Dziś ostatni dzień wyzwania blogowego u Ani . Tym razem mieliśmy napisać pięć rzeczy o sobie, najchętniej pikantnych tajemnic, o których niczego nieświadomi Czytelnicy do tej pory bladego pojęcia nie mieli. Jednak, po pierwsze, można we mnie czytać niczym w otwartej księdze, na blogu regularnie dzielę się z Wami moim życiem osobistym (na co, póki co, nikt nie narzeka) i chyba(...)Barcelona, Wiedeń. Może Kraków? Uwielbiam jego artystyczny klimat. Albo jakieś małe, malownicze miasteczko gdzieś w Europie, gdzie jest raczej ciepło niż zimno, gdzie na targu można kupić piękne sezonowe warzywa i owoce, żartując przy tym ze sprzedawcą, gdzie miałabym piękną kuchnię w drewnie, a z belek pod sufitem zwisałby czosnek i suszące się zioła... Tak sielsko-anielsko i spokojnie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeGNOCCHI W KURKACH / GNOCCHI WITH CHANTERELLES Gnocchi, w telegraficznym skrócie to takie małe kopytka, które w połączeniu z sosem dają pyszne, nieskomplikowane danie. Nie zrobisz go
Martyna CooksGNOCCHI W KURKACH / GNOCCHI WITH CHANTERELLES Gnocchi, w telegraficznym skrócie to takie małe kopytka, które w połączeniu z sosem dają pyszne, nieskomplikowane danie. Nie zrobisz go
Martyna Cooksużywać do potraw z wieprzowiny, baraniny, drobiu, dziczyzny i ryb. W postaci suszonej doskonale wzbogaca aromat i smak kiełbas, szynek czy pasztetów. Cebula należy do najbardziej znanych w świecie warzyw, nie tylko ze względu ma swój smak, ale także dobroczynne działanie na zdrowie. Cebula jest bogata w substancje bakteriobójcze i witaminę C, jest dobra na przeziębienie, poprawia odporność i leczy(...)żołądku. Substancją odpowiedzialną za niezwykłe właściwości lecznicze bazylii jest olejek aromatyczny o nazwie eugenol, którego aktywne cząsteczki mają działanie przeciwzapalne. SKŁADNIKI: 2 jajka wiejskie 1 kilogram mięsa z indyka (mielonego) 1 posiekana natka pietruszki 1 drobno posiekana cebula 3 bardzo drobno posiekane ząbki czosnku polskiego 1 płaska łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 płaska łyżeczka suszonego lubczyku 1 płaska łyżeczka kolendry
ClauditteMissCooking