mięso mielone - 23354 przepisów (strona:351/1557)

Lasagne ze szpinakiem i pomidorami 222

Lasagne wszyscy znacie. Moi domownicy bardzo ją lubią. Postanowiłam jednak przemycić do niej tym razem trochę więcej witamin. Składniki: makaron lasagne 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 200 g świeżego szpinaku 1 puszka pomidorów krojonych 3 łyżki passaty pomidorowej 3 ząbki czosnku 1/2 cebuli sól pieprz 2 kulki mozzarelli 150 g parmezanu lub innego sera 2 łyżki masła(...)ogniu przez kilka minut. Odstawić z ognia, doprawić solą i gałką muszkatołową.   Na dużej patelni rozgrzewamy 2 łyżki masłą i 3 łyżki oleju. Dodajemy posiekaną drobno cebulę. Dodajemy mięso, rozmiażdżony czosnek. Gdy mięso się usmaży dodajemy szpinak i razem dusimy. Dodajemy pomidory i passatę. Chwilę wszystko dusimy, doprawiamy solą i pieprzem. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy trochę sosu pomidorowego

MojaQchnia.pl
Paprykowe naleśniki z wołowym farszem 176

słodko,te z wołowym farszem. Ciasto: 1 szklanka mąki pszennej 2 jajka 0,5 łyżeczki ostrej papryki 0,5 łyżeczki soli Ok. 1 szklanka mleka Farsz: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 czerwona papryka 200 g pieczarek 3 łyżki keczupu Przyprawa meksykańska Sól Pieprz Składniki na ciasto miksujemy. W razie potrzeby dolewamy mleka gdy jest za gęste. Smażymy naleśniki(...)rozgrzanej patelni. Pieczarki oraz paprykę kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy w rondelku olej, dodajemy warzywa, dusimy przez 10 minut.  Następnie dodajemy mięso, dokładnie mieszamy i dalej dusimy.  Pod koniec dodajemy keczup oraz przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą meksykańską.  Delikatnie studzimy. Farszem napełniamy naleśniki i zwijamy w rulonik. Smacznego

VioletoweKucharzenie
Papryka faszerowana 145

pyszna parowana papryka, farsz z mięsem mielonym oraz ryżem jaśminowym i mnóstwo przypraw. Dla grzechu plasterki mozzarelli. Smacznego! Składniki : * 4 równe czerwone papryki * 200g ryżu jaśminowego  * 400g mięsa mielonego z szynki bądź z fileta drobiowego * 4 pomidory * ząbek czosnku * cebula * oliwa z oliwek * przyprawy do smaku - bazylia, oregano Przygotowanie : Ze wszystkich papryk odciąć ogonki, tak by się(...)nadawały jako przykrywki. Oczyścić z pestek. Uparować do miękkości. Czosnek i cebulę drobno posiekać, przesmażyć na oliwie razem z mięsem mielonym. Przyprawić, dodać pokrojone pomidory. Paprykę nadziać farszem, położyć na każdej plasterek mozzarelli. Można zapiec. Podawać na ciepło

Magiczne Życie Marty
Cukinia faszerowana po grecku 163

potrawy. Dziś nafaszerowałam ją tak, by miała w sobie nutę Grecji. Ser feta, oliwki i charakterystyczne dla tego kraju przyprawy. Jestem na tak. ;-) 4 cukinie 500 dag mięsa mielonego 4 ząbki czosnku 100g ryżu 2 duże cebule 100g sera feta 100g żółtego sera 20 czarnych oliwek pieprz, sól, tymianek, oregano, rozmaryn 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu(...)Cebule smażymy wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem na oleju. Dodajemy mięso, smażymy, następnie przyprawiamy sola, pieprzem oraz ziołami według uznania (im więcej ich dodamy tym bardziej intensywny będzie smak potrawy). Dodajemy pokruszony ser feta, smażymy do momentu aż ser się rozpuści i woda z niego odparuje. Do farszu dodajemy ugotowany ryż i 50g startego żółtego sera. Mieszamy. 3. Cukinie

Szefowa kuchni
Nietypowe paszteciki do barszczu 114

Cebule obieramy i kroimy na 4 części. 4.    Jedną kajzerkę moczymy w 1/2 szk. mleku, następnie odciskamy. 5.    Wszystkie te składniki mielimy maszynką do mielenia mięsa, wbijamy jajko. 6.    Masę mięsną doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Chwilę wyrabiamy mieszając składniki. 7.    Bułki kroimy na połowę, z każdej połówki wybieramy cały środek

Kulinarna Chwila
Enchilada Wieprzowa 123

pyszną potrawę .Przedstawiam wam te tradycyjne meksykańskie danie w moim wykonaniu. Czas przygotowania:  1 godzina Ilość porcji: 5 osób Trudność przygotowania: średnie Cena: średnie SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 5 tortilli 200 g sera cheddar 2 papryki(żółta i zielona) 1 pęczek szczypiorku 4 cebule 400 g pomidorów krojonych(puszka) 350 ml passaty pomidorowej 125 g kukurydzy(...)fasoli czerwonej 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1 łyżeczka kolendry (mielona) ½ łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki ostrej 4 łyżki oleju 1.  Cebulę kroimy w grubą kostkę albo w piórka. Czosnek drobno siekamy a z papryczki chili pozbywamy się nasion  i również drobno kroimy. 2. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i smażymy

karolgotuje
Enchilada Wieprzowa 95

pyszną potrawę .Przedstawiam wam te tradycyjne meksykańskie danie w moim wykonaniu. Czas przygotowania:  1 godzina Ilość porcji: 5 osób Trudność przygotowania: średnie Cena: średnie SKŁADNIKI: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 5 tortilli 200 g sera cheddar 2 papryki(żółta i zielona) 1 pęczek szczypiorku 4 cebule 400 g pomidorów krojonych(puszka) 350 ml passaty pomidorowej 125 g kukurydzy(...)fasoli czerwonej 3 ząbki czosnku 1 papryczka chili 1 łyżeczka kolendry (mielona) ½ łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki ostrej 4 łyżki oleju 1.  Cebulę kroimy w grubą kostkę albo w piórka. Czosnek drobno siekamy a z papryczki chili pozbywamy się nasion  i również drobno kroimy. 2. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i smażymy

karolgotuje
Spaghetti Bolognese 166

się z Wami super przepisem tak aby micha studenta znów nie była pusta!!! Przepis na ok 4 porcje, cena za porcję nie przekracza 6 zł :)!!! Składniki: 500 gram mięsa mielonego ( u mnie wieprzowo-wołowe ) puszka pomidorów w puszcze krojonych 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 1 łyżka oregano 1 łyżka bazylii sól i pieprz(...)smaku natka pietruszki dowolny ugotowany makaron odrobina startego ulubionego sera Przygotowanie: pokrojone w kostkę cebulę i czosnek podsmażamy na patelni, następnie dodajemy mięso gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu do podsmażonego mięsa dodajemy pomidory w puszcze, koncentrat pomidorowy, oregano i bazylię, całość chwilę podsmażamy przyprawiamy do smaku sola i pieprzem, posypujemy natką pietruszki Smacznego

Studencka Micha
Spaghetti Bolognese 162

się z Wami super przepisem tak aby micha studenta znów nie była pusta!!! Przepis na ok 4 porcje, cena za porcję nie przekracza 6 zł :)!!! Składniki: 500 gram mięsa mielonego ( u mnie wieprzowo-wołowe ) puszka pomidorów w puszcze krojonych 1 cebula 3-4 ząbki czosnku 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego 1 łyżka oregano 1 łyżka bazylii sól i pieprz(...)smaku natka pietruszki dowolny ugotowany makaron odrobina startego ulubionego sera Przygotowanie: pokrojone w kostkę cebulę i czosnek podsmażamy na patelni, następnie dodajemy mięso gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu do podsmażonego mięsa dodajemy pomidory w puszcze, koncentrat pomidorowy, oregano i bazylię, całość chwilę podsmażamy przyprawiamy do smaku sola i pieprzem, posypujemy natką pietruszki Smacznego

Studencka Micha
Pulpety w sosie szczawiowym 174

łopatki 2 garście szczawiu 1,5 szklanki wody 0,5 szklanki śmietanki 30% 2 listki laurowe pół bułki kajzerki namoczonej w mleku sól,pieprz 2 łyżki mąki pszennej Do mięsa mielonego dodać odciśniętą bułkę oraz sól i pieprz. Masę dobrze wyrobić. Do niedużego garnka wlać wodę, dodać listki laurowe i zagotować. Z mięsnej masy uformować małe kulki i wrzucać

Monia miesza i gotuje
Gniazda makaronowe z kulkami mięsnymi 223

Pomysł na to danie zaczerpnęłam z bloga  Kuchnia Broni . Lekko go zmodyfikowałam według własnego smaku. Składniki: Kulki mięsne: 400g mięsa mielonego, 1 jajko, 1/2 cebuli, 1 łyżka musztardy, 2 płaskie łyżki bułki tartej, 2 łyżki mleka,  sól, pieprz, majeranek. Sos śmietanowy: 500ml śmietanki 30%, 250ml zimnej wody, 2 łyżki śmietany 18%, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu

W kuchni u Moniki
Potrawka meksykańska z mięsem mielonym 2173

podawać z makaronem lub same jako gęstą zupę. Z doświadczenia wiem, że na drugi dzień kiedy wszystkie składniki się przegryzą jest jeszcze smaczniejsze :) Potrzebujemy: 0,5 kg mięsa mielonego 1 dużo paprykę 1 cebule 0,5 kg pieczarek 1 puszkę kukurydzy 1 puszkę czerwonej fasoli 1 duży przecier pomidorowy 2 liście laurowe 2 ziela angielskie majeranek zioła prowansalskie papryka(...)ostra chili - pieprz cayenne sól i pieprz Przygotowujemy jedną dużą i głęboką patelnie. Jeżeli nie posiadamy takowej to robimy w garnku :) Na rozgrzanym oleju smażymy mięso i przyprawiamy je majerankiem, solą i pieprzem. Kiedy mięso będzie już lekko podsmażone dodajemy paprykę i cebule pokrojoną w kostkę. Chwilkę smażymy aż cebula się zeszkli i zalewamy wodą, tak aby przykryć wszystkie składniki

Kolejny blog o gotowaniu
Papryka faszerowana mięsem na pikantnie 194

mielonego wołowo-wieprzowego 80g kaszki kuskus 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 1 papryczka chili 100g przecieru pomidorowego sól, pieprz, kmin rzymski oliwa/olej do smażenia  PRZYGOTOWANIE Kaszkę kuskus wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem, solimy, przykrywamy i odstawiamy na minimum 5 minut. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy posiekany czosnek z cebulą pokrojoną w kostkę.  Dodajemy mięso mielone

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania