mięso na obiad - 10554 przepisów (strona:353/704)

karkówka w pomidorowym sosie 145

Przepis:500 g karkówki2 średnie marchewki30 dag pieczarek1 duża cebula4łyżki sosu pomidorowegoprzyprawa w płynie MAGGI sól, pieprzolej do smażeniaMięso pokroić w plastry - rozbić.Olej rozgrzać, mięso

kolorowotorcikowo
Filet z kurczaka z warzywami w stylu ratatouille 321

wystarczy, by zorientować się, że warzyw jest tam 2 razy więcej niż mięsa. To zabieg w pełni zamierzony, aby było i zdrowo, i kolorowo. Tym bardziej, że wybrany rodzaj mięsa oraz sposób jego przyrządzenia (krótkie intensywne smażenie w celu jego „zamknięcia”, a potem „spokojne” duszenie) sprawiają, że jest ono jednocześnie soczyste i miękkie, jak również nie zawiera dużo tłuszczu(...)pewnością nie są też rozgotowane. Niewątpliwą zaletą tego dania jest bezproblemowa dostępność składników oraz możliwość przygotowania go w ciągu pół godziny. Nada się więc idealnie na szybki obiad, a z racji tego, że to dość lekka potrawa – również na kolację. Filet z kurczaka z warzywami w stylu ratatouille 2015-02-25 20:53:39 Chudy, ale bogaty w białka soczysty

Kulinarna Pokusa
POLĘDWICZKI W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM Z KASZĄ PĘCZAK 239

musztardy Dijon nadaje im iście królewskiego charakteru. Świetnym dodatkiem jest zaproponowana przeze mnie kasza pęczak! Takie polędwiczki w sosie miodowo-musztardowym są świetnym pomysłem np. na rodzinny, niedzielny obiad. Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * duża polędwiczka wieprzowa – 1 szt * bulion warzywny – ok. 300 ml * duża cebula – 1 szt * skórka cytrynowa – 1 szczypta * orzechy włoskie(...)sól , pieprz – do smaku * oliwa z oliwek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Polędwiczkę oczyszczamy, doprawiamy solą i pieprzem, kroimy w plastry. Na głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, przesmażamy pokrojoną cebulę, dodajemy mięso – przesmażamy z każdej strony, a następnie podlewamy bulionem. Dusimy na wolnym ogniu, a następnie dodajemy skórkę cytrynową, pokrojone suszone pomidory oraz podprażone na osobnej patelni i posiekane orzechy

Ostra na Słodko
Kurczak w kremowym sosie z mlekiem kokosowym 285

zakorzeniony w kuchni orientalnej.Przepyszny , soczysty kurczak w kremowym sosie z dodatkiem mleka kokosowego , chili i świeżej bazylii z ryżem nasypko jest świetnym pomysłem na szybki , sycący , a zarazem lekki obiad!Gorąco polecam – nie tylko fanom kuchni tajskiej!Ps. Jeśli wolicie coś jeszcze bardziej ostrego zerknijcie na Kurczaka po Kreolsku – mniam!SKŁADNIKI:* filet z kurczaka – 2 szt* oliwa(...)gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Cebulkę drobno siekamy , z chili usuwamy ziarenka i cieniutko kroimy.Piersi z kurczaka oczyszczamy , kroimy na paski / kawałki.W woku podgrzewamy oliwę , obsmażamy cebulę i dodajemy posiekaną chili.Dorzucamy mięso i posypujemy mieszanką przypraw cajun.Przesmażamy ok. 3-4 minuty.Wlewamy sos chili i sos sojowy , podgrzawamy ok. 1 minutę cały czas mieszając.Zalewamy mlekiem kokosowym , dodajemy posiekaną świeża bazylię

Ostra na Słodko
Roladki kurczacze z włoskim wnętrzem. Obiad na weekend 214

Mięso rozbijamy na cienkie kotlety. Mozzarellę i pomidora kroimy  w kostkę, oprószamy ziołami prowansalskimi. Rozkładamy na kotletach i zawijamy ścisło w roladki. Obtaczamy  w jajku i bułce - jeśli chcemy chrupiącą skórkę - to dwukrotnie. Smażymy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Aromatyczne, soczyste, chrupiąco - mięciutkie, a do tego proste i szybkie w przygotowaniu. Słowem - idealny obiad

Kuchnia po mojemu
Pieczony sandacz z warzywami – obiad w 30 minut 240

wrażenie, że sandacz to raczej mało popularna u nas ryba – a niesłusznie. Nie dość, że ma delikatne, białe i nietłuste mięso, to jeszcze relatywnie niewiele ości. Z racji na swój subtelny smak jest też dość uniwersalny, smakuje dobrze i z patelni i z piekarnika(...)Macie swoje ulubione sposoby na ryby? Będzie mi miło, jeśli podzielicie się nimi w komentarzach pod tym postem. Jeśli natomiast potrzebujecie innych inspiracji na szybkie obiady, zapraszam Was tutaj . W cyklu “Obiad w 30 minut” zebrała się już spora kolekcja! Do usłyszenia niebawem, Wasza, Cieszę się, że czytasz mój

Patchwork
Kasza z sezonowymi warzywami 135

kiedy to w lodówce zalegają nam pozostałości z niedzielnego obiadu :) Składniki na 2-3 porcje: 1 woreczek kaszy jęczmiennej (lub innej ulubionej) 300 g fasolki szparagowej 1 czerwona papryka 1 duży pomidor 1 mała cukinia 1/3 kalafiora sól, pieprz, vegeta ulubione zioła - u mnie koperek i tymianek opcjonalnie - resztki mięsa lub wędlin Kalafiora podzielić na małe różyczki a fasolkę pokroić

My simple kitchen
Indiański kurczak , czyli pieczony w ketchupie 141

Indiański kurczak , czyli pieczony w ketchupie Coś niesamowicie, pysznego , indiański , pieczony kurczak , robi furorę w rodzince . Chłopaki jak zobaczyli, czerwonego kuraka , to stwierdzili ,że to czerwonoskóry

Ogrodnik w podróży
Filet z kurczaka z zielonym pesto 124

Dziś na obiad proponuję Wam filet z kurczaka z zielonym pesto i jogurtem greckim. A do tego pełnoziarnisty makaron penne. Składniki: filet z kurczaka olej do smażenia duża łyżka jogurtu typu greckiego duża łyżka zielonego pesto pół szklanki wody sól, pieprz Przygotowanie: mięso umyj i pokrój z małe kawałki na patelni rozgrzej olej i wrzuć na nią pokrojone mięso, posól

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Roladki schabowe. 171

Dziś mam dla Was pomysł na obiad. Roladki schabowe z kabanosem, cebulą i ogórkiem kiszonym. Wypróbujcie może Wam posmakują :) Składniki: Ładny kawałek schabu (ja miałam 800 g.) 1-2 cebule 2-3 kabanosy 2 ogórki kiszone musztarda trochę oleju do smażenia 1 ząbek czosnku Do zalania mięsa: 2 i 1/2  szklanki gorącej wody 1 łyżeczka musztardy francuskiej 1 łyżeczka

Agusiowe smakołyki
O wyższości dnia powszedniego nad dniem świątecznym 141

pieprzem, posypuję zielonym koperkiem, Można wyjąć skrzydełka i odjęte mięso ponownie dodać do zupy. Podając posypuję orzechami włoskimi. Całkiem prosta jedna z wielu zupa nasza codzienna. Tak samo dobrze smakuje też na drugi dzień po odgrzaniu. Porządna, sycąca porcja. I tak codziennie, zjednoczeni nad zupą ;) SMACZNEGO! #zupaselerowa #zupa #seler #obiad #kolacja #itbmtt

I tu będę miała takie te
Tapas Party. Menu na imprezę. 141

greckie Kalamata), papryczki nadziewane serem, a gdy jeszcze jedliśmy mięso - kawałek kiełbasy chorizo. Do tego świeże pieczywo maczane w oliwie, w sezonie dojrzałe pomidory. I oczywiście wino - wytrawne i cierpkie, bo takie lubimy najbardziej.  Gdy jedziemy na wakacje do krajów południowej Europy, takie "tapas menu" zastępuję nam często śniadanie, obiad i kolację ;) Idziemy na targ czy do miejscowego sklepu

Chilli Czosnek i Oliwa
ROLADKI Z INDYKA NADZIEWANE KASZĄ GRYCZANĄ NIEPALONĄ 143

indyka! A dokładnie to filet z indyka – mięso niesamowicie soczyste, delikatne , smaczne, i takie po które z przyjemnością sięga na zmianę z kurczakiem. Mam dla Was przepis na przepyszne roladki z indyka nadziewamy kaszą gryczaną niepaloną oraz cebulką. Podaje z chrupiącymi brokułami tworzą przepyszne danie – idealne na obiad. Smaczne, lekkie i dietetyczne! Takie roladki z indyka są świetnym(...)pomysłem nie tylko na rodzinny, smaczny obiad, ale też imprezowe danie na ciepło – gwarantuję, że każdy będzie oblizywał się ze smakiem. Koniecznie wypróbujcie! Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * filet z indyka – 2 porcje * kasza gryczana niepalona – ok. 100 g * duża cebula – 1 szt * sól, pieprz, papryka * olej do smażenia * bulion warzywny – ok. 400 ml DODATKOWO: * brokuły

Ostra na Słodko
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem 166

Jest to idealny przepis na szybki obiad :) Potrzebujemy: 2 piersi z kurczaka 1 opakowanie szpinaku (ja użyłam mrożonego) makaron penne małe opakowanie śmietany do zup i sosów ząbek czosnku 1 łyżka masła starty żółty ser (do posypania) sól i pieprz Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy solą i pieprzem. Smażymy. Odstawiamy. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy

Kolejny blog o gotowaniu
Koreańska wołowina w stylu BBQ – bulgogi, plus szybkie pikle we Wschodnim stylu 195

Szybki obiad, lunch albo obiadokolacja. Lekka, zdrowa, pełna smaku. Koreańskie bulgogi – cieniutko pokrojona wołowina w słodko-pikantnej marynacie. Podana z makaronem ryżowym i sałatką z ogórków zamarynowanych na szybko, w dalekowschodnim stylu. Warto spróbować i się zakochać.   Bulgogi to dosłownie ‘mięso z ognia’, ale słowo to oznacza też sposób marynowania mięsa. Można spotkać bulgogi nie tylko z wołowiny

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania