Spotkaliście się już z gołąbkami w płynie? Jeśli nie to zapraszam na zupę gołąbkową, czyli wszystko to co zawiera gołąbek w formie płynnej. Pyszna, sycąca, aromatyczna
Bernika - moj kulinarny pamietnikGołąbki uwielbiam, gołąbki uwielbia Przemek ale nie chciało mi się ich zwijać i dzięki temu powstała ta zapiekanka. Smakuje tak jak gołąbki zawijane choć ma zgoła
Moje Małe CzarowanieOd początku marca czekam na skok temperatur. Chociaż tak do 15 stopni, by przejść się po parku i poobserwować wychodzące pąki. A jak tylko widzę słoneczną
Pink EnvelopeDzisiaj przepis z produktem który poznałam niedawno na warsztatach House of Asia. Są to kasztany wodne. Nie bardzo wiem jak określić ten produkt bo jego smak
Bernika - moj kulinarny pamietnikObiecałam w lutym przepisy z kaiążki „Gruziński smak” . Niestety ledwo udało mi się zrobić jedną rzecz z tej książki. Słowa jednak powinno się dotrzymywać
Polska Zupałyżki twarogu * sól, pieprz (około 1/2 łyżeczki soli oraz 1/4 łyżeczki pieprzu) * pół łyżeczki suszonego koperku * 1/4 łyżeczki papryki w proszku oraz chili * 1 cebula * 1 łyżeczka ostropestu mielonego (opcjonalnie) Mięso z pstrągów dokładnie oddzielamy od ości i ręką mieszamy z przyprawami. Cebulę siekamy w drobną kostkę i podsmażamy na łyżce oleju, po czym dodajemy do ryby. Mięso mieszamy
Klasyka GotowaniaProsty, szybki, pyszny i zdrowy obiad. Polecam pulpety ze szpinakiem i owczą fetą. Zwykłe, niezwykłe proste klopsiki z sosem pomidorowym to prosty sposób na pyszny obiad
Bernika - moj kulinarny pamietnikNiby to tylko makaron, ale na pewno nie jest zwyczajny 🙂 Składniki 1 opakowanie makaronu cannelloni Lubella 40 dkg łopatki wieprzowej 2 cebule 3 marchewki 1 mała
czarrna od kuchniBardzo lubię kuchnię azjatycką, bardzo często wykorzystuje jej elementy w swoich daniach. Tym razem w azjatyckim bulionie pojawił się nietypowy makaron, bo… warzywny Spaghetti z
Pasja SmakuSkładniki 50 dkg łopatki wieprzowej 25 dkg makaronu kokardki Lubella 20 dkg sera żółtego 1 opakowanie serka wiejskiego 1 kulka mozzarelli 1 główka czosnku 1 duża
czarrna od kuchniMielone ,serowe , kotlety z piersi kurczaka Kurczak , często kości na naszym stole i czasami już wymęcza , więc ciągle , trzeba szukać nowych sposobów na jego
Ogrodnik w podróżySylwester to jedno wielkie przyjęcie na cześć mijającego roku, podczas... Artykuł MINI KEBABY Z SEZAMEM I SOSEM TERIYAKI pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINECzy myśleliście już jakie przekąski przygotujecie na Sylwestra ze znajomymi czy rodziną? Jeśli nie macie jeszcze pomysłu to polecam zrobić inną wersje spaghetti bolognese, czyli w
Bernika - moj kulinarny pamietnikNiechaj niespodziewanym gościem w te Święta będzie na Waszym świątecznym... Artykuł NADZIEWANA PIERŚ Z INDYKA pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEWeekend… to taki czas, na który naiwni rodzice czekają z utęsknieniem. Snują wizje, jak to sobie pośpią dłużej, a jak już się wyśpią, to poleniuchują
gotować!