mięso mielone - 22854 przepisów (strona:351/1524)

PYSZNA ZAPIEKANKA Z MAKARONEM I WIEPRZOWYMI KLOPSIKAMI 113

pyszne danie obiadowe. Malutkie klopsiki wieprzowe zapiekane z makaronem, w pomidorowym sosie z dodatkiem zdrowego brokuła. Fantastyczne danie dla dzieci. Będą się nim zajadać. SKŁADNIKI: KLOPSIKI: 500 G MIELONEGO MIĘSA WIEPRZOWEGO 2 ZĄBKI CZOSNKU GARŚĆ KOPERKU GARŚĆ ZIELONEJ PIETRUSZKI 1 JAJKO 1 ŁYŻKA KECZUPU 1 MAŁA CEBULA 2 -3 ŁYŻKI BUŁKI TARTEJ 1 ŁYŻKA MAJERANKU SOL I PIEPRZ

Pani M - kuchnia smakowita
Szwedzkie klopsiki jak z Ikei 220

gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji: 2-3, około 30-35 klopsików Składniki: – 0,5 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego dobrej jakości – 2-3 plasterki boczku najlepiej wędzonego – 5-7 łyżek bułki tartej – 1 jajko rozmiar M -1 czubata łyżeczka soli – 1 łyżka(...)smażenia – 1 łyżka sosu worcester – żurawina do podania klopsików PROPOZYCJA PODANIA: puree ziemniaczane i gotowane warzywa np szparagi zielone. Przygotowanie : Przygotuj masę na pulpety, do miski dodaj mięso, bułkę tartą, jajko, sol, pieprz, gałkę muszkatołową, ziele angielskie. Wymieszaj całość najlepiej ręcznie, tak aby stworzyć jednolitą masę. Z masy mięsnej uformuj malutkie pulpeciki i połóż je na desce

nietylkopasta.pl
Delikatne pulpeciki z indyka z komosą ryżową i pestkami dyni 108

jest bardzo ważne dla diabetyków i poza tym podnoszą naszą odporność. To kto się skusi na takie pulpeciki? (około 10 sztuk w zależności od wielkości) Pulpeciki:   250g mięsa mielonego z fileta indyka (może być dowolne)   1/3 szklanki ugotowanej komosy ryżowej (1 szklanka = 250 ml) 4 łyżeczki zmielonych pestek dyni    1 jajko 1 ugotowana marchewka (mała(...)Komosę ugotować w osolonej wodzie według przepisu z opakowania i pozostawić do ostudzenia. Marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, pora pokroić w niewielką kostkę, a czosnek drobno posiekać. Mięso dokładnie wymieszać z jajkiem oraz resztą składników. Powstałą masę doprawić do smaku i uformować z niej kuleczki - u mnie wielkością przypominające spory orzech włoski. Każdą kulkę obtoczyć w mące

Di gotuje
Keftedes, pulpeciki po grecku 139

niestety mnie nie zachwycił. Na pewno na jednym daniu kuchni greckiej nie poprzestanę, myślę, że w końcu utrafi ona idealnie w mój gust. Składniki: - 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowe - 1 cebula; - 2 szalotki; - 1 pęczek natki pietruszki; - puszka pokrojonych pomidorów; - łyżka koncentratu pomidorowego; - 0,5 łyżeczki cynamonu; - 4 kromki chleba; - 60 g sera feta; - 80 g czarnych(...)zgęstnieje. Pulpety: Oliwki pokroić w talarki, fetę w kostkę. Obrać chleb ze skórki, miąższ wrzucić do miski i rozdrobnić. Dodać mleko i resztę mieszanki cebulowej, oliwki i fetę. Dodać mięso, cynamon, sól, pieprz i żółtko. Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Uformować pulpeciki i usmażyć na oliwie. Usmażone pulpety dodać do sosu i dusić przez 5 minut. Smacznego function load

dom-agi.pl
Udka kurczaka faszerowane mięsem i warzywami 159

Udka kurczaka faszerowane mięsem i warzywami Bardzo ciekawy i smaczny pomysł na chrupiącego i soczystego kurczaka z pysznym nadzieniem. Udka idealnie sprawdzą się na obiad, na przyjęcie, lub pokrojone w plasterki jako obkład na kanapki. Polecam!     Składniki: 6 udek (ćwiartek) z kurczaka 0,5kg mięsa wieprzowego mielonego 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej 30 dkg pieczarek(...)mięso z kurczaka i odkładamy do lodówki najlepiej na kilka godzin lub nawet całą noc *** *** Cebulę kroimy w piórka, a pieczarki w plasterki. Wszystko razem chwile podsmażamy na rozgrzanym oleju *** *** Papryki kroimy w kosteczkę *** *** Z patelni odlewamy wodę, która się wydzieliła podczas smażenia i dodajemy paprykę. Wszystko razem smażymy jeszcze przez około 2 minuty. Odkładamy do przestudzenia *** *** Mięso mielone

Blog z Apetytem
Gołąbki w sosie własnym – przepis tradycyjny 186

podanych niżej składników wyszło mi 20 gołąbków. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gołąbki w sosie własnym – Składniki: Składniki na farsz na gołąbki z mięsem i ryżem: 1 kg mięsa mielonego (nam najbardziej smakuje wieprzowe – u mnie szynka, ale może być też łopatka) 1 woreczek ryżu – 100g 2 średnie cebule – ok. 200g 2 łyżeczki oliwy 2 łyżeczki masła(...)własnym): Ugotować ryż wg przepisy na opakowaniu. Ostudzić. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Na rozgrzanej patelni roztopić masło wraz z oliwą. Podsmażyć cebule do czasu aż się zeszkli. Mięso włożyć do dużej miski, dodać ugotowany i ostudzony ryż, podsmażoną cebulkę, jedno jajko oraz sól i pieprz do smaku (u mnie 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczka pieprzu). Za pomocą

Kulinarne Przeboje
Pulpety z pieczonymi ziemniakami 60

pulpety. Przedtem miałam je nadziane na widelec z 10 lat temu, ale przechodziłam wtedy swój wegetarianizm. Tym razem chciałam sama je przygotować. Ulepiłam i usmażyłam pulpety z mięsa mielonego z przepisu mojej Mamy, a do tego podałam pieczone ziemniaki. Pyszności! Teraz […] Artykuł Pulpety z pieczonymi ziemniakami pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Zupa pieczarkowa z pulpecikami 66

zupie, którą znalazłam tu, użyłam blendera i zmiksowałam warzywa, by powstał krem. Tym razem do zupy pieczarkowej wrzuciłam kilka pulpecików z tego przepisu, tylko tym razem postawiłam na mięso mielone z indyka. Sam zapach zwiastował, że będzie kolejna dokładka zupy :) Składniki300 […] Artykuł Zupa pieczarkowa z pulpecikami pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Pulpety zapiekane na ryżu 1128

pieprz Ponadto: 2 szklanki suchego ryżu średniej wielkości marchew 150 g sera żółtego ok. 850-900 ml bulionu drobiowego lub warzywnego 2 łyżeczki musztardy kurkuma, pieprz, sól Przygotowanie Mięso mielone mieszamy z jajkiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, bułką tartą, natką pietruszki i przyprawami. Całość wyrabiamy na gładką masę i formujemy pulpeciki. Ryż mieszamy ze starą na tarce marchewką

e-PrzepisyKulinarne
Zdrowe burgery z warzywnymi frytkami 847

pozbawiamy pestek. Imbir, czosnek i papryczkę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i wszystko podsmażamy 1-2 min. Zestawiamy z ognia. Kolendrę płuczemy i również drobno siekamy. Mięso mielimy w maszynce (lub blenderze/rozdrabniaczu) i przekładamy do sporej miski. Dodajemy imbir, czosnek, papryczkę i kolendrę, a także łyżkę zimnej wody, jajko i sezam oraz sól. Całość wyrabiamy ręką na jednolitą(...)naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika na ok. 30 min. (lub aż warzywa będą miękkie i ładnie przypieczone). Kiedy nasze oszukane frytki się dopiekają, zajmujemy się burgerami. Z mięsa formujemy równiutkie, dość grube (moje miały ok. 2 cm) kotlety. Smażymy na suchej patelni (płaskiej lub grilowej albo na grillu elektrycznym) ok. 5-6 minut z jednej i ok. 4 minuty

Ratunku obiad
Kolorowa papryka zapiekana z mięsem, w sosie pomidorowo - grzybowym 135

Zeszłorocznych, ale jakże aromatycznych. Można użyć świeżych, ale te nie zawsze są pod ręką.Na pierwsze jesienne dni taki obiad pasuje idealnie.Składniki masy mięsnej:pół kg. mięsa mielonego (ja użyłam karkówki),3 łyżki zimnej wody,2 łyżki bułki tartej,1 jajko,1 średni pomidor - obrany ze skóry i posiekany drobniutko,1 łyżka musztardy francuskiej,1 łyżeczka ziół

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierogi meksykańskie 142

pierogi meksykańskie Ciasto: 2 szklanki (300 g) mąki pszennej 1 jajko 1 / 2 szklanki ciepłej przegotowanej wody 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soli Nadzienie: 350 g mięsa (z rosołu lub mielonego) 1 / 2 puszki kukurydzy 1 / 2 puszki czerwonej fasoli 1 / 2 puszki białej fasoli 1 ugotowana marchewka 1 ugotowana pietruszka 1 / 2 łyżeczki nasion kminku 1 łyżeczka suszonej(...)tymianku sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Nadzienie: Fasolę oraz kukurydzę odcedzić i wypłukać. Mięso z rosołu pokroić na małe kawałki, a ugotowane warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Zamiast mięsa z rosołu można użyć wcześniej usmażonego mięsa mielonego. Do miski wsypać mięso, pietruszkę, marchew, fasole, kukurydzę i przyprawy. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku

niecodziennikpary
sajgonki z mięsem mielonym i grzybami mun 290

odmienne niż tłuczenie mięsa na kotlety. Kilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * papier ryżowy * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy - 2 łyżki * 1 nieduża marchewka * 1 nieduża cebulka * dwa liście kapusty pekińskiej * garść suszonych grzybków mun * sól, pieprz Makaron sojowy przygotowałam zgodnie

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania