Połączenie pora i boczku jest jednym z moich ulubionych. Stosowałam go już jako dodatek do mięs ( kotlety mielone z porem i boczkiem – KLIK ), do naleśników (naleśniki z porem i boczkiem – KLIK ), a teraz przyszła pora na omlet:) Oj, pyszne śniadanko mieliśmy:) Składniki na 3-4 małe lub 2 większe omlety: 6 jajek 1/2 szkl. mleka
Smaki Na TalerzuPyszne i jakże inne wydanie naszych polskich gołąbków. Tym razem w postaci rolady. Przygotowuje się bardzo szybko i smakuje wyśmienicie! Artykuł Rolada gołąbkowa pochodzi z serwisu
Pieprzyć z FantazjąSkładniki: 600 g szynki wieprzowej 800 g ziemniaków 1/2 pora 1 kulka mozzarelli light sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie gałka muszkatołowa Przygotowanie: Ziemniaki
czarrna od kuchniOstatnia nasza zachcianka to była azjatycka zupa jak z Tajlandii. Lubię przypominać sobie smaki z tamtej podróży, szczególnie zupę tom yum i jej różne odmiany. Dlatego
Bernika - moj kulinarny pamietnikTa mega zupa zaspokoi głód wszystkich smakoszy zup wszelakich. Jest bardzo treściwa, bardzo aromatyczna, jest wspaniała. Może trochę pracy przy niej jest ale naprawdę warto. Ta
Moje Małe CzarowanieArtykuł Burgery z chrupiącym bekonem pochodzi z serwisu emame kitchen .
ememe kitchenArtykuł Cukinia zapiekana z kulkami mięsnymi pochodzi z serwisu emame kitchen .
ememe kitchenSkładniki: ok. 1 kg łopatki lub szynki wieprzowej 1 większa cebula 2 większe ziemniaki 1 jajko 1/2 szklanki bułki tartej ulubione przyprawy mąka 1 kubeczek smietany
czarrna od kuchniPszenne lub kukurydziane tortille z farszem chili con carne, zapiekane z sosem pomidorowymi tartym cheddarem. Podane z jogurtem naturalnym i natką pietruszki lub kolendrą. Przygotowuję
cool and mintywyszły niemal identyczne jak u "chińczyka", a ich przygotowanie wcale nie wymagało aż tyle pracy, ile mogłoby się wydawać ;) Z podanych składników przygotowałam 35 niedużych sajgonek. Składniki: 500g mielonego wieprzowego mięsa 1 opakowanie papieru ryżowego 2 marchewki 1 cebula 100g makaronu chińskiego (z grochu lub fasoli mung) 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka imbiru 1/2 łyżeczki chili sól
Prosto z KotłaDziś hiszpańskie tapas, które zdecydowanie smakują wybornie. To takie przekąski na jeden kęs, jednak mogą idealnie nadać się jako samodzielne danie z ulubioną surówką i pysznym
Moje Małe CzarowanieLazania to jedno z moich ulubionych dań obiadowych. Robię ją minimum kilka razy w roku - zawsze wychodzi pyszna. :)
Prosty przepis naKilka dni temu robiłam faszerowane cukinie i został mi wydrążony miąższ z cukinii. Żeby go nie wyrzucać postanowiłam część dodać do farszu do papryki faszerowanej, do
Bernika - moj kulinarny pamietnikPrzepis na takie gołąbki znalazłam w książce Macieja E. Halbańskiego "Potrawy z różnych stron świata" Gołąbki tak zrobione różnią się od naszych tym że
Moje Małe CzarowanieTo pyszne danie polecam na obiad albo na drugie śniadanie do pracy, szkoły, na studnia. Wkładamy takie buraczki do pojemnika a potem zajadamy ze smakiem. Są
Moje Małe Czarowanie