mascarpone - 11293 przepisów (strona:539/753)

Spaghetti a'la carbonara z tartą cukinią i wędzonym boczkiem 77

osoby Składniki:  170 g cukinii 100 g wędzonego boczku 150 g makaronu spaghetti 50 g tartego parmezanu  sos 2 żółtka 3 łyżko śmietany 30% 1 łyżka serka mascarpone 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku  Przygotowanie: cukinię należy zetrzeć na tarce i odsączyć ręcznikiem papierowym. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.  Boczek pokroić

Niezły Młynek
Tort biszkoptowy z masą z białej czekolady i dżemem truskawkowym 76

szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Oraz: 600 ml śmietany kremówki 36% słoik dżemu truskawkowego 2 tabliczki białej czekolady (200 g) serek mascarpone 3 łyżki cukru pudru pół szklanki przegotowanej wody z cytryną lub likierem owocowym Białka oddzielamy od żółtek.Następnie ubijamy białka na sztywną pianę ,stopniowo dodając cukier.Kiedy piana jest ubita dodajemy

Przepisy mojej mamy
Omlet z serkiem mascarpone 109

śniadanie,kolację lub na deser. Robi się go błyskawicznie.Dodatkami mogą być owoce,bita śmietana,dżem,miód.. Najlepszy zaraz po usmażeniu. Składniki: 2 jajka 1 łyżka serka mascarpone łyżeczka cukru-dla tych którzy lubią słodsze smaki łyżeczka oleju Jajka z serkiem i cukrem dokładnie roztrzepujemy na puszystą masę,można użyć miksera lub trzepaczki. Jaja wylewamy na rozgrzaną patelnię

Przepisy mojej mamy
Ciasteczka z ciasta francuskiego z serkiem mascarpone i malinami 93

eleganckie ciasteczka na każdą okazję. Proponuję przełożyć je masą niedługo przed podaniem aby ciasto było kruche i delikatne. Składniki: 1 gotowy blat ciasta francuskiego szklanka malin 150 g serka mascarpone ok.2 łyżki cukru pudru oraz do posypania Z ciasta wykrawamy szklanką kółka i pieczemy w 200 st.C ok 10 minut aż ciasto się zarumieni. Maliny miażdżymy widelcem i łączymy

Przepisy mojej mamy
DYNIOWY ŚMIETANOWIEC bez pieczenia 93

jesteśmy zauroczeni tym ciastem. Jest proste, szybkie i zawsze wychodzi. A smakuje obłędnie. Inspiracja - przepis Anety G.    śmietana 30 % 600 ml serek mascarpone 300 g puree z dyni 380 g cukier puder 6 łyżek + cukier waniliowy 1/2 łyżki żelatyna 2 lekko czubate łyżeczki gorąca woda 1/4 szklanki ( 60-62 ml ) herbatniki kakaowe z dodatkiem czekolady czekolada gorzka

Smaczne moje
METROWIEC BEZ PIECZENIA 98

doskonale znacie Metrowca, ja proponuję wersję bez użycia piekarnika. Ciasto doskonale wygląda i tak też smakuje. 20 jasnych herbatników pełnoziarnistych 20 kakaowych herbatników śmietana kremówka 36 % 200 ml ser Mascarpone 250 g 1 łyżka cukru pudru Nutella ok. 150 g Posypka zmielone pestki dyni    Serek powinien mieć temperaturę pokojową. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder. Zmniejszamy obroty

Smaczne moje
Serowiec z masą rabarbarową 62

Warto. Zanim zniknie rabarbar,  zrobię go raz jeszcze. Masa serowa: Składniki: 1/2 kubka śmietany 30 % 2 żółtka 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 3 łyżki żelatyny 250 gram mascarpone 250 gram serka Mój Ulubiony lub innego sernikowego sok z cytryny Wykonanie: Ubijamy trzepaczką ręczną w garnku, w kąpieli wodnej, śmietanę, żółtka, cukry - aż masa zgęstnieje, zbieleje. Do gorącej dodajemy

Kronika Piekarnika
Ciasto marchewkowo - orzechowe 66

tortownicy o podobnej powierzchni. Pieczemy do suchego patyczka około 45 min w 180 stopniach, na najniższym poziomie piekarnika. Smacznego i na zdrowie ! Marchewkowy, wilgotny, mięciutki z kołderką z mascarpone. Specjał  jednego z rewelacyjnych miejsc w Rybniku. Jeśli macie ochotę na takie ciasto tu i teraz to tylko Tu i Teraz

Kronika Piekarnika
Sernik kremowy z mascarpone 82

rodzynkowych, z polewami czekoladowymi na grzbiecie. Składniki: spód ciasteczkowy: 300 gram herbatników - petitków 80 gram rozpuszczonego masła szczypta soli masa serowa: 1 kg sera wiaderkowego do serników 250 gram mascarpone 1 szklanka cukru pudru 5 jajek L 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 mały kubeczek śmietany kremówki 30 % skórka starta z jednej cytryny Wykonanie: Ciasteczka blendujemy na piasek, dodajemy rozpuszczone masło

Kronika Piekarnika
Tort serowo - kawowy spiralkowy 69

cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 140 gram mąki tortowej Poncz: 1/2 szklanki mocnej, słodkiej kawy Masa: 600 gram twarogu wiaderkowego 250 gram mascarpone 100 gram cukru pudru 1 - 2 łyżeczki cukru waniliowego 250 gram śmietany kremówki 30 % 1 śmietan - fix 1/2 tabliczki czekolady kawowej ( użyłam tabliczki espresso Wedla ) 1/2 tabliczki czekolady białej

Kronika Piekarnika
Biszkopt z polewą z batoników Daim 59

słodką i mocną herbatą. Po nasączeniu posmarowałam całość grubą warstwą kremu z ciasteczek korzennych ( koniec z podjadaniem ze słoika ) Proponuję zamiast tego smarowidła użyć masy ze zmiksowanych:  serka mascarpone - 250 gram,  kajmaku z puszki - 120 gram i masła orzechowego lub kremu z ciasteczek korzennych -70 gram. Ja działałam w pośpiechu i nie posiadałam wspomnianych tych składników. Proponowana masa

Kronika Piekarnika
Sernik z białą czekoladą 70

waniliowego 1/3 szklanki śmietany 30 % 200 gram białej czekolady skórka starta z połowy cytryny Polewa: 1/4 szklanki śmietany 30 % 1/2 tabliczki białej czekolady 100 gram serka śmietankowego kanapkowego lub mascarpone Wykonanie: Spód : Ciasteczka rozdrabniamy w blenderze na piasek, wlewamy rozpuszczone masło, mieszamy dokładnie i wysypujemy na dno tortownicy ( posmarowanej wcześniej masłem i obsypanej mąką ). Równomiernie rozprowadzamy po całej powierzchni, dociskamy

Kronika Piekarnika
Babka piaskowa z jabłkami i wkładką serową 71

pieczenia 120 ml oleju sok i skórka z dużej cytryny 4 pełne łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 jabłka cynamon Masa serowa: 250 gram serka śmietankowego lub mascarpone 1 jajko 1 łyżka cukru skórka z cytryny - pół łyżeczki 1 płaska łyżka budyniu waniliowego Wykonanie: Jabłuszka obieramy, kroimy w dość drobną kostkę, mieszamy z łyżeczką cukru i szczyptą cynamonu ( jeśli

Kronika Piekarnika
Krucha tarta z owocami i kremem budyniowym 74

kostki schłodzonego masła szczypta soli Składniki masy budyniowo - serowej: 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 1 i 1/3 szklanki mleka 100 gram drobno posiekanej białej czekolady 250 gram sera mascarpone 1 opakowanie galaretki krystalicznej cytrynowej lub truskawkowej 30 dag owoców: według uznania - maliny, truskawki, czereśnie, jagody ( :( ) opcjonalnie cukier puder Wykonanie: Ciasto -  zimne masło wkładamy do miski i siekamy nożem

Kronika Piekarnika
Sernik klasyczny 114

/2020/04/sernik-aciaty.html), sernik zebra (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/sernik-zebra.html), sernik cytrynowy z dżemem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/sernik-cytrynowy-z-dzemem.html), sernik śmietankowy (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/sernik-smietankowy.html), sernik z mascarpone (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/sernik-z-mascarpone.html), sernik z mlekiem w proszku (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/sernik-z-mlekiem-w-proszku.html), sernik z jabłkiem i kruszonką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/sernik-z-jabkiem-i-kruszonka.html), sernik

Waniliowe Improwizacje