Mamy bób świeży , mam też bób suszony. Z jego udziałem zrobiłam już pyszną pastę do chleba [ klik ] a dzisiaj proponuję dołożyć go do kociołka, będzie pysznie
Moje Małe Czarowaniesól Przygotowanie: Skrzydełka myjemy i osuszamy. Odcinamy końcówki skrzydełek (tę ostatnią, najcieńszą część). "Podwójną" kostkę rozcinamy na dwie i usuwamy mniejszą. Ściągamy mięso na dół, obskrobując kość. Doprawiamy mięso świeżo mielonymi pieprzem oraz solą i rozmarynem. Na patelni rozpuszczamy klarowane masło i rozgrzewamy tłuszcz. Skrzydełka smażymy na złocisty kolor i osączamy na papierowym ręczniku. Voila! Smacznego i do napisania
Życie zamknięte w smakuZapiekanki, któż ich nie lubi? Wystarczy do naczynia do zapiekania włożyć ulubione półprodukty, zalać ciekawym smakowo sosem i do piekarnika. Po około godzinie mamy pyszny obiad
Moje Małe CzarowanieTo jedno z tych dań, do których z chęcią wracam latem. Ostatnio przygotowała je moja córa. Myślałam ze będzie dla niej za trudne, tymczasem uwinęła się
Bernika - moj kulinarny pamietnikKażdy z chęcią degustował farsz do gołąbków i się nim zachwycał. Okazało się, że ta wersja skradła serca moich mężczyzn :) Składniki: farsz 1 średnia młoda kapusta 500 g mielonego wołowego mięsa ( zmieliłam łopatkę) 40 g suszonych borowików 50 g suszonych pomidorów 200 g kaszy pęczak 3 jajka sól i pieprz do smaku 500 ml bulionu wołowego 4 łyżki
Niezły MłynekPowiem szczerze, że wcale mi nie brakowało w tej lasagne makaronu i beszamelu. Pyszne i aromatyczne danie. Na pewno jeszcze nie raz ją przygotuję. Wygląd nie
Corner With RecipesOstatnio pokazywałam wam sałatkę z ziemniaków i bobu . Dzisiaj możecie zobaczyć, że sałatka ta była podana z kotletami indyczymi z grilla, na którą was serdecznie zapraszam
Bernika - moj kulinarny pamietnikziarnka pieprzu i 2 liście laurowe i gotujemy na małym ogniu ok 45 min. Po ugotowaniu wywar przecedzamy. Bułkę namaczamy. Cebulę drobno kroimy i podsmażamy na maśle. Mięso szczupaka mielimy. Do ryby dodajemy cebulkę, namoczoną bułkę i posiekany koperek i jeszcze raz wszystko mielimy. Do masy dodajemy jajko i doprawiamy solą i pieprzem. Na gazie rozkładamy zwartą masę i formujemy
Atlas SmakówJest to danie kuchni tureckiej, bardzo aromatyczne i pożywne. Pachnie miętą i skórką z cytryny oraz oregano, smaki i zapachy się przenikają i nadają daniu niepowtarzalnego
Moje Małe CzarowanieNa szybki obiad gdy zrobi się odrobinę chłodniej polecam szybki gulasz z klopsikami w warzywnym sosie, przypominające śródziemnomorskie klimaty. Danie proste, smaczne, syte i szybko znikające
Bernika - moj kulinarny pamietnikCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakupieczywa. 1 podwójna pierś z kurczaka 400 g gęstej śmietany 18% (używam z Piątnicy) kilka łyżek oleju 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 2 łyżeczki miodu naturalnego wegeta, pieprz czarny mielony Umyte mięso pociąć na paski, chwilę podsmażyć na rozgrzanym oleju. Wlać śmietanę. Po chwili zamieszać, dodać musztardę i miód. Przyprawić lekko wegetą i pieprzem. Dusić na małym ogniu pod przykryciem
Praktyczna plpatelni bułka tarta Wszystkie składniki połączyć ze sobą i dobrze wymieszać . Bułki dodajemy tyle ,aby masa nie była za luźna i dało się z niej formować pulpety .Mięso wcześniej mielimy ,lub jeśli nie macie maszynki można je bardzo drobno pokroić nożem , co ja zrobiłam.Formujemy pulpety i obsmażamy ze wszystkich stron na złoto ,następnie przekładamy do pomidorowego sosu i dusimy
Ladylaura.marchewek ( ja lubię marchewkę z rosołu więc dodaję jej dużo) 3 pietruszki 1 mały seler 1/2 pora 1 cebula natka pietruszki kilka liści selera sól czarny świeżo mielony pieprz Mięso dokładnie umyć i włożyć do zimnej wody. Gotować na wolnym ogniu. Wszystkie warzywa obrać i umyć. Cebulę "podpiec" na ogniu. Jak wiadomo rosół powinien się dłuuugo
Jemy PijemyZapraszam do wypróbowania nowego przepisu na Gołąbki. CZYTAJ DALEJ
Sylwetka Od Kuchni