Dzisiaj chcielibyśmy podzielić się z Wami dość oryginalnym przepisem. Będzie to kurczak w sosie kokosowym z dodatkiem zielonej fasolki i papryki. Mleczko kokosowe to doskonała
Wspólne smakisoku z cytryny łyżeczka sosu sojowego pół łyżeczki miodu łyżeczka sosu chili pieprz Galeo, kolendra, majeranek ło jej, perspektywa się wali :o Składniki marynaty dokładnie mieszamy i nacieramy nią mięso. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Składniki dressingu wlewamy do słoiczka, mieszamy potrząsając energicznie zakręconym słoiczkiem, również odstawiamy do lodówki. Sałatę, szpinak i pomidorki myjemy i osuszamy. Pomidorki przekrajamy(...)składniki w kolejności od dołu : szpinak, pomidorki, rukola, ser feta, kurczak. Całość polewamy sosem i posypujemy sezamem i pokrojoną natką pietruszki. :) Polecam jako samodzielne danie jak i akompaniament do obiadu
CynamonemPoOczachczasu na przygotowanie obiadu dla siebie czy rodziny. Tutaj z pomocą przychodzą pomysły na szybkie i pożywne obiady. Ostatnio i u mnie było mało czasu, więc na szybko przygotowałam obiad z tego co akurat miałam pod ręką, a rodzinie bardzo smakował (to najważniejsze). Polecam i Wam ten przepis... szybko i smacznie. Składniki: * 300 g makarony świderki * 1 podwójna pierś(...)makaron al dente, odcedzić na sitku. Na patelni rozgrzać olej. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodając sól, pieprz i przyprawę do kurczaka. Pod koniec smażenia mięsa dodać pokrojone w plasterki pieczarki, dalej smażyć. Do usmażonego mięsa z pieczarkami dodać ugotowany makaron i posiekaną natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać
Zrób to smaczniegorące czeka w kuchni, ale trzeba się spieszyć ze zdjęciami, bo zaraz może zostać pusty garnek. Pyszna wołowina w towarzystwie warzyw i pajdy domowego chleba poleca się na gorący obiad. Składniki: - 1 kg goleni wołowej - 2 papryki, u mnie zielona i żółta - 30 dag zielonej fasolki szparagowej , ( o tej porze roku tylko mrożona, u mnie dziś Poltino(...)przez kilka minut na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy przyprawy i podlewamy wodą, dusimy 30-40 minut. Dodajemy warzywa pokrojone w słupki lub w kostkę i dusimy do czasu aż mięso będzie miękkie (ok.30-40 minut). 2. Pod koniec doprawiamy do smaku solą i pieprzem, sos można zagęścić mąką i śmietaną
Apetyczna babeczkawłaśnie przepis na pieczonego pstrąga, który udowadnia, że można przygotować smaczne i efektowne danie obiadowe w niecałe 35 minut. Uzupełniając je ekspresową sałatką z awokado i pomidora przygotujemy szybki obiad, którym smakuje i wygląda imponująco, jak w dobrej restauracji. Nie taki pstrąg pieczony w całości straszny… Dużo osób twierdzi, że przygotowanie ryby jest uciążliwe i czasochłonne. Postanowiłam udowodnić(...)korzyści. Przede wszystkim taka ryba jest na pewno bardziej świeża i tańsza od ryby filetowanej. Jeśli ktoś obawia się ości to też nie ma się czym martwić. Prawidłowo upieczone mięso ryby, będzie łatwo od nich odchodziło. Jak wybrać dobrego pstrąga? Najlepiej kupować ryby o niewielkich rozmiarach, do ok. 250g. Małe ryby są smaczniejsze i mamy większą pewność
Book of spellspomysł i wykonanie mojego 11-to letniego syna :) Przyszedł do mnie wieczorem i zapytał czy mamy w domu piersi z kurczaka, brokuł i ser, bo chciałby następnego dnia zrobić obiad. Pomysł mi się spodobał, więc kupiłam co potrzebował. Roladki wyszły mu rewelacyjnie i wszystkim bardzo smakowały :) Składniki: 4 pojedyncze piersi z kurczaka 1/2 średniego brokuła 8 plasterków żółtego sera(...)posypać solą i pieprzem. Brokuł podzielić na różyczki i wrzucić na gotującą, posoloną wodę. Gotować około 10 minut. Wyjąć z wody, odsączyć i pozostawić do wystygnięcia. Na każdym kawałku mięsa położyć plaster sera i nieduże (żeby łatwo się zawijało) kawałki brokuła. Zwinąć delikatnie roladki i spiąć wykałaczką. Każdą roladkę obtoczyć w rozmąconym jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzać olej
kuchnia doskimieć np zawsze w pogotowiu pomidory pod różną postacią (w zasadzie czy passata, czy pomidory w kawałkach, wszystko się nada), jakiś dodatek do tego i mamy szybki i pyszny obiad. U mnie w lodówce było wędzone udo z kurczaka i nie zawahałam się go użyć. Potrzebujemy: opakowanie makaronu Fusilli, u mnie makaron od Primo Gusto 1 mała cebula(...)łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz do smaku Makaron gotujemy wedle wskazówek producenta, al dente. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Następnie mięso oddzielamy od kości i kroimy w dość dużą kostkę. Dorzucamy do zeszklonej cebuli. Całość chwilę smażymy i dodajemy pomidory w kawałkach. Na koniec doprawiamy i dodajemy śmietanę. Do sosu dodajemy makaron i razem
MamaOskarkagrillowane piersi z kurczaka, marynowane kolendrą, jalapeno i sokiem z limonki. Bardzo mięciutkie mięsko, do którego przygotowałam pikantną salsę z pomidorów i brzoskwiń oraz szafranowy ryż . Trudno przyrządzić taki obiad? Absolutnie nie! Grillowany kurczak Składniki: na 4 porcje 600 g piersi z kurczaka 1 doniczka świeżej kolendry sok i starta skórka z jednej limonki 1 jalapeno sól i czarny pieprz(...)jalapeno w drobną kostkę. Wymieszaj z sokiem i otartą skórką z cytryny, oliwą, solą i pieprzem. Dodaj piersi z kurczaka i wymieszaj. Przykryj i odstaw na godzinę. Zamarynowane mięso grilluj na grillowej patelni lub grillu. W międzyczasie ugotuj ryż na sypko według tego przepisu i przygotuj salsę. Masz ochotę na lampkę wina…ja zawsze kiedy rządzę w kuchni! Salsa
codojedzeniaobdarzam was mniej lub bardziej nudną historyjką. Tym razem padam na twarz więc historyjki nie będzie. Z czego pewnie bardzo się cieszycie :) Dzień cały pracowałem, potem zjadłem taką porcję obiadu, że zaraz się rozpadnę na dwie części i zasypiam. Ale zanim zasnę to muszę ten przepis wpisać, bo potem znowu nie będę miał kiedy. I ogarnę się w listopadzie :) Więc(...)dotychczasowych. A przy okazji najprostsza chyba w zrobieniu. Bo nie trzeba mozolnie przygotowywać mieszanki przypraw do wędliny. Użyliśmy gotowej mieszanki o nazwie "Solanka do szynek - tradycyjna mieszanka do peklowania mięsa". Dostaliśmy ją od Dobrej Kiełbasy . Zasadniczo jestem przeciwny stosowaniu wszelakich gotowych mieszanek przypraw. Zawsze po prostu wolę samemu sobie skomponować z tego co lubię. Ale są dwie firmy, których gotowe
Marder&Marder ManufactureKiedy mamy mało czasu burger wydaje się być najlepszą alternatywą na szybki obiad czy lunch! Dla nas takim wyjściem było udanie się do Śródmieścia w Gdyni! Fantastyczne miejsce! Niewymagające. Cegła, beton, drewno, metal i kolory - czarny, szary i brąz - cudowne industrialne wnętrze! Czuliśmy się tam swobodnie i miejsce z pewnością ma świetny klimat! Miejsce oferuje kilka burgerowych pozycji, są zupy(...)przystawki! Chyba każdy coś dla siebie znajdzie! My skusiliśmy się na burgera - w wersji klasycznej i wegetariańskiej z serem halloumi - świetna bułka brioche, pyszne i dobrej jakości mięso! Do tego fantastyczne dodatki - domowe frytki i dwa sosy! Było pysznie i duża porcja
Plate of Joybieg na 8 km. Zresetowałem się tym biegiem i gotowy do dalszych działań zabrałem młodego na basen, a potem siup do kuchni obiad niedzielny przygotowywać. I co na ten obiad? -filety z kurczaka -borowiki suszone zalane gorącą wodą na kilka godzin -10 małych pieczarek -cebula -ząbek czosnku -wino białe półwytrawne -sól, pieprz -papryka słodka mielona -suszona cebula -olej rzepakowy -masło(...)doprawiamy solą, pieprzem i papryką; smażymy po 2 minuty z każdej strony na rozgrzanym oleju z łyżeczką masła. Wyciągamy z tłuszczu i odstawiamy na bok. Na tłuszcz ze smażonego mięsa wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek, podlewamy winem. Po chwili dodajemy posiekane, odsączone borowiki oraz pokrojone na ćwiartki pieczarki. Solimy, pieprzymy, dodajemy łyżkę masła. Przykrywamy pokrywką i dusimy około
BaRepasTego lata odkryłam jak smaczna może być młoda cukinia na surowo, dlatego i tym razem postanowiłam nie podsmażać jej do makaronowej zapiekanki, ale wykorzystać na surowo
Smaki Na TalerzuSkładniki: (na 2 lub 3 porcje) - kasza jaglana – 1 woreczek (100 g) -filet z piersi kurczaka – (315 g) - papryka zielona (150 g) - papryka czerwona (100 g
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasPyszna, rozgrzewająca i pożywna zupa dla całej rodziny. Ugotowana na wywarze mięsno-warzywnym, z tartymi, surowymi buraczkami, czosnkiem i majerankiem. Zabielana gęstą, homogenizowaną śmietaną i podana
cool and mintyOdwieczny element książek kulinarnych. Zawsze na półkach w sklepach i oczywiście najlepsza, najzdrowsza, najsmaczniejsza wersja w wykonaniu domowym. W wykonaniu i według przepisu Agnieszki. Oczywiście muszę
Dieta Rozdzielna i Zdrowie