Przepis na : obiad
Uwielbiam takie obiady, trochę z tym pracy ale warto. Jest to duża porcja więc zostanie Wam na drugi dzień Na drugi dzień zapiekanka wchłonie cały sos i można ją pokroić w piękne kawałki. Pierwszego dnia tego się nie uda zrobić Bakłażana pokroić na cienkie plastry. Ja zawsze kroję wzdłuż. Delikatnie posolić i tak zostawić na 30 minut. Następnie osuszyć i rozłożyć na dnie dużego naczynia żaroodpornego. Makaron ugotować w osolonej wodzie – all dente Przygotowanie mięsa – na patelni rozgrzać olej, obsm...
Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl