mascarpone - 11293 przepisów (strona:540/753)

Babka piaskowa z jabłkami i wkładką serową 63

pieczenia 120 ml oleju sok i skórka z dużej cytryny 4 pełne łyżki cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 2 jabłka cynamon Masa serowa: 250 gram serka śmietankowego lub mascarpone 1 jajko 1 łyżka cukru skórka z cytryny - pół łyżeczki 1 płaska łyżka budyniu waniliowego Wykonanie: Jabłuszka obieramy, kroimy w dość drobną kostkę, mieszamy z łyżeczką cukru i szczyptą cynamonu ( jeśli

Kronika Piekarnika
Krucha tarta z owocami i kremem budyniowym 68

kostki schłodzonego masła szczypta soli Składniki masy budyniowo - serowej: 1 opakowanie budyniu śmietankowego bez cukru 1 i 1/3 szklanki mleka 100 gram drobno posiekanej białej czekolady 250 gram sera mascarpone 1 opakowanie galaretki krystalicznej cytrynowej lub truskawkowej 30 dag owoców: według uznania - maliny, truskawki, czereśnie, jagody ( :( ) opcjonalnie cukier puder Wykonanie: Ciasto -  zimne masło wkładamy do miski i siekamy nożem

Kronika Piekarnika
Sernik klasyczny 111

/2020/04/sernik-aciaty.html), sernik zebra (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2020/03/sernik-zebra.html), sernik cytrynowy z dżemem (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/sernik-cytrynowy-z-dzemem.html), sernik śmietankowy (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/12/sernik-smietankowy.html), sernik z mascarpone (link: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/11/sernik-z-mascarpone.html), sernik z mlekiem w proszku (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/09/sernik-z-mlekiem-w-proszku.html), sernik z jabłkiem i kruszonką (link do przepisu: https://wanilioweimprowizacje.blogspot.com/2019/06/sernik-z-jabkiem-i-kruszonka.html), sernik

Waniliowe Improwizacje
Domowy kisiel żurawinowy 110

salaterkach lub kieliszkach. Jako dodatek zawsze idealnie sprawdzi się śmietanka - zarówno tradycyjna słodka śmietanka 30%, jak i wegańskie śmietanki roślinne. Kisiel możemy podać także z dodatkiem kremu z serka mascarpone lub serka śniadaniowego. Przed podaniem kisiel można także posypać np. świeżymi malinami, które idealnie pasują do żurawiny, płatkami migdałowymi, pistacjami lub wiórkami kokosowymi. Skąd pochodzi kisiel z żurawiny Kisiel żurawinowy

Korniszonki
Domowy kisiel żurawinowy 109

salaterkach lub kieliszkach. Jako dodatek zawsze idealnie sprawdzi się śmietanka - zarówno tradycyjna słodka śmietanka 30%, jak i wegańskie śmietanki roślinne. Kisiel możemy podać także z dodatkiem kremu z serka mascarpone lub serka śniadaniowego. Przed podaniem kisiel można także posypać np. świeżymi malinami, które idealnie pasują do żurawiny, płatkami migdałowymi, pistacjami lub wiórkami kokosowymi. Skąd pochodzi kisiel z żurawiny Kisiel żurawinowy

Gotujemy i jemy
Tort jesienny kosz z frużeliną z winogron 68

winogron + kilka małych gałązek na wierzch tortu 1 łyżeczka żelatyny w proszku 2- 3 łyżki cukru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, woda Krem 500 ml śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru Masa do tynkowania, zdobienia 200 g masła 82% tłuszczu 320 g mleka skondensowanego słodzonego Dodatkowo jesienne kwiatki, listki, do ozdoby Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni. Żółtka

gotuj ze mną
Jagodowa chmurka 57

Następna chmurka na moim blogu, ale tym razem z jagodami. Prawdę powiedziawszy już gubię się w tym, by określić która jest smaczniejsza, czy z wiśniami, czy

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto Góra smaków 133

SMAKÓW Składniki: (20x30 cm) biszkopt: 3 jajka 3/4 szkl cukru 100 g mąki 1 łyżka oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao krem cappuccino: 500 g serka mascarpone 300 ml śmietany 30% 3 łyżki  cukru pudru 40 g kawy cappuccino czekoladowe krem cytrynowy: 2 jajka 1 żółtko 160 cukru 80 g masła sok z 2 cytryn beza

Bon appetit mon amie
Ciasto marchewkowe 497

przepadają za warzywami. Smakuje zarówno dzieciom jak i dorosłym. Przepisy na ciasto marchewkowe są na prawdę przeróżne. Można podawać je same bez polewy, z kremem z serka philadelphia bądź mascarpone. Niektórzy dodają do środka migdały bądź inne orzechy, w jednym z przepisów znalazłam nawet mus jabłkowy. Mi jednak najbardziej smakuje moja wersja na ciasto marchewkowe bez kremu , ale z dodatkiem

To Musisz Wiedzieć
Tort bezowy 112

koła. Piec przez 1 godzinę w temperaturze 140ºC. Wyłączyć i lekko uchylić piekarnik - pozostawić do wystudzenia na kilka godzin lub na całą noc. Składniki na krem: 250 g serka mascarpone, schłodzonego 250 ml śmietany kremówki 30% lub 36%, schłodzonej 2-3 łyżki cukru pudru Sposób wykonania: Wszystkie składniki na krem kawowy umieścić w misie miksera i ubić do otrzymania gęstego

Smaki Natalii
Orzechowe ciasto 157

przygotowania potrzebujemy: Ciasto Drobna mąka migdałowa- 400g Masło- 115g Erytrytol (puder)- 60g Kakao bez cukru- 50g Wypełnienie Śmietana 36%- 340g Mascarpone- 235g Masło orzechowe- 200g Erytrytol (puder)- 100g Białko biała czekolada- 40g opcjonalnie Ekstrakt waniliowy- 5g Roztopione masło łączymy z mąką, erytrytolem, kakao i wyrabiamy na jednolitą masę. Masę przełożyć do okrągłej foremki i rozprowadzić również na bokach. Ciasto zapiec

serzmiesem
Risotto z kurczakiem i suszonymi pomiadorami 104

usmażonego wcześniej kurczaka dusimy jeszcze 10 minut i risotto gotowe.    Inny przepis z kurczakiem zagrodowym:   Szybki i prosty przepis na makaron z kurczakiem, szpinakiem i serkiem mascarpone

Cynamonowe szczęście
Pieczone podudzia z kurczaka 218

kurczaka samo łatwo odchodzi od kości. Smacznego Jeśli szukacie innych pomysłów na obiad z kurczakiem, to sprawdźcie ten: Szybki i prosty przepis na makaron z kurczakiem, szpinakiem i serkiem mascarpone           The post Pieczone podudzia z kurczaka first appeared on Słodkie okruszki

Słodkie okruszki
POMARAŃCZOWA SZARLOTKA Z ORZECHAMI BRAZYLIJSKIMI 58

TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA     PANNA COTTA JABŁKOWA     NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI     STEK Z BURAKA Z MALINAMI     TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE     SZARLOTKA     FAWORKI KLASYCZNE   POMARAŃCZOWA SZARLOTKA Z ORZECHAMI BRAZYLIJSKIMI: – Nuta pomarańczy, obłędne słodkie jabłka, cynamon i mięta! – Niebiańskie aromaty ukryte w szklankach – Prażone jabłka w soczystej

globuskulinarny
Ciasto galaretkowo- truskawkowe lowcarb 153

750ml Wypełnienie Śmietana 36%- 240g Gorąca woda- 130ml Erytrytol sproszkowany – 100g Żelatyna- 30g Ekstrakt waniliowy- 10g Białko biała czekolada- 30g (opcjonalnie) Góra Truskawki- 300g Śmietana 36%- 150ml Ser mascarpone- 100g Erytrytol sproszkowany- 40g Żelatyna- 10g Dekoracja Czekolada bez cukru- 20g Truskawki- 9 sztuk Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie- 250ml na jedno opakowanie/ 24g erytrytolu na opakowanie. Dokładnie wymieszać, przelać

serzmiesem

Proponowane wyszukiwania