mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:142/191)

Nadziana tortilla smakowa 114

tortilli - czosnkowe  http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_39745.htm 1 łyżka mielonego chilli 2 łyżki oleju chilli -  http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_39765.htm 5 ząbków czosnku  sól i pieprz do smaku ser żółty z plasterkach po 2 plasterki na 1 tortille 1 sałata masłowa 3 łyżki octu 3 łyżki oliwy z oliwek 500 g pieczarek 1 serek topiony 100 g kremowy

ClauditteMissCooking
Leczo z kabaczkiem 153

pokrojoną w piórka cebulę, następnie dodajemy pokrojoną paprykę oraz pieczarki. Po chwili dodajemy plasterki kiełbasy i wszystko mieszamy wciąż smażąc. Zalewamy pomidorami z puszki w wraz z zalewą. Cukinię obieramy ze skóry i kroimy w grubą kostkę, dodajemy do garnka. Zalewamy odrobiną wody i dusimy około 40 minut. Doprawiamy mieloną papryką, solą, pieprzem oraz majerankiem. Dekorujemy natką pietruszki

Bon Appetit Małgorzaty
Dawka żelaza - wątróbka drobiowa (bez glutenu, jajek) 218

szalotka 1 pęczek grzyby (użyłam podgrzybków, mogą być pieczarki) kilka szt. majeranek, pieprz olej do smażenia sól (po usmażeniu!) Przygotowanie:Wątróbkę umyć, oczyścić z błonek i usmażyć na oleju aż przestanie trącić surowizną ;) Dodać pokrojoną cebulkę, grzyby i podsmażyć razem aż cebulka zeszkli się. Dodać majeranek i świeżo mielony pieprz. Posolić dopiero przed podaniem.Zdrowotna surówka z kiszonej kapusty

głodny alergik
Tatar z mięsa wołowego z dodatkami 128

moich łask. Od tego czasu robię go często. Najlepsze mięso na tatar to polędwica wołowa. Możemy ją kupić gotową, tj. w wersji mielonej, możemy sami zmielić mięso w domu ale możemy też zamiast mielenia pokroić mięso w bardzo drobną kostkę. Najważniejsze aby mięso, którego używamy było świeże. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się(...)zdjęciami w zakładce Komentarz. Smacznego Składniki Wykonanie Wskazówki Składniki: 250 dkg polędwicy wołowej 1 łyżka maggi 3 łyżki zimnej wody 1 łyżka oleju 1/4 łyżeczki soli pieprz 2 korniszony pieczarki marynowane (8 sztuk) cebula czerwona 2 żółtka Ja swojego tatara wykonałam z mięsa, które zmieliłam. Można oczywiście pobawić się w krojenie W miseczce łączymy mięso, wodę, olej, maggi, sól oraz

mecooks
IMPREZOWE BUŁECZKI Z GRZYBAMI I SEREM 117

szkl.ciepłego mleka kilka ugotowanych świeżych grzybów lub pieczarek 1 mała cebulka 5 dag.startego żółtego sera pieprz i sól ************************* Drożdże kruszymy do miseczki,dodajemy cukier i mleko,mieszamy,przykrywamy zaczyn ściereczką.Do dużej miski przesiewamy mąkę,łączymy z olejem,solą,jajkiem i wyrośniętym zaczynem.Zagniatami lekko ciasto.Zostawiamy do wyrośnięcia. Grzyby mielimy  w malakser że ,cebulkę siekamy drobno i wszystko podsmażany

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Szaszłyki z kurczaka i warzyw 169

pietruszki lub bazylii, tymianku, rozmarynu 1/3 łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu szczypta soli morskiej 1 łyżka syropu klonowego 1 łyżka sosu sojowego 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oleju rzepakowego Na 4 szaszłyki: 2 ćwiartki kurczaka bez skóry i kości mała cukinia 1 mała cebula czerwona papryka 4 pieczarki 6 patyczków do szaszłyków Przygotowanie szaszłyków z kurczaka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Klopsiki w sosie pieczarkowym 138

porcji: Klopsiki • 750 g mięsa mielonego z indyka • 2 jajka • 2 kajzerki • 1 cebula • 2 ząbki czosnku • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki • sól, pieprz do smaku • bułka tarta ewentualnie • olej do smażenia • 1 kostka rosołowa • 2 liście laurowe • 5 ziaren ziela angielskiego Sos pieczarkowy • 500 g pieczarek • 1 cebula • 3 łyżki sosu sojowego • 250 ml śmietany

To co kocham
Sałatka z grillowanych warzyw, makreli i makaronu 148

makaronu pełnoziarnistego 150 g. pieczarek 150 g. cukinii 150 g. czerwonej papryki 150 g. czerwonej cebuli 85   g. suszonych pomidorów 0,5 pęczka natki pietruszki 1-2 łyżki oliwy z oliwek (lub od suszonych pomidorów) 1    makrela wędzona ( ok. 300 g.) sól, pieprz kolorowy świeżo mielony Makaron ugotować w osolonej wodzie. Warzywa oczyścić i pokroić

Lubię to gotuję
Jajka sadzone z pieczarkami, papryką i serem 139

żółtego sera Sól Pieprz Olej do smażenia Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy warzywa. Gdy zmiękną kolejno i delikatnie wbijamy po jednym jajku. Smażymy do momentu ścięcia się jajek (żółtka powinny zostać delikatnie płynne, chyba że wolimy ścięte). Doprawiamy solą i pieprzem świeżo mielonym. Jajka obsypujemy startym na bardzo drobnych oczkach żółtym serem

VioletoweKucharzenie
Chili con carne z suszonymi pomidorami 98

mięsa mielonego wieprzowego 250 g mielonej wołowiny 1 duża biała cebula 3 ząbki czosnku 1,5 czerwonej papryki 3 suszone pomidory 0,5 łyżeczki ostrego chilli 0,5 łyżeczki przyprawy do mięs 2 pomidory 1 puszka czerwonej fasoli (240 g) 1 puszka kukurydzy (285 g) 4 duże pieczarki 1 łyżeczka cząbru Ostra czerwona papryka 1 szklanka wody

VioletoweKucharzenie
A'la pasztet jęczmienny z wołowymi klopsikami i kukurydzą 115

dodatek do pieczywa. Składniki: Klopsiki: 500g wołowego mięsa mielonego 2 łyżki ugotowanej kaszy jęczmiennej 5-6 łyżek bułki tartej 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 duże jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka oregano sól i pieprz do smaku Pozostałe: 80g kaszy jęczmiennej (waga przed gotowaniem) 250g pieczarek 4 łyżki kukurydzy konserwowej 1,5 szkl. mąki

Kolorowy Przepisownik
Kurczak faszerowany 247

kgpieczarki 0,5 kgwieprzowe mięso mielone 0,5 kgser żółty 250 gjajka 2 sztprzyprawa do kurczaka 1 torebkacebula 1 sztsól do smakupieprz czarny do smakusmalec do smażeniaPRZYGOTOWANIE:Z kurczaka usuwamy kości. Cebulę obrać, pokroić w kostkę,  podsmażyć na smalcu na złoty kolor.Pieczarki umyć, osączyć, drobno pokroić.Dodać pieczarki do cebuli, dusić do odparowania wywaru.Ser żółty zetrzeć

Kuchnia Danusi
Mielony nadziewany 142

obiad lub na kolację. Pół kg mielonej łopatki wieprzowej przyprawiamy pieprzem, solą i majerankiem. Dodajemy jajko, cebulkę pokrojoną w kostkę i trochę bułki tartej żeby lepiej się lepiło. Potem wszystko razem wyrabiamy na jednolitą masę w misce i chowamy na 1 h do lodówki. Do nadziewania szykujemy ser żółty, pieczarki, coś zielonego. Polepione kotlety rozpłaszczamy na folii i napełniamy

chleba naszego
Czerwone curry z indykiem 177

piórka cebulę, chwilę smażymy. 3. Następnie dodajemy pieczarki pokrojone w grube plastry oraz paprykę pokrojoną w cienkie paski i chwilę smażymy. 4. Dodajemy pomidory z puszki, zmniejszamy ogień i dusimy do czasu, aż pomidory się rozpadną, a nadmiar płynu odparuje. 5. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki, śmietankę, doprawiamy curry, mieloną papryką, solą i pieprzem. Curry podajemy z Waszym

W kuchni Katie