy, obtaczamy w nich roladki i układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia

Symfonia smakowa
Lekki Kurczak Zagrodowy pieczony z warzywami i chorizo / Skinny chicken baked with vegetables and chorizo 247

jakości, postanowiłam też poszukać odpowiednie mięso. Takim sposobem trafił w moje ręce Kurczak Zagrodowy , który hodowany jest małych, rodzinnych gospodarstwach na Podlasiu. Mają więcej miejsca do poruszania się, swobodny dostęp do zagrody na otwartej przestrzeni oraz naturalnego światła. Ten szczególny sposób chowu gwarantuje wyjątkową jakość i smak mięsa. Kurczak Zagrodowy ma mniejszą zawartość tłuszczu, mięso jest kruche i pełne smaku(...)cukinia, pokrojona w plasterki sól i mielony pieprz Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Do dużej formy do zapiekania wyłóż cebulę, ziemniaki, czosnek i pomidory, solidnie dopraw solą i pieprzem i przemieszaj. Włóż do piekarnika i zapiekaj przez 20 minut. W międzyczasie natnij w najgrubszych miejscach mięso kurczaka i natrzyj solą i pieprzem. Wyjmij naczynie z warzywami

karmelowy
Piątek: Pieczony łosoś z warzywami i kaszą jaglaną 198

Rozgrzej piekarnik do 180 st. Warzywa umyj. Obierz batata i pokrój w kostkę. Dynię pokrój w cienkie łódeczki (max 2 cm szerokości). Możesz ją obrać i pokroić w kostkę, ale oddzielanie twardej surowej skóry to ciężka robota. Dlatego lepiej zrobić to już po upieczeniu dyni. Brukselkę przekrój na połowy. Skrop warzywa łyżką oleju i posyp ziołami. Wstaw do piekarnika(...)dodaj trochę wody. Krok 3 Łososia umyj, osusz, odetnij mięso od skóry, posól, popieprz i posmaruj z wierzchu sosem barbecue, albo teryaki. Przełóż do żaroodpornego naczynia. Wstaw do piekarnika i zapiekaj bez przykrycia przez 12 minut. Krok 4 Wymieszaj kaszę z warzywami. Podawaj z łososiem. Smacznego!   Artykuł Piątek: Pieczony łosoś z warzywami i kaszą jaglaną pochodzi z serwisu

Niedzielny kucharz
Zapiekanka "Gołąbek" 216

pomidorami przełożony liśćmi  kapusty i zapieczony w piekarniku. Moja córka nazwała to danie "tortem kapuścianym" i miała rację, bo tak właśnie się prezentuje. To idealny sposób na przygotowanie gołąbków jeśli nie chcecie, nie lubicie lub po prostu nie wychodzi Wam zawijanie tradycyjnych gołąbków. Farsz można dowolnie modyfikować. Mięso możecie wymieszać z ryżem i podać zapiekankę z sosem pomidorowym(...)wykładamy 1/3 przygotowanego farszu i przykrywamy liściem kapusty. Powtarzamy te czynności, aż zużyjemy całe mięso i zapełnimy foremkę. Na koniec układamy liść kapusty i upewniamy się, że wszystkie liście są dobrze zawinięte. Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 140 stopni C. Przed włożeniem do piekarnika foremkę możemy przykryć kawałkiem folii aluminiowej. Żeby wyjąć danie z foremki- kładziemy talerz na formie

Smakowity Blog Kulinarny
Kurczak pieczony w żeliwnym garnku 564

się szczęśliwym posiadaczem żeliwnego garnka do pieczenia! Do tej pory tylko czytałem, że pieczone w nich mięso jest niezwykle soczyste i aromatyczne. Dziś mogę to potwierdzić - tak soczystego kurczaka nie jadłem chyba nigdy wcześniej, a jego zapach pobudzał ślinianki do działania jeszcze zanim otworzyłem piekarnik! Na mój "pierwszy raz" z żeliwnym garnkiem wybrałem kurczaka z wolnego wybiegu(...)lodówki. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni Celsjusza i wstawić do niego na 20 minut pusty, przykryty garnek, by się rozgrzał.  W tym czasie obrać i pokroić ziemniaki, przełożyć do miski, posypać solą i tymiankiem i wymieszać. Gdy garnek będzie już gorący, przełożyć do niego kurczaka, obłożyć przygotowanymi wcześniej ziemniakami, przykryć i wstawić do piekarnika. Piec 1 godzinę

W SMAK
Tarta z cukinią i pomidorkami 189

Idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu. (Forma o średnicy około 28-30 cm) Ciasto: 200g mąki 150g masła 1 jajko 1 szczypta soli Farsz: 100g pieczonego mięsa (może być gotowana szynka czy surowa pierś z kurczaka, wg gustu) 1 cukinia (około 250-300g) 1 cebula 3-4 pomidorki cherry 1 pęczek szczypiorku 2 jajka 150ml śmietanki(...)międzyczasie przygotować farsz. Umytą cukinię pokroić w kostkę (ze skórką). Mięso tak samo. Cebulę i szczypiorek posiekać. Śmietanę połączyć z jajkami i startym serem. Dodać pozostałe składniki, wymieszać i doprawić solą z pieprzem. Nadzienie przelać na podpieczone ciasto, ułożyć plasterki pomidorków i ponownie wstawić do piekarnika. Piec około 20-30 minut w 180 stopniach

Di gotuje
Rolada z mięsa mielonego z farszem jajecznym 572

uformułować prostokąt lekko dociskając.Na mięso równomiernie wyłożyć farsz, zostawiając na 1 końcu około 1 cm pasek bez farszu.Za pomocą folii zwinąć roladę, zaczynając od pozostawionego końca bez farszu. Lekko docisnąć.Tak przygotowaną roladę przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i ściągnąć folię.Na wierzch rolady ułożyć kilka wiórków masła.Roladę piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni (grzałka

Gospodyni Miejska
Puszyste pączki różane z rumem 196

wałkowania ogranicz do minimum, ciasto powinno mieć lekką konsystencję. Oleju powinno być tyle, żeby bączki nie dostawały do dna rondla. Dobrze jest wyposażyć się w termometr (cukierniczy lub do pieczenia mięsa) i kontrolować temperaturę smażenia (optymalna temperatura oleju 170-175 stopni). Wykończenie lukrem stosujemy na ciepłe pączki, cukrem pudrem po wystudzeniu.   Czas przygotowania: 1 godz. 30 minut Porcje(...)soli 30 ml rumu (80%) lub spirytusu dżem do nadziania (u nas płatki róży ucierane z cukrem) cukier puder różany lub zwykły do posypania Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej do 40 stopni i nastaw czas pieczenia na godzinę. Wstaw mleko i mąkę odmierzone do oddzielnych misek. W między czasie roztop w rondlu masło i przestudź. Po ok. 10 minutach wyjmij mleko, dodaj

SzczyptaSmaQ
Gołąbki 208

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszne tradycyjne gołąbki, które wszyscy bardzo lubimy. Słyszałam, że wiele osób zamiast gotować, piecze je w piekarniku. Tym razem i

Marta Gotuje