trzy równe części i pikę trzy osobne blaty. składniki na krem czekoladowy: 100 g czekolady (dałam część mlecznej i część gorzkiej) 100 ml śmietanki kremówki 125 g serka mascarpone opcjonalnie cukier puder do smaku wykonanie: Śmietankę podgrzewamy. Do gorącej dodajmy połamaną czekoladę. Odstawiamy na minutkę i mieszamy. Wystudzoną wstawiam do lodówki na min. 6 godz. a najlepiej na noc. Następnie(...)dodajemy serek mascarpone i miksujemy na gęsty krem. składniki na krem śmietankowy: 125 g serka mascarpone 125 g śmietanki kremówki 1 i 1/2 łyżki cukru pudru lub do smaku wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy na gęsty krem. dodatkowo: 1 słoiczek dżemu wiśniowego ok. 200 g wiśni z nalewki lub kompotu ok. 100 ml kompotu z wiśni lub nalewki wiśniowej wymieszanej
Domowy Smak Jedzeniapiernikowy z granatem, powidłami śliwkowymi i kremem mascarpone to idealna propozycja nie tylko na okres zimowy. Uwierzcie, że jest przepyszny! Aromatyczny biszkopt o smaku piernika doskonale łączy się ze słodko-kwaskowatymi powidłami i kremem na bazie bitej śmietany oraz serka mascarpone, a taką wizualną kropkę nad "i" stanowi granat. Koniecznie spróbujcie! Ps. Jeśli chcecie przygotować tort o innych(...)szklanka =250 ml) 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej (80g) 2 łyżki kakao (płaskie) 2 łyżeczki przyprawy do piernika (płaskie) Krem: 330 ml śmietanki 30-36% 120g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru (płaskie) Nasączenie: około 80 ml wody wymieszanej z sokiem z cytryny/herbaty/kawy Ponadto: 200g powideł śliwkowych 1/2 świeżego granatu Tort piernikowy - przygotowanie: Biszkopt
Di gotujezrobienia którego użyliśmy żółtek z jaj od szczęśliwej kury oraz pudru z cukru trzcinowego, który nadał temu deserowi karmelowego posmaku. Udostępnij Tiramisu z jagodami – składniki 500 g mascarpone 5 żółtek z jajek wielkości L 200 g biszkoptów do tiramisu (savoiardi) 6 czubatych łyżek cukru trzcinowego 250 g jagód (świeżych lub mrożonych) 300 ml mocnej kawy (wystudzonej) 2 łyżki amaretto(...)kakao (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Cukier trzcinowy zmielić. Do misy miksera wlać żółtka, wsypać zmielony cukier trzcinowy, utrzeć na puszystą kremową masę. Dodać mascarpone, zmiksować do połączenia się składników. Kawę wymieszać z amaretto, zanurzać w niej z obu stron biszkopty – tylko na chwilę, aby się zwilżyły, ale nie rozmokły. Biszkopty układać w pucharkach, na nie wyłożyć porcję mascarpone, posypać
niecodziennikparykremem kasztanowym SMAKI FRANCJI współczesna kuchnia francuska: BIAŁA BÛCHE Z KREMEM KASZTANOWYM , a tym razem proponuję Wam dla odmiany pyszne, proste w wykonaniu ciasto z kremem kasztanowym i mascarpone. Jeśli chcecie, aby na waszym świątecznym stole zagościły nieco inne, odbiegające od polskich tradycji smaki, to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Życzę Wam pięknych, pomimo szczególnych okoliczności, Świąt Bożego Narodzenia, niech się(...)masła + 10 g ● 25 g mąki T55 lub 45 + 10 g ● 4 jajka ● 1 laska wanilii ● 20 cl kremówki 30 lub 33% ● 75 g serka mascarpone ● 15 g cukru pudru + de dekoracji ● 1 lukrowany kasztan kandyzowany do ozdoby (opcjonalnie) ● szczypta soli Przygotowanie: Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°. Białka oddziel od żółtek. Laskę wanilii przekrój wzdłuż
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaDzisiejsza data oznacza jedno – mamy jesień! Co Wy na to, aby lato pożegnać z przytupem? Np takimi słodkimi naleśnikami z masą kajmakową z mascarpone, bananami, bitą śmietaną i borówkami? Ilekroć zrobię te słodkie naleśniki, sprawiają one radość mojemu dziecku. Uwielbia je Jeśli i Wy jesteście fanami naleśników na słodko, myślę, że te również skradną Wasze serca(...)szkl. mleka 3,2% MU! 2 i 1/2 szkl. mąki pszennej 1 duże jajko szczypta soli 2 łyżki oleju Krem: 250 g serka mascarpone 150-200 g kajmaku z puszki Dodatkowo banany borówki amerykańskie 300 ml śmietanki 36% MU! Składniki na ciasto naleśnikowe umieszczamy w naczyniu i dokładnie mieszamy/miksujemy, aż do otrzymania gładkiego ciasta. Odstawiamy na około 30 minut
Smaki Na TalerzuSkładniki/2 porcje: – 100 g jagód (mogą być mrożone) – 1 białko – 150 g serka mascarpone – 350 ml jogurtu naturalnego lub mleka roślinnego – 4 łyżeczki cukru pudru lub miodu – 2 łyżeczki chia do dekoracji: mięta i jagody Przygotowanie: 250 ml jogurtu lub mleka mieszamy z 2 łyżeczkami ziaren chia i dwoma łyżeczkami cukru. Przekładamy(...)pucharków i odstawiamy na chwilę aż napęcznieją. Jagody miksujemy z pozostałym jogurtem lub mlekiem (100 ml). Serek mascarpone ubijamy z cukrem. Następnie białko ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do serka mascarpone. Taki krem nakładamy na mus jagodowy. Dekorujemy miętą i kilkoma jagodami Smacznego ! Artykuł Jagody z chia i mascarpone pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEKolejny przepis na prosty deser z tego co było pod ręką. Trochę śmietanki i mascarpone, resztki wafelków oraz jakiś owoc, u mnie akurat brzoskwinia. I pyszny deser gotowy. składniki: 300 ml śmietanki 30 % 100 g mascarpone 90 g wafelków przekładanych kremem ( u mnie kakaowe z kremem śmietankowym ) 2-3 brzoskwinie Śmietankę i mascarpone ubić razem na puszysty krem. Można(...)rozdrabniaczu. Brzoskwinie obrać ze skórki i pokroić w małą kostkę. Na dno każdej szklaneczki wrzucamy po 1 łyżce rozdrobnionych wafelków. Potem po 2 łyżki kremu ze śmietanki i mascarpone. Krem lekko opruszyć wafelkami i ułożyć kilka kosteczek brzoskwini. I na górę dajemy resztę składników: krem, rozdrobnione wafelki i kostki brzoskwini. Udekorować miętą i można od razu podawać lub odstawić
Monia miesza i gotujeMurzynek z mascarpone i malinami to pyszne ciasto dla wszystkich wielbicieli słodkości idealne na podwieczorek do popołudniowej kawy lub herbaty. Wykonanie tego smakołyku jest bardzo proste oraz szybkie, ciasto można modyfikować dodając ulubione owoce. składniki na tortownicę 26 cm 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki oleju 4 jajka 1/2 szklanki cukru kryształu 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)łyżki kakao 250 g serka mascarpone 250 g śmietany 30 % 1 opakowanie śmietan – fixu ( 9 g ) 4 łyżki cukru pudru 375 g malin przepis Do miski przekładamy jajka, dodajemy cukier i całość miksujemy do uzyskania jasnej masy. Do masy jajecznej wlewamy olej i wszystko jeszcze raz dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy kakao i całość łączymy mikserem aż składniki sie połączą
Smakowite Daniaczekoladowy: 1) 30 g czekolady gorzkiej 2) 125 g czekolady mlecznej 3) 80 g mascarpone 4) 200 ml śmietany 36% Krem pistacjowy : 1) 100g białej czekolady 2) 100g śmietanki(...)250g mascarpone 4) 100g pistacji solonych Do obłożenia 1) 100 g czekolady gorzkiej 2) 100 g czekolady mlecznej 3) 200 g masła 4) 100 g śmietany 36% Dodatkowo: 1) dżem
Na kulinarnym poligoniemąki pszennej 4) 30 g mąki ziemniaczanej Krem borówkowy 1) 250 g mascarpone 2) 200 g śmietany 36% 3) ok. 180 g konfitury z borówek 4) 60 g masła(...)cukru 5) 1-2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (opcjonalnie) Krem cytrynowy 1) 250 g mascarpone 2) 200 g śmietany 36% 3) połowa przygotowanego lemon curd Drip czekoladowy 1) 50 g czekolady gorzkiej
Na kulinarnym poligoniesmaczna, a do tego świetnie wygląda. Dla małych i dużych, na zbliżający się weekend będzie w sam raz. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Rolada z galaretką i kremem z mascarpone Składniki Składniki na ciasto: 4 jajka 80 g mąki pszennej 100 g cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 3 galaretki (ja użyłam truskawkową, pomarańczową i kiwi) 250 g serka mascarpone(...)zwijamy ciasto w rulon razem ze ściereczką. Odstawiamy do wystygnięcia. Galaretki rozpuszczamy oddzielnie każdą w 250 ml, odstawiamy do stężenia, najlepiej przygotować je sobie dzień wcześniej. W misce umieszczamy mascarpone, cukier puder i śmietankę. Miksujemy wszystko do czasu, aż powstanie puszysty krem. Gotowym kremem smarujemy roladę, na to wykładamy pokrojone na kawałki galaretki. Ja użyłam po ¾ każdej galaretki (resztę zjadły
To co lubię - gotuję i polecamzaskoczyć bliską osobą i zrobić jej niespodziankę serwując taki deser, to z pewnością będzie zachwycona. Świetnie smakuje schłodzony, a jeszcze lepiej lekko zmrożony. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Krem z mascarpone i brzoskwiniami Składniki 1 puszka brzoskwiń (około 560 g) 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30 % lub 36 % 200 g jogurtu greckiego 3 czubate łyżki cukru Instrukcje Brzoskwinie blendujemy(...)podgrzewamy na małym ogniu, aż lekko zgęstnieją, mieszając od czasu do czasu. Studzimy. Serek mascarpone miksujemy razem z jogurtem i cukrem. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy do jogurtu i serka całość chwilę miksujemy, tylko do połączenia składników. Układamy na przemian w szklankach lub pucharkach. Chłodzimy w lodówce kilka godzin lub wstawiamy do zamrażarki na godzinę. Artykuł Krem z mascarpone
To co lubię - gotuję i polecamkażdą okazję i znikają równie szybko jak się pojawią. Dzisiaj zapraszam Was na delikatny, puszysty sernik polany czekoladą. A Wy lubicie serniki? :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z mascarpone i polewą czekoladową Składniki 1 kg sera (może być z wiaderka lub półtłusty 3 – krotnie zmielony) 250 g serka mascarpone 500 ml śmietanki 30 % lub 36 % ¾ szklanki drobnego cukru 6 jajek(...)łyżki mąki pszennej laska wanilii (opcjonalnie) Dodatkowo: 200 ml śmietanki 30 lub 36 % 3 łyżki drobnego cukru tabliczka gorzkiej czekolady Instrukcje Ser przekładamy do miski dodajemy cukier, śmietankę, mascarpone, ziarenka z wanilii i chwilę ucieramy. Następnie stopniowo po jednym dodajemy całe jajka. Kiedy składniki się połączą dodajemy mąkę przesianą przez sitko. Masę wylewamy na tortownicę (spód smarujemy cienko masłem
To co lubię - gotuję i polecamDzisiaj sprawdzony przepis na sernik na zimno. To pyszny, kremowy sernik bez pieczenia. Z dodatkiem biszkoptów, mascarpone i białym serem. Sernik na zimno to także idealny deser na upalne dni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik na zimno z truskawkami i galaratkę. Danie Ciasto Składniki 1 kg sera 2 -krotnie mielonego lub z wiaderka (ser z wiaderka (czytajcie etykiety(...)truskawek świeżych lub mrożonych (blendujemy) + kilka do dekoracji 250 g mascarpone 3 czubate łyżeczki żelatyny 4 galaretki truskawkowe 2 do sera + 2 na wierzch 24 podłużne biszkopty 300 ml gorącej wody do rozpuszczenia galaretek dodanych do masy 500 ml gorącej wody do rozpuszczenia galaretek potrzebnych na wierzch Instrukcje Przygotowani masy serowej. Spód formy o wymiarach 25 x 35 cm wykładamy
To co lubię - gotuję i polecamjajek, forma 23 cm Krem truskawkowy: 200 g świeżych lub mrożonych truskawek 2 łyżki cukru 2,5 łyżeczki żelatyny 100 ml śmietanki 30 % lub 36 % 150 g mascarpone Krem milky way: 110 g batoników MilkyWay 200 g mascarpone 150 ml śmietanki 30 % lub 36 % Krem maślany: 200 g miękkiego masła 150 g cukru pudru Drip czekoladowy: 100 ml śmietanki(...)blendujemy. Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia. Dodajemy ją do gorących, zblendowanych truskawek i mieszamy do czasu, aż dokładnie się rozpuści. Do misy miksera dodajemy śmietankę oraz mascarpone, jeśli truskawki były mało słodkie lub po prostu lubicie słodszą masę dodajemy 2 łyżki cukru pudru. Całość miksujemy, aż powstanie krem, następnie dodajemy schłodzone truskawki i miksujemy już tylko
To co lubię - gotuję i polecam