delikatne, ale takie właśnie mu smakowały😏 Składniki na 8 sztuk: 600g mielonego, drobiowego mięsa 1 jajko 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki bułki tartej+ plus bułka do obtoczenia szaszłyków 2 ząbki czosnku olej rzepakowy do smażenia Na owocową salsę: 1 melon połowa granatu Sposób przygotowania: Mięso mielone łączymy z 1 łyżeczką oleju rzepakowego np. z dodatkiem
Kuchnia w czekoladziektórym wykonaliśmy ją po raz pierwszy, gości w naszym domu bardzo często. To nasza ulubiona sałatka warstwowa , zaraz po sałatce z gyrosa . W jej skład wchodzi dobrze przyprawione mięso wołowe, które oczywiście możecie zastąpić wieprzowiną czy indykiem. Dodatki to chrupiące warzywa, sos z odpowiednią porcją czosnku, a także tradycyjna bułka do hamburgerów, która sprawia, że sałatka faktycznie wygląda(...)super przepis na wyjątkową i mega smaczną sałatkę Big Mac . Z pewnością posmakuje Wam i Waszym gościom. Smacznego! PRZEPIS NA SAŁATKĘ BIG MAC Składniki 0,5 kg mielonego mięsa wołowego 3 bułki do hamburgerów (łącznie 160g) mix sałat (sałata lodowa z burakiem 150g) 1 pomidor 1 papryka czerwona 150g żółtego sera 3 małe ogórki konserwowe
Przepiski.plduża cebula ª ok. 100 g pieczarek ª 500g mięsa mielonego (ja użyłam z szynki) ª mała śmietanka 12% (słodka) ª 1 szklanka białego wina ª sól i pieprz(...)odparuje w piekarniku. Przygotowujemy czosnek i cebulkę . Kroimy je drobno, pieczarki kroimy na szóstki lub ćwiartki jeśli są drobne. Podsmażamy cebulkę do zeszklenia na oliwie lub maśle, dodajemy mięso i podsmażamy aż mięso zmieni kolor. Dodajemy pieczarki i czekamy aż zmniejszą objętość; odparują. Na patelnię wlewamy wino i znowu czekamy aż odparuje prawie zupełnie. Śmietankę mieszamy z odrobiną soli
Bazując na smakusuche. Następnego dnia można je podgrzać na parze lub pod przykryciem w piekarniku. SKŁADNIKI / 2 porcje KOFTY 400 g mięsa drobiowego (kurczak lub indyk) lub gotowego drobiowego mięsa mielonego 1 cebula / pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku / starte na tarce 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy przyprawy: 1 łyżeczka ziaren kolendry( rozgniecionych w moździerzu), sól , świeżo zmielony czarny
cool and mintymąki tortowej 12 g świeżych drożdży 1 jajko 0,5 szkl mleka 1 łyżeczka cukru 1,5 łyżki stopionego i otudzonego masła szczypta soli Nadzienie mięsne 300 g mięsa mielonego 1 mała cebula pokrojona w drobną kostkę 1 małe jajko ulubione przyprawy Bułeczki drożdżowe : w niewielkim garnuszku podgrzać mleko, dodać pokruszone drożdże, cukier i mąki na tyle, aby postała
Pieguskowa Kuchnianajczęściej stosuję go w formie duszonej z innymi warzywami. Jednak dziś przygotowałam go dla Was i dla siebie w formie nadziewanej Składniki: 2 bakłażany 1 marchewka paczka mięsa mielonego (u mnie z indyka) 100g ryżu 1 opakowanie przecieru pomidorowego ulubione przyprawy (u mnie: sól, pieprz, czosnek,… Czytaj więcej
Głodni Wrażeń - fit przepisygarnku lub na głębokiej patelni, a do zapiekania przełóżcie do naczynia żaroodpornego. Muszle makaronowe zapiekane w sosie bolońskim Składniki: Na sos boloński: 500g mięsa mielonego wołowego 1 większa cebula łodyga selera naciowego 1 duża marchewki 2 ząbki czosnku 200ml czerwonego wina 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3 listki laurowe 2 puszki krojonych pomidorów (2x400g) 1 łyżeczka suszonej(...)przez praskę, seler naciowy pokrojony w plasterki i marchewkę pokrojoną w drobną kostkę. Doprawić solą i pieprzem i smażyć przez kilkanaście minut do czasu aż warzywa zmiękną. Wrzucić mięso, rozdrobnić je łyżką i smażyć na dużym ogniu przez kilka minut aż zbrązowieje. Wlać wino, zagotować i zdrapać wszystko to co ewentualnie przykleiło się do patelni. Dodać pomidory z puszki
Codzienne Gotowaniecebula 2 ząbki czosnku 500 ml passaty pomidorowej 4 łyżki kwaśnej śmietany 18% 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki suszonej bazylii sól, pierz do smaku KLOPSIKI 800 g mięsa mielonego z indyka 2 garście świeżego szpinaku ok 60-70 g 1 łyżeczka masła 1/4 szklanki bułki tartej 1 cebula 100 g parmezanu 2 ząbki czosnku 1 jajko sól, pieprz(...)łyżki sosu z patelni, wymieszać, wlać do sosu i wymieszać. Szpinak posiekać. Parmezan zetrzeć na tarce. Rozgrzać patelnię, dodać łyżkę masła i podsmażyć szpinak aż zmięknie. Do miski przełożyć mięso, dodać podsmażoną wcześniej cebulę z czosnkiem, szpinak, bułkę, jajko, połowę parmezanu, doprawić solą i pieprzem i dobrze wymieszać. Z masy uformować małe klopsiki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć klopsiki. Jeżeli
Cooking for Emilysobie, że upiekę pieróg calzone i zawsze coś mi przeszkodziło w zrealizowaniu tego wypieku. Tym razem postanowiłam teraz albo nigdy. Jako nadzienie dałam gotowe warzywa na patelnię i mięso mielone wieprzowe oraz przyprawy. Nie dodawałam sera ze względu na moją nietolerancję laktozy, a że łasuch jestem to i tak bym zjadła a potem odchorowała. Przepis na ciasto pierogowe(...)Zagnieść gładkie i jednolite ciasto. Gotowe ciasto zostawić na 1 – 2 godziny w ciepłym miejscu do podwojenia swojej objętości. Składniki na nadzienie: 1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnię ½ kg mięsa wieprzowego 2 kostki rosołowe 2 listki laurowe ½ pomidorów krojonych z puszki 1/3 szklanki ketchupu 2 łyżeczki majeranku Sól, pieprz do smaku. Dodatkowo : Jedno rozmącone jajko do wysmarowania ciasta przed pieczeniem
Na słodko lub wytrawniesmażenia 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 marchewka 1/4 pietruszki korzeń garść natki pietruszki 1/2 kostki rosołowej 2 łyżki śmietany 1 łyżka mąki Składniki na klopsiki: 500 g mięsa mielonego 3 łyżki bułki tartej 1 jajko 1/4 posiekanej cebuli 1 ząbek czosnku sól pieprz Wszystkie składniki na klopsiki mieszam. Rękami zmoczonymi w wodzie formuję kulki i obtaczam
MojaQchnia.plszklanki mrożonego groszku duża pietruszka 3 ogórki konserwowe 4 duże ziemniaki pół czerwonej papryki cebula 100 ml koncentratu pomidorowego sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka ostra Pulpety: 350 g mięsa mielonego wieprzowego lub wieprzowo-wołowego 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę) jajko 2 łyżki natki pietruszki (suszonej lub świeżej) ok 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz mąka Przygotowanie W misce
e-PrzepisyKulinarnemięsnego i oczywiście bezglutenowego. To kotleciki z wołowiny po tajsku, które na pewno przypadną do gustu wielu sympatykom kuchni azjatyckiej :) Składniki na kotleciki z wołowiny: – 400 g mięsa mielonego wołowego – 1 cebula – 1 papryczka chili – 1 łyżka masła – imbir starty
Kuchenne Wariacjeczosnku 2 łyżki oleju mały słoiczek przecieru pomidorowego 2-3 łyżki ketchupu 300 g wody kawałek czerwonej papryki 1 ½ łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego 50 g ś mietany Do naczynia miksującego wlać wodę, dodać 1 łyżkę soli, włożyć koszyczek, odważyć do niego ryż, gotować na parze 20 min/Varoma/obr. 4 , ugotowany ryż przełożyć(...)rozdrobnić 5 s/obr. 5 . Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek na dno naczynia miksującego.Dodać rozdrobnioną wcześniej kapustę i olej, dusić 3 min/120°C/obr. 1 .Dodać ugotowany ryż, mięso mielone, jajka, majeranek, pieprz i ¾ łyżki soli, wymieszać przy pomocy kopystki 30 s/obroty wsteczne/obr. 4 . Masę przełożyć do osobnego naczynia, dodać kaszę mannę, całość dokładnie wymieszać kopystką
Moje domowe kucharzeniektórym każdy sobie poradzi. Do tego jest niesamowicie sycące i można je podać z przeróżnymi dodatkami, ja najbardziej lubię z domowymi tortillami albo ryżem. Pyszności! SKŁADNIKI (4 porcje) 400g mielonej wołowiny (lub indyka) 500 ml przecieru pomidorowego lub pomidorów krojonych 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka 1/2 papryczki chilli(...)cebula sie zeszkli dodajemy kumin, słodką paprykę (wedle uznania, dałam ok. 1 płaskiej łyżeczki), posiekane chilli oraz posiekane oregano. Smażymy do momentu aż przyprawy uwolnią aromat i następnie dodajemy mięso mielone. Gdy mięso zmieni kolor dolewamy przecier pomidorowy i dusimy. W tym czasie siekamy paprykę w niedużą kostkę i dodajemy do mięsa i pomidorów. Dusimy
DefinicjaSmakunajbardziej, ja lubię podsmażone na patelni, ale o gustach się nie dyskutuje. Składniki; 1 duża główka kapusty 40 - 50 dag grubej kaszy, (pęczak lub jęczmienna ) 1 kg mięsa, najlepiej mielona łopatka lub szynka 2 duże cebule 3 łyżki smalcu sól pieprz zioła wg. upodobań: majeranek, tymianek, bazylia od www.Skworcu.com.pl Sos pomidorowy najsmaczniejszy z domowego przecieru pomidorowego(...)żyłki, które są przez środek. 2. Gotuje kasze w lekko osolonej wodzie, odcedzam. Na patelni rozgrzewam tłuszcz i blanszuje cebule. Następnie wszystko razem mieszam, cebule z tłuszczem, surowe mięso mielone i kaszę, można jeszcze przez kilka minut zapiekać wszystko razem dobrze przyprawiając do smaku solą, pieprzem i ziołami. 3. Nadziewamy liście kapusty przygotowanym farszem, zwijamy i ciasno
Apetyczna babeczka