mięso mielone - 22854 przepisów (strona:703/1524)

Treściwa zupa koperkowa z pulpetami 133

Treściwa zupa koperkowa z pulpetami Składniki: - 500 g łopatki - 250 g makaronu - pęczek koperku - 100 ml śmietany - jajko - łyżka natki pietruszki - bułka tarta - ząbek czosnku - olej - bulion Przygotowanie: Mięso myjemy, mielimy w maszynce (można też kupić gotowe) dodajemy jajko, posiekaną natkę pietruszki, pokrojony czosnek i bułkę tartą w ilości ok. 2-3 łyżek. Całość dokładnie mieszamy i formujemy pulpety

Kulinarne życie
Leczo z klopsikami indyczymi 127

Chyba gotowanie pysznych obiadów bez glutenu (przy tarczycy hashimoto) zaczyna mi wychodzić coraz lepiej. Bo to danie było pyszne, nie tylko musiałam je robić dwa dni

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bezglutenowy bigos 108

Tworzenie obiadów bezglutenowych okazało się nie takie trudne jak myślałam. W dodatku są bardzo smaczne, a i przy przygotowaniu okazuje się wcale nie trzeba tak kombinować

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kotlety mielone 182

Dziś mamy dla Was coś w sam raz na niedzielny obiad czyli kotlety mielone :) Soczyste, chrupiące i pachnące, których żaden mięsożerca nie

Kuchenne Wariacje
Domowy smalec z cebulką i jabłkami 131

Jest mnóstwo zwolenników kromki ze smalcem, ale nie da się ukryć, że najlepszy jest taki domowy :) Przygotowanie nie jest zbyt skomplikowane, a

Kuchenne Wariacje
Proste i szybkie lasagne bolognese 217

W mojej kuchni często goszczą wszelkiego rodzaju makarony. Tak wiem, nie są zbytnio zdrowe, ale jakie są smaczne! Uwielbiam włoską kuchnię! Istnieje tak dużo dań z

Ana Mari's world
Spaghetti z karczochami 132

Danie proste acz wykwintne. Delikatne i wyraziste zarazem, polecam. Robi się szybciutko i jeszcze szybciej znika, na obiad znakomite. Polecam gorąco. Spaghetti z karczochami. ROZWIŃ I

Moje Małe Czarowanie
Domowe burgery 131

Domowe burgery i wyżerka taka że teraz muszę pobiegać aby to spalić. Burgery są pyszne, no te domowe o innych nawet nie mówię. Kotlety robi się

Moje Małe Czarowanie
Szaszłyki z karkówki 131

karkówki 2 papryki czerwone 2 duże cebule po szczypcie rozmarynu, tymianku, cząbru, estragonu, gałki muszkatołowej, ostrej papryki mielonej, sól oraz pieprz świeżo mielony Wykonanie: Mięso opłukujemy, kroimy w grubszą kostkę.Przyprawy mieszamy ze sobą wszystkie, posypujemy mieszanką mięso, odstawiamy na 30 minut. Paprykę myjemy, oczyszczamy z ziarnek, kroimy w kawałki nie mniejsze niż

kgwjanczewo
SAJGONKI 149

Sajgonki są klasycznym daniem kuchni azjatyckiej. Są proste w wykonaniu jednak trochę czasochłonne. Drobno posiekaną cebulę i mielone wieprzowe mięso smażę na patelni. Kroję na paseczki kapustę pekińską,na  tarce o grubych oczkach ścieram marchewkę. Grzybki  mun i makaron ryżowy lub sojowy zalewam na 15 minut wrzątkiem aby namiękły. Odcedzam i kroję grzybki

potrawyregionalne
Klopsiki w kremowym sosie musztardowym 119

W zwiaku z akcja Maggie " Klopsiki i Pulpety " przygotowalam klopsiki w kremowym sosie musztardowym. Raczej zadko przygotowuje tego typu potrawy, poniewaz zawsze wydawalo mi sie, ze

Codzienne Gotowanie
Curry z klopsikami z ananasem i groszkiem 126

To danie to efekt czyszczenia lodówki i to efekt bardzo smaczny. A skąd to wiem, bo w daniu jest ananas i groszek, obie rzeczy których unika

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Garniec Magalie dla Dbam o zdrowie 164

W końcu nastał ten dzień! Już nie mogłam się doczekać, jednak musiałam siedzieć cicho – co sporo mnie kosztowało! Ale … Nareszcie, dzisiaj … Wpadłam do saloniku prasowego i

Garniec Magalie
Shepherd’s pie po polsku 120

Skąd taka nazwa? Miał powstać klasyczny shepherd’s pie, ugotowałam ziemniaki. Zaczęłam wyciągać potrzebne do jego przygotowania rzeczy i natknęłam się na resztkę kapusty kiszonej

Polska Zupa
Gołąbki na sosie cytrynowo-musztardowo-miodowym 101

Składniki na ok. 4 gołąbki: 250 g mięsa mielonego-pół na pół wołowo-baranie (może być oczywiście tylko wołowe lub każde inne) 1 cebula drobno posiekana uuuuups techniczny problem, złośliwość rzeczy martwych spowodował zamieszczenie niepełnego wpisu. Przepraszam moich czytelników za tę "usterkę" Pełny wpis już w krótce

Sztuka gotowania w/g Samiry

Proponowane wyszukiwania