mielone z serem - 3500 przepisów (strona:39/234)

Grochowe pierogi z kozim serem 106

mąki z grochu 350 ml wrzątku 1 łyżka masła 4 szalotki 100 ml oliwy z oliwek sól, pieprz Przygotowanie Ziemniaki obieramy, gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. Studzimy. Ser i ziemniaki mielimy, mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Mąki mieszamy. W gorącej wodzie rozpuszczamy masło, dodajemy do mąki, przy pomocy noża mieszamy. Jak lekko się ostudzi, wyrabiamy ciasto. Następnie cienko

R'n'G Kitchen
CYTRYNOWA SZARLOTKA Z SEREM 231

proszek do pieczenia – 3 łyżeczki WARSTWA JABŁKOWA: * jabłka – 1 kg * rodzynki – 30 g * masło – 20 g * cynamon – 1 łyżeczka WARSTWA SEROWA: * ser 3 x mielony – 500 g * cukier – 100 g * wanilia – 1 laska * jajko – 2 szt * budyń waniliowy – 18 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W rondelku roztapiamy masło, dodajmy obrane

Ostra na Słodko
Grillowane francuskie paluchy z boczkiem 153

też, ze smakiem je zjecie 😍.  Składniki: 100 g ( ok. 10 plasterków bardzo cienkich)boczku surowego wędzonego, 1 opakowanie ciasta francuskiego ok. 275 g, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, ser parmezan do posypania. Przygotowanie: Ciasto rozwijamy, układamy na nim po szerokości, plastry boczku. Całość posypujemy duża ilością pieprzu. Co drugi plaster boczku, nacinamy ciasto po szerokości.  Następnie

Moniki Smakołyki
Kokosowy sernik na zimno z marakują 139

lubi kokosa i marakuję będzie zadowolony! Oczywiście można świeżego kokosa zastąpić wiórkami kokosowymi, a marakuję dowolnym, ulubionym owocem, najlepiej sezonowym.  Składniki: 500 g twarogu mielonego 250 g sera ricotta szklanka śmietanki 30% (200 ml) miąższ z świeżego kokosa 3 listki żelatyny 300 g ciastek zbożowych pół kostki masła tabliczka białej czekolady (200 g) Dodatkowo: puszka miąższu z marakui

Karczma Honorietty
Stromboli czyli zwijana pizza, zapraszam po przepis 183

właśnie poznaliśmy strombolę.  Stromboli czyli zwijaną amerykańską pizzę. Wracając do początku wpisu oglądaliśmy program i tam prowadzący zjadł 2.5 kg ważącą strombolę. W niej było mięso mielone, sos pomidorowy, sery czyli wszystko czego człowiek pragnie na pizzy. Moja była chyba podobna tylko mniej ważyła ;) bo też znalazło się w niej to co najbardziej lubimy.  Strombola

Kuchnia na wzgórzu
Truskawkowy sernik na zimno 172

truskawkowy sernik na zimno: ( * tortownica średnicy około 28 cm ) Spód pod sernik 200 g biszkoptów 100g białej czekolady 80 g masła Truskawkowa masa serowa: 1 kg twarogu mielonego ( lub w sera w wiadereczku - bez dodatków ) 200 g śmietanki 30%  130 g cukru pudru 200 g mrożonych truskawek Poltino 4 płaskie łyżeczki żelatyny Dodatkowo: 2 galaretki o smaku truskawkowym

kolorowotorcikowo
Bułeczki śniadaniowe z szynką. 176

Bułki idealnie sprawdzą się na pierwsze lub drugie śniadanie, kolację, jako przekąska zabrana na dłuższą wycieczkę lub piknik. Za nadzienie może posłużyć nam smażona cebula, pieczarki, mięso mielone, warzywa, żółty ser lub wszystko zmieszane ze sobą. Jest to świetny sposób na pyszne wykorzystanie resztek. Polecam! Składniki na bułeczki śniadaniowe z szynką: na 16 sztuk CIASTO: 525 g przesianej

Rozpustne gotowanie
TARTA LCHF (keto, LCHF, optymalna, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 180

Wasza wyobraźnia i makro U mnie w domu hitem są uwielbiane przez wszystkich tarty na słodko: jabłkowa (szarlotka), czekoladowo-orzechowa i kokosowa a z wytrawnych: z mięsem mielonym, boczkiem i serem oraz szpinakowa Przepisy oczywiście pojawią się na blogu Smacznego! — BTW całości: 390g, 1601 kcal, B 47 g, W 56 g (w tym cukier

Ola la LCHF
Dynia makaronowa zapiekana i kasza jaglana z kleksem śmietany 134

dynia makaronowa 300 g mięsa mielonego 150 g sera żółtego 1 jajko sól pieprz szczypta cynamonu oregano bazylia pieprz ziołowy 1 szkl kaszy jaglanej śmietana lub jogurt. Dynię myjemy, przekrawamy na pół wzdłuż, wydrążamy gniazdo nasienne, i wkładamy do piekarnika na pół godziny w temp 200 st. Wyjmujemy i studzimy. Widelcem wydrążamy miąższ który przypomina makaron. Miąższ mieszamy

Gotowanie jest łatwe
Przekąska z cukinii 148

talerzu. Skrapiamy niewielką ilością oliwy i lekko solimy. W kolejności układamy plasterek pomidora. Również lekko solimy oraz przyprawiamy niewielką ilością przepuszczonego przez praskę czosnku. Na koniec układamy ser mozzarella. Posypujemy mielonym pieprzem i układamy listek pietruszki. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function

Smaki Ewy
Proste i smaczne nadziewane slodkie ziemniaki 99

Składniki 80-100 g serka philadelphia 4 słodkie ziemniaki średniej wielkości 150g szalotki 40g masła 1 łyżeczka. gałka muszkatołowa 1 łyżeczka. mielonego imbiru kawałek sera startego cheddar,lub innego twardego sera żółtego sól i pieprz do smaku   Wykonanie Rozgrzać piekarnik do 200 ° C. Umyć, i osuszyć ziemniaki ,zawinąć je w folię i piec około35- 45 minut (w zależności

w mojej kuchni
Przekąski na Sylwestra 1455

stać całego dnia przy garach a niezawodnych, bo smakują każdemu. :-) Szmpańskiej zabawy i dużo szczęścia w Nowym Roku!   Śledzik na grzance Paszteciki ze szpinakiem i mięsem mielonym Kabanosy z serem w cieście francuskim Babeczki na słono z farszem Domowe Qurrito Jajka faszerowane pieczarkami Nuggetsy z piekarnika Schabowe kąski w krakersach Pizzerinki ze szpinakiem

Szefowa kuchni
Biała papryka faszerowana mięsem i serem 156

białych papryczek 500 g mięsa mielonego 100 g sera żółtego i czerwonego sól pieprz majeranek 1 jajko szczypta świeżo utartej gałki muszkatołowej olej do formy Paprykę umyć, przeciąć wzdłuż ale tylko z jednej strony, delikatnie rozchylić, wyciąć gniazda nasienne. Mięso wymieszać z przyprawami, dodać jajko i drobno posiekany ser żółty i czerwony. Napełnić papryczki. Blaszkę natłuścić wlać odrobinę wody

Gotowanie jest łatwe
Królewski sernik 513

spożywczą, włożyć do zamrażarki na kilka godzin, aby się kompletnie zamroziło.  Zamrożone ciasto łatwiej się nam zetrze na dużych oczkach.Pomógł mi robot.  Robimy masę serową. Mielimy dwa razy ser .Oddzielamy białka od żółtek i rozpuszczamy masło, które musi kompletnie wystygnąć.Białka ubijamy mikserem, ale nie na sztywną pianę, dodajemy po kolei żółtka, cukier z cukrem waniliowym

Z Kuchni Do Kuchni
Klopsiki z kozim serem 44

Składniki: 500g mięsa mielonego wieprzowego 100g sera typu feta (z  koziego mleka) sól pieprz pomidory krojone z oliwą i czosnkiem(Pudliszki) bulion   mąka  2 łyżki mleka jajko czerstwa bułka Sposób przygotowania: Do miski wrzucamy mięso,bułkę,mleko i jajko. Doprawiamy do smaku.Ser kroimy w kosteczkę i  wciskamy w środek uformowanych klopsików.Mięso obtoczone

Wielki apetyt
Zielone naleśniki z kokosowym serkiem 129

szklanki mleka kokosowego; 1 szklanka mleka; 2 łyżki oleju; 1 op. cukru waniliowego; szczypta soli; 1 łyżeczka pasty pandanowej; Składniki na nadzienie serowe: 250 g sera białego (najlepiej mielony); 1 op. cukru waniliowego; 1 czubata łyżka cukru pudru; 50 g wiórków kokosowych (drobnych); 1 mały jogurt naturalny; owoce (truskawki, maliny, brzoskwinie,itp.); Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto razem miksujemy

In my kitchen
Sernik pomarańczowy 131

talerzu wiosna! ;) Składniki: Spód czekoladowy: 100 g masła 100 g gorzkiej czekolady 50 g brązowego cukru 1 duże jajko 100 g mąki Masa serowa: 1 kg sera półtłustego trzykrotnie mielonego 200 g cukru 4 duże jajka 3 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej skórka starta z 2 pomarańczy sok z 2 pomarańczy Dodatkowo: konfitura pomarańczowa kawałki pomarańczy Spód czekoladowy Masło

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Pasta twarożkowa z pstrągiem 179

pstrąga, który jest bardzo delikatny i aromatyczny. Do tego tylko jajka na twardo i żadnych innych intensywnych dodatków, żeby nie zabić smaku ryby. Natomiast zamiast zwykłego białego sera, tym razem wykorzystałam mielony serek z wiaderka, taki jakiego używam do pieczenia sernika. Przy zakupie sera warto sprawdzić na opakowaniu czy jest to w 100% biały ser, bez żadnych niepotrzebnych wypełniaczy

Kulinarne przygody Gatity
Papryka faszerowana po grecku 365

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Papryka faszerowana w stylu greckim z mięsem mielonym, ryżem oraz serem feta. Podane z sosem z czarnych oliwek i gęstej śmietany. Pyszna i sycąca propozycja na obiad lub kolację. Polecam Post Papryka faszerowana po grecku pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
"Smak łowi Makłowicz przez cztery pory roku" - recenzja 150

nawet doczekał się uporządkowania;) W sezonie grillowym, jeszcze zanim powstał mój blog, wypróbowałam przepis na serbską pljeskawicę - jest to łatwy, ale ciekawy sposób na przygotowanie grillowanego mięsa mielonego z żółtym serem. I było całkiem smacznie, więc pewnie w przyszłym roku jeszcze to powtórzę.  Źródło zdjęcia: www.signs.pl Niektóre z tych przepisów odnalazłam w książce "Smak łowi Makłowicz", innych

Kraina Tysiąca Smaków
Szybka przekąska :) 266

kwadratów.   Każdy kwadracik wkładamy do silikonowej foremki na muffinki.  Do każdej muffinki wkładamy suszone pomidory i oliwki.  Na wierzch posypujemy startym żółtym serem i świeżo mielonym pieprzem. Zapiekamy przez 20 minut w 220 stopniach C. SMACZNEGO

Sajkofanka smaku
Zupa meksykańska, czyli miska troskliwego ciepła na zimowe mrozy 163

papryki 1,5 łyżeczki mielonej papryki wędzonej/ 1/3 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1 puszka krojonych pomidorów 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka białej fasoli 1 puszka kukurydzy 500ml bulionu mięsnego lub warzywnego 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki płatków chili sól do smaku Do tego: tarty ser żółty natka kolendry lub pietruszki Sposób przyrządzenia: 1. W garnku(...)którym zamierzasz ugotować zupę rozgrzej ok.3 łyżek oleju. 2. Cebulę pokrój w kostkę, a czosnek w plasterki i zeszklij na rozgrzanym oleju. 3. Do zeszklonych warzyw dodaj obie mielone papryki i przemieszaj, smażąc jeszcze przez ok. 30sec. 4. Do garnka dołóż mielone mięso i smaż, często mieszając, aby je porozdzielać/ rozdrobnić. 5. Całość zalej pomidorami

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Odmienione mielone - z pieczarkami i serem 2941

ukrywamy - nudne:). Dlatego urozmaicam je przeróżnymi dodatkami, w tym przypadku pieczarkami i mocnym w smaku serem cheddar (który można zastąpić dowolnym twardym).  500g mięsa mielonego 250g pieczarek 2 cebule 150g sera cheddar 1/2 pęczka natki pietruszki 1 jajko L 5 łyżek bułki tartej + 1/4 szklanki do obtaczania 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1/2 łyżeczki chilli

Szefowa kuchni
Papryka Faszerowana z Pomidorami – Danie Wegetariańskie 161

danie lub na kolację. Będziemy potrzebować: 3 lub 4 papryki (w zależności od wielkości) na farsz: 500 g pomidorów 100 g chleba bez skórki 250 g sera mozzarella 50 g orzechów włoskich mielonych około 30 oliwek 1 mały pęczek pietruszki sól, pieprz oraz olej do smażenia naczynie żaroodporne Link do filmu z przygotowania: Papryka faszerowana https://www.youtube.com/watch?v=PMlE72_Uh54 Przygotowanie(...)pół, wycinam zgrubienie od łodyżki i kroję w nie za dużą kostkę – pomidorów nie obieram. Z chleba odkrawam skórki i sam miąższ kroję na mniejsze kawałki. Ser kroję w drobną kostkę. Orzechy włoskie mielę w młynku do mielenia orzechów ale jeżeli nie mamy to możemy drobno posiekać. Oliwki kroję na mniejsze kawałki. Umyta i osączoną natkę pietruszki siekam. Wszystkie składniki

Uwaga Babcia Gotuje
Muffiny drobiowe ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pestkami dyni 162

Takie muffiny drobiowe są świetną alternatywą dla zwykłych mielonych. Nie dość, że nietypowo wyglądają, to jeszcze są zdrowsze, bo przygotowane z chudego mięsa i pieczone w piekarniku. Dodatki można wybierać dowolne – u mnie dziś szpinak, suszone pomidory, pestki dyni i ser cheddar. Do przygotowania muffinów wykorzystałam oprócz kurzęcej piersi, mielone mięso z udek bez skóry(...)zwiędnie”. Zawartość patelni przekładamy na sito, pozostawiamy do odcieknięcia. Studzimy. Zimny szpinak przekładamy na deskę i drobno siekamy. Do miski przekładamy mięso mielone. Dodajemy szpinak z cebulą, pokrojone na mniejsze części suszone pomidory, ser cheddar, prażone pestki dyni oraz jajko. Wyrabiamy dokładnie. Doprawiamy do smaku granulowanym czosnkiem, solą i pieprzem. Formę na muffiny delikatnie natłuszczamy olejem (świetnie

Smaki Na Talerzu
Cannelloni z mięsem i pieczarkami w sosie beszamelowym 136

Czyż to nie wygląda jak kwiatek? :) Przepis zatem w sam raz na wiosnę :) Makaron w kształcie rurek nadziewany mielonym mięsem i pieczarkami. Zapiekany w sosie beszamelowym. Całość posypana żółtym serem. Podawane w kokilkach. Dietetyczne to nie jest, ale smaczne na pewno!  Cannelloni zazwyczaj się nie gotuje. Ja jednak gotowałam go przez 3 minuty, żeby zmiękł i dał się(...)sosem. Składniki na 2 porcje: 12 rurek makaronu cannelloni 500 g mięsa z łopatki wieprzowej (zmielonego) 1 mała cebula 120 g pieczarek 70 g startego żółtego sera 1 jajko 30 g startego żółtego sera 3 łyżki oleju oregano natka pietruszki słodka papryka sól, pieprz Jeżeli chcemy rurki podać w wersji pionowej gotujemy makaron 3 minuty. Tak, aby był miękki

Moja Galeria Smaku
Żółta cukinia faszerowana mięsem mielonym i pieczarkami 249

utworzyły aromatyczny sos pomidorowy.    Składniki na 2-3 porcje: 250 g mięsa mielonego z indyka 2-3 małe pomidory 1 mała cebula 3 duże pieczarki sól, pieprz tymianek przyprawa pomidory suszone z czosnkiem i bazylią odrobina oleju lub masła klarowanego odrobina startego sera, np. mozzarella Cebulę obrać i drobno posiekać. Pomidory umyć, osuszyć i pokroić na mniejsze(...)około 25-30 minut. Po upływie czasu, zdjąć pokrywkę i wierzch dania posypać startym serem. Ponownie wstawić do piekarnika i piec bez przykrycia, aż do rozpuszczenia sera. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika.  Od lewej strony: smażenie cebulki i pieczarek; następnie mięsa mielonego i na koniec pomidorów oraz miąższu z cukinii  Cukinie przed wstawieniem do piekarnika

Ugotować
Grilowane tosty z mięsem mielonym - czyli to co lubię najbardziej 206

grilla, właśnie taka zachcianka owładnęła mną w sobotę... grillowana kiełbaska, tosty z mięsem mielonym,  grecka sałatka z serem feta , gdyby nie pochmurna aura pogodowa i komary grill pewnie przeciągnął by się do bardzo późnego wieczora.  Czy próbowaliście kiedyś grillować mięso mielone? Zapewniam Was że nic straconego, chleb tostowy z mięsem mielonym to moja najlepsza(...)układać na ruszcie najpierw stroną na której znajduje się mięso mielone, następnie przewrócić na moment na stronę samego chlebka.   Ponieważ mięso dochodzi bardzo szybko tosty wymagają doglądania. Podawać z sosem czosnkowym i sałatką.    Tosty przed grilowaniem Gotowe tosty Nie zabrakło również sałatki z serem feta (przepis na blogu) Żeglarz, kompozytor, piosenkarz - Krzysztof Malinowski

Kuchenne aromaty
Kluski leniwe 110

jajkiem oraz szczyptą soli i dokładnie rozgnieść praską do ziemniaków, tak aby nie pozostało grudek. Ser można też zmielić (bez jajka) w maszynce do mięsa. Gładkiego sera śmietankowego nie trzeba mielić, wystarczy wymieszać z jajkiem. Stolnicę podsypać mąką pszenną (około 1 – 2 łyżki), wyłożyć ser z jajkiem, na wierzch przesiać mąkę ziemniaczaną i resztę mąki pszennej (rzadsze sery mogą

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Muffinki mięsno - ryżowe z fetą zapiekane w kokilkach. Fajna przekąska lub obiad. 175

patelni,, czyli tradycyjnie. Takie muffinki fajnie pasują jak każde mielone jako dodatek do dania obiadowego, ale stanowią też super przekąskę, czy przystawkę na przykład na sylwestrowy stół, czy inne imprezy. Polecam :) Składniki ( na 4 porcje ) - 20 dkg mięsa mielonego - 2-3 łyżki ugotowanego ryżu - gruby plaster sera feta - 1 małe jajko - sól, pieprz, czosnek mielony, cebulka(...)prażona w kostce, kminek mielony, majeranek - olej do wysmarowania kokilek Wykonanie Do mięsa mielonego dodaje ryż, jajko i wszystkie przyprawy, mieszam i wyrabiam ręką do połączenia składników. Ser feta kroję w grube prostokąty. Kokilki smaruje wewnątrz przy pomocy pędzelka olejem. Następnie do każdej kokilki przekładam połowę mięsa, na mięso układam kostkę sera feta i przykrywam reszta mięsa

Kuchnia z widokiem na ogród
Puszysty sernik klasyczny z 10 jaj na dużą blachę 1844

pędzelka. Następnie studzimy. Sernik klasyczny: Najważniejsze to aby wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej. Ser, śmietanę i jajka należy wyjąć z lodówki na kilka godzin przed pieczeniem. Ser w temperaturze pokojowej mielimy 3-krotnie przez maszynkę lub wygodniej – miksujemy za pomocą malaksera lub ręcznego blendera. Ser wkładamy do bardzo dużej miski i łączymy za pomocą miksera z żółtkami. Następnie

Poezja smaku
Tagliatelle z pesto miętowym, orzechami włoskimi i parmigiano reggiano 188

pietruszki 1 łyżeczka miodu 100 g sera parmigiano reggiano 1/2 szklanki oliwy z oliwek garść orzechów włoskich pestki dyni i nasiona słonecznika świeżo mielony pieprz sól Przepis: Miętę i pietruszkę myjecie, osuszacie i siekacie. Ser ścieracie na tarce. Odkładacie trochę do posypania makaronu. Resztę wraz z ziołami(...)miodem wrzucacie do blendera, wlewacie oliwę i mielicie do uzyskania w miarę jednolitej masy. Możecie też tradycyjnie utrzeć wszystko w moździerzu. Orzechy siekacie na drobne kawałki. Makaron gotujecie w osolonej wodzie. Odcedzacie, mieszacie z pesto, posypujecie odłożonym startym serem, posiekanymi orzechami oraz pestkami dyni i nasionami słonecznika. Przyprawiacie świeżo mielonym pieprzem i gotowe

GRUBY WAŁEK
"Kupa Trupa" czyli wojownicze burgery Ninja 192

każdy ma w sobie coś z dziecka. U mnie w wersji light. ok. 0,5kg mięsa mielonego opakowanie cienkich kiełbasek (parówek) plastry sera tostowegoliście sałaty plastry pomidora bułki do hamburgerów przyprawy (wg uznania)majonez, ketchup pikantny (do podania) Mięso mielone przyprawiłam i uformowałam 4 burgery. Kiełbaski przekroiłam na połówki, a te z kolei ponownie na pół(...)zapiekłam w 180st. przez 20min. Pod koniec pieczenia zdjęłam folię.  Bułki lekko podpiekłam. Na spodzie każdej rozsmarowałam kleks majonezu, ułożyłam liść sałaty, następnie burgero- żółwia, na nim plaster sera i całość "zlałam" ketchupem.  Znalezione, z moimi modyfikacjami

bastalena
Zapiekanka makaronowa z serem 306

Zapiekanka makaronowa z serem to pomysł na danie jeśli nie macie zbytnio czasu na gotowanie i jeśli lubicie żółty ser. Tak, tak danie to w żadnym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ser smażony z kminkiem 227

twaróg i podgrzewamy na bardzo małym ogniu, cały czas mieszając. Dodajemy do sera twarogowego sól do smaku (1 łyżeczka wystarczy) i 1 łyżeczkę kminku (w całości, nie mielonego). Cały czas podgrzewamy ser do całkowitego rozpuszczenia (nie może być grudek), ale nie możemy go zagotować. Konsystencja sera smażonego z kminkiem powinna być gładka. Gdy ser uzyska odpowiednią konsystencję, ściągamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania