mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:136/191)

Gulasz pasterski 183

cielęciny ½ kg łopatki  wieprzowej 6 średnich  pieczarek 4-5 ziemniaków 1 marchewka 2 czerwone papryki 1 papryka żółta 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki smalcu lub masła klarowanego ½ szklanki suchej zacierki 2 łyżki koncentratu pomidorowego jarzynka lub sól do smaku pieprz czarny świeżo mielony do smaku 1 łyżeczka majeranku 2 łyżeczki słodkiej papryki 3 liście(...)laurowe i ziele  angielskie.  Gotować na wolnym ogniu około 30 minut, po tym czasie dołożyć pokrojone w kostkę  ziemniaki, marchewkę, paprykę oraz pokrojone na ćwiartki pieczarki, doprawić do smaku majerankiem, jarzynką lub solą , szczyptą chili i kminku, dodać koncentrat pomidorowy,  gotować 30-40 minut, pod przykryciem na wolnym ogniu aż warzywa i mięso będą miękkie, jeśli

Wanilia i Kardamon
Czas na burrito! 148

pieczarek; - 1/2 papryki; - 1 cebula; - 3 ząbki czosnku; - 4 pomidory; - 1 puszka pomidorów; - 1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej; - oregano, bazylia, czosnek niedźwiedzi, pieprz ziołowy, pieprz cayenne do woli i wedle smaku; - 250g sera mozzarella; - 500g mięsa wołowego (lub jeżeli chcemy wersję wegetariańską nie przygotowujemy mięsa do farszu) + przyprawy do mięsa: papryka ostra, przyprawa do mięsa mielonego. Uwaga(...)cząstek pomidorów - dodajemy do niego oregano, bazylię, łyżeczkę soli morskiej,czosnek niedźwiedzi i wyciśnięty lub drobno pokrojony czosnek (uprzednio podsmażony na patelni) i gotujemy na wolnym ogniu ; - mielone mięso wołowe podsmażamy na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju kokosowego i przypraw i dodajemy do pomidorowego sosu , następnie na tej samej patelni podsmażamy na oleju kokosowym pokrojone warzywa - najpierw paprykę

MintTaste
Przepyszny obiad ze schabu, inaczej 166

położyć do żaroodpornego naczynia. Doprawić dopiero teraz solą i świeżo mielonym pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni roztopić pozostałe masło i obsmażyć cebulkę. Tylko musi stracić kolor surowizny. Doprawić solą i odrobiną pieprzu. Rozłożyć cebulkę na plastrach schabu. Na tej samej patelni obsmażyć pieczarki, smażyć aż woda z grzybów wyparuje. Doprawić solą i pieprzem. Wlać śmietanę

Kuchnia Pokoleń
Klopsy zapiekane w piekarniku w sosie pomidorowym 141

danie, podawać z ugotowanymi ziemniakami lub pure ziemniaczanym. Przygotowanie klopsów – do mięsa mielonego dodać drobno posiekaną cebulę, jajko, majeranek, vegetę, słodką paprykę i bułkę tartą. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Uformować duże klopsy, w środek każdego włożyć jedną pieczarkę. Marchewki obrać i pokroić w plasterki, rozrzucić na dnie żaroodpornego naczynia. Na marchewkach rozłożyć klopsy. Dodać

Kuchnia Pokoleń
ZUPA PIECZARKOWA - SMAKI MOJEGO DZIECIŃSTWA 180

rozgrzany olej na patelni , zeszklić.Dodać pieczarki , posolić i dobrze popierzyć.Jak pieczarki puszcza już wodę i się lekko ze zlocą , przełożyć  do garnka z wywarem z kości .Na patelnię z oliwą wsypać warzywa i mięso, udusić warzywa  razem z mięsem mielonym,wszystko włożyć do zupy.Ziemniaki obrać , pokroić w kostkę , dodać do zupy i gotować do miękkości

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Spaghetti bolognese 147

praskę czosnek  I pokrojoną w półtalarki marchew. Smazymy ok 2 min.Dodajemy mięso mielone I oregano. Smażymy do momentu aż mięso nie będzie już różowe .  Dodajemy puszkę pomidorów I czerwone wino. Dusimy na małym gazie pod przykryciem około 15-20 min.  Dodajemy pieczarki, doprawiamy solą I pieprzem. Dusimy ok 20 min. Doprawiamy w razie potrzeby. Siekamy

Smaki Edyty
KLOPSIKI W SOSIE PIECZARKOWYM (keto, LCHF, optymalne, bez glutenu) 477

kopytkami posypane obficie natką pietruszki. Składniki na klopsiki: 500 g mielonej łopatki wieprzowej 1 jajko 80 g cebuli 40 g smalcu szczypta słodkiej i ostrej papryki sól himalajska i pieprz do smaku 5 g majeranku otartego 3 ząbki czosnku 75 ml zimnej wody Składniki na sos: 500 g pieczarek 80 g cebuli 40 g tłuszczu do smażenia (masła klarowanego

Ola la LCHF
Pikantna zupa pomidorowa z pulpetami 115

Składniki: 600 g mięsa wieprzowego (np. łopatki) 4 łyżki bułki tartej 2 marchewki 2 pietruszki 2 cebule 1/2 selera 200 g pieczarek 1 papryka peperoni 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1 puszka krojonych pomidorów 0,5 litra przecieru pomidorowego 5 łyżek koncentratu pomidorowego 1 łyżka oleju 5 łyżek śmietany 18% 2 łyżki słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki(...)międzyczasie mielimy mięso. Dodajemy do niego bułkę tartą, sól i pieprz. Mieszamy i formujemy małe kulki. Odławiamy warzywa z wywaru i wrzucamy kulki mięsne. Dodajemy pomidory z puszki, koncentrat i przecier pomidorowy. Gotujemy na średnim ogniu. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy będzie zeszklona dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Smażymy na dużym ogniu

Qchnia po prostu
Curry z warzywami 198

ząbki czosnku, kilka różyczek kalafiora, 4 łodygi selera naciowego, 1 duża czerwona papryka, kilka pieczarek lub boczniaków, 1 niewielka cukinia, 1 puszka ciecierzycy, 500g passaty pomidorowej, 2 garści nerkowców lub blanszowanych migdałów, kawałek świeżego imbiru – ok 2 - 3 cm. 1 łyżeczka kurkumy, 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego, 1 łyżeczka nasion kolendry utartych w moździerzu, ½ łyżeczki cynamonu, sól i pieprz

Gotuj Się Kto Może
Gulasz z indykiem, dynią i papryką / Turkey, pumpkin and pepper stew 263

kostkę 1 cebula, pokrojona w plasterki 2 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki 100 g pieczarek, pokrojonych w grube plasterki 1 czerwona papryka, z usuniętym gniazdem nasiennym, pokrojona w kostkę 200 g dyni, obranej i pokrojone w małą kostkę 1 łyżeczka suszonego tymianku 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 400 g puszka krojonych pomidorów 200 ml bulionu drobiowego sól, pieprz

karmelowy
DUSZONE W GLINIANKACH PIEROGI Z MIESEM 145

przykrywam ściereczką, zostawiam, aby odpoczęło.  dodatkowo: około 20 sztuk świeżych grzybów (mogą być pieczarki) 2 cebule gęsta, kwaśna śmietana (świeża) - około 8 łyżek ( może być również kefir ) kawałek wędzonego boczku na skwarki posiekany szczypiorek lub natka pietruszki świeżo zmielony czarny pieprz (grubo-mielony) PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Przygotowujemy farsz do pierogów z mięsem :  Oczyszczone mięso obsmażam ze wszystkich

Moja Książka Kucharska
Ratatouille i recenzja książki "Sekrety francuskiej kuchareczki. 132

również pochodzi z biedy. Była to mieszanka najtańszych rzeczy tj. wina, które było powszechne, pieczarek, które rosły wszędzie oraz mięsa koguta, które się do niczego nie nadaje, bo nikt normalny nie zabija młodego koguta. No chyba, że się ledwo wykluł, ale te się masowo mieli na paszę, a nie zjada. W każdym razie ten aspekt biedy bardzo mnie interesuje

Kryzysowa Książka Kucharska
Naleśniki zapiekane w sosie serowym 278

31x21x6 cm i 23x15x5 cm. Z podanych składników wychodzi ok. 10 naleśników - 7 z pieczarkami i 3 z ananasem, ale oczywiście poszalejcie z własnymi kompozycjami. Ja użyłam składników, które aktualnie były w lodówce, ale te naleśniki śmiało można zrobić z jakimś farszem warzywnym, mięsem mielonym lub kurczakiem. :) Pieczenie: Temperatura - 180ºC z termoobiegiem Czas - ok. 20-25 minut Naleśniki można

Cooking Monster
Papryka faszerowana 170

Składniki do kupienia w Almie 2 podłużne papryki 25 dkg zmielonej szynki wieprzowej 3-4 pieczarki 1/2 cebuli pęczek szczypiorku sól i pieprz 10 dkg sera

czarrna od kuchni
Pulpety w kremowym sosie pieczarkowym 168

chętnie je robię. Taki sposób na wykorzystanie mięsa mielonego. Składniki 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 2 kromki czerstwego chleba 1 jajko 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka bułki tartej sól pieprz mąka do oprószenia 2 łyżki masła klarowanego sos 250 g pieczarek 200 ml śmietany 18% sól pieprz liść laurowy 1 łyżeczka mąki (opcjonalnie) koperek Mięso

O kuchni z uczuciem