mięso mielone - 22854 przepisów (strona:364/1524)

Pierogi z mięsem, kapustą i grzybami. 150

Polecam!!! Składniki na pierogi z mięsem, kapustą i grzybami CIASTO: 500g mąki pszennej (wrocławska, poznańska) 350 mililitrów dość ciepłego mleka, ale nie gorącego FARSZ: 500g ugotowanego wcześniej mięsa (np. z rosołu, choć ja ugotowałam kawałek wieprzowiny, a na wywarze przygotowałam barszcz czerwony) 500g kiszonej kapusty garść suszonych grzybów 3 spore pieczarki 2 średnie cebule sól pieprz 1 łyżeczka majeranku olej(...)tłuszczu. Pieczarki czyścimy kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach i dokładamy do przesmażonej cebulki, chwilkę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem, wyłączamy grzanie. W maszynce do mielenia mięsa umieszczamy sitko z dużymi oczkami i mielimy dobrze odciśniętą kapustę kiszoną, następnie zmieniamy sitko na średnie i mielimy ugotowane (najlepiej jeszcze ciepłe) mięso i grzyby. W sporej misce mieszamy

Rozpustne gotowanie
Kotlety mielone 140

Kotlety mielone, mieszane z mięsa wieprzowego i drobiowego. około 80 dkg mięsa mielonego wieprzowo-drobiowego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 małe czerstwe bułki 1 szkl. ciepłego mleka   2-3  łyżki musztardy 2 jajka  sól, pieprz , majeranek  Bułki zalać ciepłym mlekiem i odstawić do namoczenia. Namoczone bułki zblendować, dodać przeciśnięty przez praskę(...)czosnek, musztardę, majeranek, sól i pieprz. Dobrze wymieszać.Cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć na patelni. Do mięsa dodać cebulę i bułkę z przyprawami. jajka i całość dobrze wymieszać. Doprawić w razie potrzeby.Formować kotlety i smażyć z każdej strony

Moje domowe kucharzenie
Krokiety z mięsem, kapustą i grzybami. 252

coś o chrupiącej, złocistej skórce, skrywającej aromatyczny, mięsno-kapuściany farsz, to zapraszam na krokiety, kilka zostało :-) Składniki na krokiety z mięsem, kapustą i grzybami FARSZ: 500g ugotowanego wcześniej mięsa (np. z rosołu, choć ja ugotowałam kawałek wieprzowiny, a na wywarze przygotowałam barszcz czerwony) 500g kiszonej kapusty garść suszonych grzybów 3 spore pieczarki 2 średnie cebule sól pieprz 1 łyżeczka majeranku(...)tłuszczu. Pieczarki czyścimy kroimy w kostkę lub ścieramy na tarce o grubych oczkach i dokładamy do przesmażonej cebulki, chwilkę dusimy, doprawiamy solą i pieprzem, wyłączamy grzanie. W maszynce do mielenia mięsa umieszczamy sitko z dużymi oczkami i mielimy dobrze odciśniętą kapustę kiszoną, następnie zmieniamy sitko na średnie i mielimy ugotowane (najlepiej jeszcze ciepłe) mięso i grzyby. W sporej misce mieszamy

Rozpustne gotowanie
Pikantne chili con carne 156

chili, cebula, czosnek, pomidory i mielone lub drobno siekane mięso Składniki: 40 dag fasoli  „JAŚ” 2 cebule 40 dag mielonej wołowiny 4 kolorowe papryki 1 szklanka czerwonego wina 1 łyżka koncentratu pomidorowego 4 łyżki oleju sól do smaku pieprz do smaku papryka ostra mielona do smaku Wykonanie: Fasolę namoczyć parę godzin wcześniej, następnie ugotować(...)osolonej wodzie do miękkości. Cebulę obrać, drobno posiekać, zeszklić na oleju, włożyć mielone mięso i pokrojone papryki, po czym podsmażyć. Następnie przełożyć do garnka, dodać przecier pomidorowy i dusić przez 10 minut. Gdy mięso jest już miękkie, dodać ugotowaną fasolę, podlać winem i gotować jeszcze przez parę minut. Pod koniec gotowania przyprawić na ostro i podawać na ciepło

Tradycyjna Kuchnia
Domowa Kanapka Drwala; Hamburger z mięsa wołowego z serem zapiekanym w panierce i bekonem 278

Składniki: (na 4 porcje) 4 bułki hamburgerowe sałata lodowa prażona cebula 500 g mięsa wołowego-mielonego pół cebuli posiekana natka pietruszki 8 plastrów boczku ser żółty 4 plastry każdy po około 4-5 mm sos: śmietana 36% musztarda dijon  2-3 łyżeczki panierka: bułka tarta(...)jajka olej do smażenia Przygotowanie: Ser włożyć do zamrażalnika na około 30 minut. Przygotować sos: 50 ml śmietany połączyć z 2-3 łyżeczkami musztardy. Boczek podsmażyć na małym ogniu Mięso mielone ugnieść z cebulą pokrojoną w niewielkie paseczki i z posiekaną natką pietruszki. Usmażyć na patelni grillowej, bądź normalnej- używamy niewielkiej ilości oleju. Ser wyjąć z zamrażalnika, obtoczyć

KreatywnePiny
Spaghetti z wegańskim sosem bolognese 81

Zapewne zauważyliście, że jemy bardzo mało mięsa. Przepisy mięsne praktycznie nie pojawiają się na blogu, ponieważ jak już się skusimy, to najwyżej na pizzę z salami ;) Można powiedzieć, że ja mam wręcz traumę związaną z niektórymi rodzajami mięsa, a w śród nich są mielone. Ostatnio jadłam je pewnie ze 25 lat temu. Ostatnio w sklepach pojawia się coraz(...)przypraw. Chciałam lepiej poznać smak produktu, a dobre sezonowe pomidory i zioła sprawiły, że danie było bardzo aromatyczne. Polecam :) 200 g pełnoziarnistego makaronu spaghetti sos: 275 g “mięsamielonego wegańskiego (użyłam gotowego produktu na bazie białka z grochu, pszenicy i soi) średnia cebula 2 soczyste pomidory malinowe kopiasta łyżka koncentratu pomidorowego dobrej jakości 1/2 łyżeczki wędzonej mielonej

Mienta blog
Przykładowy jadłospis odchudzający 1500 kcal 162

ZUPA KREM Z ZIELONYCH WARZYW Z BAZYLIOWYMI PULPETAMI (PRZEPIS NA 2 PORCJE) Zjedz 1 z 2 porcji Wywar z warzyw (gotowy) – 800 g (3.2 x Szklanka) Mięso wołowe (świeżo mielone z polędwicy) – 200 g (2 x Porcja) Olej rzepakowy – 15 g (1.5 x Łyżka) Pieprz czarny mielony – 2 g (2 x Szczypta) Brokuł(...)minut   1. Warzywa (oprócz szpinaku) opłucz, pokrój w dużą kostkę i gotuj do miękkości na wywarze. 2. Zmiksuj warzywa na krem razem ze szpinakiem. Dopraw do smaku. 3. Mięso mielone dopraw, dodaj listki bazylii, uformuj pulpety i usmaż. 5. Na talerzu wyłóż pulpety i zalej zupą. SUMA Kalorie: 1524.0 kcal Białka: 71.5 g Tłuszcze: 56.3 g Węglowodany

Powiedz dietom nie
KOTLECIKI MIELONE Z CUKINIĄ 98

cukinią.Z powodzeniem możecie je zrobić dla dzieci,które nie przepadają za warzywami,cukinia nie jest wyczuwalna.Taka mała odmiana od tradycyjnych mielonych,polecam. Składniki:   50dag mielonego mięsa 1 cukinia 1 cebula 1 jajko przyprawy wg uznania: u mnie sól,pieprz,czerwona czubryca i suszone płatki chili Cukinię obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.Jeśli(...)wystarczy umyć i zetrzeć razem ze skórką.Posypać solą,odstawić na ok 20 min.W tym czasie możemy obrać i pokroić drobno cebulę.U mnie cebulka jest zazwyczaj mielona razem z mięsem w maszynce. Cukinię osączyć z soku,który puściła,połączyć z mięsem i cebulą,dodać jako i pozostałe przyprawy.Formować kotlety,obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju

Niespełnione zdolności kulinarne
mielone barbecue i na obiad i na kolację... 205

Składniki: 1/2 kg mielone mięso, 1 sztuka bułka namoczona w wodzie, 1 sztuka jajka, 2 łyżki przyprawa grill barbecue Royal Brand, 1 mniejsza cebula,1 łyżka soli morskiej, 2 łyżki włoszczyzna, 1/2 szklanki tarta bułka, 4 łyżki olej rzepakowy, 2 sztuki pomidor, 1 łyżka bazylia suszona mielone wieprzowo-wołowe dobrze wyrobić z jajkiem, bułką odciśniętą

W Mojej Kuchni Lubię
Burger wołowy z grillowaną cebulą 201

gębie! Idealnie sprawdzą się na obiad lub ciepłą kolację. Burgery wołowe robię według tego przepisu od lat i zawsze wszystkim bardzo smakują. Szczerze polecam Składniki (na 4 burgery) : Mięso: 450 g mielonej wołowiny (dobrej jakości np. antrykot) 1 mała cebula 1 łyżka musztardy 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki majeranku duża szczypta chili sól pieprz Sos: 2 łyżki(...)ogórki kiszone sałata lodowa 2 pomidory 1 duża cebula boczek (cienkie plasterki) 4 plasterki sera cheddar (użyłam topionego w plasterkach) Przygotowanie: Sos: Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać. Mięso: Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i wrzucić posiekaną cebulę. Zeszklić. Mięso przełożyć do miski, dodać zrumienioną cebulę, musztardę, majeranek, chili, sól i pieprz. Dokładnie wyrobić dłonią. Uformować 4 krążki o średnicy

Oryginalny smak
Kartacze Joanny Jakubiuk 226

czosnkowy lub tzatziki.  Składniki: 2  kg surowych ziemniaków   1  kg gotowanych  ziemniaków   5 00 g mięsa wieprzowego mielonego   500 g mięsa wołowego mielonego   mąka ziemniaczana   majeranek   czosnek    olej   boczek wędzony   cebula    czarny  pieprz   sól   Przygotowanie: Obrać i  zetrzeć(...)otowane ziemniaki przecisnąć przez praskę.  Z iemniaki połączy ć, delikatnie osolić. W ymieszać ciasto dodając   ew.  mąki ziemniaczanej aż będzie ładnie odchodziło od ręki.   Mięsa wymieszać ( można użyć jedynie mięsa wieprzowego). Przyprawić do smaku solą, czarnym pieprzem, roztartym czosnkiem i majerankiem. D obrze wymieszać .   Z masy ziemniaczanej zrobić równy placek. Na środku ułożyć porcje

SzczyptaSmaQ
Gołąb z tortownicy - gołąbki pieczone po francusku. 163

użyć formy do sufletów. Ja na moją formę 24 cm zrobiłam 1,5 porcji. Składniki: główka kapusty włoskiej, niezbyt duża 30 dag mięsa wieprzowego mielonego 30 dag mięsa wołowego mielonego 2 średnie marchewki masło do posmarowania formy 2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia 1 cebula drobno pokrojona 1 marchew drobniutko pokrojona 2 ząbki czosnku drobno posiekane(...)można przecisnąć przez praskę) 2-3 gałązki świeżego tymianku liść laurowy - jeden sól i pieprz czarny świeżo mielony 100 g pomidorów w puszcze rozdrobnionych i z sokiem 1 duże jajko przyprawa Rabelais - pół łyżeczki * * przyprawa Rabelais to mieszanka ziela angielskiego, gałki muszkatołowej, curry. Wykonanie: W pierwszej kolejności należy przygotować liście. Wstawić wodę w dużym garnku, posolić ją by była

Poezja Smaków - blog kulinarny
Chili con carne 123

miękkości poprzez stopniowe dolewanie bulionu. Dzięki temu mięso i papryka stają się delikatne i nabierają słodyczy. Odpowiednie przyprawy nadają daniu wyrazistości i pikanterii. Składniki: 500 g mielonej wieprzowiny (choć najlepiej użyć mięsa wołowego) 2 małe papryczki chili 2 słodkie czerwone papryki 2 puszki czerwonej fasoli 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka obranych pomidorów w kawałkach lub 4 świeże(...)łyżka oliwy z oliwek sos Tabasco (ewentualnie) Przygotowanie: Oliwę z masłem rozgrzać na głębokiej patelni. Dodać posiekany czosnek, a następnie cebulę. Przysmażyć na złoty kolor. Dodawać partiami mielone mięso. Przyrumienić. Dodać przyprawy: kumin, pieprz cayenne, oregano, cukier, sos Worcester. Następnie wrzucić pomidory. Przykryć pokrywką i dusić przez 20 minut. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę słodką oraz posiekane chili

Food Square
kasza gryczana z mięsem w papryce... 176

sztuka cebula, 1 łyżka podgrzybki suszone mielone, 1 łyżeczka papryka ostra, 2 sztuki jajka, 1/2 szklanki tarta bułka, 1 łyżka vegeta, - ile potrzeba woda ugotować 2 torebki kaszy gryczanej i gotową wysypać z torebek z papryki ściąć czubki i oczyścić z pestek, opłukać kaszę wymieszać z mielonym mięsem, tartą bułką, jajkami, grzybami zmielonymi, vegetą, papryką ostrą, cebulą

W Mojej Kuchni Lubię
Pasztet z kaczki 82

suszonych • 2 całe jajka • 1 łyżeczka gałka muszkatołowej • Pieprz sól • 1 łyżka majeranku Sposób przygotowania: 1. Mięso z kaczki, wątrobę oraz boczek gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. 2. Po ugotowaniu mięso wyjmujemy z rosołu, rosołem zalewamy bułkę i moczymy. Mięso oraz bułkę mielimy dwa razy w maszynce do mielenia mięsa. 3. Po zmieleniu do mięsa wbijamy jajka, doprawiamy majerankiem

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania