Nie bez powodu mówi się, że Maroko to tajemnicze miejsce, pełne magii i kolorów niczym z baśni tysiąca i jednej nocy. Niezwykłe krajobrazy, puste i ciągnące
Wędrówki po kuchniW chłodne dni, częściej niż zwykle mamy ochotę na dania jednogarnkowe, rozgrzewające. To zatem idealne pierwsze danie lub pełny obiad, aromatyczna, sycąca oraz pożywna zupa, na
Kulinarna ChwilaDanie dla miłośników zapiekanek w prosty sposób otrzymasz niesamowite danie, która swoim pysznym smakiem zachwyci niejedno podniebienie. Zapraszam do przepisu. czytaj przepis »
Kulinarna ChwilaTortille, które możesz przygotować na karnawałową kolację, na spotkania rodzinne, na różne uroczystości. czytaj przepis »
Kulinarna ChwilaNie masz pomysłu na obiad, jesteś miłośnikiem dań chińskich. Oto przepis dla Ciebie. Mięsne kuleczki zatopione w warzywach chińskich w aromatycznym sosie. Daj się skusić. czytaj
Kulinarna Chwilarazem przygotowałam tę surówkę z kapusty pekińskiej. Wyszła bardzo smaczna i świetnie komponuje się z ziemniaczkami i dodatkiem mięsnym. Nie ważne czy są to schabowe, mielone czy mięso z sosem. Domowa surówka colesław świetnie pasuje do każdego dania. Poniżej zaprezentuję Wam prosty przepis na pyszną surówkę colesław z kapusty pekińskiej. Jest bardzo szybka
Przepiski.plPyszne i szybkie danie na ostro 🙂 Składniki 500 g zmielonej łopatki wieprzowej 2 cebule 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy 200 ml przecieru pomidorowego 1
czarrna od kuchniPyszne danie obiadowe dziś przedstawiam. Soczysty farsz mięsny z kefirem i do niego burak, aromatyczny i pyszny. W rezultacie wyszło przepyszne danie, idealne do pracy czy
Moje Małe CzarowanieTradycyjne gołąbki podane w formie zapiekanki. To pyszny i prosty sposób na przygotowanie tego popularnego dania. Artykuł Zapiekanka gołąbkowa pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją .
Pieprzyć z FantazjąCzebureki - чебуреки są tradycyjnym daniem krymskich Tatarów. Są jednak popularne niemal we wszystkich krajach byłego Związku Radzieckiego, nie tylko na Krymie. Różnią się nadzieniem w zależności
Moje Małe CzarowanieKotletów mielonych wszędzie pełno tzn. przepisów na nie. Ja dziś przedstawiam wersję inną, równie pyszną jak tradycyjne ale bogatszą w warzywa. Kotlety są soczyste i
Moje Małe CzarowaniePołączenie pora i boczku jest jednym z moich ulubionych. Stosowałam go już jako dodatek do mięs ( kotlety mielone z porem i boczkiem – KLIK ), do naleśników (naleśniki z porem i boczkiem – KLIK ), a teraz przyszła pora na omlet:) Oj, pyszne śniadanko mieliśmy:) Składniki na 3-4 małe lub 2 większe omlety: 6 jajek 1/2 szkl. mleka
Smaki Na TalerzuPyszne i jakże inne wydanie naszych polskich gołąbków. Tym razem w postaci rolady. Przygotowuje się bardzo szybko i smakuje wyśmienicie! Artykuł Rolada gołąbkowa pochodzi z serwisu
Pieprzyć z Fantazją