ustach maliny… Nic tylko zajadać ze smakiem. To kto się skusi na taki serniczek? Składniki: 0,5 kg gęstego sera sera na sernik z wiaderka 125 g sera mascarpone kilka biszkoptów około 1/3 szklanki cukru pudru (ilość cukru należy dostosować do własnych upodobań smakowych) ziarenka z 1 laski wanilii lub 2 łyżeczki cukru wanilinowego do smaku 1 łyżka żelatyny
Słodkie okruszkiZdarza Wam się, że idziecie na konkretne zakupy, a wracacie do domu z czymś zupełnie innym? Mnie się tak zdarzyło wczoraj. Szukałam w sklepie mascarpone, by zrobić ciasto. Tego sera nie znalazłam (zdziwiło mnie, że o godz. 10.00 w sobotnie przedpołudnie półki z nabiałem świeciły pustkami), ale za to kilka razy rzucał mi się w oczy bułgarski ser szopski. Niewiele
Weekendy w domu i ogrodzieBiało czerwoną tartę zrobisz z kruchych ciastek lub zwykłych herbatników, serka mascarpone z białą czekoladą i musu malinowo-porzeczkowego. Lubię takie tarty, bo dość szybko można je przygotować, a dopóki trwa sezon, testuję je ostatnio w różnych kombinacjach owocowych. TARTA MALINOWO-PORZECZKOWA Składniki: spód: 400 g kruchych ciastek lub herbatników typu petit 120 g masła masa serowo-czekoladowa
Bon appetit mon amieMakaron z cukinią – to propozycja na szybki i prosty obiad, z którym poradzi sobie nawet osoba początkująca w kuchni. Kremowy sos na bazie śmietanki i mascarpone super komponuje się z kurczakiem curry. U mnie cała rodzinka uwielbia to danie, zw The post Makaron z cukinią appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePyszne ciacho,wprost rozpływa się w ustach. Mięciutkie biszkopty i delikatny krem cappuccino z bitej śmietany i mascarpone. Idealne na domowe przyjęcie, na deser lub po prostu do popołudniowej kawy.Zrobicie je w 20 min a po 2- 3 godzinach w lodówce można wcinać .Polecam
Swojskie jedzonkociasta rozlewając je na całej powierzchni patelni. Gdy ciasto się zetnie, obrócić łopatką. Usmażone naleśniki składać na odwróconym do góry dnem talerzu. Naleśniki podałam z bitą śmietaną z serkiem mascarpone i wiśniami
królestwo garówKolejna nasza słodkość na blogu. Tym razem mamy dla Was fantastyczną czekoladową (właściwie kakaową) tartę z cytrynowym kremem lemon curd, kremem mascarpone i owocami, czyli borówkami i truskawkami. Chociaż nie wiem jak długo uda nam się jeszcze utrzymać ten cykl słodkości, bo Ania ostatnio przebąkuje, że mam zacząć gotować dietetycznie. Hmm, w zasadzie to nawet i bym chciał. Ale niestety
Marder&Marder Manufactureprzepis . Drukuj Ciasto francuskie z jajkiem Przygotowanie: 30 min. Wielkość: 6 sztuk Kalorie (porcja/sztuka): 375 kcal Składniki 275 g ciasta francuskiego (1 opakowanie) 100 g serka śmietankowego lub mascarpone 6 jajek 6 plasterków salami lub szynki parmeńskiej (można pominąć) 6 plasterków pomidora 20 g tartego parmezanu 1 pęczek świeżego szczypiorku przyprawy: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią, pieprz, sól Instrukcja
Przepisy na widelcupszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4-5 łyżek cukru szczypta soli łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 jajko 1 szkl mleka 1/2 szkl oleju Krem: 200 g masła 200 g mascarpone 2,5 szkl cukru pudru kilka kropel ekstraktu waniliowego barwniki spożywcze Babeczki: Suche składniki wymieszać w jednej misce, mokre w drugiej. Następnie wszystkie razem połączyć łyżką (mogą być grudki
Smakołyki Asiwierzchu ciasta różyczki.Po wierzchu jeszcze posypałam jagodami które odłożyłam na początku. Smacznego!!! Zapraszam również na inne moje serniki na zimno: Sernik na zimno z jogurtów greckich i mascarpone Sernik straciatella z polewą czekoladową Egzotyczny przekładaniec - sernik na zimno Sernik na zimno o smaku mango Sernik na zimno z galaretką
Swojskie jedzonkobiałek 1,5 szklanki cukru 1 łyżka kakao 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Dodatkowo 500 ml śmietany kremówki 36% lub jogurt grecki 250 g serka mascarpone 3-5 łyżek cukru ( przy jogurcie zastąpić można miodem) 100 płatków migdałowych 500 g mrożonych owoców( warunek konieczny, mrożone owoce) świeża mięta Piekarnik rozgrzać do 120 stopni, termoobieg. Białka ubić
gotuj ze mnąściereczką i obracamy tak, żeby się nie połamała. Odklejamy delikatnie papier do pieczenia ze spodu ciasta. Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Krem: 200 ml słodkiej śmietany 30% 125 g serka mascarpone 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka rumu owoce: borówki / maliny / truskawki / wiśnie / jagody / brzoskwinie / jeżyny / porzeczki Śmietankę i serek wrzucamy do miski i miksujemy. Kiedy masa zacznie gęstnieć dodajemy cukier
Emskie SmakiSkładniki: spód: 300 g herbatników typu petit 50 g mąki migdałowej lub zmielonych migdałów 90 g masła krem: 3 duże brzoskwinie garść malin 10 truskawek 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 240 ml śmietany 30% 2 łyżki żelatyny 70 ml wody Przygotowanie: spód: Herbatniki kruszymy na "piasek", mieszamy z mąką migdałową oraz rozpuszczonym masłem. Mokrymi ciastkami wykładamy tortownicę
Bon appetit mon amieoczywiście, wędlinka i jeszcze wrapy nadziewane . Nie mogło też zabraknąć tradycyjnie jarzynowej od Hani...generalnie same pyszności. 🌽🍆🍅🍄🍎🌾🍈🍉🍊🍋🍤🍣🍠 A na słodko: kultowa beza z kremem z serka mascarpone i jagodami, ciasto marchewkowe z prażonymi ziarnami przełożone kremem, tradycyjna mega szarlotka, biszkopt z kremem i truskawkami....i nie wiem co jeszcze pominęłam bo nie było opcji spróbować wszystkiego
Kuchnia po mojemuorkiszowy 5 jajek 100 g cukru trzcinowego 150 g mąki orkiszowej 50 g mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Na masę(wymieszać ze sobą): Jogurt grecki gęsty 400g Mascarpone- opakowanie małe 10 posiekanych daktyli 2 łyżki wiórek kokosowych polewa : tabliczka czekolady deserowej rozpuszczona w 2 łyżkach oleju kokosowego (podgrzewamy olej , wrzucamy czekoladę i mieszamy) dodatkowo 10 posiekanych daktyli 100ml
Latosiowydom