mielone z warzywami - 6859 przepisów (strona:245/458)

Pulpety w sosie śmietanowym 157

obiad makaron z sosem pomidorowym i wieprzowiną, aż tu nagle myk … coś mi w głowie zaskoczyło ;) i tak się zaczęło.   Pulpety z sosem śmietanowym 50 dkg mięsa mielonego wieprzowego 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 duża szczypta pieprzu 1 jajko 250 ml śmietany 18% + 0,5 szklanki wody 2 łyżki suszonych pomidorów z bazylią ( u mnie(...)opakowanie marchewki z groszkiem  1 łyżka masła  szczypta pieprzu i soli    Ryż ugotowałam, marchewkę z groszkiem ugotowałam na parze i wymieszałam ryż z warzywami i masłem, lekko doprawiłam pieprzem i solą.    Smacznego !  Pulpety w sosie śmietanowym

Kuchnia na wzgórzu
Warzywa korzeniowe w akcji – dni otwarte Bejo Zaden Poland 199

dodając oliwę i sos sojowy. Tak przygotowane składniki należy odstawić na kilka godzin do zamarynowania. Przed grillowaniem nabijcie warzywa i mięso na patyczki szaszłykowe, a następnie grillujcie dość wolno. Warzywa powinny być pół chrupiące. COOLWRAPY Składniki: – 1 kapusta płaska typu Coolwrap – 0,5 kg sera do serników (lub białego zmielonego przynajmniej 2 razy) – mały słoik suszonych pomidorów w zalewie(...)wrapy. Jej liście są niezwykle kruche i delikatne, dlatego wystarczy je tylko odrobinę sparzyć wrzątkiem. Kapustę należy odpowiednio przygotować – obkroić ogrągłe boki do formy kwadratu. To spowoduje że będziecie mieli już gotowe liście do coolwrapów bez konieczności docinania. Liście po kilka dodajcie do miski z wrzątkiem, sparzcie przez 1-2 minuty i wyjmijcie. W międzyczasie przygotujcie nadzienie z serka, posiekanych

karmelowy
Cannelloni ze szpinakiem i mięsem pod dwoma sosami 226

Delikatne danie, z włoskim akcentem, rurki cannelloni  nadziewane farszem mięsno- szpinakowym z serem, zapieczone pod dwukolorowym sosem, sycące w sam raz na jednodaniowy obiad lub

Wanilia i Kardamon
Gulasz z ciecierzycą 166

  Składniki karkówka wieprzowa, 500g papryka czerwona, 1 szt ciecierzyca, 1 puszka cebula, 1 duża szt czosnek, 2-3 ząbki pomidory krojone, 1 puszka bulion wieprzowy

Gotowanie moimi oczami
Kotlety mięsne w cukinii 113

Dla mnie mięso i cukinia to idealne połączenie na sycący i smaczny obiad. Póki w sklepach dostępna jest cukinia w dobrej cenie proponuje takie szybkie kotleciki

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
PASTA Z MAKRELĄ 181

Uwielbiam różnego rodzaju pasty i smarowidła na chleb, te przygotowane w domu są o wiele smaczniejsze i bardziej aromatyczne niż te które można kupić gotowe w

Z Majeczką w kuchni
Patisony faszerowane 142

Przyznam się że po raz pierwszy robiłam patisony faszerowane, nie wiedziałam że mogą być takie smaczne. Dodam że młode patisony można jeść ze skórką, natomiast starsze

Kuchnia Danusi
Bar-restauracyjny Karmnik – recenzja 240

lektury!Karmnik, urokliwy i przytulny bar na Starym Mieście (ul. Piwna 4a), właśnie obchodził swoje czwarte urodziny. Prezentacja nowego menu, kolacja dla dziennikarzy i blogerów oraz wystawa rzeźb z warzyw w wykonaniu szefa kuchni stanowiły atrakcje, które zdecydowanie umiliły świętowanie tej małej rocznicy.Zacznijmy jednak od początku – wygląd lokalu i atmosfera w nim panującą zachęcają do pozostania w Karmniku(...)punktem odniesienia nawet dla nieobeznanych z topografią Starówki, ponieważ nie sposób nie trafić do restauracji, która znajduje się na początku jednej z uliczek odchodzących od placu Zamkowego:).Zaproszeni goście mieli okazję poznać właścicieli i obsługę restauracji, czyli ludzi odpowiedzialnych za klimat tego miejsca, oraz usłyszeć o szczegółach akcji Odbijamy Starówkę, której Karmnik jest inicjatorem (w ramach tego projektu na Starym

karmelowy
Krem z dyni w 2 odsłonach: na słodko i ostro 106

zwykłego 50-100 ml śmietanki kremówki (30%) Dynię obieramy, wydrążamy i kroimy na kawałki tej samej wielkości. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy na niej równomiernie warzywo. Całość polewamy olejem kokosowym i posypujemy cukrem waniliowym. Dynię wkładamy do rozgrzanego piekarnika Pieczenie: Temperatura - 200ºC Czas - 20 minut     Po tym czasie wyjmujemy dynię, która powinna być miękka i lekko(...)ziemniaków 1 cebula czerwona + 1 cebula zwykła 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka papryki słodkiej pół łyżeczki chilli pół łyżeczki kuminu pół łyżeczki mielonej kolendry sól i pieprz śmietana kremówka do dekoracji Do bulionu można dodać jeszcze bulionetkę, jeśli jest zbyt mało wyrazisty, ale nie jest to koniecznie.   Nie jestem fanką bardzo gęstych

Cooking Monster
Krem z dyni w 2 odsłonach: na słodko i ostro 154

zwykłego 50-100 ml śmietanki kremówki (30%) Dynię obieramy, wydrążamy i kroimy na kawałki tej samej wielkości. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i rozkładamy na niej równomiernie warzywo. Całość polewamy olejem kokosowym i posypujemy cukrem waniliowym. Dynię wkładamy do rozgrzanego piekarnika Pieczenie: Temperatura - 200ºC Czas - 20 minut     Po tym czasie wyjmujemy dynię, która powinna być miękka i lekko(...)ziemniaków 1 cebula czerwona + 1 cebula zwykła 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka papryki słodkiej pół łyżeczki chilli pół łyżeczki kuminu pół łyżeczki mielonej kolendry sól i pieprz śmietana kremówka do dekoracji Do bulionu można dodać jeszcze bulionetkę, jeśli jest zbyt mało wyrazisty, ale nie jest to koniecznie.   Nie jestem fanką bardzo gęstych

Cooking Monster
Kotleciki z pomidorową niespodzianką 124

Aromatyczne mięsne kuleczki ze słodkimi pomidorkami to świetny pomysł na przemycenie najmłodszym bogactwa witamin zawartych w pomidorach i ciekawa propozycja przygotowania kotlecików z warzywami. Składniki: 400g fileta z kurczaka 500g mięsa z szynki 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 bułka kajzerka 1,5 szklanki mleka 1 jajko 4 łyżeczki majeranku 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka kaszy manny(...)dijon 20 sztuk pomidorków cherry sól pieprz olej rzepakowy bułka tarta do obtoczenia kotlecików Wykonanie: 1. Filet, szynkę, cebulę, czosnek i bułki wcześniej namoczone w mleku zmielić maszynką do mielenia. Dodać jajko, majeranek, musztardę, kaszę mannę, bułkę tartą i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 2. Z gotowej masy mięsnej formować kotleciki średniej wielkości

Szalona Kuchnia Eweliny
Wiosenna sałatka jajeczna 439

oraz na wszelkie rodzinne spotkania. Mimo że jest z majonezem, to w smaku jest znacznie lżejsza niż tradycyjna sałatka jarzynowa . Odświeża ją duża ilość zielonego groszku oraz dodatek chrupkich warzyw – papryki i rzodkiewki. Jej kolorowe warstwy od razu wpędzają w optymistyczny nastrój. Wiosenna sałatka jajeczna: 10 wiejskich, ekologicznych jajek 3 marchewki 3 rzodkiewki 200 g szynki w plastrach (użyłam(...)puszki) 1 mała, czerwona papryka lub 1/2 dużej 1 duża szalotka lub cebula dymka 6 łyżek dobrego majonezu 1 czubata łyżeczka musztardy miodowej pęczek szczypiorku sól morska świeżo mielony pieprz Zaczynamy od ugotowania wszystkich jajek na twardo. Po ugotowaniu przelewamy je zimną wodą i obieramy ze skorupek. Trzy jajka kroimy w plasterki. Pozostałe jajka kroimy w kostkę. Marchewki obieramy

Poezja smaku
SPAGHETTI Z MIĘSEM, PIECZARKAMI I MARCHEWKĄ W SOSIE POMIDOROWYM Z DODATKIEM MASCARPONE 106

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 14 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 300 g makaronu spaghetti, 35 dag mięsa mielonego, 20 dag pieczarek, średniej wielkości marchewka, 200 ml bulionu warzywnego (może być z kostki), opakowanie krojonych pomidorów, szczypta pieprzu chili cayenne, sól, zioła prowansalskie, słodka papryka, 2-3 łyżki mascarpone, łyżka oleju. Przygotowanie: Makaron(...)marchewkę obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Mięso podsmażam na oleju z dodatkiem przypraw - ziół prowansalskich, soli, pieprzu cayenne i słodkiej papryki. Po około 7 minutach dodaję warzywa, smażę kolejne 5 minut. Wlewam bulion, zagotowuję. Gotuję na małym ogniu pod przykryciem przez 15 minut. Następnie wrzucam pomidory i gotuję kolejne 5 minut. Na koniec dodaję serek mascarpone, mieszam

JejKuchnia
Rozgrzewająca zupa dyniowo-warzywna z ciecierzycą 163

skóry, pestek i białego miąższu) 1 czerwona papryka 1 marchewka 1 cukinia 1 cebula 2 niewielkie ziemniaki 3 ząbki czosnku mielony imbir, mielona kurkuma, sól, świeżo mielony pieprz WYKONANIE Ciecierzycę zalać dużą ilością zimnej wody, dodać łyżeczkę sody i zostawić do napęcznienia na całą noc. Na następny dzień wodę wylać, nalać ponownie świeżej, dodać łyżeczkę sody(...)odcedzić z wody. Z dyni wyciąć biały miąższ z pestkami i skórę. Marchewkę i ziemniaki ostrugać. Cebulę i czosnek obrać. Paprykę przekroić na pół i wyciąć gniazdo nasienne. Wszystkie warzywa pokroić na mniejsze kawałki i umieścić w dużym garnku. Zalać niewielką ilością wody i zagotować. Gotować pod przykryciem około 30 minut, aż warzywa odpowiednio zmiękną. Następnie wyłączyć palnik i zmiksować

Passions hobbies life

Proponowane wyszukiwania