Pomysł na pyszne, ekspresowe, włoskie danie, jako alternatywa dla popularnego spaghetti bolognese. Polecam zastąpić makaron kluskami gnocchi, a uzyskacie zupełnie nowy, świeży i pyszny obiad. Jedzenie
Bernika - moj kulinarny pamietnikEkspresowy, przepyszny ramen w tajskim stylu, oparty na mleczku kokosowym, podany z mieloną wieprzowiną i jajkami to przepyszny obiad w 40 minut. Zupa jest bardzo
Bernika - moj kulinarny pamietnikSkładniki: 6 płatów makaronu do lazanii 2-3 cebule 200 g sera żółtego 500 g mielonej szynki wieprzowej 1 puszka krojonych pomidorów, u mnie domowe
czarrna od kuchniFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Spaghetti bolognese - to jest włoski klasyk. Jest idealny w chwili, kiedy pragniesz czegoś prostego i ponadczasowego
CRAVEmonkeyProste, szybkie i pyszne curry z klopsikami, czyli sposób na nudne mielone. Mleczko kokosowe jest w moim domu zawsze niezastąpionym składnikiem, dzięki czemu w
Bernika - moj kulinarny pamietnikKotlety mielone to tradycyjne danie kuchni polskiej, które często pojawiało się w moim rodzinnym domu. Mielone najczęściej podawane są u nas w
Kulinarne PrzebojePulpety, kotleciki, pulpeciki, klopsiki, któż ich nie uwielbia. Są małe, średnie i duże kulki, są małe, średnie i duże kotlety, jak kto lubi i zrobi. Dziś
Moje Małe CzarowanieCategory: Product #: Regular price:$ (Sale ends ! ) Available from: Condition: Good ! Order now!
Eksplozja smakuBuraczki na zimno to prosty w przygotowaniu dodatek do obiadu. Najczęściej jest podawany do kotletów mielonych lub mięsa w ciemnym sosie. Do przygotowania tej surówki potrzebujemy dosłownie kilku składników. Pomysł na śniadanie: Szakszuka z kurczakiem i papryką Składniki 2 -3 buraki oliwa z oliwek sól pieprz kwasek cytrynowy cukier Zobacz przepis na: Surówka z pieczonych buraków Buraczki na zimno
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pizza jak wiadomo to przysmak typowo włoski. Czemu jednak nie spróbować zrobić ją na sposób indyjski? smaki Indii doskonale sprawdziły się na pizzy. Nam smakowało bardzo
Moje Małe Czarowaniełyżeczka ziół prowansalskich Kotleciki rybne: Kaszę gotuję w 170 ml wody i studzę. Z filetu odcinam skórę, usuwam ości jeżeli takie są. Małe ości mogą zostać bo mięso będziemy mielić. Dla pewności zmieliłam dwa razy. Razem z rybą mielę cebulę. Por kroję drobno i przesmażam na maśle klarowanym, studzę. Por dodaję do ryby, wbijam jajko, dodaję kaszę, majeranek, sól
wesoła kuchniaJedliście już taką wersję gołąbków? To zapiekanka gołąbkowa, czyli dekonstrukcja znanych, lubianych gołąbków. Smak pyszny, obiad bardzo syty i robi się go chyba łatwiej i szybciej
Bernika - moj kulinarny pamietnikTo bardzo pożywna, smaczna i ładna zapiekanka. Użyłam tutaj ziemniaków zwykłych białych i batatów, w rezultacie wyszedł przepyszny obiad, który i Wam polecam. Takie zapiekanki robi
Moje Małe CzarowaniePrzekładamy do żaroodpornego naczynia do zapiekania. 2. Piersi kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i smażymy do miękkości na 2 łyżkach oleju wraz z przyprawą kebab, pieprzem i mieloną papryką. Mięso układamy na frytkach. Posypujemy startym żółtym serem i wkładamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na 10 minut. 3. Przygotowujemy sos: I: łączymy majonez z ketchupem oraz
Kuchnia w czekoladzieWiele osób zapytanych o największe przysmaki kuchni włoskiej, bez zastanowienia wymieniłoby przepyszne makarony, rozpływającą się w ustach pizzę czy chrupiącą bruschettę. Tymczasem słoneczna Italia słynie również
Wędrówki po kuchni