pieczenia 2 łyżki śmietany 2 żółtka DEKORACJA dowolne galaretki bakalie krem PRZYGOTOWANIE Ciasto Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier, sól i masło. Posiekać aż masło będzie w drobnych kawałkach. Dodać żółtka, oraz śmietanę zagnieść i wyrobić na jednolitą gładką masę zdarza się że ciasto potrzebuje nieco więcej mąki wtedy należy jej dodać, ciasto(...)foremki ja foremek nie smaruje tłuszczem i pieczemy około 10 minut w nagrzanym piekarniku na złoty kolor. Dekoracja Galaretki przygotowujemy z 3/4 wody podanej na opakowaniu, będą miały bardziej intensywny kolor, gdy galaretki stężeją kroimy w drobną kostkę. Na środku babeczki za pomocą szprycy wyciskamy kleksy
RAROSSAwysmarowania tortownicy.Bita śmietana:400 ml śmietanki o zawartości tłuszczu 30 lub 36%;2 łyżki białego cukru;2 łyżki żelatyny;2 łyżki gorącej wody;Dodatkowo:400 g truskawek;2 galaretki truskawkowe (każda po 75 g);700 ml gorącej wody.Sposób przygotowania:Mąkę pszenną wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia.Do miski (u mnie od robota kuchennego) wbić jaja(...)wlać do miski (u mnie od miksera), dodać cukier i ubijać na sztywną masę. Stale miksując dodawać powoli lekko wystudzoną żelatynę.Ubitą śmietaną posmarować dolną część biszkoptu, przykryć górną i wstawić do lodówki, żeby krem stężał.Truskawki umyć, osuszyć, obrać ze szypułek, poprzekrajać na pół.Galaretki rozrobić w 700 ml gorącej wody i wystudzić.Gdy krem stężeje, na wierzch biszkoptu
Gospodyni Miejskaciastek zbożowych ( np. Bonitki ) 70 g masła 500 g serka mascarpone 350 ml śmietanki 30 % 1/4 szklanki cukru opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki żelatyny 50 dag truskawek 2 opakowania galaretki truskawkowej przepis Ciastka zbożowe miksujemy blenderem do uzyskania konsystencji bułki tartej. Masło rozpuszczamy w garnku na małym ogniu. Do miski wsypujemy zmiksowane ciastka, wlewamy roztopione masło i całość dokładnie mieszamy(...)mascarpone i jeszcze chwilę wszystko miksujemy. Rozpuszczoną i chłodną żelatynę łączymy mikserem z masą serową. Tak przygotowaną masę wlewamy na spód z ciasteczek i wygładzamy powierzchnię, sernik wstawiamy na godzinę do lodówki. Obrane z szypułek i umyte truskawki kroimy na połówki. Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody i pozostawiamy do wystudzenia. Na schłodzonym serniku układamy truskawki, wlewamy chłodną galaretkę
Smakowite Daniazwykłe opakowania, 1 łyżka olej rzepakowy, 180 gram biszkopty, 2 opakowania galaretka: wiśniowa + leśne owoce, 300 ml słoik domowej dyni na słodko białka ubić na sztywną pianę, galaretki rozpuścić w dwóch naczyniach w 400ml gorącej wody i odstawić do prawie stężenia żółtka utrzeć z cukrami na kogel-mogel z 5 minut w robocie lub mikserem do żółtek dodać(...)wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować niczym do blaszki na dno porozkładać biszkopty, wylać masę serową i piec w 200C około 40-45 minut sernik zostawić do dobrego wystudzenia na zimny sernik rozłożyć dynię z mojego przepisu "TUTAJ" - na dynię tężejącą galaretkę wiśniową i galaretkę leśne owoce sernik schować na kilka godzin do lodówki sernik jest aromatycznie cytrynowy
W Mojej Kuchni LubięSkładniki na spód: - 130g herbatników- 70g masła Składniki na masę: (powinny mieć temperaturę pokojową)- 400g jogurtu greckiego- 500g serka mascarpone- 200g creme fraiche (30%)- szklanka drobnego cukru- 5 jaj- 2 budynie waniliowe bez cukru- 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii- szczypta soli waniliowej Dodatkowo: - 3 owoce marakui (passion fruit)- 1/2 galaretki cytrynowej- 125 ml wrzątku do galaretki Sernik będzie(...)zdjęciu – byle było 130g). Masło topimy w mikrofali i gorące wlewamy do zmielonych herbatników. Składniki łączymy, przekładamy do tortownicy, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do lodówki (do czasu, aż zrobimy masę serową. Do miski przekładamy jogurt, serki mascarpone, śmietanę creme fraiche. Składniki miksujemy na wolnych obrotach robota. Po chwili zwiększamy obroty, dodajemy budynie oraz szczyptę soli waniliowej. W następnej kolejności wsypujemy
mojewypiekiinietylkopół.Krem - jajko i cukier zmiksować na puszystą masę, dodać 1/2 szklanki mleka oraz obie mąki. Pozostałe mleko zagotować a następnie dodać mieszankę i gotować do zgęstnienia, wystudzić. Budyń zmiksować z masłem i cappuccino na puszysty krem.Likier kawowy wymieszać z naparem z kawy a następnie nasączyć nim biszkopty.Obie galaretki rozpuścić w 750 ml wrzącej wody, pozostawić do lekkiego stężenia.Wszystkie
Złote przepisyherbatniki, a następnie jabłka wymieszane z galaretką. Na wierzch układamy morele.Odstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Następnie przygotowujemy galaretkę morelową w trochę mniejszej ilości wody niż przewidziano na opakowaniu. Kiedy przestygnie i zacznie lekko tężeć wylać ją na masę jabłkową. Schłodzić w lodówce - do całkowitego stężenia
Walijskie Pichceniegalaretki truskawkowe 600 g truskawek Przygotować obie galaretki w niecałym litrze wody (przy takiej pogodzie, gdy jest bardzo gorąco, należy użyć mniej wody). Odstawić do wystudzenia Żelatynę rozpuścić w 3/4 szkl. wody, wymieszać i odstawić Serek z cukrem pudrem przełożyć do malaksera i wymieszać Żelatynę podgrzać w mikrofali, dodać 2 łyżki masy serowej i szybko wymieszać do połączenia składników(...)Przełożyć do masy serowej i chwilę wymieszać do momentu połączenia składników Masę serową przełożyć do prostokątnej brytfanki i włożyć do lodówki na 1h Truskawki umyć i pokroić w plasterki Po 1h wyjąć sernik z lodówki i ułożyć na nim truskawki w "dachówkę" - jeden plasterek na drugi Zalać gęstniejącą galaretką Smacznego :) Biorę udział w akcjach na zmiksowanych
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comOdgrażałam się zupełnie nieletnim przepisem jeszcze w poniedziałek. I faktycznie - plany miałam ambitne, wręcz jesienne. Z dużą ilością czekolady. Ciężkie. Rozgrzewające. Jednak C. zepsuł je w
Pożeraczka, czyli raz adobrzeSkładniki: paczka herbatnikow 1/2 kostki masła 1 kg sera do sernikow smietana 30% 400 ml smietana fix 4 łyzki cukru pudru 4 łyzeczki zelatyny 1-2 galaretki truskawkowe truskawki, jagody Smietanę chlodzimy w lodowce przez kilka godzin. Maslo rozpuszczamy i zostawiamy do przestygniecia. Herbatniki przekladamy do foliowego woreczka i miazdzymy. Pokruszone herbatniki mieszamy z maslem(...)gladkiej konsystencji. Zelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki goracej wody, chwile studzimy i dodajemy do masy smietanowo-serowej. Miksujemy. Mase wykladamy na pokruszone herbatniki, wyrownujemy i wstawiamy na ok. 1-2h do lodowki. Rozpuszczamy galaretke , dodajemy owoce na sernik I zalewamy przestudzona galaretka
Smaki Edytywina musującego 725 ml kremówki 1 torebka galaretki brzoskwiniowej 3 łyżki płatków migdałowych 5łyżk cukru cukier waniliowy Wykonanie: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywna pianę, stopniowo dosypywać 10 dag cukru, jedną torebkę cukru waniliowego. Wlać żółtka , starannie wymieszać. Mąkę i proszek połączyć z masą. masę wlać do okrągłej formy wyłożonej papierem. Piec(...)połączyć z masą jogurtową. obydwie masy schłodzić w lodówce. 375 ml kremówki ubić n sztywno, wymieszać z tężejącym kremem jogurtowym, 2/3 zostawić na cieście , n wierzchu ułożyć kleksy z musu. Delikatnie pociągnąć widelcem, aby powstał marmurkowy wzorek. Torcik odstawić na noc do lodówki. Pozostałe brzoskwinie osączyć. Owoce ułożyć na cieście . Galaretkę wymieszać ze szklanką zalewy brzoskwiniowej
W kuchennym oknie Ewyrecznki.Pokroic je w paskipokrojone owoce i galaretke z chia zblendowac na gladka mase .Do masy dolozyc kokos i kakao.Zblendowac powtornie.Skosztuj,jesli deser jest za malo slodki pomimo slodyczy z suszonych owocow,dodaj miodu lub syropu z agawynapelnic deserem pucharki.Przed podaniem schlodzic w lodowceUwagi:uzylam galaretki z chia przygotowanej na wodzie,poniewaz taka galaretke mozna dluzej przechowywac w lodowce.Jesli przygotowujesz porcje
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!łyżki cukru pudru; 1 łyżka żelatyny DODATKOWO 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Truskawki umyć odszypułkować. przekroić na pół. Biszkopt Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodawać po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem dopieczenia i miksować do połączenia się(...)wody, odstawić do przestygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno pod koniec ubijania stale miksując dodać cukier puder oraz przestudzoną żelatynę. Biszkopt posmarować bitą śmietaną, ułożyć truskawki i zala ć tężejącą galaretką. Ciasto wstawi ć do lodówki. rrarossa@gmail.com
RAROSSAwody 5 bananów Wafle przełożyć dwiema mokrymi ściereczkami, by zmiękły. Masło rozpuścić. Dodać cukier, kakao i ciepłą galaretkę. Wsypać pokruszone herbatniki i płatki kukurydziane. Dobrze wymieszać. Na brzegu każdego wafla ułożyć przekrojony wzdłuż banan. Resztę wafla posmarować ciepłą masą, zostawiając wolny górny margines. Zwijać w roladkę. Włożyć do lodówki do stężenia. Podawać pocięte na skośne kawałki
Weekendy w domu i ogrodzietruskawkowa,garść truskawek.Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody. Wystudzić aż do lekkiego stężenia. Śmietanę ubić, dodać tężejąca galaretkę i połączyć. 1/3 odłożyć i dodać do niej zmiksowane truskawki - wymieszać.Upieczony i wystudzony spód biszkoptowy przekroić na 3 części. Masę zieloną jeszcze gorącą wylać na pierwszy i drugi spód biszkoptowy. Przykryć trzecim, docisnąć lekko i odstawić w chłodne miejsce
Codzienna kuchnia niecodzienna