mięso mielone - 22854 przepisów (strona:696/1524)

Kotlety mielone z Provolone 168

Provolone to ser z mleka krowiego pochodzący z południowego regionu Kampanii. Dziś postanowiłam go zatopić w kotletach i to był rewelacyjny pomysł, który i Wam polecam

Moje Małe Czarowanie
Spaghetti z cukinii i z klopsikami w sosie pomidorowym 140

Jestem typową ” makaroniarą” i przyznam szczerze, że nie ma u mnie tygodnia bez dania z makaronu Jak wiemy makarony w dużych ilościach bywają bardzo

I LOVE LIFE
Spaghetti z mięskiem i białym sosem 133

Kluchy jak zwykle niezawodne. Są dla kucharza niczym nietknięte płótno dla malarza. Bez niego nie powstałby żaden obraz, ale piękno malowidła zależy od wyobraźni twórcy. Ależ

Pichceniomania
Tortilla z kurczakiem i sosem czosnkowym 234

Tortilla z kurczakiem i sosem czosnkowym to bardzo szybka propozycja na obiad. Do jej przygotowania użyjemy praktycznie samych zdrowych, dietetycznych składników (no może poza majonezem) więc

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Brokuły w mielonym 747

Składniki: 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej 1 brokuł 1 jajko 3-4 ząbki czosnku 2 łyżki kaszy manny 1 łyżeczka jarzynki sól, pieprz słodka papryka mąka

czarrna od kuchni
Tarta na cieście francuskim ze skorzonerą 127

Tarta jest przepyszna i bardzo szybko znika. Zróbcie koniecznie jak tylko zakupicie skorzonerę zwaną także wężymordem. Ja swoją zakupiłam w sieci marketów. Bardzo zdrowe i niesłusznie

Moje Małe Czarowanie
Carbonara z cukinią 189

Carbonara z cukinią to idealne połączenie klasycznej carbonary (przepis TUTAJ) z cukinią. Oprócz niebiańskiego smaku nasz makaron będzie też bardzo apetycznie wyglądał. Uroku doda zielony dodatek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti carbonara z pieczarkami 815

Carbonara to jeden z moich ulubionych makaronów, jednak nie zawsze musimy przygotować go w takiej samej formie. Warto eksperymentować i wzbogacać danie nowymi składnikami. Tym razem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Klasyczna carbonara 189

Klasyczna carbonara to chyba jeden z prostszych makaronów jakie można przygotować. Jest ona niezmiernie szybka w przygotowaniu i możecie przygotować ją zaraz po powrocie do domu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa toskanska 130

Zupa idealna na takie zimno jak teraz. Rozgrzewa, syci i przenosi do słonecznej Toskanii. Łatwa w przyrządzaniu, więc idealna dla każdej pani domu i w dodatku

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Roladki wieprzowe nadziewane wołowiną 145

Sycące i smaczne roladki na niedzielny obiad. Składniki: Kotlet schabowy wieprzowy  4 szt. Mięso wołowe mielone 20 dag Papryka świeża 1 szt. Pieczarki 10 dag Sól i pieprz do smaku Papryka słodka mielona do smaku Cebula biała 1 szt. Jajka 2 szt. Bułka tarta do panierki Masło 2 łyżki Olej do smażenia Przygotowanie: Cebulę, pieczarki, paprykę

Tradycyjna Kuchnia
Kluski Z Podduszoną Kapustą Kiszoną 218

olej do przesmażenia kapusty woda do podlewania sól, pieprz do smaku 1.  Sparzoną cebulkę kroimy w kostkę i dusimy na patelce. Następnie połowę z niej dodajemy do mięsa i mielimy razem z nim. Doprawiamy solą i pieprzem. 2. Ziemniaki formujemy w taki kopczyk i dzielimy na 4. Jedna część (1/4) wyjmujemy, to miejsce puste uzupełniamy mąką ziemniaczaną, wbijamy całe

Gotowanie...to proste !
Muszle z pesto i kurczakiem 219

szklanki mleka 1 łyżka masła klarowanego 1/3 pesto sól, pieprz Pesto: Składniki pesto przekładam do rondelka i miksuje blenderem. Makaron gotuje aldente w osolonej wodzie. Pierś z kurczaka mielę maszynką. Mięso przekładam do miski, dodaję, 2/3 pesto, sól, pieprz i mieszam. Zimne muszle nadziewam farszem z kurczaka. Sos: Na patelni rozpuszczam masło i wsypuję mąkę. Przesmażam na wolnym ogniu uważając

wesoła kuchnia
Pasta alla norcina 158

Ten makaron pierwszy raz jadłam w Umbrii podczas jesiennego weekendowego wypadu. I tak mi zasmakował, że koniecznie musiałam go zrobić. Siostra podesłała mi przepis z którego

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Krokiety z kaszy gryczanej z boczkiem i rukolą 116

Właśnie zjadłam 3 krokiety i pękam w szwach! Są tak pyszne, że ciężko im się oprzeć. Jak dla mnie mielone z mięsa mogą nie istnieć. Niepalona kasza gryczana jest równie magiczna, co kasza jaglana, wciąż odkrywam jej wszechstronne zastosowanie. Można ją zjeść po prostu ugotowaną na szybko do obiadu lub zrobić z niej kotleciki, burgery, a nawet chleb

MamaOskarka