Czekoladowe ciasto z adwokatem lekkie, puszyste i rozpływające siew ustach. Idealne na spotkania rodzinne, święta i uroczystości wszelkiego rodzaju. Zaliczam to ciasto do takich, które najbardziej
Pieprzyć z Fantazjąwierzch będzie rumiany. Upieczony studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Wystudzony schładzamy w lodówce przez noc. składniki na wierzch: 200 ml śmietanki kremówki 2 łyżki serka mascarpone 1 i 1/2 łyżeczki cukru pudru lub do smaku opcjonalnie: 1/2 łyżeczki cynamonu lub do smaku dodatkowo: pierniczki do dekoracji wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy na gęsty krem. Ok. 1/3 częścią smarujemy wierzch i boki
Domowy Smak Jedzeniagórze roztopioną białą czekoladą, na której ułóż bakalie np. orzechy włoskie lub suszoną żurawinę, jeśli chcesz osiągnąć prawdziwie świąteczny efekt to posmaruj górę ciasta serkiem typu philadelphia lub mascarpone wymieszanym z cukrem pudrem i olejkiem migdałowym (2, 3 kropelki), możesz też zrobić dekoracje z masy marcepanowej np. gwiazdki lub mini marcheweczki. Świąteczne ciasto marchewkowe Artykuł Świąteczne ciasto marchewkowe pochodzi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!osoby Składniki: 170 g cukinii 100 g wędzonego boczku 150 g makaronu spaghetti 50 g tartego parmezanu sos 2 żółtka 3 łyżko śmietany 30% 1 łyżka serka mascarpone 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku Przygotowanie: cukinię należy zetrzeć na tarce i odsączyć ręcznikiem papierowym. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Boczek pokroić
Niezły Młynekszklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Oraz: 600 ml śmietany kremówki 36% słoik dżemu truskawkowego 2 tabliczki białej czekolady (200 g) serek mascarpone 3 łyżki cukru pudru pół szklanki przegotowanej wody z cytryną lub likierem owocowym Białka oddzielamy od żółtek.Następnie ubijamy białka na sztywną pianę ,stopniowo dodając cukier.Kiedy piana jest ubita dodajemy
Przepisy mojej mamyśniadanie,kolację lub na deser. Robi się go błyskawicznie.Dodatkami mogą być owoce,bita śmietana,dżem,miód.. Najlepszy zaraz po usmażeniu. Składniki: 2 jajka 1 łyżka serka mascarpone łyżeczka cukru-dla tych którzy lubią słodsze smaki łyżeczka oleju Jajka z serkiem i cukrem dokładnie roztrzepujemy na puszystą masę,można użyć miksera lub trzepaczki. Jaja wylewamy na rozgrzaną patelnię
Przepisy mojej mamyeleganckie ciasteczka na każdą okazję. Proponuję przełożyć je masą niedługo przed podaniem aby ciasto było kruche i delikatne. Składniki: 1 gotowy blat ciasta francuskiego szklanka malin 150 g serka mascarpone ok.2 łyżki cukru pudru oraz do posypania Z ciasta wykrawamy szklanką kółka i pieczemy w 200 st.C ok 10 minut aż ciasto się zarumieni. Maliny miażdżymy widelcem i łączymy
Przepisy mojej mamyjesteśmy zauroczeni tym ciastem. Jest proste, szybkie i zawsze wychodzi. A smakuje obłędnie. Inspiracja - przepis Anety G. śmietana 30 % 600 ml serek mascarpone 300 g puree z dyni 380 g cukier puder 6 łyżek + cukier waniliowy 1/2 łyżki żelatyna 2 lekko czubate łyżeczki gorąca woda 1/4 szklanki ( 60-62 ml ) herbatniki kakaowe z dodatkiem czekolady czekolada gorzka
Smaczne mojedoskonale znacie Metrowca, ja proponuję wersję bez użycia piekarnika. Ciasto doskonale wygląda i tak też smakuje. 20 jasnych herbatników pełnoziarnistych 20 kakaowych herbatników śmietana kremówka 36 % 200 ml ser Mascarpone 250 g 1 łyżka cukru pudru Nutella ok. 150 g Posypka zmielone pestki dyni Serek powinien mieć temperaturę pokojową. Schłodzoną śmietanę ubijamy, dodajemy cukier puder. Zmniejszamy obroty
Smaczne mojeWarto. Zanim zniknie rabarbar, zrobię go raz jeszcze. Masa serowa: Składniki: 1/2 kubka śmietany 30 % 2 żółtka 1 cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 3 łyżki żelatyny 250 gram mascarpone 250 gram serka Mój Ulubiony lub innego sernikowego sok z cytryny Wykonanie: Ubijamy trzepaczką ręczną w garnku, w kąpieli wodnej, śmietanę, żółtka, cukry - aż masa zgęstnieje, zbieleje. Do gorącej dodajemy
Kronika Piekarnikatortownicy o podobnej powierzchni. Pieczemy do suchego patyczka około 45 min w 180 stopniach, na najniższym poziomie piekarnika. Smacznego i na zdrowie ! Marchewkowy, wilgotny, mięciutki z kołderką z mascarpone. Specjał jednego z rewelacyjnych miejsc w Rybniku. Jeśli macie ochotę na takie ciasto tu i teraz to tylko Tu i Teraz
Kronika Piekarnikarodzynkowych, z polewami czekoladowymi na grzbiecie. Składniki: spód ciasteczkowy: 300 gram herbatników - petitków 80 gram rozpuszczonego masła szczypta soli masa serowa: 1 kg sera wiaderkowego do serników 250 gram mascarpone 1 szklanka cukru pudru 5 jajek L 2 łyżki budyniu śmietankowego 1 mały kubeczek śmietany kremówki 30 % skórka starta z jednej cytryny Wykonanie: Ciasteczka blendujemy na piasek, dodajemy rozpuszczone masło
Kronika Piekarnikacukru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 140 gram mąki tortowej Poncz: 1/2 szklanki mocnej, słodkiej kawy Masa: 600 gram twarogu wiaderkowego 250 gram mascarpone 100 gram cukru pudru 1 - 2 łyżeczki cukru waniliowego 250 gram śmietany kremówki 30 % 1 śmietan - fix 1/2 tabliczki czekolady kawowej ( użyłam tabliczki espresso Wedla ) 1/2 tabliczki czekolady białej
Kronika Piekarnikasłodką i mocną herbatą. Po nasączeniu posmarowałam całość grubą warstwą kremu z ciasteczek korzennych ( koniec z podjadaniem ze słoika ) Proponuję zamiast tego smarowidła użyć masy ze zmiksowanych: serka mascarpone - 250 gram, kajmaku z puszki - 120 gram i masła orzechowego lub kremu z ciasteczek korzennych -70 gram. Ja działałam w pośpiechu i nie posiadałam wspomnianych tych składników. Proponowana masa
Kronika Piekarnikawaniliowego 1/3 szklanki śmietany 30 % 200 gram białej czekolady skórka starta z połowy cytryny Polewa: 1/4 szklanki śmietany 30 % 1/2 tabliczki białej czekolady 100 gram serka śmietankowego kanapkowego lub mascarpone Wykonanie: Spód : Ciasteczka rozdrabniamy w blenderze na piasek, wlewamy rozpuszczone masło, mieszamy dokładnie i wysypujemy na dno tortownicy ( posmarowanej wcześniej masłem i obsypanej mąką ). Równomiernie rozprowadzamy po całej powierzchni, dociskamy
Kronika Piekarnika