marynata do piersi z kurczaka - 1212 przepisów (strona:19/81)

Złote kieszonki z kurczaka nadziewane morelami i brązowym ryżem 164

lnianego 1/2 łyżeczki miodu Przygotowujemy marynatę do mięsa. Dwie łyżki oliwy  mieszamy z przyprawami tj. kurkumą, pieprzem ziołowym, imbirem i pieprzem białym. Dodajemy do marynaty przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszamy. Piersi z kurczaka formujemy w kieszonki, przecinamy poziomo z jednego boku tak, by zmieścił się farsz. Wkładamy kieszonki do marynaty. Wcieramy ją w mięso ze wszystkich stron, również

Gotuj Sam!
Grillowana pierś z kurczaka z sałatką z grillowanych warzyw z dodatkiem pietruszkowego pesto 145

ktoś woli grubszy kawałek piersi z grilla to tą czynność pomijamy). Do miski przekładamy wszystkie składniki marynaty, doprawiamy sola i pieprzem i wkładamy kurczaka i mieszamy tak aby dokładnie został pokryty marynatą. Tak zamarynowaną pierś odstawiamy do lodówki. Cukinie i bakłażana kroimy w plastry, rozkładamy na talerzu i posypujemy solą żeby puściły soki i żeby pozbyć się ewentualnej goryczki

Piekielna Kuchnia Pati
Drobiowe szaszłyki 140

łyżeczki miodu ( jeżeli komuś nie przeszkadza słodkawy smak) zmiażdżony ząbek czosnku S&P Surówka: Rzodkiew biała Ogórek świeży 1 łyżka kwaśnej śmietany 12% Składniki marynaty mieszamy w sporej misce. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę (około 1,5x1,5), papryka również w większą kostkę, pieczarki na pół. Wszystko wrzucamy do miski z marynatą. Mieszamy i odstawiamy na godzinę

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Miodowy kurczak z brokułami 476

kurczaka w miodowej marynacie, pieczone z brokułami i ziemniaczkami. Proste i smaczne danie jednogarnkowe. Składniki: 2-3 duże filety z kurczaka 1 brokuł ziemniaki  Filety z piersi przekroić na pół. Brokuł podzielić na różyczki. Ziemniaki pokroić na ćwiartki. Marynata: 3 łyżki oliwy 1 łyżka roztopionego masła 2 łyżki miodu 1 łyżeczka brązowego cukru 2 łyżeczki musztardy Dijon 1 łyżeczka

Moja Galeria Smaku
Szaszłyki z kurczakiem słodko-pikantnym 233

łyżki soku z cytryny 4 łyżki oleju rzepakowego Przygotować marynatę. Do miski wlać olej, sok z cytryny i słodko-pikantny sos chili. Dokładnie wymieszać. Pierś kurczaka pokroić w duża kostkę. Pokrojone mięso przełożyć do marynaty i dokładnie wymieszać. Odstawić na kilka godzin a najlepiej na całą noc do lodówki. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w dużą kostkę. Cebule obrać

Monia miesza i gotuje
Piersi z kurczaka w marynacie wielokulturowej 157

bazie pomidorów, z cebulą i kolendrą. (dostępne w lidlu) 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzyw chińskich  1 kg piersi z kurczaka oregano i bazylia (suszone) Przygotowanie: Piersi z kurczaka dzielimy na pół. Zalewamy marynatą i odstawiamy na noc do lodówki. następnego dnia pieczemy w piekarniku (220 stopni, góra i dół) przez jakieś 45-55 minut. Piersi wraz z sosem wyłożyłam

ClauditteMissCooking
Szaszłyki 100

siak zrobić grilla :D Składniki: Karkówka bez kości ok 400-500 g ( w marynacie z pieprzu granulowanego i czosnku z dodatkiem tymianku i oliwy) Piersi z kurczaka ok 300-400 g ( w marynacie z mielonej ostrej papryki, majeranku i oliwy z oliwek) Krewetki gotowane bądź surowe ( ewentualnie namaczamy w cytrynie) Papryka ok 3 sztuk ( ćwiartki) Cebula ok 3-4 sztuki

ClauditteMissCooking
Danie chińskie 290

Składniki:  2 podwójne piersi z kurczaka 1,5 szklanki ryżu dwie garście rodzynek kapusta pekińska tłuszcz do smażenia marynata: 2 jajka(...)łyżeczki mąki ziemniaczanej 4 łyżki oleju 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki "Maggie" w płynie 2 łyżeczki curry 2 łyżeczki chilli Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w cienkie paseczki. Wkładamy do miski. Dodajemy składniki marynaty. Mięso dokładnie mieszamy. Dokładamy rodzynki. Odstawiamy do lodówki na min. dobę. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kurczaka smażymy na tłuszczu. Dodajemy posiekaną kapustę

Pobite gary Barbary
Noodle z kurczakiem i świeżym ogórkiem na wynos 139

razowego (3 x 100 g) w tygodniu. Składniki: 2 filety z piersi kurczaka 4 świeże ogórki Makaron linguini 200 g 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju sezamowego 1/2 szklanki pasty tahini 2 łyżki miodu 1 łyżka octu 1 łyżeczka tartego imbiru 1/2 łyżeczki pieprzu Siekany szczypiorek Marynata: Posiekana szalotka 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka tartego imbiru 1 łyżeczka(...)jeśli masz wcześniej upieczonego lub ugotowanego kurczaka – po prostu przesmaż go na patelni i omiń punkty 1 i 2) Krok 1 Wymieszaj składniki marynaty. Gdy będzie gotowa dokładnie obtocz w niej filety z piersi kurczaka. Odstaw na 15 minut w temperaturze pokojowej. Krok 2 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Wyciągnij filety z marynaty, przełóż do żaroodpornego naczynia i wstaw

Niedzielny kucharz
Souvlaki z grillowanymi warzywami 274

zagościły szaszłyki w towarzystwie cukini, bakłażana i pieczarek. Oczywiście nie mogło zabraknąć sosu tzatziki. Souvlaki z grillowanymi warzywami Składniki: 3 piersi z kurczaka 1 średni bakłażan 2 młode cukinie 20 dag pieczarek patyczki do szaszłyków olej Marynata do szaszłyków(...)łyżki suszonego oregano1 łyżka suszonego tymianku1 łyżka rozkruszonego suszonego chilli 1/3 szklanki oliwy 2 łyżki octu winnego sól Wykonanie: Piersi z kurczaka kroimy w kawałki 3 cm x 3 cm. Składniki marynaty mieszamy, (dwie łyżki odlewamy do innej miseczk), i dodajemy do niej mięso. Odstawiamy na co najmniej 3-4 godziny, im dłużej tym lepiej

Kulinarne przygody Gatity
bakłażany z grilla piekarnikowego... 164

łyżka, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, woda 3/4 szklanki POZOSTAŁE: bułka tarta 3 łyżki, bakłażan 2 większe, ser żółty 4 plastry, pierś z kurczaka 1 sztuka, olej rzepakowy 3 łyżki, kucharek 1/2 łyżeczki wszystkie składniki z marynaty zmiksować w rozdrabniaczu, usunąć nóż i wsypać tartą bułkę, dobrze wymieszać bakłażany przeciąć wzdłuż, usunąć łyżeczką miąższ, posolić i zostawić na 30 minut(...)następnie opłukać pod zimną wodą pierś kurczaka pokroić w kosteczkę, na oleju zrumienić, dodać kucharka do smaku i wymieszać z marynatą bakłażany nadziać marynatą, położyć na ruszcie kratce umieszczonej w blaszce piekarnik nagrzać na 220 C, grill duża powierzchnia, grillować z 30 minut, na każdy bakłażan dać grubszy plaster żółtego, użyłam taki z ziołami, grillować jeszcze z 20 minut bakłażany

W Mojej Kuchni Lubię
Quesadillas z kurczakiem i papryką (Quesadillas de pollo y pimientos) 379

papryką. Ja składników wcześniej nie podsmażam (oprócz mięsa oczywiście), bo nie widzę takiej potrzeby, ale jeżeli macie ochotę możecie to zrobić. Składniki na 2-3 porcje: 350 g piersi kurczaka upieczonej lub grillowanej pokrojonej na kawałki, albo przygotowanej według przepisu poniżej ½ zielonej papryki pokrojonej w kostkę ½ żółtej papryki pokrojonej w kostkę ½ czerwonej cebuli pokrojonej w kostkę 150-200 g startego(...)Quesadillas można podawać z guacamole, pico de gallo lub inną ostrą salsą,a na złagodzenie smaku polecam gęstą śmietanę doprawioną odrobiną soku z limonki i solą. Marynata do mięsa: 350 g piersi kurczaka 1 łyżeczka czerwonej papryki mielonej ½ łyżeczki mielonego kuminu duża szczypta mielonego cynamonu szczypta pieprzu kajeńskiego szczypta pieprzu czarnego sól według uznania (ja daję ciut więcej niż pół

Pełny talerz
PIECZONY KURCZAK / ROASTED CHICKEN 115

kawałki. Wyjmij kurczaka z marynaty, w dużej misce wymieszaj pokrojone warzywa z marynatą z kurczaka. Kurczaka natomiast wypełnij świeżymi ziołami i połową cytryny pokrojoną w ćwiartki. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Na dno dość sporego naczynia żaroodpornego wysyp wszystkie warzywa, na wierzchu połóż kurczaka, najpierw piersiami do dołu. Zalej go resztą marynaty pozostałą w misce, podlej odrobiną wody

Martyna Cooks
PIECZONY KURCZAK / ROASTED CHICKEN 137

kawałki. Wyjmij kurczaka z marynaty, w dużej misce wymieszaj pokrojone warzywa z marynatą z kurczaka. Kurczaka natomiast wypełnij świeżymi ziołami i połową cytryny pokrojoną w ćwiartki. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni Celsjusza. Na dno dość sporego naczynia żaroodpornego wysyp wszystkie warzywa, na wierzchu połóż kurczaka, najpierw piersiami do dołu. Zalej go resztą marynaty pozostałą w misce, podlej odrobiną wody

Martyna Cooks
Makaronowa sałatka z kurczakiem 373

Składniki: 2 piersi z kurczaka, 2 czerwone papryki, 20 dag makaronu (u mnie świderki), 2 duże cebule, 8 ogórków konserwowych, puszka kukurydzy,  tłuszcz do smażenia; marynata do kurczaka: łyżka przyprawy maggi w płynie, łyżka przyprawy do drobiu, łyżka oleju, łyżka mąki ziemniaczanej(...)łyżka słodkiej papryki; sos: 3 łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany 18%, 3  łyżki ziół prowansalskich, 2 łyżeczki miodu, 3 łyżki musztardy sarepskiej. Sposób przygotowania: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Mieszamy składniki marynaty. Mięso marynujemy w marynacie min. 2 godziny. Mięso podsmażamy na patelni na złoty kolor. Odstawiamy do ostygnięcia. Makaron gotujemy al. Dente. Cebulę kroimy w piórka, ogórki

Pobite gary Barbary
131. Lekki, jesienny obiad czyli: risotto z kurczakiem, cukinią, kalarepką i jarzynami. 201

papryczka chili,  marchew i groszek, a dodatkowo świeże zioła, pestki dyni, brązowy ryż i kąski kurczaka w delikatnej marynacie z nutą mięty.. Brzmi smacznie? Zapraszamy :) Składniki ( dla 4 osób) : 2 opakowania (200g) brązowego ryżu 1 podwójna pierś z kurczaka 2 ząbki czosnku 1 mała cebula  1 mała papryczka chili 1 dość duża kalarepka 1 duża cukinia(...)oliwek do smażenia starty ser dojrzewający (np. grana padano) pestki dyni listki mięty Przygotowanie: Całą pracę rozpoczynamy od dokładnego umycia i osuszenia piersi z kurczaka, którą kolejno kroimy na średnią wielkości kostkę. Z wymienionych wyżej składników sporządzamy marynatę, w której umieszczamy kąski z kurczaka. Całość dokładnie mieszamy, przykrywamy folią i wkładamy do lodówki.  Marchew, cukinię, kalarepkę, cebulę i czosnek

Symfonia Smaków

Proponowane wyszukiwania