przed świętami. Teraz mamy mało czasu na wszystko, a ciepły obiad w domu być musi. Smacznego! Składniki : * ulubiony makaron * 300g pieczarek * łyżka masła klarowanego * 100g sera pleśniowego np gorgonzola * świeżo mielony czarny pieprz * koperek Przygotowanie : Makaron ugotować al dente. Rozpuścić masło, dodać pokrojone pieczarki i przyprawić pieprzem. Poddusić, dodać ser i poczekać aż się rozpuści. Wymieszać
Magiczne Życie Martyrazem stanęło na szpinaku i fecie. Składniki: 4 jajka 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2 pomidory pół czerwonej papryki 2 garści świeżego szpinaku 100 g sera feta 1/4 łyżeczki mielonego kuminu 1/4 łyżeczki mielonej kolendry pół pęczka szczypiorku sól pieprz olej rzepakowy (przepis na 2 porcje) Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w drobną kostkę
KardamonovyQUESADILLA WITH CHICKEN, RED PEPPER AND KIDNEY BEANS Składniki Farsz do quesadilla • czerwona papryka 2 szt • fasola czerwona 100 g • piersi z kurczaka 2 szt • papryka mielona słodka 1 łyżka • ser gouda 400 g • sól 10 g • olej słonecznikowy 50 g Tortilla • mąka pszenna 300 g • woda wrząca 150 ml • olej słonecznikowy 50 g • sól 2 szczypty
chefintheforestPrzepis na pysznego McMuffina Farmerskiego. Zapraszam do wypróbowania tego super przepisu :). ZOBACZ PRZEPIS - SKŁADNIKI - - HAMBURGER FARMERSKI - ✔ 200 g MIĘSA MIELONEGO WOŁOWEGO ✔ 36 g SERA CHEDDAR ✔ RUKOLA ✔ BUŁKA ✔ 40 g SOSU BARBECUE ✔ 1 JAJKO L ✔ MUSZTARDA ✔ PAPRYKA OSTRA ✔ PIEPRZ ✔ SÓL - Zdjęcia z Planu - SMACZNEGO
Sylwetka Od Kuchnimielony Sposób przygotowania: Marchewkę obierz i pokrój ją w słupki. Lekko podgotuj (5 minut) Wyłóż na papier do pieczenia i posyp tartym parmezanem i posyp grubo mielonym pieprzem. Zapiecz aż ser się zarumieni (około 20 minut) Jajka ugotuj na miękko. (3 minuty od zagotowania, ostudź w zimnej wodzie inaczej żółtko się zetnie
wysmienityMoja wersja tego typowego włoskiego dania przygotowanego na bazie prostokątnych płatów makaronu, farszu z mięsa i sosu pomidorowego oraz beszamelu i sera. Składniki: 15 płatów makaronu lasagne 600g wieprzowego mielonego mięsa 200g koncentratu pomidorowego 350g startego żółtego sera 2 puszki pomidorów 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 1/2 szklanki bulionu drobiowego 350g pieczarki 2 łyżki mąki pszennej masło klarowane
Szalona Kuchnia Ewelinydeska Ambition SKŁADNIKI: Ciemne Ciasto: 80g czekolady gorzkiej 4 jajka 5 łyżek mąki pszennej 1 płaska łyżeczka do pieczenia 3 łyżki cukru Masa Serowa: 1kg sera białego 3 razy mielonego 5 jajek 1,5 szkl. puree z dyni 200g cukru kryształu 250ml śmietany 30% 6 łyżek mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki cynamonu POLEWA: 400g
Dziś Ja gotujenajchętniej piekła ciasta w prodiżu. Blachę smarowało się masłem a nie wykładało papierem do pieczenia, ciasto zagniatało ręką a potem wałkowało na stolnicy dużym, drewnianym wałkiem. Ser na rogaliki mama mieliła ręczną, stalową maszynką montowaną do stolnicy a tylko do zrobienia kotletów odpalała swój cud techniki jakim była elektryczna maszynka rodem z Czechosłowacji. Ja w swojej kuchni sprzętów i gadżetów
Dzieje kuchennej Wiewióryzostawić w ciepłym miejscu na 45-60 minut do wyrośnięcia (do podwojenia objętości). W tym czasie przygotować nadzienie. Natkę pietruszki posiekać i dokładnie wymieszać z pokruszonym serem. Można doprawić do smaku mielonym pieprzem. Gdyby farsz był zbyt suchy można dodać do niego trochę kwaśnej śmietany. Soli nie musimy dodawać ponieważ sam ser jest już wystarczająco słony. Wyrośnięte ciasto podzielić
Przepisy na domowy ser i chlebkoperek, szczypiorek, natka pietruszki ) -bułka do obtaczania -olej do smażenia -sól, pieprz Zagotowujemy szklankę wody, wsypujemy kaszę i gotujemy na sypko. Odstawiamy do wystygnięcia. Przepuszczamy razem z serem przez maszynkę do mielenia. Ja miele dwa razy, ale nie jest to konieczne. Dodajemy jajko, sól i pieprz oraz zieleninę, W moim przypadku był to koperek. Wyrabiamy na gładką masę i formujemy
Kulinarne przemysleniaSKŁADNIKI: Burger 4 bułki 4 kotlety Burgery 100 %mięsa mielonego wołowego 20 dag ser żółty 2 ogórki konserwowe ok 4-6 plasterków papryczki jalapeno 1 szalotka sos 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Burgery wkładam do piekarnika na ok 20 min w 180 stopniach. Następnie wszystkie składniki sosu łączę
Gotowanie Patkitego czasu często je powtarzam. Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego lub np indyka jeśli chcecie wersję bardziej fit 1 cebula 1-2 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz, sól żółty ser sałata lodowa papryka ogórek pomidor koktajlowy patyczki do koreczków Do mięsa dodajemy posiekaną cebulę, czosnek i przyprawy. Maczamy dłonie w zimnej wodzie i formujemy małe kuleczki. Patelnie
Dobra karmałyżeczki cukru waniliowego, 6 łyżek oleju rzepakowego, szczypta soli. Mąkę przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać szczyptę soli, cukry, mleko, jajko,olej i biały ser (nie trzeba go mielić). Całość posiekać i zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na 8 części. Każdą część spłaszczać, formować owalne ciastka, dnem szklanki zrobić lekkie wgłębienia. Dodatkowo: 400ml mleka, budyń waniliowy
Z miłości do słodkościSkładniki: 1 pierś z indyka 250 g pieczarek 250 g sera ricotta papryka ostra mielona, sól, pieprz Pierś z indyka płuczemy i oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i rozbijamy tłuczkiem (grubość około 5 mm) solimy i pieprzymy. Pieczarki kroimy w talarki i smażymy na patelni, kiedy nam zmiękną doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy woda z pieczarek wyparuje dodajemy ricottę
Moje-pitraszenie