Schab w ziołach 181dość narzekania, bo przez nie i tak pogoda się nie zmieni. Na poprawę humoru zapraszam do kuchni - w bardzo szybki sposób (no, może bez przesady) możecie zrobić sobie pieczony schabik na przykład... :-) Jeśli nigdy nie robiliście go z dodatkiem ziół prowansalskich, to polecam spróbować. Mnie smakuje o wiele bardziej niż np. z samym majerankiem. Mam nadzieję, że Wam też(...)Schab myjemy, osuszamy i związujemy lub wkładamy w siatkę masarską. Sól i zioła mieszamy razem i nacieramy nimi mięso, a następnie umieszczamy je w lodówce na ok. 24 godziny. Po tym czasie wkładamy schab do rękawa do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (termoobieg) na godzinę. Upieczony zostawiamy w worku w uchylonym piekarniku aż całkiem wystygnie. Zimny
Czary - gary w kuchni
Ziemniaki pieczone w multicookerze 239posiadacie tego urządzenia w swojej kuchni, ziemniaki również możecie przyrządzić w piekarniku. Trzeba tylko nieco wydłużyć czas pieczenia i przemieszać ziemniaki, aby równomiernie się upiekły i nie przypaliły. Będą idealnym dodatkiem do każdego rodzaju mięsa. Ja bardzo też lubię je jeść same. Ziemniaki pieczone w multicookerze Czas przygotowania: 40 minut Składniki: 1000 g małych ziemniaków (najlepiej
Kulinarne przygody Gatity
Pieprzowe Nuggetsy z Piekarnika 216oraz sól i kilka łyżek zmielonego na grubo pieprzu W osobnej miseczce rozbijamy jajka i dodajemy mleko Rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni, góra- dół bez termoobiegu Mięso maczamy w jajku-mieszance Kawałki kurczaka układamy na blaszce w yłożonej papierem do pieczenia Mięso lekko kropimy olejem Pieczemy przez ok 30-35 min na chrupko SMACZNEGO
Gotowanie Patki
Indycze pałki z ziemniaczkami 186miseczki sypiemy przyprawę do mięs, pieprz ziołowy, gałkę muszkatołową, dolewamy 3 łyżki oleju, mieszamy. Przygotowaną marynatą smarujemy dokładnie mięso. Odstawiamy na noc do lodówki. Przekładamy pałki do rękawa, zamykamy szczelnie, umieszczamy na dużej blaszce i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st. Pieczemy około 1 godz. W między czasie obieramy ziemniaki, myjemy, suszymy i kroimy w ósemki. Przekładamy ziemniaki do miski
Gotowanie moimi oczami
roladki schabowe z chrzanem 215oleju, dodać posiekane pieczarki i posolić, usmażyć. Do pieczarek dodać chrzan i wymieszać. Na każdy plaster mięsa nałożyć farsz i zwijać w roladki. Każdą owinąć w boczek (jeśli trzeba to spiąć wykałaczkami) i nasmarować pozostałą mieszanką przypraw. Piec w piekarniku około godziny w 200*C podlewając tworzącym się sosem
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
skrzydełka w Coca-Coli 173opłukać, odciąć najmniejsze końcówki (nie będą potrzebne). Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, solą i przyprawami. Natrzeć mięso i odstawić do lodówki. Po 2-3 godzinach zalać colą i odstawić na kolejne kilka godzin, najlepiej do następnego dnia. Piec w piekarniku w 200 *C około godziny
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Schab ze śliwką i purée z selera 180wrzucamy obrane i pokrojone w ćwiartki czerwone cebulki, czosnek i liście laurowe. Tak przygotowany schab wstawiamy do zimnego piekarnika bez przykrycia na 30 min. i 150 stopni z termoobiegiem, po tym czasie obracamy mięso do góry nogami, polewamy powstającym sosem i pieczemy kolejne 30 min. Po upływie tego czasu przykrywamy nasze mięso folią aluminiową i zostawiamy w piecu
Kuba Gotuje
Pieczony boczek 190pietruszka, papryka ostra, jałowiec, sól morska dodałam jeszcze odrobinę kminku i rozmarynu łyżka oleju ryżowego PRZYGOTOWANIE: Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Plastry boczku wysmarować marynatą 2 łyżki domowej przyprawy barcecue, kminek, rozmaryn i olej. Natrzeć mięso. Ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Piec po 10 minut z każdej strony. Pomidory pokroić w plasterki. Gotowanie bobu
ClauditteMissCooking
Sałatka z kurczakiem i brązową ciecierzycą 283suszonej kolendry szczypta cząbru sól Pierś z kurczaka marynujemy w ostrej papryce, ziołach prowansalskich, kolendrze, cząbrze i soli. Mięso dokładnie nacieramy i wstawiamy do lodówki na dwie godziny. Kurczaka można zamarynować dzień wcześniej - będzie bardziej aromatyczny. Pierś pieczemy 20 minut w piekarniku nagrzanym na 200 stopni. Po upieczeniu odstawiamy do ostygnięcia. Ciecierzycę płuczemy z zalewy i ostawiamy. Szalotki kroimy
My Chcemy Jeść
Zrolowany schab z suszonymi pomidorami 259oprószyć suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią. Tak przygotowany schab odstawić do lodówki na ok 12 godzin. Następnie mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu skropić olejem i podlać wodą. Przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C. Piec ok 1,5 godziny, funkcja termoobieg
Monia miesza i gotuje
Indyjski Obiad - Kolory Flagi Indii 155patelni. Dusimy tak z 30-40 minut. Doprawiamy masalą, pieprzem, przyprawą i czosnkiem. Mieszamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni góra i dół. Pieczemy około 15 minut. Ja dodałam także odrobinę pieprzu cayenne. Składniki na kotlety: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 garść szpinaku ( drobno posiekana) 1 garść rukoli (drobno posiekana) 2 jajka 3 łyżki bułki
ClauditteMissCooking
Boczek pieczony 196natrzeć boczek. Włożyć do rękawa, dodać kilka listków i kilka kulek ziela angielskiego, oraz wbić w mięso czosnek pokrojony w mniejsze kawałki. Worek zawiązać i zostawić w chłodnym miejscu na noc. Następnego dnia piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec 60-70 minut. Smacznego :DZAJRZY I TU: Proziaki - chlebek sodowyPasztet z żurawiną
Moje pyszne gotowanie
Szynka ze śliwką 276Można ją podawać zarówno na ciepło - jako porcja mięsa do obiadu, jak na zimno - na kanapki.Składniki:1 kg szynki wieprzowej12 suszonych śliwek2 łyżeczki żelatynyłyżka oleju
Kulinarny Pamiętnik
Kurczak zapiekany w bazyliowym pesto 241było czuc drobniutkie kawałeczki ).Doprawiamy solą i pieprzem.Dokładnie mieszamy.CAŁOŚC:Przygotowanym sosem dokładnie i gęsto nacieramy mięso.Układamy na folii aluminiowej.Polewamy resztą pesto , zamykamy i wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 35minut.5 minut przed końcem pieczenia otwieramy folię , tak by góra mogła się zrumienic.Podajemy gorące np. z makaronem i sałatką ze świeżych pomidorów.UWAGA!Śmiało możemy skorzystac
Ostra na Słodko
Zapiekanka makaronowa 223ilością ciasta. Posypujemy pokrojoną papryką. Układamy kolejną warstwę makaronu a na nim mięso i paprykę. Zalewamy pozostałym ciastem. Wstawiamy na 30 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C.Na chwilę przed upływem czasu pieczenia posypujemy tartym serem i wstawiamy do piekarnika na czas stopienia się sera.Zapiekanka gotowa.Smacznego
Maminek kulinarny