SKŁADNIKI: 300 g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g cukru 185 ml maślanki 2 łyżki startej skórki cytrynowej 1 łyżka soku z cytryny 2 jajka 110 g stopionego masła Suche składniki wymieszać w misce, osobno wymieszać mokre, zwykłą trzepaczką. Następnie mokre wlać do suchych. Napełniać foremki do max. 2/3 wysokości. Piec w temperaturze 170 stopni
Blondynka Gotujepszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 175 g cukru 2 łyżki kakao 150 g groszków czekoladowych lub posiekanej czekolady Składniki mokre: 250 ml mleka lub maślanki 90 ml oleju 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub zapach waniliowy 1 jajko Wykonanie: Suche składniki wymieszać w misce. Mokre składniki dokładnie połączyć w drugiej misce. Mokre wlać do suchych
Blondynka Gotujewyglądają jak w reklamie, ale w smaku pyszne! Suche,lekkie i słodkie. Idealne! Składniki na ok.10 sztuk: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 i 1/4 szklanki maślanki 1/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/4 szklanki oliwy szczypta soli Wykonanie: Wszystkie składniki wrzucam do jednej miski i miksuję mikserem na gładką
Blondynka GotujeZwykle piekę biszkopt, na niego wylewam tą masę, układam owoce, a na wierzch wylewam galaretkę. Padało, więc i deser wyszedł "chmurkowy". Składniki: 0,5 l zsiadłego mleka, kefiru, maślanki lub śmietany 1/2 szklanki cukru 5 dag żelatyny 3/4 szklanki zimnego mleka truskawki, jagody lub maliny galaretka Wykonanie: Zsiadłe mleko, kefir lu śmietanę ubić z cukrem. Żelatynę w szklance zalać
Blondynka Gotujemąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 130 g drobnego cukru 75 g jasnego brązowego cukru { do posypania muffinek 1 łyżeczka imbiru MOKRE: 140 ml kwaśnej śmietany ( ja użyłam maślanki) 125 ml oleju 1 łyżka miodu 2 jajka Dodatkowo: 300 g gruszek obranych i pokrojonych w drobną kostkę Wykonanie: Mokre składniki wymieszać mikserem. Suche wymieszać łyżką. Następnie mokre składniki wlać
Blondynka GotujeLubię takie śniadaniowe mieszanki - jadam je najchętniej z kefirem, maślanką albo jogurtem naturalnym. Na rynku jest dość duży wybór gotowych tego rodzaju produktów, ale nie mam swojego ulubionego. Wolę zrobić coś takiego w domu bo to łatwe a można dodać więcej tego składnika, który się najbardziej lubi.Sposób na granolę z przecierem jabłkowym znalazłam wiele lat temu w jakimś piśmie
Smaczna PyzaPyszny i nieskomplikowany obiad dla 4 głodnych osób. Koniecznie przygotujcie sobie taki w domu ! Zobacz też inne przepisy na pysznego kurczaka :Kurczak na śliwkowej kapuście Udka z kurczaka w maślance Kurczak pieczony w całości ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaSkładniki mokre: 1 szklanka maślanki naturalnej 100 ml oleju 2 jajka Składniki suche: 300 g mąki pszennej 0.5 szklanki cukru pudru ( można mniej jak ktoś lubi mniej słodkie) 6 sztuk Princessy kokosowej ( 1 batonik -33g) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżki wiórek kokosowych Dodatkowo wiórki kokosowe do posypania.Wykonanie:Batony Princessa kruszymy na drobniutkie kawałki. Mieszamy wszystkie suche
Czerwona Porzeczkaostro Makaron ze szpinakiem i mozarellą Filet z kurczaka z jogurtem Na śniadania zaś polecane są takie dania jak: kefir z bananem z dodatkiem odpowiednich przypraw odchudzających, maślanka z mrożonymi (albo świeżymi ) malinami, kanapki z łososiem W jadłospisie znajdują się również przepisy na przekąski i kolacje. Dzienne menu to aż 5 posiłków! Post Dieta 3D Chili – przepisy
Kulinarne PrzebojePost Babeczki red velvet pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.
Kulinarne Przebojeporcji wyszło mi 12 muffinek. Składniki: Suche: 1,5 szklanki mąki pszennej 2/3 szklanki cukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody Mokre: 1 jajko 100 ml maślanki naturalnej 1/2 szklanki oleju 80 ml syropu ( z puszki po brzoskwiniach) Dodatkowo: 4 połówki brzoskwiń z puszki tabliczka białej czekolady + 2 łyżki mleka Wykonanie: Składniki suche mieszamy razem
Czerwona Porzeczkatruskawkowo- granatowym. Przepis na ciasto naleśnikowe pochodzi z bloga Kwestia Smaku i jest świetny, polecam!:) Składniki: Ciasto naleśnikowe: 1 i 1/4 szklanki mąki 1 jajko 1 i 1/4 szklanki maślanki 2 łyżki cukru pudru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/4 szklanki oliwy szczypta soli Sos: 250g truskawek granat 2 łyżeczki cukru pudru Wykonanie: Miksujemy wszystkie
Czerwona PorzeczkaW taki upał nie za bardzo chce się gotować, nie mówiąc już o jedzeniu ciepłych dań. Co prawda przy robieniu chłodnika konieczne jest gotowanie, ale trwa
Polska ZupaCiasto z mąką ryżową to najpyszniejsze ciasto ucierane jakie kiedykolwiek jadłam! Nieskromnie przyznam, że jest lepsze od Babki z szampanem, którą do
Słodki PomysłCzekolada z truskawkami to udane połączenie. Dlatego postanowiłam opracować przepis na czekoladowe ciasto z truskawkami w mojej ulubionej ostatnio wersji, czyli wersji bez miksera. Ciasto jest
Moja Delicja