mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:32/458)

Żeberka duszone z warzywami 160

wody Umyte i osuszone żeberka pociąć na porcje ( ja robię cienkie paseczki). Przygotować marynatę z 2 łyżek oleju, mielonej papryki, pieprzu, soli, miodu, ketchupu, musztardy, sosu sojowego. Natrzeć żeberka i zostawić na 15 minut. Pokroić   obrane i umyte warzywa : cebule w piórka, marchew w talarki, pietruszkę w pół krążki, paprykę w paski, pomidora w pól plasterki(...)dusić aż zmiękną. Dorzucić do mięsa warzywa , liść laurowy, ziela angielskie i pieprz ziarnisty. Zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć gaz i dusić 1,5 godziny. Dołożyć paprykę i pomidory. Dusić na małym gazie 20 minut. Sos ma być zgotowany do ok. 1,5 szklanki, a warzywa prawie rozgotowane. Doprawić do smaku dodatkową mielona papryką i pieprzem.. Podawać

Buniabaje w kuchni
Zupa gulaszowa 136

słodka papryka (świeża) – 3 szt. cebula – 2 duże włoszczyzna 2-3 średnie ziemniaki bulion oliwa do smażenia przyprawy (ziele angielskie, liść laurowy, pieprz, słodka papryka mielona, ostra papryka, kminek, majeranek) Zaczynamy od podsmażenia na oliwie cebuli pokrojonej w dużą kostkę – po usmażeniu przekładamy do dużego garnka, w którym będziemy gotować zupę. Następnie podsmażamy, na rozgrzanym oleju(...)podsmażam pokrojoną w kostkę paprykę i wrzucam do cały czas, delikatnie gotującej się zupy. Kroję w kostkę resztę włoszczyzny (marchew, pietruszkę, seler – korzeń) oraz ziemniaki. Dodaję warzywa (ziemniaki nieco później), łyżeczkę mielonej papryki, troszkę pikantnej przyprawy (ostra papryka, lub pastę chilli) majeranek i gotuję ostatnie 30 min. , doprawiamy całość do smaku. Artykuł Zupa gulaszowa pochodzi z serwisu Ugotuj

Ugotuj to sam ...
Szisza kebab z warzywami 124

się ten pomysł spodobał i od tego czasu wykorzystujemy go w naszym domu. Zapraszamy na obiad który został przygotowany w piekarniku :)  Szisza kebab z warzywami  SKŁADNIKI: 400 g mięsa mielonego (miałam wieprzowe)  2 łyżki mąki ziemniaczanej  1 łyżeczka oregano  przyprawa jarzynka  1 łyżka sosu chili słodko-kwaśny  2 ziemniaki  1 mała(...)grilla, wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy przez około 30 - 35 minut do uzyskania złocistego koloru. Podajemy z sałatami i kukurydza konserwową. Opcja szisz kebaba bez warzyw również świetnie się przedstawia :)  Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Muszelki z Sosem Burrito! 228

pomidorów w kawałkach w zalewie pomidorowej 3 łyżki ketchupu pikantnego 1 opakowanie warzyw  Mieszanka meksykańska  Iglotex (450 g) (marchew, fasola czerwona, groszek zielony, papryka czerwona, cebula, kukurydza) 1 łyżeczka  czerwonej słodkiej papryki  mielonej Skworcu 1/2 łyżeczki  papryki wędzonej słodkiej  mielonej Skworcu 1/3 pieprzu cayenne odrobina kminu rzymskiego 1 i 1/2 łyżeczki suszonego(...)oregano  Skworcu sól pieprz Wykonanie: W pierwszej kolejności rozgrzałam woka, wlałam oliwę i na rozgrzaną wyłożyłam mięso mielone, które podsmażyłam. Dodałam przyprawy, wymieszałam i na mięso wyłożyłam mieszankę warzyw. Woka przykryłam pokrywką i dusiłam kilkanaście minut.Kiedy marchewka i papryka były już miękkie dodałam pomidory i ketchup. Wszystko wymieszałam i dusiłam chwilę, potem zdjęłam pokrywkę i zredukowałam sobie

Blondynka Gotuje
Paprykarz z tuńczykiem 135

własnym 60 g ryżu 1 duża cebula 2 średnie marchewki 3 ząbki czosnku 80 g przecieru pomidorowego 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej szczypta mielonych liści laurowych   (polecam Skworcu ) sól i pieprz do smaku 3 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Tuńczyka odsączamy z zalewy i rozdrabniamy. Ryż gotujemy w osolonej wodzie, według przepisu(...)minut. Marchewkę z cebulą odgarniamy na bok i bezpośrednio na patelnię dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Podsmażamy go około 2 minuty. Do warzyw dolewamy 1 szklankę wody, dodajemy przecier pomidorowy, słodką paprykę, ostrą paprykę, mielone liście laurowe i całość dusimy (pod przykryciem), aż warzywa będą miękkie (około 30 -40 minut). W międzyczasie całość solimy i pieprzymy

Smak mojego domu
Zupa gołąbkowa 162

skórki sól pieprz majeranek oregano bazylia Do garnka włożyć posiekaną cebulę, czosnek i mięso mielone, dodać łyżeczkę tłuszczu i podsmażyć. Wlać ok 1,5 l wody, Kapustę pokroić w kostkę , marchewkę i pietruszkę również w drobną kosteczkę. Dodać do zupy warzywa i ryż, przyprawić do smaku następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory i gotować

Gotowanie jest łatwe
ŻOŁĄDKI Z INDYKA W SOSIE KOPERKOWYM. 150

przyprawy - domowa vegeta, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz kolorowy w ziarenkach, pieprz czarny, SOS: - 1-2 pęczki koperku, - śmietana 18%, kubek - domowa Vegeta (mieszanka suszonych warzyw), - pieprz czarny i/lub kolorowy - świeżo mielony, - wywar z gotowania żołądków, pół szklanki. WYKONANIE: Żołądki - dokładnie myjemy, oczyszczamy, gotujemy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem przypraw (wyżej wymienione). Gdy są prawie miękkie dorzucamy warzywa

Wypisz Wymaluj
Chińszczyzna z wieprzowiną na carpaccio z cukinii 146

warzyw. Układamy na przemian w kratkę na talerzu. Cukinię solimy, pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą.W tym czasie w odrobinie kurkumy i curry gotujemy ryż. Wieprzowinę kropimy w kostkę i smażymy na oliwie. Dodajemy mieszankę chińską i zalewamy odrobiną wody, dusimy aż warzywa zmiękną. Doprawiamy przyprawami wg uznania: imbir, kurkuma, curry,  papryka mielona, suszona(...)kolendra, kmin, pieprz, kardamon, 2 łyżeczki sosu sojowego,sól i pieprz. Ryż podajemy z wieprzowiną i warzywami. Smacznego! chińszczyzna z wieprzowiną na carpaccio z cukinii

Bon Appetit Małgorzaty
Kotlety mielone z marchewką, porem, natką pietruszki oraz kaszą jaglaną 192

dłuższym staniu woła: "wracaj do łóżka!". No to wracam. Nie będę się z nią kłócić bo i tak przegram :) Dzisiaj mam dla Was kotlety mielone z kaszą jaglaną i kilkoma warzywami, bez jajka. Na zewnątrz wspaniale chrupkie, w środku przepysznie miękkie. Nawet ziemniaków nie trzeba do obiadu :) Zjadłam z mieszanką sałat polaną jogurtem naturalnym. Składniki: 250 gramów mięsa

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pasztet z kaczki 128

kaczka jest miękka wyciągamy ja do wystygniecia  razem z warzywami i boczkiem Wywar zostawiamy. *Gdy  wszytko przestygnie  obieramy kaczkę z kości i mielimy na drobnych oczkach dwa razy; (Kaczka ,boczek, warzywa z wywaru ,surowa cebula, bułki,czosnek ,połowę naszych grzybów *Dodajemy jajka,gałke  muszkatołowa,pieprz,sól,łyżkę czabru  ,majeranek Mieszamy  dodajemy  drobno posiekana

Viola cooks with passion
Pasztet z kaczki 127

angielskiego, liścia laurowego i soli. Po tym czasie dodajemy obraną włoszczyznę i gotujemy do miękkości( ok 0,5 godziny). Ostudzoną kaczkę obieramy z kości. Mięso mielimy w maszynce do mięsa dwukrotnie razem z warzywami. Odlewamy trochę wywaru i gotujemy w nim wątróbkę, którą również po ugotowaniu mielimy. Bułkę moczymy w wywarze. Podgardle wędzone mielimy oraz bułkę. Do powstałej masy pasztetowej

kgwjanczewo
Domowy hamburger 155

czerwona cebula 2 ogórki konserwowe liście sałaty lodowej 4 bułki do hamburgerów sól, pieprz majonez ketchup musztarda Wykonanie: Mięso mielimy, dodajemy nieco zimnej wody, sól, pieprz i dokładnie mieszamy. W międzyczasie kroimy warzywa. Rozgrzewamy patelnię grillową lub elektrycznego grilla. Z mielonego formujemy 4 płaskie hamurgery. Wygodnie jest natłuścić sobie ręcę olejem, mięso nie będzie się wtedy kleiło do rąk

Kulinarne przygody Gatity
Wigilijne uszka z grzybami-pyszne 190

okolo 1 godziny.°Grzyby odsączyć na sitku,a wywar zachować do barszczu wigilijnego,poza kilkoma łyżkami,które zużyjemy do przygotowania farszu. °Odsączone grzyby wraz z warzywami z wywaru zmielić w maszynce do mielenia.°Obrać cebulę.Pokroić w bardzo drobną kosteczkę i zezłocić na łyżce masła.Dodać zmielone grzyby z warzywami i przesmażyć razem.Dodać kilka łyżek wywaru grzybowego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jedzonko do pracy #60 94

służy ;) Dziś chciałabym pokazać moje pudełeczko z lunchem, bo na śniadanie miałam tylko jogurt. Lunch: Grillowana pierś z kurczaka w panierce z oregano i mielonego ziela angielskiego Kuskus z warzywami - papryka kolorowa, cebula, groszek, oliwki i ser feta, koperek, Wszystko skropione oliwa i sokiem z cytryny.  Do tego wszystkiego tzatziki. Pomysł na ten obiad zaczerpnęłam od Jamiego - "Dania

Codzienne Gotowanie
Coraz bliżej Święta 216

dzięki niewielkim gabarytom zmieści się nawet w bardzo małej kuchni. Gotowanie na parze i gotowanie indukcyjne, przeciery, kremy i purée dla dzieci i niemowląt,  krojenie, siekanie warzyw na surówki i sałatki, mielenie mięsa i kawy, kruszenie lodu, ubijanie piany, śmietany i masła, podsmażanie, zagniatanie ciasta – wszystkie te czynności (i jeszcze kilka innych) wykonuje Kohersen Mycook.  Nie muszę już

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata