mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:126/400)

Pieczony kalafior z serkiem wiejskim 170

naczynia żaroodpornego. Wierzch za pomocą łyżki w miarę równomiernie smarujemy serkiem wiejskim. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni i pieczemy 30 minut. Przed podaniem posypujemy posiekaną zieleniną - rukolą, szczypiorem lub natką. Pieczony kalafior z serkiem wiejskim może być oddzielnym daniem lub dodatkiem do mięsa. Kalafior to niskokaloryczne, bogate w minerały i witaminy warzywo. Zawiera cenny sulforafan - substancję, która

My Chcemy Jeść
Pikantny kurczak a'la KFC 437

odchodzi a co najważniejsze w porównaniu do niektórych przepisów wykonuje się ją błyskawicznie. Nie wymaga polewania żadnym tłuszczem co jest dodatkową zaletą bowiem można spokojnie wstawić kurczaka do piekarnika i wyjąć już gotowego. Składniki 4 podudzia z kurczaka 6 pałek z kurczaka płatki kukurydziane mąka ziemniaczana 2 jajka sól ostra papryka przyprawa do kurczaka Części kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy(...)jajka, na jeden duży talerz wysypujemy mąkę ziemniaczaną na drugi pogniecione. Każdy kawałek mięsa obtaczamy w następujący sposób: mąka ziemniaczana, jajko, płatki owsiane. Gotowe kawałki kurczaka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, opcjonalnie możemy ją spryskać delikatnie olejem (ja ostatnio nabyłam mate silikonową do piekarnika w Ikei). Wierzch każdego kawałka kurczaka posypujemy odrobiną soli, ostrą papryką i przyprawą

Piekielna Kuchnia Pati
Pieczeń z marchewką i groszkiem 155

Wystudzić i dobrze osączyć. Karkówkę zmielić na drobnych oczkach. Do zmielonego mięsa dodać marchewkę z groszkiem, bułkę tartą, tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dobrze wyrobić. Keksówkę 30x10 natłuścić masłem i przełożyć mięsną masę. Wierzch ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 1 godzinę, funkcja góra-dół. Podawać na ciepło lub na zimno

Monia miesza i gotuje
Nogi z kurczaka pieczone z boczkiem i cytryną 233

część cytryny rozkładamy na dnie naczynia. Naczynie przykrywamy szczelnie folią aluminiową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy do miękkości przez ok. 60 minut, przy czym na ostatnie 10 do 15 minut zdejmujemy przykrycie. Podajemy na ciepło, z sosem z pieczenia oraz z pieczonymi lub gotowanymi ziemniakami, które przygotowujemy równolegle. Uwagi Jeśli chcemy nieco bardziej podkreślić cytrynowe(...)nuty, dodajmy 1–2 łyżki soku z cytryny do mieszanki sosu sojowego i oliwy, w której leżakujemy mięso. Cytryną możemy pokropić również pieczone ziemniaki jeśli to z nimi podajemy kurczaka. Pokrewne inspiracje Filet z kurczaka zapiekany pod boczkiem i serem Przez Krystian Kulinarna Pokusa #gallery-143 {margin: auto;} #gallery-143 .gallery-item {float: left;margin-top: 10px;text

Kulinarna Pokusa
Polędwiczka w sosie z sera gorgonzola 127

solę, bo podobno mięso przez to twardnieje. Obsmażamy ze wszystkich stron na klarowanym maśle. Można użyć do tego celu oleju, ale moim zdaniem, polędwiczka smażona na maśle jest smaczniejsza. Przekładamy do lekko natłuszczonej formy, obok układamy warzywa – u mnie są to pokrojone w ósemki pomidory – bez skóry i pestek, oraz ząbki czosnku. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)czasu, aż ser całkowicie się rozpuści, a całość zgęstnieje. Sposób podania: Wyjmujemy mięso z piekarnika i kroimy je na grube plastry. Teraz solimy. Układamy na półmisku, polewając częścią sosu. Resztę sosu podajemy na stół oddzielnie. Półmisek dekorujemy upieczonymi warzywami. Potrawa świetnie smakuje z pieczonymi ziemniakami ( tu przepis ) i sałatą. Przepis znalazłam kilka lat temu u Bajaderki – tutaj . Lekko

Patchwork
Pieczone ćwiartki z kurczaka w rozmarynie 171

wieczór przygotowałam marynatę z dodatkiem rozmarynu i czosnku, umieściłam w niej podzielone ćwiartki i zostawiłam w spokoju na całą noc. Następnego dnia wystarczy przełożyć kurczaka do piekarnika i obiad gotowy. Aromatyczne, miękkie mięso, z nutką rozmarynu, wystarczy zrobić sałatkę i obiad gotowy. Sprawnie, szybko i co najważniejsze smacznie. Składniki: 5 ćwiartek z kurczaka sok z małej cytryny 50 ml oleju(...)oleju i pozostałych składników zrobić marynatę. Kurczaka umieścić w marynacie i kilka minut porządnie wmasować płyn w mięso. Mięso przykryć i pozostawić na całą noc w marynacie. Następnego dnia mięso wraz z marynatą przełożyć do naczynia żarodpornego lub do rękawa foliowego. Piec około godziny w 180 stopniach. Piekłam w rękawie, więc na 15 minut przed końcem rozcięłam rękaw, by skórka

na moim stole...
sernik toffi z orzechami 127

zmielić w maszynce do mięsa najlepiej dwukrotnie. Żółtka utrzeć z cukrem. Nadal ucierając dodawać ser, kremówkę i olej. Budynie rozpuścić w mleku i wlać do masy serowej. Białka ubić z solą na sztywną pianę i dodać do sera. Masę serową wylać na biszkopty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec godzinę. Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Hamburger inny niż wszystkie 177

pieprz 4 bułki do hamburgerów  4 plastry boczku wędzonego mała główka sałaty 2 pomidory domowy ketchup Przygotowanie: W dużej misce wymieszać mięso, drobno posiekaną cebulkę, jajko i bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni C. Sałatę posiekać i wymieszać z majonezem. Pomidory pokroić w plasterki. W na suchej rozgrzanej patelni usmażyć plastry boczku. Odsączyć(...)dosyć duże i płaskie (około 1 cm grubości). Następnie piec w piekarniku przez około 5 minut. Na ostatnie 2 minuty włożyć do piekarnika przecięte na pół bułki. W tym czasie smażyć na patelni 2 jajka. Kiedy bułki już będą gotowe, wyciągnąć  je z piekarnika. Posmarować ketchupem, położyć sałatę, pomidora, mięso i boczek. Na to ułożyć smażone jajko i delikatnie

Piąty grzech główny
Rolada drobiowa na zimno 331

folię przełożyć mięso i wstępnie uformować roladę. Tak przygotowane mięso zawinąć szczelnie i ściśle w folię alumniową, a następnie tak przygotowaną roladę owinąć szczelnie w drugi kawałek folii alumniowej. Roladę owiniętą w folię przełożyć na blachę, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg, 3 półka) i piec przez 55 minut. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić w folii do wystudzenia(...)pokrojoną w cienkie plasterki. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 1 kg rolady. W większości hipermarketów (np. w Tesco), jak i w Lidlu można kupić gotowe mięso z ud kurcząt bez skóry i kości. Wówczas nie ma konieczności obierania udek ze skóry i kości. Można użyć dowolonego gatunku mięsa mielonego np. drobiowego, wieprzowego, wieprzowo-wołowego. Źródło przepisu

Gospodyni Miejska
Drobiowy kebab z piekarnika. 977

myjemy. Wbijamy w nią 3 patyczki do szaszłyków tak by utworzyły trójkąt. Następnie nabijamy na nie mięso. Kiedy dojedziemy do końca obracamy całość tak by cebula była do góry. Przed włożeniem do piekarnika przykrywamy cebulę folią aluminiową żeby się nie spaliła. Pieczemy w temperaturze 180 stopni (góra/dół) przez 1,5 godzinki. Smacznego

Magia jedzenia.
Szynka domowa w przyprawach 434

Przykryć pokrywką i na małym ogniu gotować około 30 minut.  Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego ugotowane mięso, wysmarować je przygotowaną glazurą z sosu sojowego, octu balsamicznego i sosu Worcestetshire, obsypać jeszcze przyprawami i wstawić do rozgrzanego piekarnika na 30 minut i piec w temperaturze 150 stopni. Kapitalna szynka na ciepło jak i na zimno

Wino Francja Kuchnia
NADZIEWANE CIASTO FRANCUSKIE KURCZAKIEM I SEREM, PODAWANE Z SOSEM Z KUREK 190

delikatnie przyprawami i posiekaną natką pietruszki ( na zdj. nie ma bo zapomniałam dodać). Na każdy część mięsa położyć plaster sera. Następnie nadcięte paski przekładać jak warkocz.  Białko roztrzepać i pędzelkiem posmarować ciasto. Piec ok. 25 min w nagrzanym do 180 stopni piekarniku aż się porządnie zarumieni. W międzyczasie przygotować sos.  Por pokroić w cienkie piórka, zeszklić na oleju

pieprzny smaczek
Cukinie zapiekane z kaszą 168

cukinie farszem ( lekko z górką) Kostkę rosołową rozpuścić wg przepisu Cukinie ułożyć na blaszce wstawić do piekarnika nagrzanego do 160*C, do blaszki wlać rosół Piec około 20 min. przed końcem pieczenia posypać startym żółtym serem. Dla tych którzy wolą wersję z mięsem proponuję zamiast farszu z serem zrobić farsz z mięsem mielonym. Może być wg tego przepisu na pulpety

Proste Potrawy
Marynowane piersi kacze z sosem pomarańczowym. 127

papierowym ręcznikiem piersi najpierw od strony skóry 7-8 min. następnie z drugiej strony około 5 min., piekarnik rozgrzewamy do temp. 220 stopni, do naczynia żaroodpornego wlewamy sos powstały podczas smażenia mięsa, wkładamy piersi, posypujemy solą i pieprzem, przykrywamy folią aluminiową i pieczemy do godz, zależnie od wielkości filetów(mówią, że mięso powinno być różowe, ale jak dla mnie dopieczone

Kuchnia Beaty