TARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA PANNA COTTA JABŁKOWA NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI STEK Z BURAKA Z MALINAMI TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE SZARLOTKA FAWORKI KLASYCZNE TRUFLE DAKTYLOWO ORZECHOWE, CZYLI KULKI MOCY: – Gęste, daktylowe z chrupiącymi orzechami – Proste i szybkie w przygotowaniu – Boskie i kokosowe – Fantastyczne i kakaowe
globuskulinarnyPieczemy w 180 stopniach przez 45 minut. Upieczone ciasto studzimy, a potem kroimy na dwa blaty. masa michałkowa: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, a potem dodajemy serek mascarpone. Do masy dodajemy rozpuszczoną w 1 łyżce wody kawę oraz likier kawowy. Na końcu wsypujemy posiekane drobno Michałki i mieszamy całość. wierzch: Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem
Bon appetit mon amiepotrzebne składniki blaszka 24 x 24 herbatniki 2 paczki 1 opak ,mascarpone ,1 czekolada biała -czekoladę roztopić i utrzeć serkiem maskarpone 1 kg jabłek startych na tarce -jabłka obieramy i ścieramy na tarce ,można dać więcej jabłek wtedy ciasto będzie wyższe jabłka smażymy na małym ogniu jak są rozgotowane to wsypujemy 2 galaretki kolor dowolny do blaszki wyłożyć papierem
Moje WyrobyTARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA PANNA COTTA JABŁKOWA NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI STEK Z BURAKA Z MALINAMI TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE JEST: – Pyszna i zdrowa – Bez pieczenia – Idealnie zgrana smakowo – Bez cukru a mimo to słodka – Zdrowa i pełna witamin ILOŚĆ PORCJI: Tarta
globuskulinarnyTARTA DAKTYLOWO DYNIOWA BEZ PIECZENIA PANNA COTTA JABŁKOWA NALEŚNIKI Z KARMELIZOWANYMI GRUSZKAMI STEK Z BURAKA Z MALINAMI TARTA Z JAGODAMI I MASCARPONE KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM SĄ: – Bezkonkurencyjne na deser wykonany z warzyw – Łatwe i szybkie do przyrządzenia – Obłędnie kremowe i pyszne – Nieoczywiste z płatkami chili – Tajemnicze, z ukrytą nutką
globuskulinarnySKŁADNIKI Biszkopt (tortownica 22cm) 5 jajek ¾ szklanka cukru ¾ szklanka mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka kakao Krem 250 g śmietany 36% 250 g serka mascarpone 2 fixy do śmietany 2 łyżki cukru pudru Dekoracja: 250 g Krem typu Nutella 150 g masła roślinnego Poncz 100ml wiśniówki 100 ml przegotowanej wody Łyżeczka cukru SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
RAROSSAjajka 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki mleka Masa serowa 850 g białego sera z wiaderka, lub zmielonego we własnym zakresie 250 g serka mascarpone 200 g cukru 6 jajek 1 budyń waniliowy 200 g masła Kruszonka 140 g płatki owsiane 200 g mąki 160 g cukru 120 g masła Masa jabłkowa 8 jabłek, obrać
gotuj ze mnąTiramisu jest to jeden z najbardziej znanych włoskich deserów. Bazą jest serek mascarpone i żółtka jajek. Deser ten nie jest wcale tak skomplikowany w wykonaniu jak mogłoby się wydawać. Przepis mam z restauracji na starym rynku w Poznaniu w k Artykuł Tiramisu pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!czasu, co ugotowanie makaronu do niego. Przygotowanie sytego posiłku zajmnie nam więc około 20 min, a do tego jest naprawdę smaczny. So Artykuł Kurczak w sosie z pesto i mascarpone pochodzi z serwisu DoGarow.pl
Do Garów!kremu. Możemy także dodać łyżkę oliwy z oliwek oraz doprawić solą i pieprzem do smaku. Gotową zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki. Smacznego! Spróbuj także: delikatny krem brokułowy z mascarpone, krem cukiniowy z serem cheddar. Jeśli chcesz być na bieżąco ze zdrową i smaczną dietą, śledź mnie na Facebooku i Instagramie Tam częściej pojawiają się zdrowe pyszności Artykuł Pyszna zupka
Natka Pietruszkimaśle z czosnkiem c. z sosem mięsnym- niemalże każdym dobrze się komponują d. z gulaszem warzywnym typu leczo i podobne c. najprościej z sosem czosnkowym na bazie sera feta, mascarpone i śmietany d. z pomidorowym sosem e. z sosem curry Uwielbiam te kluski! Polecam ;-) Jeśli szukasz więcej inspiracji na jesienne przepisy polecam Ci serdecznie mój autorski e-book FLEXI JESIEŃ
SMYKWKUCHNICUKRU, OPCJONALNIE, DO DOSŁODZENIA MASY BUDYNIOWEJ 500 ML MLEKA 200 G MASŁA SZCZYPTA SOLI 500 G PUSZKA MASY KAJMAKOWEJ 500 ML ŚMIETANY KREMÓWKI 30 – 36 % 250 G SERKA MASCARPONE 2-3 ŁYŻKI CUKRU PUDRU GARŚĆ POKROJONYCH KRÓWEK ZAPRASZAM RÓWNIEŻ DO OBEJRZENIA FILMU WYKONANIE: BUDYŃ UGOTOWAĆ WEDŁUG WSKAZÓWEK NA OPAKOWANIU. UGOTOWANY ZDJĄĆ Z GRZANIA I PRZYKRYĆ FOLIA SPOŻYWCZA. ODSTAWIĆ
Pani M - kuchnia smakowitaprzepisu. Składniki 125 g mąki migdałowej 125 g drobnego cukru 125 g cukru pudru 90 g białek (3 -4 szt) barwniki: czerwony, niebieski, fioletowy, żółty, morela Krem 250 g mascarpone 50 g białej czekolady barwniki te same jak do ciastek Białka o temp pokojowej ubić na sztywno. Powoli dosypywać drobny cukier(na 3-4 razy) i dalej ubijać. Ubijamy
gotuj ze mnąjajka wielkość M 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej płaska 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia krem: 250 g serka mascarpone 1/2 galaretki malinowej 350 ml śmietany kremówki 30 % 200 g malin 200 g jeżyn 3 łyżki cukru pudru mus jeżynowy: 1 galaretka malinowa 400 g jeżyn Biszkopt: Jajka wyjmuję wcześniej
wesoła kuchniamuszkatołowej, miodem i posienymi orzechami włoskimi. Przepis pochodzi z książki dr Catherine Itsiopoulos pt.: "Dieta Śródziemnomorska Książka Kucharska". Składniki: 3 świeże figi 100 g sera ricotta lub mascarpone szczypta gałki muszkatołowej garść orzechów włoskich i/lub laskowych łyżeczka miodu Ser wymieszać z miodem, niewielką ilością startej gałki i połową posiekanych orzechów. Figi naciąć na krzyż, otworzyć
wyzwania kuchenne